canım umarım sınavlarında başarılı olursun, yine bekleriz kendine çok iyi bak...Hepinize günaydın,siz de fark etmişsinizdir,artık giremiyorum.Ben ki tembellikler kraliçesi,eline test almayan kız bir anda Einstein kesildim.Habire test habire test olunca zaman da ayıramadım.Ben bu kadar dolu olacağımı hayal etmemiştim ne yalan söyleyeyim.Buraya veda etmek için geldimTabi kalıcı bir veda değil yazın sınavlarımı verir vermez yine gelmek isterim buraya,ama sanırım uzun bir zaman nete giremeyeceğim.Sizlerle tanıştığım için çok mutlu oldum,elimden geldiğince takımda olamasam bile arada bir uğramak isterim.Yalnız bırakacağımı mı sandınız Kendinize iyi bakın,hoşçakalın
Eylülll pazar pazar kafana saksı mı düştü geldin sen buralarayaşasın çok sevindim hAdi hayırlı olsun şekerim inş. güle güle çekersin benim fotolRIMI
yanaklarınızı sıkar düğün yeri yaparım şımarırım ben
aferin menü güzel ekmek yemedin miiGünaydın demek isterdim ama öğle oldu akşam üzerine doğru gidiyor saat :)
Direk menümü yazayım
Sabah: 6-7 yeşil zeytin :)
1/2 domates
2-3 dilim salata
1 kibrit kutusu peynir
1 çorba kaşığı yoğurt
3 bardak çay
Biraz önce internette bir yazı buldum ama uzun birazcık..Birazdan onu paylaşacağım uzun olsada okumaya değer
aferin menü güzel ekmek yemedin miitünaydın bu arada
aferin menü güzel ekmek yemedin miitünaydın bu arada
ayyyy çok güzel bir yazı sonuna kadar okudum.Bir sonraki hafta ilk ve son yanlışımı yaptım.
Tartıda gördüğüm –2 kilo beni heyecanlandırmıştı, hangi şişmanı heyecanlandırmazdı ki? Yanlışım ise farkında olmadan yeniden garip bir hırsa kapılmak ve o şuursuzca yiyeceklere saldırmayı bekleyen aç ruha açık kapı bırakmaktı. Hırsım, hadi şundan daha az yiyeyim hadi patates kızartmasına hiç dokunmayayım diyen o diyetlere alışkın beynim 3. hafta korkunç bir oyun oynadı bana.
Evet tartıda –2.5 kilo gördüm hafta sonunda,evet sevindim bu doğru,hatta o kadar sevindim ki tartıdan indikten sonra soluğu telefonun başınnda alıp sözümona ödül verdim kendime: tam 5 tane kıymalı pide ısmarladım ve bir solukta yedim.1 litre kola içtim.Üstünden yarım saat bile geçmemişken 2 tane bademli magnum yedim. Ardından 250 gramdan fazla fındık. Ardından neredeyse kurumuş ve tüm cazibesini kaybetmiş (ama aç ruhum için ne farkeder ki?) 7-8 dilim baklava.Sonra öğlenden kalan kısır, sarmısaklı yoğurt, 2 muz...
Ne de olsa kilo verebiliyordum,gene verebilirdim değil mi? Öyleyse o maratona yeniden başlayana kadar birşeyler daha birşeyler daha yesem ne çıkardı ki? İşte te arkadaşlar,beynimin oyununa gelişim böyle oldu.Ama iyi ki de olmuş. Korkunç bir mide bulantısıyla tuvalete koşup bağıra bağıra kusarken herşeye lanet ettim. Aptallığıma,gözümün önünde duran gerçeğe o bana o kadar yaklaşmış sırt çevirmeme, herşeye. İşte günlük tutmaya o gece başladım. Yazdığım ilk şeyleri aynen aktarıyorum size:
GERÇEK: BEDENİM BEYNİMİN KONTROLÜNDE
SORUN : BEYNİM BEDENİMİ ZAYIFLATMAYI REDDEDİYOR
NEDENİ: BEYNİME ÖYLE HATALI ŞEYLER YÜKLEMİŞİM Kİ O ÇARESİZ KALIYOR
ÇÖZÜM: BEYNİME BEDENİMİ ZAYIFLATMASI İÇİN İHTİYACI OLAN DOĞRU BİLGİLERİ YÜKLEMELİYİM
BEYNİME ÖĞRETECEKLERİM:
1-BEN DE ZAYIF OLABİLİRİM. BENİM İSKELETİM DE İNCECİK BİR İNSANINKİNDEN FARKSIZ!!!. NEDEN ONUNKİ DÜZGÜN KASLAR VE YETERLİ MİKTARDA YAĞLA KAPLIYKEN BENİMKİ KATMAN KATMAN YAĞLARLA ÇEVRİLİ OLSUN Kİ?
