• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

daha önce 2016 senesinde 6. takımdan matmazel nora nicki ile yarıştm
takım kurallari uymadığım için diskalifiye oldum.
diskalifiye olayi benim dikkatim ve modum düşüyor ve odaklanamiyorum morelim çok bozuluyor aklıma geldikçe..
bu beni engel koyuyor. Yawrukush Yawrukush

Takılsan bile istikrarlı olunca eksi gelecektir Canım

Olacak olacak ben inanıyorum.
Sağol canım :KK19:

Aynen Canım bencede Cuma’ya kadar 1 kg daha verirsem süper olacak.

Bazen insana bi üşengeçlik geliyor bazen insan hiç bir şey yapmak istemiyor ama vakit yok :)

Süper Canım Cuma’ya “7” görebilme ihtimalin var

Bence gayet güzel Canım,Cuma günü güzel verdin o nedenle gayet iyi. Hem hızlı verip hemen mezun olup bizi bırakma :) böyle iyi

Bende anlamadım bi kaç kişi hadi birbirimizi görelim diye merak edip yükledik fotoları sildik sonra güle güle kk :))))

Güzel canım
Ay Insallah. Fena Gaza geldim su an :)

Slm kızlar..
Sabah tartıldım ;)
Cuma günü 98.8
Pazartesi 98.5
Fark - 300 gr.
Tabi benim için güzel bir rakam kilo vermem çok zor olduğu için spor ve sağlıklı beslenmeye devam..
2 paket margarin gitti diye düşünüp mutlu olanlardanım :)

Squat nedir? Faydaları nelerdir?
momjunction

Türkçede "çömelme" olarak bilinen squat hareketi ön bacak, arka bacak ve kalça kaslarının yanında bel, baldır, sırt ve karın kaslarını da etkili bir şekilde çalıştıran egzersize verilen addır. Ağırlıksız olarak, dambıl eşliğinde veya ağırlık barı ile yapılabilen bu egzersiz dikkatli bir şekilde yapılması gereken hareketlerin başında gelir.

Bacakları ve kalça kaslarını geliştirdiği için spor yapanların performanslarına önemli katkılar sağlayan squat, daha iyi koşu ve sıçrama yapmayı mümkün kılar. Vücudu şekle sokan ve kilo verdiren hareket, sarkma ve gevşemeleri önleyerek daha sıkı kaslara sahip olmayı sağlar. Karın ve mide bölgesini iyi bir şekilde çalıştırdığı için sindirim problemlerinin düzelmesine yardımcı olur.

Düzenli yapıldığında metabolizmayı çalıştıran, kalçaları dikleştiren ve forma sokan en faydalı egzersizlerden biridir. Evde kolayca uygulanabilen squat hareketi ile vücudunuzu kısa sürede şekle sokabilirsiniz.

En etkili squat hareketleri
1. Sumo squat
popsugar

Duruş pozisyonu olarak normal squattan biraz daha farklı şekilde yapılan sumo squat için ayak uçlarının dış çaprazlarını iki omuz genişliğinde açın. İki elinize kaldırabileceğiniz ağırlıkta dambıl alarak hareketi daha etkili bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bacak açıklığı klasik squata göre daha fazla olan harekette amaç iç bacak ve kalça kaslarını daha fazla çalıştırmaktır.

Bacaklarınızın üst kısmı yere paralel olacak şekilde eğilin ve 1 saniye bekleyip başlangıç pozisyonuna dönün. Hareket sırasında öne eğilmeyin ve omuzlarınızın kalçanızla aynı hizada olmasına özen gösterin. Egzersizi 3 set halinde 12 kez tekrarlayabilirsiniz.

2. Rebound squat
collagevideo

Yağ yakmaya ve dayanıklı bacak kaslarına sahip olmaya yardımcı olan rebound squat hareketi için klasik squat pozisyonunu alın. Kalçanızı yere indirdiğinizde yukarı kalkmak yerine 5 kez sürekli eğilip kalkın ve başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi 3 set halinde 10 tekrar şeklinde uygulayabilirsiniz. Dizlerinizin ayak hizasını geçmemesine dikkat edin ve başınızı doğal pozisyonda tutun.

