• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Canllar bildirmimi yapym hemen ama gecen haftaya gore cok kotu moralm xok bozuk napicm bilmiyorm yardm edn nasil niye boyke oldu napmalym :((

Gecen hafta :81.8
Bu hafta:81.2
Kilo yuzdesi 0.7398 nasil yuvarlyacagm bunu bilemedm :(

Bildirimim

Sabah sick limonlu su
Sabah menemen, az peynir 2zeytin 2 catal pekmez cay
Ara : yesilcay 9 badem menemm az kalani
Oglen aksm : tavuk haslama, bulgur pilavi , salata , yogurt ( islerdn ara ogn ve ayri aksm yapamadm tek ogn yedm )
Ara yeslcay maydnzlu cay 12 grm bitr cikolata

200 ip, hareketli dans

66.2_65.4=0.8x100=80/66.2=1.20
Bende istanbuldayim doktorum ama hasta bakmiyorum toplum sagligi merkezindeyim ...2 cocugum var...uzmanlik istiyorum ..cocuklar biraz buyusun sinava hazirlanicam.. .....yay bircuyum..
Dunku menum
Sabah 6 adet siyah zeytin
1 karper peynir
Domates salatalik
2 adet cavdar ekmegi
1 hadlanmis yumurta
Arada 1 ufak muz
2 adet incir
Oglen
Az makarna ve tavuklu mantar sote yaninda ayran
Arada 8 adet kavrulmus badem
Aksam ton balikli salata
Saat 9 da da canim cok sut istedi bi bardak ictim
Onceden 2200 kaloriye gore besleniyodum dun itibariyle 1700e dusurdum

Son düzenleme:
B
Canllar bildirmimi yapym hemen ama gecen haftaya gore cok kotu moralm xok bozuk napicm bilmiyorm yardm edn nasil niye boyke oldu napmalym :KK43:(

Kilo yuzdesi 0.7398 nasil yuvarlyacagm bunu bilemedm :KK43:
eSakin moralini bozma selincim simdilik bi sure veeyebilirsin vucut direnc gosteriyo sonra cozulecek hizla vermeye devam ediceksin
Yeter ki diyetini bozma cogu kisi bu donemde vazgeciyo diyeti birakiyo
Zaten diyet yaparken iki zor kisim var biri verdigin kiloyu koruma donemi digeri de bu kilo veremedigin donem
Ama sen bunun ustesinden gelirsin biz nicin variz sakin bozma aynen boyle diyete devam et lutfen..

[QUOTxzeynepsudee, post: 36663751, member: 442638"]66.2_65.4=0.8x100=80/66.2=1.20
Bende istanbuldayim doktorum ama hasta bakmiyorum toplum sagligi merkezindeyim ...2 cocugum var...uzmanlik istiyorum ..cocuklar biraz buyusun sinava hazirlanicam.. .....yay bircuyum..
Dunku menum
1 karper peynir
Domates salatalik
2 adet cavdar ekmegi
1 hadlanmis yumurta
Arada 1 ufak muz
2 adet incir
Oglen
Aksam ton balikli salata
Onceden 2200 kaloriye gore besleniyodum dun itibariyle 1700e dusurdum[/QUOTE]

30 yasindayim boyum 1.60 ..bebisler daha cok kucuk biri 18 ay digeri 3.5 ay
Bunlari yazmayi unutmusum
Bransn ne canm cok guzel bir meslegin var :))

Menun cok guzel ve dengeli olms tatlm tebrkler kilo verminde cok guzel :)

B

eSakin moralini bozma selincim simdilik bi sure veeyebilirsin vucut direnc gosteriyo sonra cozulecek hizla vermeye devam ediceksin
Yeter ki diyetini bozma cogu kisi bu donemde vazgeciyo diyeti birakiyo
Zaten diyet yaparken iki zor kisim var biri verdigin kiloyu koruma donemi digeri de bu kilo veremedigin donem
Ama sen bunun ustesinden gelirsin biz nicin variz sakin bozma aynen boyle diyete devam et lutfen..
Tamm canm bunu vildigm iyi oldu cnku dikkat edyorm elmden geldgnce harekette edyorm ama sonuc yok ama demekki herkeste yasanan bir durum bu ins bir an evvel eski halme donerm cok tesekkr ederm tatlm destek verdgin icin :))

:KK17:
kizlar tanisalim mi...