2-KENDİMİ ZAYIFLAMAK İÇİN KISITLAMAM GEREKMEYECEK, ZATEN DOĞAL OLARAK OLMASINI BU KADAR İSTEDİĞİM BİRŞEY İÇİN NİYE KISITLAMALARA VE ZORLAMALARA İHTİYACIM OLSUN?
3-AŞIRI YEMEK YEMEKTEN ALDIĞIM HAZ GERÇEK BİR HAZ DEĞİL, O, YAŞAYAMADIĞIM BÜTÜN O ŞEYLERİN YERİNİ DOLDURUYOR SADECE
4-YEMEKLER HİÇBİR YERE KAÇMAYACAK,OLDUKLARI YERDE DURACAKLAR, BEN GEÇİCİ BİR SÜRE DAHA FAZLA HAZ ALACAĞIM BİR ŞEYE ULAŞMAK İÇİN ONLARA ÇOK FAZLA YOĞUNLAŞMAYACAĞIM
5-BU YEMEKLERE SIRT ÇEVİRECEĞİM ANLAMINA GELMİYOR, HEM NEDEN SIRT ÇEVİREYİM Kİ,ONLARIN NE SUÇU VAR, BUGÜN ŞİŞMANSAM SUÇ YEDİKLERİMDE DEĞİL YEDİKLERİMİN MİKTARINDAYDI VE MİKTARI BEN AYARLADIM
Arkadaşlar,en başta dediğim gibi zayıflamam çok kolay olmadı,ama zor da değildi.O geceden sonra bu yazdıklarımı yüzlerce binlerce defa okumam gerekti. Umutsuzluğa düştüğüm anlarda günlüğümü alıp bunları okudum, yenilerini yazdım,yaptıklarımı, yanlışarımı, korkularımı, doğrularımı yazdım. Ama çok iyi bildiğim bir şey var ki,sanırım ben beynime bu doğruları yerleştirmeyi başardım kısa bir süre sonra. Arkadaşlar ben herşeyi yedim ama herşeyi. Sadece beynime az yersem de çok yersem de tadın ve hazzın değişmeyeceğini; ama az yersem bedenimi inceltirken çok yersem kalınlaştıracağımı soktum. Mantığım hep bu oldu arkadaşlar:haksızlık etme.. ne kendine ne bedenine ne de kilolarına (vallahi onlara bile haksızlık etmedim, bazen onlardan yana oldum:)).. Bakın mesela şöyle açıklayayım. Birgün oturuyordum, aklıma birden şu mantık geldi: ben bu kiloları alırken oturup durdum yayıldım durdum ve aldım,peki şimdi gene böyle oturursam nasıl azalsınlar ki, yani onlar? oluşturma aşamasında eğer hareketli olsaydım hiç oluşmayacaklardı değil mi? Hem hırsızlık yaptır, hem arka çıkma hapse at misali. Ben onlara haksızlık yaparsam onlar da bana yapar tabii.
Yürümeye başladım.gözünüz korkmasın öyle ani bir geçiş değildi, bilirim şişmanlar kadar nefret eden yoktur spor düşüncesinden, ilk gün 15 dakika yürüdüm mesela,arttırdım sonra. Neredeyse 2.5-3 saat yürüyordum sonlara doğru. İnanın bir süre sonra cazip gelmeye başladı temiz havada ciğerlerimi şişire şişire yürümek, kendimle gurur duymak bunlar? yapabildiğim için. Tavsiyem,mutlaka yürüyün arkadaşlar,kesinlikle sıkı sarkmamış haksızlıklara uğramamış:) bir beden istiyorsanız yürüyün.