3. Ballet squat
pinterest

Bacak ve kalçaların yanında baldırları da geliştirmeye yönelik olan ballet squat hareketi için ayak uçlarını dışa yönlendirerek ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha fazla açın. Sırtınızı düz tutarak dizlerinizi bükün ve ayak parmaklarınızın ucunda durarak yere çömelin. 1 saniye bekledikten sonra doğrulun. Egzersizi 3 set halinde 15 tekrar halinde yapabilirsiniz.

4. wall squat
Eki Görüntüle 2599125
Kalça ve basen genişliğinden şikayetsiyseniz ve spor yapamıyorsanız, duvara yaslanarak çömelme (wall squat) hareketini düzenli olarak gün içinde 10-15 tekrarlı 2'şer set halinde yaparak basen ve kalçalarınızı yaz gelmeden inceltebilirsiniz
Ahhh dizlerim olmasaaaa

Slm kızlar..
Sabah tartıldım :KK66:
Cuma günü 98.8
Pazartesi 98.5
Fark - 300 gr.
Tabi benim için güzel bir rakam kilo vermem çok zor olduğu için spor ve sağlıklı beslenmeye devam..
Harika aslinda ole az falanda degil iki gune cumaya 1 kilo olur bence

hiç mezun olmayı düşünmüyorum ki ben her yeni gelen nesille burada olmaya kararlıyım.yoksa dağılıyorum.yeniden yeniden yapmak istemiyorum artık. hem bundan sonra kilo alırsam steroid kullanmış gibi şişerim kas oranımdan dolayı. almamam lazım. nasıl yaparım mezun olurum sonra yeni hedef belirlerim ama o hedefe hiç ulaşamam gibi mesela nasıl fikir.

Mantıklı Canım, burada olmak an’da olmak gibi :) hep diyette olmak gerekli. Ben öyleyim işte şu an :)))) kas oranım epey fazla üzerine yağ gelince :) ama yine de kilona göre daha az görünüyorsun.

daha önce 2016 senesinde 6. takımdan matmazel nora nicki ile yarıştm
takım kurallari uymadığım için diskalifiye oldum.
diskalifiye olayi benim dikkatim ve modum düşüyor ve odaklanamiyorum morelim çok bozuluyor aklıma geldikçe..
bu beni engel koyuyor. Yawrukush Yawrukush

Canım sen onlara odaklanma bence, listeye gir kuralları oku ya da sor öyle hallolur bu konu zayıflama bahanesi olmasın bende kaç defa banlandım nedenini bile anlamadan :) birinde Cuma kilomu bildirmem lazım bildiremiyorum görsen çırpınmamı :)

Ay Insallah. Fena Gaza geldim su an :)

Gaz iyidir Canım :) motivasyonun hep olsun takım bu nedenle var.

Slm kızlar..
Sabah tartıldım :KK66:
Cuma günü 98.8
Pazartesi 98.5
Fark - 300 gr.

Süper Canım gr gr bile olsa gidecek öyle düşünmek lazım. Kilolarımız yakın bende senden 11 kg fazlayım sanırım, bakalım Mayıs ayında senin kilolarında olmak hedefim ya da 92 olmak. En azından “9” görmek diyorum şimdilik.

Canım sen girersin Zaten kilon az hiç strese sokma kendini, ben ancak daha hafif gireceğim :) ama olsun sonuçta obez olmayacağım.
insallah canim. Bugun yeniden basladim . Bu sefer farjkli bir sekilde. Bu seferki diyetim sekersiz, glutensiz, sutusz ve yumurtasiz. Geri kalan herseyden var ve bolca spor bakalim cumaya etkisi ne olacak.

itiraf ediyorum ben mutsuz hissetmiyorum.istediklerimi yediğimde çok mutluyum ama dışgörünüşüme önem veren biriyim giyinmeyi seviyorum.kiloluyken istediklerimi giyememek beni mutsuz eden.