29 yasindayim..sinif ogretmeniyim...evliyim...22.5 aylik oglum var...boga burcuyum...yukselenim terazi...istanbuldayim..boy 1.72 kilo 77 yazayim...sabah taryilacagim cunku...

benim gibi herkea kendini tanitir mi?
Merhaba sudem. Ben Nevşehir'de yaşıyorum. Bir ayağım da Kırşehir'de, eşim orada. Veteriner Hekimim ama 2,5 yıldır kamu kurumunda proje uzmanlığı yapıyorum. Boyum 1.64, kilom sonunda 66.5 kg. Terazi burcuyum, 40 yaşındayım (:KK17:çok yakında 41). 7 yaşında kızım, 13 yaşında oğlum var.

Canllar bildirmimi yapym hemen ama gecen haftaya gore cok kotu moralm xok bozuk napicm bilmiyorm yardm edn nasil niye boyke oldu napmalym :KK43:(

Kilo yuzdesi 0.7398 nasil yuvarlyacagm bunu bilemedm :KK43:
Canım üzme kendini yavaş kilo vermek her zaman daha iyi. Sağlık problemin yoksa dert etme. Benim diz ağrımdan dolayı hızlı kilo vermem gerekti. Haftada 0,5-1 kg arası normal. Kalori hesabı yapabiliyor musun?. Fatsecret'ı dene. Aktivitelerini de yazarsın. Metabolizman yavaşsa hızlandırmak için içtiğin çayları değiştirebilirsin. Bebeğini sütten kesince metabolizmanı daha kolay yönlendirebilirsin. Kendine zaman tanı. Diyetini düzenle kilo vermeyi de kafana çok takma. Serbest bırakırsan daha kolay olur. :KK50:

Kilom 66,5 canlar. 400 gr vermişim.

3 saat havuzda kalmanın etkisi sanırım. Çünkü spor salonuna 2 gün gidebildim. O da çok etkili değildi. Kızım beni bayağı yavaşlattı. Çocuklar olunca da yemek ona göre yapılıyor. Akşamları düzenli yürümeye başlayacağım. Haftaya spor salonu son. Beni yıprattığını fark ettim. Eski performansım ve hevesim yok. Evde pilates daha iyi oluyordu.
Bir de spor salonundan sonra yemek kilo kontrolümü kaybettirdi sanırım. Ben de akşam mecburen yemek yemeden gidiyordum. Çünkü çok geç oluyordu.

Dünkü menüm:

Kalkınca ballı limonlu su
Kahvalti: 1 dilim beyaz peynir, 5 zeytin, domates, 2 ceviz, haşlanmış yumurta, çay, 1 dilim kepek ekmeği (kepek ekmeği sevmiyorum ama mecbur kaldım)
305 kalori

Ara: 1 adet nektarin, 200 ml kefir
Öğlen: 6 yemek kaşığı etli taze fasulye , 1 adet domates, yarım kase muhallebi, 1 dilim tam buğday ekmeği (kalorisi diğer ekmeklere göre fazla, 1.5 kat kadar)
573 kalori

Akşam: 3 kaşık kuru fasulye yemeği, 3 kaşık pirinç pilavı (bulgur almayı unuttum), 1/5 buğday ekmeğine kaşarlı tost, çay
517 kalori

ara: 1 bardak siyah üzüm, 20-25 arası çeri domates (kış için buzdolabına fasulye hazırlarken çerilerden götürdüm bayağı ama pişman değilim çoook güzeldi).
Yatarken: ballı limonlu su
220 kalori=1615 kalori
2 litre su
20 dakikada 2,0 km yürüyüş.
5 kg fasulyeyle uğraştım bayağı o da spor olarak sayılır mı?

Artık günlük kalori alımım 1500 civarı sabitlendi sanırım. Günlük yaklaşık 200 kalori açığı ile 45 dakika orta hızda yürüyüş 15 dakika pilates ile haftalık 0,5 kg verebilirim diye düşünüyorum.