Onu şişiren formunu bozan bizdik, düzeltecek olan da biziz. Yapabilirsiniz,tek adım atmaya üşenen ben yaptıysam, siz uça uça bile yapabilirsiniz.yürüyüş göbeğimi de etkiledi,bacaklarımı da, hatta gıdımı da,bütün vücudu çalıştırıyor .size garanti ediyorum,bir süre sonra zevk almazsanız yürüyüşten ve onun bedeninize yaptıklarından tekrar şişman olayım. Hiçbir yerim sarkmadı, kimsenin sarkmaz eğer şişmanlarken yaptıklarınızı zayıflarken telafi ederseniz ve haksizlık yapmazsanız o güzelim bedeninize.
adetliyken spor yapmak vücudu rahatlatır bir zararı yok canım.Ya adet oldum bugün spor yapabilir miyim bilmiyorumyarın fazla yürüyeyim diyorum.Dışarıya çıkacaktım arkadaşımla ondanda vazgeçtim Karnım ağrıyor akşama geçer yürürüm belkide sağım solum belli olmaz gerçi :)
Kız kalktım kahvaltı yaptım tv izledim evi temizledim yemek yaptım yedim sen yeni mi kalktınSanada tünaydın Ablacım :)
Herkeseee
ayyyy çok güzel bir yazı sonuna kadar okudum.
adetliyken spor yapmak vücudu rahatlatır bir zararı yok canım.
Kız kalktım kahvaltı yaptım tv izledim evi temizledim yemek yaptım yedim sen yeni mi kalktın
geçmiş olsun canım ılık bir duş iyi gelir45 dakika yürüdüm karnım çok ağrıyordaha fazla yapamadım.
günaydın canım valla iyi gidiyorsun gibi diyetine sadıksın. inşallah tartıda sonucu görürürüz hep birlikte
günaydınnnnnlarrrrr
valla açlığından ölcen kuzummmmsabrina 5 günde 5 kg diyeti uyguluyor hergün ayrı bir çeşit besin grubu var anladığım kadarıyla
Hepinize günaydın,siz de fark etmişsinizdir,artık giremiyorum.Ben ki tembellikler kraliçesi,eline test almayan kız bir anda Einstein kesildim.Habire test habire test olunca zaman da ayıramadım.Ben bu kadar dolu olacağımı hayal etmemiştim ne yalan söyleyeyim.Buraya veda etmek için geldimTabi kalıcı bir veda değil yazın sınavlarımı verir vermez yine gelmek isterim buraya,ama sanırım uzun bir zaman nete giremeyeceğim.Sizlerle tanıştığım için çok mutlu oldum,elimden geldiğince takımda olamasam bile arada bir uğramak isterim.Yalnız bırakacağımı mı sandınız Kendinize iyi bakın,hoşçakalın
Afiyet olsuuuun.Günaydın demek isterdim ama öğle oldu akşam üzerine doğru gidiyor saat :)
Direk menümü yazayım
Sabah: 6-7 yeşil zeytin :)
1/2 domates
2-3 dilim salata
1 kibrit kutusu peynir
1 çorba kaşığı yoğurt
3 bardak çay
Biraz önce internette bir yazı buldum ama uzun birazcık..Birazdan onu paylaşacağım uzun olsada okumaya değer
Beynime öğretceklerim kısmı güzel gerçektenBir sonraki hafta ilk ve son yanlışımı yaptım.
Tartıda gördüğüm –2 kilo beni heyecanlandırmıştı, hangi şişmanı heyecanlandırmazdı ki? Yanlışım ise farkında olmadan yeniden garip bir hırsa kapılmak ve o şuursuzca yiyeceklere saldırmayı bekleyen aç ruha açık kapı bırakmaktı. Hırsım, hadi şundan daha az yiyeyim hadi patates kızartmasına hiç dokunmayayım diyen o diyetlere alışkın beynim 3. hafta korkunç bir oyun oynadı bana.
