4 yaşındaki yeğenim ve 2 yaşındaki oğlum.

Gelin9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
138
84
28
Merhaba hanımlar
Benim 4 yaşınd erkek yeğenim var ve davranışları biraz fazla yaramaz mesela masalar çıkar , koltukların tepesınde gezer, elıne gecenı cogunlukla yerlere fırlatır , bısıkletını bınerken bıanda alır tak tak yere vurur. Örnek verecek olursam gecenlerde gıttıgımız yemek yerınde masaya cıkıp avıze yetısebılecegı yukseklıkteydı cıkdı sallamaya basladı avızeyı. Yapma etme desekde dınlemıyor cogunlukla. Parka gıderız herkes kayar o kaydıragın tepesıne cıkmaya kalkar. Evde dolabların ıcıne gırmeye kalkar. Mutfakda seker vb. Alır yerlere döker. Yanı bu sekılde aklıma gelenler. Kesınlıkle dıslamıyorum oglumla oyun oynatıyorum ama bu seferde oglum onun yapdıklarını su sıralar daha cok yapmaya basladı ve babası bana sürekli x den görüyor o yuzden böyle yanyana getırme cok fazla cocuk x gıbı olacak cok zorlanırız. Gıbı seyler söylüyor. Bakıyorum haklıda bı yandan cunkı gercekten oglum ondan gorduklerını yapabıldıklerını yapmaya basladı. Sız olsanız bu durumda cocugunuzu yanyana getırmezmısınız veya görüşme sıklıklarınımı azaltırsınız ve bunu kardesınıze nasıl anlatırsınız. Yanlıs anlamaması ıcın? Yanı yegenım gıttıkden sonra oglum hala bısıkletını yerlere vuruyor bende rahatsız oldum böyle bıseyden emınım komsumda ayıplıyordur bıze bırsey demesede patır patır yerlere vuruyor oglum bısıkletını ve yegenımden gördü bu hareketı ? Nasıl bır yol ızlemelıyım ?

Cocuklari kutu icinde buyutemeyiz malesef etraftan gördükleri seyler illaki olacak simdi olmasa 2 yil sonra krese gidecek hangi anneyi hangi cocugu uyarabilirizki siz kendi cocugunuzdan mesulsunuz yaptiginin yanlis oldugunun farkinda olmasini saglayin her seferinde uyarin dikkatini dagitin baska caresi yok

Bayildim bu yoruma

Zaten dokdora götürdü cocuk suan tam anlamıyla konuşamıyor. Konuşamadığı için dokdora götürdüğünde dokdor ilk olarak söylemiş davranış bozuklugu var ılk olarak bunu duzeltmelıyız daha sonra konusması ıcın egıtım verecegız dıye bılıyor yanı davranıs bozuklugu oldugunu.

Bence anlamıyor,durmuyor dendigi için devam ediyor çocuk bu tavırlara hemde şiddetini arttırarak.
Kızım çok hareketli ve agresifti küçükken, ben bir yere gitmeden önce uyarıyordum aglarsan,tutturursan eve dönerim diye,başlarda umursamıyordu,bende sana söylemiştim,hadi şimdi eve gidiyoruz diyip,eve dönüyordum hemen,nerde olursam olayım ve bunu hiç esnetmedim kural anlamında,hep uydum uzunca bir süre ve baktı papuc pahalı azaltarak bıraktı.
O masaya çıktıysa 1 kez uyarır annesi devam edersen eve gideceğiz diye,dinlemiyorsa paşa gönlü bilir, alir eve götürür. Göz yummaktır bu uyariyoruz anlamiyor,dinlemiyor durumu. Caydırıcı ne yapiyorlar yapma etme demekten başka?
Kocacaman bir hiç değil mi? Bence aile önce bunu düzeltmeli ki bir yere varsınlar. Genelde aileler ne de olsa böyle dinlemiyor diyip boşveriyorlar,sonuc bu oluyor.

Çocuğun davranışlari aykırı geldi bana da .Çocuktur hareketli olur ama eşyalara zarar vermesi başka bir durum.Kardesinle konuş derim bir de ana baba olarak çocuğa karşı tutumları nasıl ?

