38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Arkadaslar Herkese Gunaydin

Ben gece hic uyuyamadim, sag yumurtalik tarafimda her pozisyon degistirdigimde siddetli bir agri oluyor. Sonra kalktim biraz internete baktim, daha da uykum kacti!!! Dis gebelikte siddetli bir agri olurmus! Aklima bir suru kotu dusunceler geldi, bugun de Pazar sanirim hic bir yere gidemem. Zaten burada sadece bir devlet hastanesi var, onun da vajinal ultrasonografisi yok.. Allah'im insallah dis gebelik filan degildir.:5::5::5::58::58::58:

Baharnaz, bir KBB doktoruna git canim. Annem de de o ugultudan var, annem onu kulaginda bir gaz ocagi yaniyormus gibi tanimliyor, hastaligin ismi : "Kulak Cinlamasi" ama bildigimiz cinlamadan farkli maalesef, seninki belki tansiyonun yan etkisi filan da olabilir. En dogru yardimi konuda uzman bir doktor verir canim, umarim gecici bir seydir.

Deniz bulut, Alabama, Altinyunus, Limonkabugu, Merye sizlere doktorunuz beslenmeniz ile ne tur uyarilarda bulunmustu?:44:
canım,benim doktorum halen tüpbebek doktorum olduğu için beslenmemle ilgili herhangi birşey söylemiyor..3.aydan sonra rutin olarak gideceğim doktorum sanırım neler yiyip neler yemememle ilgili bir liste verecektir..ama ben kendi beslenme şeklimi sana anlatayım...haftada 1 gün et,1gün balık,1 gün tavuk,1gün sebze ve 1 günde bakliyat şeklinde beslenmeye çalışıyorum...geceleri süt içmeyi ihmal etmiyorum,ilk başlarda badem ceviz ve pekmezde yiyordum bu aralar biraz boşladım..tek yiyemediğim şey meyva,onda da aklıma geldikçe kendimi zorluyorum..rahimde kasılma olmasın diye de bol su içmeye dikkat ediyorum...
inşallah canım, göreceksiniz tabii :) zaman nasıl geçiyor anlamayacaksın bile, önce şu 40'ımız çıksa diyordum, sonra gaz problemi yüzünden şu üç ay bitse diyordum, sonra dişler başladı, aman 6 aylık oldu, 9 aylık oldu, emekledi, yürüdü derken bir baktım bir yıl geçmiş yaşımız gelmiş bile... sizlerin de böyle olacak :) hayatım, öncelikle gaz yapıcı şeyler yemekten kaçınman gerekiyor, ayaklarını ve kendini kesinlikle üşütmemelisin, bunlar bebeğin gazlanmasına sebep olan başlıca şeyler, yine de ne yaparsan yap bu gaz kaçınılmaz oluyor, sadece asgariye indirmiş oluyorsun çünkü sindirim sistemleri tam gelişmediği için yaşanıyor maalesef... unutmadan bir şey daha söyleyeyim canım, ne olursa olsun poposuna bir şey değdirme, o hatayı ben bir kere yaptım (kabız olmuştu Rüzgar), doktorumuz kesinlikle bir daha yapmamamı söyledi, hatta fitil bile çok çok gerekmedikçe kullanmamamı önerdi, ki sadece aşı olduğunda ateşlenmemesi için fitil koymuştum... son aşımızı yaptırdığımda sadece Calpol şurup içirmemi önerdi hemşire, sadece ateşi 38'i geçerse fitil koy dedi, çok şükür ateş falan olmadı... yani kısacası popodan uyarmak çok sakıncalıymış... şimdi gelelim gazı önleyebileceğimiz şeylere... ben bir çok şurup denedim (bitkisel tabii) en iyi metsil geldi, Nurse Harveys, Babuline gibi bir sürü şey denedim... mesela başka bir arkadaşın bebeğine de Babuline iyi geldi... bebekten bebeğe değişiyor sanırım... her gaz sancısı geldiğinde -ki bu ağlamaları yakında anlayacaksın hangisi gaz, hangisi açlık ya da başka bir şey- ayaklarının altına acı elma yağı sürerek masaj yap ve ayaklarını sıcak tut, aynı şekilde karnına da bu yağla hafif hafif masaj yap saat yönüne doğru, sonra ılık bir ütüyle ısıttığın ılık havluyu (aman sıcak olmasın dikkat et) karnına koy ve yüzüstü (karnı senin elinin altında ayakları yere sarkacak şekilde) dizlerinin üstüne yatır ve sırtına hafif pıt pıt yap... yüzüstü yatağına da yatırabilirsin ve pıtpıtlayabilirsin ama bu pozisyonda iken yanından ayrılma canım, arada sırada yine aynı işlemleri yapıp yan da yatırabilirsin ve sırtını sıvazlayabilirsin... acı elma yağını aktarlarda bulabilirsin... ben ayaklarına bazen sıcak su torbası da koyuyordum Rüzgar'ın... buna kolik sancısı da diyor doktorlar ama akşam üstü başlarmış falan filan.... bizimki bütün gün kolik sancısı çekiyordu ve saç kurutma makinesi, süpürge sesi, araba ile gezme vs. vs. vs. ben hepsini denedim ve tesadüf eseri yarayan tek şeyin mutfaktaki ocağın üzerindeki aspiratörün sesi olduğunu keşfettim... bunları bir dene bakalım, işe yaramazsa başka şeyler düşünürüz canım, kolay gelsin sana :) oğlan her uyuduğunda yat sen de uyu ve dinlen, yorgunluk ve uykusuzlukta sütünün azalmasına sebep olur, dikkat et... tecrübe ile sabittir canım :)
tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim..ileride bizler içinde yol gösterici bilgiler olmuş...:71:
günaydın iyi pazarlar herkese