Evet tartıda –2.5 kilo gördüm hafta sonunda,evet sevindim bu doğru,hatta o kadar sevindim ki tartıdan indikten sonra soluğu telefonun başınnda alıp sözümona ödül verdim kendime: tam 5 tane kıymalı pide ısmarladım ve bir solukta yedim.1 litre kola içtim.Üstünden yarım saat bile geçmemişken 2 tane bademli magnum yedim. Ardından 250 gramdan fazla fındık. Ardından neredeyse kurumuş ve tüm cazibesini kaybetmiş (ama aç ruhum için ne farkeder ki?) 7-8 dilim baklava.Sonra öğlenden kalan kısır, sarmısaklı yoğurt, 2 muz...
Ne de olsa kilo verebiliyordum,gene verebilirdim değil mi? Öyleyse o maratona yeniden başlayana kadar birşeyler daha birşeyler daha yesem ne çıkardı ki? İşte te arkadaşlar,beynimin oyununa gelişim böyle oldu.Ama iyi ki de olmuş. Korkunç bir mide bulantısıyla tuvalete koşup bağıra bağıra kusarken herşeye lanet ettim. Aptallığıma,gözümün önünde duran gerçeğe o bana o kadar yaklaşmış sırt çevirmeme, herşeye. İşte günlük tutmaya o gece başladım. Yazdığım ilk şeyleri aynen aktarıyorum size:
GERÇEK: BEDENİM BEYNİMİN KONTROLÜNDE
SORUN : BEYNİM BEDENİMİ ZAYIFLATMAYI REDDEDİYOR
NEDENİ: BEYNİME ÖYLE HATALI ŞEYLER YÜKLEMİŞİM Kİ O ÇARESİZ KALIYOR
ÇÖZÜM: BEYNİME BEDENİMİ ZAYIFLATMASI İÇİN İHTİYACI OLAN DOĞRU BİLGİLERİ YÜKLEMELİYİM
BEYNİME ÖĞRETECEKLERİM:
1-BEN DE ZAYIF OLABİLİRİM. BENİM İSKELETİM DE İNCECİK BİR İNSANINKİNDEN FARKSIZ!!!. NEDEN ONUNKİ DÜZGÜN KASLAR VE YETERLİ MİKTARDA YAĞLA KAPLIYKEN BENİMKİ KATMAN KATMAN YAĞLARLA ÇEVRİLİ OLSUN Kİ?
2-KENDİMİ ZAYIFLAMAK İÇİN KISITLAMAM GEREKMEYECEK, ZATEN DOĞAL OLARAK OLMASINI BU KADAR İSTEDİĞİM BİRŞEY İÇİN NİYE KISITLAMALARA VE ZORLAMALARA İHTİYACIM OLSUN?
3-AŞIRI YEMEK YEMEKTEN ALDIĞIM HAZ GERÇEK BİR HAZ DEĞİL, O, YAŞAYAMADIĞIM BÜTÜN O ŞEYLERİN YERİNİ DOLDURUYOR SADECE
4-YEMEKLER HİÇBİR YERE KAÇMAYACAK,OLDUKLARI YERDE DURACAKLAR, BEN GEÇİCİ BİR SÜRE DAHA FAZLA HAZ ALACAĞIM BİR ŞEYE ULAŞMAK İÇİN ONLARA ÇOK FAZLA YOĞUNLAŞMAYACAĞIM
5-BU YEMEKLERE SIRT ÇEVİRECEĞİM ANLAMINA GELMİYOR, HEM NEDEN SIRT ÇEVİREYİM Kİ,ONLARIN NE SUÇU VAR, BUGÜN ŞİŞMANSAM SUÇ YEDİKLERİMDE DEĞİL YEDİKLERİMİN MİKTARINDAYDI VE MİKTARI BEN AYARLADIM
Arkadaşlar,en başta dediğim gibi zayıflamam çok kolay olmadı,ama zor da değildi.O geceden sonra bu yazdıklarımı yüzlerce binlerce defa okumam gerekti. Umutsuzluğa düştüğüm anlarda günlüğümü alıp bunları okudum, yenilerini yazdım,yaptıklarımı, yanlışarımı, korkularımı, doğrularımı yazdım. Ama çok iyi bildiğim bir şey var ki,sanırım ben beynime bu doğruları yerleştirmeyi başardım kısa bir süre sonra. Arkadaşlar ben herşeyi yedim ama herşeyi. Sadece beynime az yersem de çok yersem de tadın ve hazzın değişmeyeceğini; ama az