4,5aylik oglum sallanarak uyuyor :(

ch35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
82
0
Selamun aleyküm. .
Sıkıntımız oglumun gazli ve cok aglayan bir bebek olmasiyla basladi. Birde benim lohusa depresyonum eklenince daha birkac gunlukken ayagimda sallamaya basladim. Alisacagini hic bilmiyordum.43 gunlukken kasik fitigi oldugunu ogrenmemizlede sallamak vazgecilmezimiz oldu.ayaklar iflas edince ana dizi besik aldik. Simdi 4.5 aylik ve geceleri orda yatıyor. Gunduzleri (hatta ben bu mesajı yazarkende :) ayagimda salliyorim cogunlukla.park yatagimiz odada yalniz bekliyor. Okadar bunaldimki sallamadan nasil uyutulur internetten metod okudukca kafam iyicr karıştı ben bu isi beceremicem karamsarligina düştüm. Yakinda ana dizi besikte yatamaz sanirim. Gece yatakta yanima alsam sık uyanir meme kokusuna diyorlar. Babamiz deli yatar korkuyorum birde horlar:) bizim oglan gece uykusunda pek ses istemez. Ya ben napicam noolur akilverin. Gece derin uykusundan her çıktığında sallanmak istiyor ana dizi besikte. Aglatarak uyutmaya alistiramam korkuyorum. Cunku cok aglamaktan zaten fitik oldu yavrum.o konuda hassasim. Cok aglatmamaya calisirim.zaten inatci bir cocuk. Acaba gündüzleri gene ayagimda sallayip park yatagami koysam alisma asamasi için. Deneyimlerinizi fikirlerinizi bekliyorum. Simdiden Allah razi olsun..
 
Son düzenleme:
Kendi cevabı vermişsiniz zaten uyuyunca kendi yatağına alın. Biz sarılıp uyuyoruz o uyuyuncada yatağına alıyorum aynı odada yatıyoruz ama 😊


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Bikac kez uyanikken koymayi denedim park yataga fakat sonu husran oldu. Yanıma alsam geceleri sizim gibi alisirmi acaba. Sık sık emmek icin uyanir diyorlar dogru mu bu? Park yatagida baska odada bizim odada deil. Sanirim ayni odaya koymaliyiz once.
 
Son düzenleme:
Ben iki cocugumu sallayarak uyuttum hep bu yontemden de memnunum acikcasi
 
Bikac kez uyanikken koymayi denedim park yataga fakat sonu husran oldu. Yanıma alsam geceleri sizim gibi alisirmi acaba. Sık sık emmek icin uyanir diyorlar dogru mu bu? Park yatagida baska odada bizim odada deil. Sanirim ayni odaya koymaliyiz once.

meme kokusunu alınca sık uyanmak nedir ya. böyle saçma şey duymadım.
anne kokusu olcak ki güvende hissetsin, bırakın alışsın kokunuza. bence de yattıgınız odaya koyun park yatagı uyuyunca koyun.

yuvada annesiz büyüyen bebekler deliksiz uyurmuş, her uyanmalarına koşan biri olmadığı için. dediğiniz biraz doğru ama bırakın alışşın memeye kalksın ama annesine doysun.
ayakta sallamak da öyle kötü bişey değil.
 
Merhaba cnm benimkide 3 aylik benimde alisti malesef inanilmaz gazli bir bebektu ve kolik, ama kendi yatagina alistirdim. Ayagimda salliyorum uyudugu an yatagina koyuyorum bazen koyar koymaz yada 10 dk sonra uyaniyor yine alip sallayip koyuyorum. Usenmemen lazim. Gecede yatagindan hic kucagima almiyorum uykusu acilmasin diye. Altini yataginda degistirip yattigi yerde mamasini veriyorum( emziriosan mecbur alcaksin tabi benimki 45 gun emdi) mamasini emerken uyuya kaliyo tekrar.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
A.s Aynı sıkıntı bende de vardı bebeğimin çok gaz sıkıntısı olduğunda eşim ve kv saolun ayakta sallamaya alıştırdılar ama nasıl alışmak uyanıkken bile sallanmak istiyordu :KK43: böyle olmaz dedim ve üç buçuk aylık bebeğimi sallamadan uyutmaya çalıştım çok direndi çok ağladı ben çıngırağıyla dikkatini çekmeye, saçını okşayarak tenimi tenine temas ettirerek sakinleştirmeye çalıştım ne kadar cok ağlarsa ağlasın yanıma almadım kararlı olduğumu görsün istedim.. tabii en kötüsü de bu :KK43: bi kere ağladı diye alsaydim hep isteyecekti ve öyle de alışmazdı içim acıdıyodu ama yapcak bişey yok :KK43: çok şükür iki hafta sonunda alıştı :) hiç alışamıcak diyorsun ama bi bakıyorsun alışmış yani biraz sabır :) Alah yardımcımız olsun annelerin işi gerçekten kolay değil :)
 
Son düzenleme:
Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Memede uyutmayi deneyip yatagima aldim. Hic rahat etmedi. Surekli hareket halinde emdi durdu emdi durdu. Sonra mizildaninca artik tekrar ana dizi besige koydum. Bugun dr kontrolmuz vardi. 4,5 aylik oglumun bi uyku rutini olmalimk dedim. Hayır dedi daha cok kucuk. Kendi kendine uyumasini beklemeyin. Nasil istiyorsa öyle devam edin. Sonuc olarak eski ses cikaran ana dizi besik yerine sessiz olan yeni bir ama dizi besik aldik. Ip baglayip öyle salliyorum. Sorun birazda bende. Oglum 43 gunlukken ameliyat oldu. Ameliyat oncesi ac birakmak zorundayken okadar cok ağladıki inanin sesi kulagimda. Serum takma asamasinda damar bulamadilar bide ozaman cok cani yandi cok agladi. Suan bile yazarken gozlerim doluyor. Allah hicbir anneye evladinin acisini gostermesin. Kisacasi uyku egitimindr basarili olamıyorum cunku aglamasina dayanamiyorum. Bunedenle esimlede anlasamiyoruz. Aglar cocuk nevar diyor.
 
X