olumlu motivasyon olarak burası harika.tek başıma olsam çok kere yeniden başlamıştım.

kilo verip bozsam sonra gene hayat stili yapsam olmaz mı?:bicak:

çok uykulu kalktım ben bugün halada uykuluyum.aslında normal saatimde yatıp kalktım ama neden böyle anlamadım.göz kapaklarım düşüyor
aynen cnaim yerken ben de mutlu oluyorum ama sonra istedigim bir kiyafeti gityince hele ki haftada bir iki havuza gidiyorum. Kendimi mayoyla bikiniyle gorunce ayy diyorum yeme yemeee.

Mantıklı Canım, burada olmak an’da olmak gibi :) hep diyette olmak gerekli. Ben öyleyim işte şu an :)))) kas oranım epey fazla üzerine yağ gelince :) ama yine de kilona göre daha az görünüyorsun.

Canım sen onlara odaklanma bence, listeye gir kuralları oku ya da sor öyle hallolur bu konu zayıflama bahanesi olmasın bende kaç defa banlandım nedenini bile anlamadan :) birinde Cuma kilomu bildirmem lazım bildiremiyorum görsen çırpınmamı :)

Süper Canım gr gr bile olsa gidecek öyle düşünmek lazım. Kilolarımız yakın bende senden 11 kg fazlayım sanırım, bakalım Mayıs ayında senin kilolarında olmak hedefim ya da 92 olmak. En azından “9” görmek diyorum şimdilik.
Sagol canm verirsin tabi azim ve kararlı olursak gitmeyecek kilo yok bence ;)
Ben direncimi kırabilirsem inşallh daha iyi gider bu kilolar 7 mart diyetisyenime gidiyorum hayırlısı bakalım ;)

Squat nedir? Faydaları nelerdir?
momjunction

Türkçede "çömelme" olarak bilinen squat hareketi ön bacak, arka bacak ve kalça kaslarının yanında bel, baldır, sırt ve karın kaslarını da etkili bir şekilde çalıştıran egzersize verilen addır. Ağırlıksız olarak, dambıl eşliğinde veya ağırlık barı ile yapılabilen bu egzersiz dikkatli bir şekilde yapılması gereken hareketlerin başında gelir.

Bacakları ve kalça kaslarını geliştirdiği için spor yapanların performanslarına önemli katkılar sağlayan squat, daha iyi koşu ve sıçrama yapmayı mümkün kılar. Vücudu şekle sokan ve kilo verdiren hareket, sarkma ve gevşemeleri önleyerek daha sıkı kaslara sahip olmayı sağlar. Karın ve mide bölgesini iyi bir şekilde çalıştırdığı için sindirim problemlerinin düzelmesine yardımcı olur.

Düzenli yapıldığında metabolizmayı çalıştıran, kalçaları dikleştiren ve forma sokan en faydalı egzersizlerden biridir. Evde kolayca uygulanabilen squat hareketi ile vücudunuzu kısa sürede şekle sokabilirsiniz.

En etkili squat hareketleri
1. Sumo squat
popsugar

Duruş pozisyonu olarak normal squattan biraz daha farklı şekilde yapılan sumo squat için ayak uçlarının dış çaprazlarını iki omuz genişliğinde açın. İki elinize kaldırabileceğiniz ağırlıkta dambıl alarak hareketi daha etkili bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bacak açıklığı klasik squata göre daha fazla olan harekette amaç iç bacak ve kalça kaslarını daha fazla çalıştırmaktır.

Bacaklarınızın üst kısmı yere paralel olacak şekilde eğilin ve 1 saniye bekleyip başlangıç pozisyonuna dönün. Hareket sırasında öne eğilmeyin ve omuzlarınızın kalçanızla aynı hizada olmasına özen gösterin. Egzersizi 3 set halinde 12 kez tekrarlayabilirsiniz.