[QUOTxzeynepsudee, post: 36663751, member: 442638"]66.2_65.4=0.8x100=80/66.2=1.20
Dunku menum
1 karper peynir
Domates salatalik
2 adet cavdar ekmegi
1 hadlanmis yumurta
Arada 1 ufak muz
2 adet incir
Oglen
Aksam ton balikli salata
Onceden 2200 kaloriye gore besleniyodum dun itibariyle 1700e dusurdum

Menun cok guzel ve dengeli olms tatlm tebrkler kilo verminde cok guzel :)[/QUOTE]
Aile hekimiyim canim patolojideydim istifa ettim....su anda bransim yok ins ilerde sinavi gecersem fizik tedavi . cildiye yada enfeksiyon hastalillari dusunuyorum tabi kismet bakalim hayat ne gostericek....seninle burcumuz ayniymis :)

K
Artık günlük kalori alımım 1500 civarı sabitlendi sanırım. Günlük yaklaşık 200 kalori açığı ile 45 dakika orta hızda yürüyüş 15 dakika pilates ile haftalık 0,5 kg verebilirim diye düşünüyorum.
aKalori saymak guzel oluyo insani motive ediyo
Ama seyi anlamadim spor yapmayip sadece 1500 kalori alirsan ayni kilodami kaliyosun?

:KK17:
Merhaba sudem. Ben Nevşehir'de yaşıyorum. Bir ayağım da Kırşehir'de, eşim orada. Veteriner Hekimim ama 2,5 yıldır kamu kurumunda proje uzmanlığı yapıyorum. Boyum 1.64, kilom sonunda 66.5 kg. Terazi burcuyum, 40 yaşındayım :-)KK17:çok yakında 41). 7 yaşında kızım, 13 yaşında oğlum var.

Canım üzme kendini yavaş kilo vermek her zaman daha iyi. Sağlık problemin yoksa dert etme. Benim diz ağrımdan dolayı hızlı kilo vermem gerekti. Haftada 0,5-1 kg arası normal. Kalori hesabı yapabiliyor musun?. Fatsecret'ı dene. Aktivitelerini de yazarsın. Metabolizman yavaşsa hızlandırmak için içtiğin çayları değiştirebilirsin. Bebeğini sütten kesince metabolizmanı daha kolay yönlendirebilirsin. Kendine zaman tanı. Diyetini düzenle kilo vermeyi de kafana çok takma. Serbest bırakırsan daha kolay olur. :KK50:
İns bende senn kilona ineblirm canm tebrkler
:) :nazar:

Oyle yapcm cnm uatne dusnce daha morlm
bozuluyor tahll flan yaptrnadm ama onn
disnda bi saglik problemm yok cok sukur ama dedgniz gibi vucut dirense gecti sanrm sizinde hic boyle olmusmuydu ?

Menun cok guzel ve dengeli olms tatlm tebrkler kilo verminde cok guzel :)
Aile hekimiyim canim patolojideydim istifa ettim....su anda bransim yok ins ilerde sinavi gecersem fizik tedavi . cildiye yada enfeksiyon hastalillari dusunuyorum tabi kismet bakalim hayat ne gostericek....seninle burcumuz ayniymis :)[/QUOTE]
İns isyedgn yere gecebilirsn canm hepsi cok guzel branslar ahakknda hayirlisi olsun evet canm 4 aralk benm dogmgnm sennki ne zaman :)

K

aKalori saymak guzel oluyo insani motive ediyo
Ama seyi anlamadim spor yapmayip sadece 1500 kalori alirsan ayni kilodami kaliyosun?

Kalori sayarken daha iyi motive oluyorsun ve yediklerine karşı vücudunun tepkisini ölçebiliyorsun. Kilo verirken takılmaların, hataların nerede olduğunu daha kolay fark ediyorsun.

Benim yaşım, boyum, kilom ve aktif ya da pasif oluşuma göre fatsecret ihtiyaçlarımı (protein, karbonhidrat, yağ, günlük kalori ihtiyacı) belirledi. Kilo verebilmek için günlük en fazla 1700 kalori almam lazım. Bunun üzerine de yaptığım aktiviteyi ekleyince vereceğim kilo çıkıyor. Haftada 1 kilo verebilmek için 7700 kalori açık yaratmak lazım. Bunu ya diyetten gelen kaloriyi azaltarak ya da aktiviteyle harcanan kaloriyi artırarak yapıyorsun. Tercih sana kalmış. Örneğin 1 saat boyunca hızlı yüzersen 700 kalori harcarsın. Bu da yaklaşık 100 gr kilo vermek demek. Ama spor yaparken beslenme düzenini çok iyi kurmak lazım. Ağır sporların metabolizmaya etkisini öğrenmen lazım. Bazen iştahı artırıp kilo almaya,yetersiz protein alırsan kas kaybına neden olur. Genelde spor yapanlarda kas kütlesi arttığı için başlarda kilo alımı görülür ancak yağdan kaybettiğin ve görünümün değiştiği için kazançlı olursun.