yersem bedenimi inceltirken çok yersem kalınlaştıracağımı soktum. Mantığım hep bu oldu arkadaşlar:haksızlık etme.. ne kendine ne bedenine ne de kilolarına (vallahi onlara bile haksızlık etmedim, bazen onlardan yana oldum:)).. Bakın mesela şöyle açıklayayım. Birgün oturuyordum, aklıma birden şu mantık geldi: ben bu kiloları alırken oturup durdum yayıldım durdum ve aldım,peki şimdi gene böyle oturursam nasıl azalsınlar ki, yani onlar? oluşturma aşamasında eğer hareketli olsaydım hiç oluşmayacaklardı değil mi? Hem hırsızlık yaptır, hem arka çıkma hapse at misali. Ben onlara haksızlık yaparsam onlar da bana yapar tabii.
Yürümeye başladım.gözünüz korkmasın öyle ani bir geçiş değildi, bilirim şişmanlar kadar nefret eden yoktur spor düşüncesinden, ilk gün 15 dakika yürüdüm mesela,arttırdım sonra. Neredeyse 2.5-3 saat yürüyordum sonlara doğru. İnanın bir süre sonra cazip gelmeye başladı temiz havada ciğerlerimi şişire şişire yürümek, kendimle gurur duymak bunlar? yapabildiğim için. Tavsiyem,mutlaka yürüyün arkadaşlar,kesinlikle sıkı sarkmamış haksızlıklara uğramamış:) bir beden istiyorsanız yürüyün.
Onu şişiren formunu bozan bizdik, düzeltecek olan da biziz. Yapabilirsiniz,tek adım atmaya üşenen ben yaptıysam, siz uça uça bile yapabilirsiniz.yürüyüş göbeğimi de etkiledi,bacaklarımı da, hatta gıdımı da,bütün vücudu çalıştırıyor .size garanti ediyorum,bir süre sonra zevk almazsanız yürüyüşten ve onun bedeninize yaptıklarından tekrar şişman olayım. Hiçbir yerim sarkmadı, kimsenin sarkmaz eğer şişmanlarken yaptıklarınızı zayıflarken telafi ederseniz ve haksizlık yapmazsanız o güzelim bedeninize.
Kolay geslin tatlım.Birazdan çıkacağım ingilizce sınavım var hazırlık için seviye sınavıçalışmam gerek 12sinde sınavım bölümüm %100 ingilizce olduğundan çalışmalıyım
Afiyet olsuuun,gayet güzel görünüyor.ben geldim hala kimse yok aslında pazar daha çok girilir diye düşünüyordum ama öyle değilmiş demekki :) telefondan giriyorum alt satıra geçemedi bi türlü ÖĞLE : 6adet küçük köfte 1 kase Salata 2 çorba kaşıği yoğurt Biraz maydanoz . Ardından 7otlu çay içtim. Bi bardak siyah çay içiyorum canım istemiyordu aslında ama içiyorum :)
Güzel olmuş canım,afiyet olsun.Bugünkü menüm:
kahvaltı: 1 dilim ekmek 1 dilim peynir bol domates + 2 bardak çay
öğle: bulgurlu ayranlı çorba şu detoks çorbası varya ondan içtim bi kase
ara 1 şeftali
akşamı az sonra yicem 4 kaşık türlü yicem az yağlı 1 dilim ekmek yicem 3-4 kaşık yoğurt yicem
Gezmelerde tozmalardaaageçmiş olsun canım ılık bir duş iyi gelir
bende 15 dk zıpladım oyyy su gibiyim duşa kaçar
kuzuuu nerdesinnnnnnnnn?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?