2. Rebound squat
collagevideo

Yağ yakmaya ve dayanıklı bacak kaslarına sahip olmaya yardımcı olan rebound squat hareketi için klasik squat pozisyonunu alın. Kalçanızı yere indirdiğinizde yukarı kalkmak yerine 5 kez sürekli eğilip kalkın ve başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi 3 set halinde 10 tekrar şeklinde uygulayabilirsiniz. Dizlerinizin ayak hizasını geçmemesine dikkat edin ve başınızı doğal pozisyonda tutun.

3. Ballet squat
pinterest

Bacak ve kalçaların yanında baldırları da geliştirmeye yönelik olan ballet squat hareketi için ayak uçlarını dışa yönlendirerek ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha fazla açın. Sırtınızı düz tutarak dizlerinizi bükün ve ayak parmaklarınızın ucunda durarak yere çömelin. 1 saniye bekledikten sonra doğrulun. Egzersizi 3 set halinde 15 tekrar halinde yapabilirsiniz.

4. wall squat
Eki Görüntüle 2599125
Kalça ve basen genişliğinden şikayetsiyseniz ve spor yapamıyorsanız, duvara yaslanarak çömelme (wall squat) hareketini düzenli olarak gün içinde 10-15 tekrarlı 2'şer set halinde yaparak basen ve kalçalarınızı yaz gelmeden inceltebilirsiniz
Aksam eve gidince okuyacagim bunlari canim.
Gaza gelir yorgun argin yaparim ozaman belki😉 zaten bugun kesin spor yapmaliyim

bu ay sonu 80 e insem şeytanin bacagini kıracagim..
geri kalan kaptanlara gözüne girmek düşer.
bütün kaptanlar sen kilo ver bakariz diye düşüncesindeler.
şu an okuduğum kitapta yüksek kalorili yiyeceklere diktim bi günde çabuk alinan yiyeceklere netten araştirdim. kitabin ardindan. okurken inceleme yapmayı seviyorum.

Ben iştahlı biri değilim mecbur kalmasam yemek yemem nasıl aldım bu kiloyu anlamıyorum..
En büyük hatam kendimi aç bırakıyordum sabah yiyordum akşama kadar yemiyordum böyle olunca vücut açlık çekip bulduğunu yağa çeviriyor onun için saglıklı şeyler yemek lazım bize faydalı olacak şeyler doktorum diyor ki diyet yapmıyoruz sağlıklı beslenmeyi öğreniyoruz..
Canın bişeymi istedi tadına bak abartma işin sırrı bu galiba ;)
Ve bol bol su hadi kızlar içelim güzelleşelim 😊🤗

Ben iştahlı biri değilim mecbur kalmasam yemek yemem nasıl aldım bu kiloyu anlamıyorum..
En büyük hatam kendimi aç bırakıyordum sabah yiyordum akşama kadar yemiyordum böyle olunca vücut açlık çekip bulduğunu yağa çeviriyor onun için saglıklı şeyler yemek lazım bize faydalı olacak şeyler doktorum diyor ki diyet yapmıyoruz sağlıklı beslenmeyi öğreniyoruz..
Canın bişeymi istedi tadına bak abartma işin sırrı bu galiba :KK66:
Ve bol bol su hadi kızlar içelim güzelleşelim 😊🤗

Ben tek öğün yiyerek kilo veriyorum Canım sadede ondan değildir, fazla kalori alıyorsundur tek öğün beslenme ile sağlığına kavuşan, kilo veren ve koruyan bir sürü kişi var. Paketli ürünlerden uzak durmak lazım, evde kendin yapman gerekiyor sağlıklı seçimlerle hayatını düzenlemen gerekiyor.

Ben tek öğün yiyerek kilo veriyorum Canım sadede ondan değildir, fazla kalori alıyorsundur tek öğün beslenme ile sağlığına kavuşan, kilo veren ve koruyan bir sürü kişi var. Paketli ürünlerden uzak durmak lazım, evde kendin yapman gerekiyor sağlıklı seçimlerle hayatını düzenlemen gerekiyor.
tek ögün mü açlığa nasıl dayaniyorsun :KK57:

Back
X