Deniz Bulut Rüzgar paylaşımında belirtmiş erkek çocukların poposundan müdahele etmek çok zararlıymış kursta hocamız söylemişti, yine erkek çocukların göğüs kısmı biraz kabarık olurmuş o bölgeyide sıkmak, sert masaj yapmak çok zararlıymış bilgin olsun.Bol bol yıkamak bebği rahatlatırmış sen yıkadınmı bebişini.Tırnakları uyurken yada emerken kesilmemeliymiş.Bebek gaz sancısı olduğunda ani çığlıklar atarmış biri çimdikliyor gibi.Anne gerginken bebeği emzirmemeliymiş. umarım faydalı olur.

Limon Kabuğu kardeşin en kısa zamanda randevuyu alır ve tedavisine başlar Allah şifasını versin canım.

ZarpDeniz canım folik aisti bıraktım şimdi elevite devam. Diyestiisyenim sabahları sütü yasakladı akşamlarıda yoğurtu yasakladı öğlen yoğurt ikindi öğünümdede dönüşümlü süt içebilirmişim akşamları genelde et en geç 6.30 da öğlenleri mutlaka sebze tüketcem ceviz, üzüm kahvaltıya koydu birde pekmez koydu 1 tk ve ben dün ancak yarım bardak sulandırıp tüketmeye çalıştım ( sanırım süt kansızlığımı artırdı) bu arada ıhlamur içebilirmişim meyve çaylarıda içebilirsin artık dedi.
pilav, makarna, bunlar 1 kaşık bile yasakmış :( patatesi çok nadir tüketcem

geçen yazmayı unuttum kızlar arada bir kulaklarımda pervanenin sesi var ya onu duyuyordum son günlerde druma söylemiştim evde tansiyonumu ölçüyorum 12 7 ama nabız 100 ve üzeri oluyor genelde dedim o zamanda kulağımda o ses oluyor dedim bana kardiyo servisi sanırım kalple ilgili oraya gönderebiliriz dedi askıda kaldı. üzerine düşmedim. şu 2-3 gündür geceleride bu sesle uyanmaya başladım böyle bir sıkın tı yaşayan oldumu? acaba tansiyonum yükseliyorda makinamı düşük gösteriyor anlamadım ki önemsemelimiyim? durup durup birşeyler çıkarıyorum dimi şu pembe gözlükle bakmaya çalışsam iyi olucak ama nerdeydi ikon :103::103:
iyi dileklerin içi amin canım...
baharcım,öncelikle diyetinde kolaylıklar diliyorum...
kulağına gelen o sesin tansiyonunla alakalı olduğunu düşünüyorum...tansiyon aletin dijital mi?dijital tansiyon aletlerinin çok da doğru sonuç vermediğini duyduğum için soruyoum..yakınlarında bir eczane varsa önce kendi tansiyon aletinle ölçüp daha sonra teyid için eczaneye gidip tekrar ölçtürebilirsin...
çok geçmiş olsun baharcım....