İns bende senn kilona ineblirm canm tebrkler
:) :nazar:

Oyle yapcm cnm uatne dusnce daha morlm
bozuluyor tahll flan yaptrnadm ama onn
disnda bi saglik problemm yok cok sukur ama dedgniz gibi vucut dirense gecti sanrm sizinde hic boyle olmusmuydu ?
İnşallah inersin canım. Merak etme. Hiç kilo veremeyecek bendim. Ama bir bahaneyle verdim. İştahım iyiydi, düzenli bir hayatım yoktu, yaşım ilerlemişti. Ben diyetisyene ilk gittiğimde metabolizma yaşım 45 çıktı. Yani 40 yaşında olmama rağmen 45 yaşındaki bir metabolizmaya sahiptim. Kilo verdikçe 41'e kadar düştü.

Kalori sayarken daha iyi motive oluyorsun ve yediklerine karşı vücudunun tepkisini ölçebiliyorsun. Kilo verirken takılmaların, hataların nerede olduğunu daha kolay fark ediyorsun.

Benim yaşım, boyum, kilom ve aktif ya da pasif oluşuma göre fatsecret ihtiyaçlarımı (protein, karbonhidrat, yağ, günlük kalori ihtiyacı) belirledi. Kilo verebilmek için günlük en fazla 1700 kalori almam lazım. Bunun üzerine de yaptığım aktiviteyi ekleyince vereceğim kilo çıkıyor. Haftada 1 kilo verebilmek için 7700 kalori açık yaratmak lazım. Bunu ya diyetten gelen kaloriyi azaltarak ya da aktiviteyle harcanan kaloriyi artırarak yapıyorsun. Tercih sana kalmış. Örneğin 1 saat boyunca hızlı yüzersen 700 kalori harcarsın. Bu da yaklaşık 100 gr kilo vermek demek. Ama spor yaparken beslenme düzenini çok iyi kurmak lazım. Ağır sporların metabolizmaya etkisini öğrenmen lazım. Bazen iştahı artırıp kilo almaya,yetersiz protein alırsan kas kaybına neden olur. Genelde spor yapanlarda kas kütlesi arttığı için başlarda kilo alımı görülür ancak yağdan kaybettiğin ve görünümün değiştiği için kazançlı olursun.

İnşallah inersin canım. Merak etme. Hiç kilo veremeyecek bendim. Ama bir bahaneyle verdim. İştahım iyiydi, düzenli bir hayatım yoktu, yaşım ilerlemişti. Ben diyetisyene ilk gittiğimde metabolizma yaşım 45 çıktı. Yani 40 yaşında olmama rağmen 45 yaşındaki bir metabolizmaya sahiptim. Kilo verdikçe 41'e kadar düştü.
Bende indirdim fatsecret ama zamn bulup yazamadm ama bundan sonra doldrym aklma bsi taklirsa sana sorarm tatlm olurmu :)
Ne mutlu ki degistrmssin herseyi ins dahadA kuculur tatlm kesnlikle inanyorm sana :)

Cok tesekkurler bilgilendirme icin cok faydali oldu...

Canm ben smdi bi gunluk menumu doldurdum almam gerken kalori 2200 cikti benm bir gnde aldgm 1400 yaktgmda 3200 flan buna gore hergn kilo vermem grek degilmi bide tgd diye bi deger var oda % 64 yaziyor dogrumu yapyorm acaba

Ancak bu saatte interneti acabildim simdi yapiyorum bildirimi, aynen bekledigim gibi oldu sadece 400 gr verebilmisim bu hafta.. yuzdem de %0.56 :( neyse artik bu kadar oldu bu hafta bu yogunlugun icinde, insallah bu hafta daha iyi bi performans sergileyecegim

Back
X