İşte anlatmak istediğim buydu. Tepki gösterenlerin bilgi kıtlığına cevap vermiyorum. Çocuğun başka bir problemi var aslında.

Yoksa bir çocuğun elindekini fırlatması, dolaplara girmesi, koltuk masa tepesine çıkması bir nebze normaldir..
Bu çocukta iletişim problemi var. Siz onu anlamadığınız için dikkat çekmeye çalışıyor..

Siz kendi çocuğunuzu uzak tutma derdindeyken asıl yeğeniniz SOS veriyor..

Konusursa düElir mi yani ?

Benim kızımda parkta gördüklerini yapmaya çalışıyor ve kesinlikle rahatsız edici bir durum, sizi çok iyi anlıyorum. Malasef kardeşiniz çocuk eğitmeyi bilmiyor ve bu bilgisizliği sizi de etkiliyor. Ama ondan ne kadar uzak kalabilirsiniz ki kardeş sonuçta, can. Kardeşinizin oğlunu eğitmesine destek olun. Sizde onunla ilgili bilgilenin ve uygulayın. Yada bizim evin kuralları var, kesinlikle koltuk tepesine çıkamazsın gibi kural koyun mesela. Ev kuralı olsun, oğlunuza da uygulayın. Kardeşinize de söyleyin alınmasın, önlem almak lazım böyle çocuğa.

Çocuğun davranışlari aykırı geldi bana da .Çocuktur hareketli olur ama eşyalara zarar vermesi başka bir durum.Kardesinle konuş derim bir de ana baba olarak çocuğa karşı tutumları nasıl ?
Daha önceleri cocuk cok telefonla oynadı ve ılgısız kaldı bır tane daha oglu var onun okuluyla ılgılenırken kucugunu cok rahat bırakdı. Bıraz yanlıs davranıslarına dur demekde gec kaldı onada Söylüyorum suan ılgılenıyor ama cocuk dınlemıyor sımdıde.

Arkadaşımın oğlu ki nispeten uslu bir çocuk şu an,o yaşlarda perdenin ipiyle neredeyse kendini asıyordu,koltuk tepesinde oynarken,boğazına dolamiş bir güzel,sonra koltuktan atlamaya kalkınca faciaya ramak kalmıştı inanın. Apar topar indirdiler falan. Ki aynı odada onca insan varken oldu bu olay.
Çocukları anlamak mümkün değil,normal diyemem ama imkansızda değil. 15 aylik oğlum günde belki 50 kez kapı,dolap ne varsa açıp kapatıyor,bıkmadan yılmadan. Şu haliyle sehpaya tırmaniyor falan ki yeni yürüyen bebek bu.
Kızım 4 yaşındayken kayması gereken kaydıraktan aşağıya toto üstü hoplamiştı hic unutmam,kaşla göz arasında oldu olay,asla müdahale edemedim,tabi sonra ağladı canı acıdı tabi hatta yürümedi,aşırı korktum,hastaneye götürdüm,akşama kadar gözlem altında tutulmuştu ic kanama olabilir diye.
Olabilen şeyler bunlar ama önemli olan ailenin tutumu,ben bıkmış,ne de olsa dinlemiyor kafasında bir aile görüyorum burda. Sihirli değnek deyip değişmeyecek bu çocukta tabi,dozu artarak devam edecek böyle giderse.

Konu sahibesi pedagog edasıyla yegeniyle vakit gecirtsin cocugunu ozaman. Birken iki olsunlar nasıl.
Herneyse konu sahibi siz zaten kendiniz de gözlemlemissiniz cocugunuzun ona benzedigini. Öncelikle egitim vermesi gerekn kendi annesidir. Cocugun davranısları düzelene kadar az görüstürün. Yine de siz bilirsiniz.

ben de öyle bi çocuktum kariyer ve kişilik bakımından süper bi insan oldum

çocuğu rahat yetiştireceğiz diye içine kapanık yapmayın çocuk şimdi yaramazlaşmazsa ileride insanlarla oynayarak keyif alan birine dönüşüyor şahsi fikrim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…