4 aylık bebek emzirme Corona

Eczaneden devit 3 ampul al bir ampulu dik kafana.
Lipozomal formda c vitamini. Bundan günde 3 ölçü.
Çinko.
Bana doktorumun gebe olduğum için korona olmam durumunda uygulamam için verdiği reçete bu.
Marka vermek yasak değilse lipozomal c ne önerdi doktorunuz?
Henüz çok yaygın değil sanırım, anladığım bir konu da değil, ne almalıyım bilemedim.

İlaç verdi ama daha başlamadım,sırt ve göğüs ağrım var,doktor bugün iyi hissedersin yarın yogunbakimlik olabilirsin dedi,kendim için değil ama kızımı emzirememek psikolojikmen çok kotu hissettiriyor 😔
Eltim de bizimle birlikte covid oldu maskesini takıp emzirdi bebeğini çok şükür atlattı bir sıkıntı olmadı emzirdiği için ilaçları kullanmadı

Herkese merhaba,

Bebeğini emzirirken Corona olan var mı? Eşimin testi pozitif cikti,benim de semptomlarim var,suruntu alındı yüzde doksan pozitif.Suruntu almaya gelen doktor kesinlikle bebeğini emzirme,şöyle kötü olur böyle kötü olur gibi çok kotu senaryolar anlattı😔 biraz göğüs ağrım var onun dışında iyi gibiyim ama bebeğim konusunda çok endiselendim,bu durumda olan varsa acil yazabilir mi? Onlara doktor ne dedi?
Ablam yakın zamanda geçirdi. Ona da emzirebilirsin birşey olmaz dediler. Emzirdi de.

Herkese merhaba,

Bebeğini emzirirken Corona olan var mı? Eşimin testi pozitif cikti,benim de semptomlarim var,suruntu alındı yüzde doksan pozitif.Suruntu almaya gelen doktor kesinlikle bebeğini emzirme,şöyle kötü olur böyle kötü olur gibi çok kotu senaryolar anlattı😔 biraz göğüs ağrım var onun dışında iyi gibiyim ama bebeğim konusunda çok endiselendim,bu durumda olan varsa acil yazabilir mi? Onlara doktor ne dedi?
Ama ilaç kullanmadı ablam emzirdigi için. Şimdiden geçmiş olsun

Burada emzirin diyen olsa emzirecek misiniz?
Aile hekiminizi arayıp durumu anlatın. Ya da 184 Corona Danışma Hattı
Çok geçmiş olsun.
İlaçlarınızı da kullanmaya başlayın derim çünkü onlar erken dönemde etkili oluyor olurlarsa. Kötüleştikten sonra durumunuzu çok da iyiye götürmez.

Kızlar çok teşekkür mesajları okudukça daha iyi hissettim,adam bana diyorki bir kadın vardı bebeğini emzirdi bebek yogunbakimda 😔ağlayarak çıktım eve,en az on kere sakin sakin emzirme dedi.
Emin misiniz doktor olduğuna?
Sürüntü almaya gelen demişsiniz, doktorlar gelmiyor sürüntü almaya.
Çok da takılmayın bence.

Ben de bir hafta önce korona oldum cnm çocuk doktorum ffp3 maskesi ve hijyen ile emzirebileceğimi söyledi emzirdim ben şükür bebeğimde semptom gözükmedi

Marka vermek yasak değilse lipozomal c ne önerdi doktorunuz?
Henüz çok yaygın değil sanırım, anladığım bir konu da değil, ne almalıyım bilemedim.

venatura aldım ben. Evet çok yaygın değil ama en etkili formu sanırım. Emilimi çok kolaymış. Normal zamanda da bağışıklık için sabah aç karnına 1 ölçü iç dedi. Ama pahalı diye açıkçası içmiyorum. Korona olursam diye stok yaptım 🙈

devit 3 ampulu anne tek dikiste icerse bebege cok fazla doz gecmis olmz mi ya

Yine doktor görüşü alsın tabi. bilmiyorum emzirenlerde durum nasıl. Ama gebelerde geçmediğini biliyorum. d vitaminin toksik olması biraz zor. Neden korkutuyorlar anlamıyorum bu konuda.
Ben bu dönemde bağışıklık için günlük 5-6 damla d3k2 alıyorum zaten. Ve romatizmam olduğu için sürekli d vitamini kullanırım. Şimdiye kadar gördüğüm en yüksek değer 53. Toksik etki etki için 100ü geçmesi gerekiyor. Bu durumda bebeğe de aynı oranda geçer ama yine en azından aile hekimine sorulabilir.

Yine doktor görüşü alsın tabi. bilmiyorum emzirenlerde durum nasıl. Ama gebelerde geçmediğini biliyorum. d vitaminin toksik olması biraz zor. Neden korkutuyorlar anlamıyorum bu konuda.
Ben bu dönemde bağışıklık için günlük 5-6 damla d3k2 alıyorum zaten. Ve romatizmam olduğu için sürekli d vitamini kullanırım. Şimdiye kadar gördüğüm en yüksek değer 53. Toksik etki etki için 100ü geçmesi gerekiyor. Bu durumda bebeğe de aynı oranda geçer ama yine en azından aile hekimine sorulabilir.
gebelerde de yuksek dozu bi anda almak istenmiyor azar azar alip arada kan kontrolu yapmak oneriliyor.son gelismeler bu sekilde .saglikciyim bu arada

Burada emzirin diyen olsa emzirecek misiniz?
Aile hekiminizi arayıp durumu anlatın. Ya da 184 Corona Danışma Hattı
Çok geçmiş olsun.
İlaçlarınızı da kullanmaya başlayın derim çünkü onlar erken dönemde etkili oluyor olurlarsa. Kötüleştikten sonra durumunuzu çok da iyiye götürmez.
Ne alaka ya buradan mi fikir alıp ona göre mi karar vereceğim sandınız,benzer şeyler yaşayanlara neler denmiş onu soruşturmak için konu açtım.

gebelerde de yuksek dozu bi anda almak istenmiyor azar azar alip arada kan kontrolu yapmak oneriliyor.son gelismeler bu sekilde .saglikciyim bu arada

evet şu an azar azar 5-6 damla alıyorum ama korona olursan bir ampul al dedi kadın doğum doktorum. Aile hekimime de arayıp sorarım. Teşekkür ederim.

venatura aldım ben. Evet çok yaygın değil ama en etkili formu sanırım. Emilimi çok kolaymış. Normal zamanda da bağışıklık için sabah aç karnına 1 ölçü iç dedi. Ama pahalı diye açıkçası içmiyorum. Korona olursam diye stok yaptım 🙈
Pahalı evet o ne öyle ya.
Yan etki de daha azmış, az kullanalım iyisini kullanalım madem.
Venatura en uygunları herhalde.
Teşekkür ederim 😊
Allah korusun bu arada, hiç ihtiyaç duymazsınız umarım.

Herkese merhaba,

Merhaba bende gecen ay eşimden sonra pozitif çıktım, bizim kapıya gelen, emzirdiğimi duyunca "haa tamam size ilac veremiyoruz dedi". Ben emzirdim bol bol, çünkü 7yaşındaki oğlum ve annemde pozitif oldu sırayla, bi bebeğimde sorun olmadı çünkü bol bol emzirdim. lütfen olumlu düşünüp korkuya kapılmayın. Sağlıklı beslenip bol su için.Allah şifa versin.

Back
X