Ben gece hic uyuyamadim, sag yumurtalik tarafimda her pozisyon degistirdigimde siddetli bir agri oluyor. Sonra kalktim biraz internete baktim, daha da uykum kacti!!! Dis gebelikte siddetli bir agri olurmus! Aklima bir suru kotu dusunceler geldi, bugun de Pazar sanirim hic bir yere gidemem. Zaten burada sadece bir devlet hastanesi var, onun da vajinal ultrasonografisi yok.. Allah'im insallah dis gebelik filan degildir.:5::5::5::58::58::58:
canım,bende de öyle sancılar oluyordu benim ki sadece sağ yumurtalığımda oluyordu ama ben dış gebeliğe çok yormamıştım..bir yerde tüp bebekle hamile kalan bayanlarda dış gebelik riskinin çok çok düşük olduğunu okumuştum..sende içini ferah tut...şöyle de olablir,adet günün geldiyse adet sancısı gibi sancılarda çekmen çok normal...aklına sakın kötü birşey getirme canım..ben dış gebelik olduğunu düşünmüyorum..
üşütmekten bile böyle sancılar olabilir...

Ruzgar deniz, bilgiler icin cok tesekkurler canim. Ne guzel oglusun 1 yasinda artik masallah.:nazar: Saglikla mutlulukla diger yaslarini da gor canim.

Waterss'inda bebegi oldu, sanirim O da yogunluktan yazamiyor.
rica ederim canım, seve seve ve her zaman :)evet artık 1 yaşında çok şükür, darısı isteyen, bekleyen ve doğuran herkesin başına inşallah :) amiiiiinnnn, hepimiz inşallah :)

aaaaa sen hamile misiiiiiin??? çok sevindim canım arkadaşım, Allah sağlıkla tamamına erdirsin, kucağına almanı nasip etsin inşallah :) canım, lütfen bu tür düşüncelerle kendini de bebişini de üzme, bak hepimiz ne endişeler, ne üzüntüler, ne sıkıntılar geçirdik fakat serinkanlı olmakta yarar var, o ağrılar hamilelik boyunca olacak canım, bende de olurdu, her ağrıyı kafana takarsan hamileliğinin tadına varamazsın, lütfen sakin ol ve herşeyin yolunda gideceğine inan, dualarım hepinizle birlikte :)
Deniz Bulut Rüzgar paylaşımında belirtmiş erkek çocukların poposundan müdahele etmek çok zararlıymış kursta hocamız söylemişti, yine erkek çocukların göğüs kısmı biraz kabarık olurmuş o bölgeyide sıkmak, sert masaj yapmak çok zararlıymış bilgin olsun.Bol bol yıkamak bebği rahatlatırmış sen yıkadınmı bebişini.Tırnakları uyurken yada emerken kesilmemeliymiş.Bebek gaz sancısı olduğunda ani çığlıklar atarmış biri çimdikliyor gibi.Anne gerginken bebeği emzirmemeliymiş. umarım faydalı olur.
evet canım, söylediklerine aynen katılıyorum... ben söylemeyi unutmuştum, iyi ki hatırlattın, ben geçen kış iki günde bir yıkıyordum Rüzgar'ı, yazınsa her gün bazen günde iki defa :) şimdi koca kazık oldu haftada bir ya da iki yıkıyorum :) senin de 19 hafta olmuş, yarılamışsın hamileliği, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım :)

Limonkabugu, bilgiler icin sagol canim. Masallah 9 haftayi bitirmissiniz.:nazar: Benim bir tanidigim iki kez tup bebekle dis gebelik gecirdi! Insallah degildir. Iyi dusunmeye calisacagim,sagol canim.:16:

