Çocuk Hastalıkları 4 aylık bebekte kalp üfürme sesinin duyması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

derman

Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin.
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
5.017
1.607
bebeyim 4 aylık bugün doktora götürdüm genel kontrol için kalbin üfürme sesini duyduğunu söyledi ve ekokardiyografi istedi böyle bir durum yaşıyan var mı aranızda

benim bebeğim de 2 aylıkken farkedilmişti. çocuk kardiyoloğundan aynı gün randevu aldık. çok şükür masum üfürüm dedi. 2 yaş sonrasında kapanır dedi. şu an 23 aylık çok hafif varmış hala. ama kapanır dedi. sakın ihmal etmeyin. inşallah masumdur. ama olmayabiliyor da. sanırım kalbin gelişimi sürecinde kapanması gereken deliklerden kapanmayanları üfürüm olarak duyuluyormuş. geçmiş olsun.

bebeyim 4 aylık bugün doktora götürdüm genel kontrol için kalbin üfürme sesini duyduğunu söyledi ve ekokardiyografi istedi böyle bir durum yaşıyan var mı aranızda

Var. Benim kızımında rutin kontrolde kalbinde ufurum sesinin geldiğini söylemişti doktor. Bende cocuk kardiyolijisine götürdüm. Küçük çocukların kanı büyüklere göre daha hızlı akarmis ve o ses de kanın damara hizli çarpması sonucu duyulabilirmis. Bizde durum buydu. Sen ihmal etme götür hemen. Istanbuldaysan Bakırköy Sadi Konutta var o bölüm

benim arkadaşımın oğlunda var kalbinde delik var dendi kendi kendine kapanırsa iki yaşına kadar kapanır yoksa çok basit bir ameliyatı var dedi yani aslında korkulacak bişi yok ama evlat bu ameliyat diyince insanın kanı çekiliyor, siz yinede ihmal etmeyin inşallah güzel haberlerinizi alırız..

kalp kapakçığında tembellik ya da sarkma var üzülme canım eger çok ciddi boyutta olmazsa hiç sorun yaratmaz bazen kendi kendine bile düzelir hafif sarkmalar geçmiş olsun

ameliyat için çok ciddi açıklık olması ve temiz kan kirli kan karışması gerekki öyle bir durum yok rahat ol üzme kendini

Ben yaşamışım 3 günlükken fark edilmiş
Çok küçük delikler varmış uzunca bir süre kontrol altında oldum. Sonra küçük olduğum için hatırlamıyorum ama 7 yaşında kontrolü bırakmıştık.
Hala ara ara çarpıntı yaşayabiliyorum ama bir türlü üstüne düşüp doktora gitmedik.

Ben yaşamışım 3 günlükken fark edilmiş
Çok küçük delikler varmış uzunca bir süre kontrol altında oldum. Sonra küçük olduğum için hatırlamıyorum ama 7 yaşında kontrolü bırakmıştık.
Hala ara ara çarpıntı yaşayabiliyorum ama bir türlü üstüne düşüp doktora gitmedik.
çarpıntınız büyük ihtimalle hafif kan sızıntısından kaynaklanıyor kola kahve çay uykusuzluk agır işler agır spor ve tansiyon tetikleyebilir ihmal etme ve doktora gözük ama bence korkulacak bir durumun yok canım çok geçmiş olsun

Doktor bana masum olabileceğini söyledi kilo alımı iyi morarma yok dedi Ankara dış kapı hastanesine gönlendirdi korkuyorum yine de

Var. Benim kızımında rutin kontrolde kalbinde ufurum sesinin geldiğini söylemişti doktor. Bende cocuk kardiyolijisine götürdüm. Küçük çocukların kanı büyüklere göre daha hızlı akarmis ve o ses de kanın damara hizli çarpması sonucu duyulabilirmis. Bizde durum buydu. Sen ihmal etme götür hemen. Istanbuldaysan Bakırköy Sadi Konutta var o bölüm
Doktor masum olabileceğini söyledi hamilelikte tedaylı ultrasona girdim kalp için sorun yok dediler Ankara dış kapı hastanesine gideceğim

Doktor bana masum olabileceğini söyledi kilo alımı iyi morarma yok dedi Ankara dış kapı hastanesine gönlendirdi korkuyorum yine de
sen kontrollerini eksik etme bak ne güzel morarama falan da yok hatta kendiliginden bile geçebilir sen sakin ol canım beim

sen kontrollerini eksik etme bak ne güzel morarama falan da yok hatta kendiliginden bile geçebilir sen sakin ol canım beim
Yarın gideceğiz bakalım inş birşey çıkmaz ilgine çok teşekkür ederim iyiyi varsınız kadınlar kulübü bayanları

bizde de 2 aylıkken çıkmıştı.ekg çektirdik. geçer dedi doktorlar.gerçekten de 1 yaşında tekrar kontrole götürdüğümüzde geçmişti. ama ihmal etmemek lazım.geçmiş olsun

Benin bebegimdede cikmisti kalbinde delik var demisti doktor beynimden vurulmusa dondum ilk basta anlayamdm snra kardiyolojiye yonlendirdi gttik allahtan bisi cikmadi ufurum mus kapanir kendisi butun bebeklerin %80 olur demisti doktor
6 ay sonra kontrle getirin dedi hatta agustos gbi bidaha gidicez bakalm korkma kalp rahatszlgi degl ufak bi ufurum

Tşk ederim hepinize içim rahatladı

çarpıntınız büyük ihtimalle hafif kan sızıntısından kaynaklanıyor kola kahve çay uykusuzluk agır işler agır spor ve tansiyon tetikleyebilir ihmal etme ve doktora gözük ama bence korkulacak bir durumun yok canım çok geçmiş olsun

Daha cok ani gerginlik durumunda oluyor
cay tuketiyorum kahve arasira bir fincan turk kahvesi. Yorgunluk ztn daimi is temposu..
aslinda doktora gozukmek daha korkutucu geliyor guvenebilecegim ve basit testleri yaptirabilecegim bir doktora gozuksem iyi olacak sanirim. Cok tesekkur ederim ilginiz icin

X