RÜZGARDENİZ;bunlar da sana gelsin
Alabamız da doğurdu.sormuşsun.siz sürüdünüz ayağınızı

38e 2 erkek daha geldi..
haaa...bende bir kız için başvuruda bulundum.çok yeni..şans dile bana....çok tatlı bir kızım olsun.
çooooooooook teşekkür ederim canımmmm, beni çok mutlu ettin :90:
çok sevindiiiim, demek Alabama da kavuştu oğluşuna, darısı hepinizin başına inşallah :) valla ayağımızı sürüdüysek ne mutlu inşallah senin de tatlılar tatlısı bir kızın olur canım, dualarım sizlerle :)
Günaydın
Rüzgar maşallah bebişine sağlıkla kalın
amin canım :)
Ruzgardeniz, hosgeldin. Daha cok gormek isteriz seni,umarim keyfin yerindedir.
Alabama ve Altinyunus'un da ogluslari dunyaya geldi. Bence sen gaz ile ilgili bildiklerini yaz cunku hem yeni bebegi olanlar var hem de bebek bekleyenler icin bir bilgi olmus olur, simdiden cok tesekkur ederiz.
canım, hoşbulduk :) fırsat buldukça daha sık gelmeye çalışacağım, oğluşum biraz fazla hareketli ve beni bilgisayarın başında görür görmez kıyametleri koparıyor, bırak onu benimle ilgilen hesabı :) ama daha sık uğramaya çalışacağım canım
Altınyunus'u da senden öğrendim şimdi... Allah analı babalı sağlıkla büyümelerini nasip etsin inşallah :) ayrıca Allah yardımcıları olsun, ilk üç ay çok zor çünkü :)
aşağıda anlatıyorum hemen :) rica ederim, ne demek :) benim için en güzel şey tecrübelerimi paylaşıp faydalı olabilmek, bu beni çok mutlu ediyor :) seni de çok öpüyorum ayrıca :)
haaa bu arada waterss diye bir arkadaşımız vardı, o da bebek bekliyordu, o nasıl? geliyor mu buraya? doğum yaptı mı?
rüzgar deniz inşallah biz de 1 yaşımızı görürüz. un çorbasını da yaptırayım canım. özelden mesaj da yazarım sana. bugün ilk defa gaz cancımız oldu gündüz bir türlü uyuyamadı. inşallah sık tekrarlamaz. olursa da yazarım. belki dün içtiğim mercimek çorbası dokunmuştur dedim. poposuna zeytinyağlı kulak pamuğu değdirdim. 1 saat sonra kakasını da yaptı ve geçti. tesadüf mü bilmem
inşallah canım, göreceksiniz tabii :) zaman nasıl geçiyor anlamayacaksın bile, önce şu 40'ımız çıksa diyordum, sonra gaz problemi yüzünden şu üç ay bitse diyordum, sonra dişler başladı, aman 6 aylık oldu, 9 aylık oldu, emekledi, yürüdü derken bir baktım bir yıl geçmiş yaşımız gelmiş bile... sizlerin de böyle olacak :) hayatım, öncelikle gaz yapıcı şeyler yemekten kaçınman gerekiyor, ayaklarını ve kendini kesinlikle üşütmemelisin, bunlar bebeğin gazlanmasına sebep olan başlıca şeyler, yine de ne yaparsan yap bu gaz kaçınılmaz oluyor, sadece asgariye indirmiş oluyorsun çünkü sindirim sistemleri tam gelişmediği için yaşanıyor maalesef... unutmadan bir şey daha söyleyeyim canım, ne olursa olsun poposuna bir şey değdirme, o hatayı ben bir kere yaptım (kabız olmuştu Rüzgar), doktorumuz kesinlikle bir daha yapmamamı söyledi, hatta fitil bile çok çok gerekmedikçe kullanmamamı önerdi, ki sadece aşı olduğunda ateşlenmemesi için fitil koymuştum... son aşımızı yaptırdığımda sadece Calpol şurup içirmemi önerdi hemşire, sadece ateşi 38'i geçerse fitil koy dedi, çok şükür ateş falan olmadı... yani kısacası popodan uyarmak çok sakıncalıymış... şimdi gelelim gazı önleyebileceğimiz şeylere... ben bir çok şurup denedim (bitkisel tabii) en iyi metsil geldi, Nurse Harveys, Babuline gibi bir sürü şey denedim... mesela başka bir arkadaşın bebeğine de Babuline iyi geldi... bebekten bebeğe değişiyor sanırım... her gaz sancısı geldiğinde -ki bu ağlamaları yakında anlayacaksın hangisi gaz, hangisi açlık ya da başka bir şey- ayaklarının altına acı elma yağı sürerek masaj yap ve ayaklarını sıcak tut, aynı şekilde karnına da bu yağla hafif hafif masaj yap saat yönüne doğru, sonra ılık bir ütüyle ısıttığın ılık havluyu (aman sıcak olmasın dikkat et) karnına koy ve yüzüstü (karnı senin elinin altında ayakları yere sarkacak şekilde) dizlerinin üstüne yatır ve sırtına hafif pıt pıt yap... yüzüstü yatağına da yatırabilirsin ve pıtpıtlayabilirsin ama bu pozisyonda iken yanından ayrılma canım, arada sırada yine aynı işlemleri yapıp yan da yatırabilirsin ve sırtını sıvazlayabilirsin... acı elma yağını aktarlarda bulabilirsin... ben ayaklarına bazen sıcak su torbası da koyuyordum Rüzgar'ın... buna kolik sancısı da diyor doktorlar ama akşam üstü başlarmış falan filan.... bizimki bütün gün kolik sancısı çekiyordu ve saç kurutma makinesi, süpürge sesi, araba ile gezme vs. vs. vs. ben hepsini denedim ve tesadüf eseri yarayan tek şeyin mutfaktaki ocağın üzerindeki aspiratörün sesi olduğunu keşfettim... bunları bir dene bakalım, işe yaramazsa başka şeyler düşünürüz canım, kolay gelsin sana :) oğlan her uyuduğunda yat sen de uyu ve dinlen, yorgunluk ve uykusuzlukta sütünün azalmasına sebep olur, dikkat et... tecrübe ile sabittir canım :)