inşallah canım, göreceksiniz tabii :) zaman nasıl geçiyor anlamayacaksın bile, önce şu 40'ımız çıksa diyordum, sonra gaz problemi yüzünden şu üç ay bitse diyordum, sonra dişler başladı, aman 6 aylık oldu, 9 aylık oldu, emekledi, yürüdü derken bir baktım bir yıl geçmiş yaşımız gelmiş bile... sizlerin de böyle olacak :) hayatım, öncelikle gaz yapıcı şeyler yemekten kaçınman gerekiyor, ayaklarını ve kendini kesinlikle üşütmemelisin, bunlar bebeğin gazlanmasına sebep olan başlıca şeyler, yine de ne yaparsan yap bu gaz kaçınılmaz oluyor, sadece asgariye indirmiş oluyorsun çünkü sindirim sistemleri tam gelişmediği için yaşanıyor maalesef... unutmadan bir şey daha söyleyeyim canım, ne olursa olsun poposuna bir şey değdirme, o hatayı ben bir kere yaptım (kabız olmuştu Rüzgar), doktorumuz kesinlikle bir daha yapmamamı söyledi, hatta fitil bile çok çok gerekmedikçe kullanmamamı önerdi, ki sadece aşı olduğunda ateşlenmemesi için fitil koymuştum... son aşımızı yaptırdığımda sadece Calpol şurup içirmemi önerdi hemşire, sadece ateşi 38'i geçerse fitil koy dedi, çok şükür ateş falan olmadı... yani kısacası popodan uyarmak çok sakıncalıymış... şimdi gelelim gazı önleyebileceğimiz şeylere... ben bir çok şurup denedim (bitkisel tabii) en iyi metsil geldi, Nurse Harveys, Babuline gibi bir sürü şey denedim... mesela başka bir arkadaşın bebeğine de Babuline iyi geldi... bebekten bebeğe değişiyor sanırım... her gaz sancısı geldiğinde -ki bu ağlamaları yakında anlayacaksın hangisi gaz, hangisi açlık ya da başka bir şey- ayaklarının altına acı elma yağı sürerek masaj yap ve ayaklarını sıcak tut, aynı şekilde karnına da bu yağla hafif hafif masaj yap saat yönüne doğru, sonra ılık bir ütüyle ısıttığın ılık havluyu (aman sıcak olmasın dikkat et) karnına koy ve yüzüstü (karnı senin elinin altında ayakları yere sarkacak şekilde) dizlerinin üstüne yatır ve sırtına hafif pıt pıt yap... yüzüstü yatağına da yatırabilirsin ve pıtpıtlayabilirsin ama bu pozisyonda iken yanından ayrılma canım, arada sırada yine aynı işlemleri yapıp yan da yatırabilirsin ve sırtını sıvazlayabilirsin... acı elma yağını aktarlarda bulabilirsin... ben ayaklarına bazen sıcak su torbası da koyuyordum Rüzgar'ın... buna kolik sancısı da diyor doktorlar ama akşam üstü başlarmış falan filan.... bizimki bütün gün kolik sancısı çekiyordu ve saç kurutma makinesi, süpürge sesi, araba ile gezme vs. vs. vs. ben hepsini denedim ve tesadüf eseri yarayan tek şeyin mutfaktaki ocağın üzerindeki aspiratörün sesi olduğunu keşfettim... bunları bir dene bakalım, işe yaramazsa başka şeyler düşünürüz canım, kolay gelsin sana :) oğlan her uyuduğunda yat sen de uyu ve dinlen, yorgunluk ve uykusuzlukta sütünün azalmasına sebep olur, dikkat et... tecrübe ile sabittir canım :)