Nisa-mai,
sagolasin.:16:

Ruzgar deniz, Hosgeldin! Hep bekleriz artik.:34: Benimki cokk yeni daha....Sonucu yeni aldik. Istanbul'da Memorial'de yapildi ve simdi de Ege'deyim. Kucuk yerlerde saglik ile ilgili kuruluslarda sikintilar var, buyuksehirlerdeki gibi olmuyor. Sag yumurtaligimdaki agri keskin oldugu icin endiseleniyorum, umarim iyi bir seydir. İyi dileklerin icin cok tesekkur ederim canim.:9:

Ruzgar deniz, Hosgeldin! Hep bekleriz artik.:34: Benimki cokk yeni daha....Sonucu yeni aldik. Istanbul'da Memorial'de yapildi ve simdi de Ege'deyim. Kucuk yerlerde saglik ile ilgili kuruluslarda sikintilar var, buyuksehirlerdeki gibi olmuyor. Sag yumurtaligimdaki agri keskin oldugu icin endiseleniyorum, umarim iyi bir seydir. İyi dileklerin icin cok tesekkur ederim canim.:9:

Hoşbulduk canım, fırsat buldukça inşallah geleceğim :) sizlerin böyle güzel haberlerinizi almak beni çok mutlu ediyor :) Canım hayırlısı olsun, inşallah normal ve sağlıklı bir şekilde devam edecek ve miniğini alacaksın kucağına :) Ahhh hiç sorma o küçük yerleri... Benim de en büyük sıkıntım bu... Sen neredesin şimdi? Ben Ayvalık'ta yaşıyorum. Zaman zaman o keskin ağrılar oluyor canım, endişe etme, paniğe kapılma, böyle durumlarda uzan ve dinlen, mümkün olduğunca vücudunu dinlendir :) İzmir'e yakınsan yarın git istersen, tanıdığım yok dersen amniyosentezimi yaptırdığım doktorun numarasını verebilirim sana, aynı zamanda kadın doğumcu

Ruzgardeniz, sagol canim. Buyuk hastane olarak ya Mugla yada Fethiye daha yakin. Dalaman'da da 30 yatakli bir devlet hastanesi var daha buyuk kapasiteli hastane devletten onay alamadigi icin kac yildir acilacak bekliyor. Bizim memleketimizde insana ve sagligina cok fazla saygi olmadigi icin henuz kimse acmayi basaramamis durumda... Benim evim Dalyan'da, yurtdisina cikana kadar burada bir kac ayligina bir hastane ve doktora ihtiyacim olacak. Izmir yaklasik 3- 3.5 saat filan suruyor. Ilgin icin cok tesekkur ederim.:16:

Rüzgar amin inşallah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız. Oğluşuna maşallah büyümüş yazın koyduğun resimlerde n şimdi daha farklı sağlıkla büyüsün.Allah sağlık sıhhat versin. sanada tşkler verdiğin bilgiler için.

ZarpDeniz sancılarını takma kafana, benimde çok sancılarım oluyordu ve hala oluyor sanırım bu regl dönemimde de oldu, yumurtlama dönemimde de oldu. Ayrıca sağ taraf ağrılarım hep oldu ve olmayada devam ediyor bugün yine sınıfta ve yürürken oldu canım. sen içini ferah tut kötü şeyler düşünme. BOL BOL DİNLEN BU AĞRILAR OLURKEN KENDİNİ YORMA. bana gelişen yumurtalar denildi, hala onlar baskı yapıyordur ağrılar o yüzden bile olabilir denildi. Şu denildi, bu denildi yani. Ama bu sağ taraf ağrıları diye birşey var artık eminim.

Limon Kabuğu saol canım hiç KBB aklıma gelmemişti dr direk kalple ilgili yere git deyince eşimde sürekli dra gidiyorum diye kızıyor biraz bekleticem en azından bu hafta ayrıntılı ultrasonu geçireyim :)

Denizverdi nerelerdesin?

:50::131::131::131::16:
:70::49::nazar::49::50::43:

Back
X