- 13 Eylül 2015
- 21.922
- 68.900
- 798
Ya kusura bakmayin da dokdor,dolablarin filan nedir?Zaten dokdora götürdü cocuk suan tam anlamıyla konuşamıyor. Konuşamadığı için dokdora götürdüğünde dokdor ilk olarak söylemiş davranış bozuklugu var ılk olarak bunu duzeltmelıyız daha sonra konusması ıcın egıtım verecegız dıye bılıyor yanı davranıs bozuklugu oldugunu.
Çocuk konuşamıyormuş bir de. Kendini sözel olarak ifade edemediği için, anlaşılmadıköa aşırı davranışlar sergiliyor muhtemelen.İşte anlatmak istediğim buydu. Tepki gösterenlerin bilgi kıtlığına cevap vermiyorum. Çocuğun başka bir problemi var aslında.
Yoksa bir çocuğun elindekini fırlatması, dolaplara girmesi, koltuk masa tepesine çıkması bir nebze normaldir..
Bu çocukta iletişim problemi var. Siz onu anlamadığınız için dikkat çekmeye çalışıyor..
Siz kendi çocuğunuzu uzak tutma derdindeyken asıl yeğeniniz SOS veriyor..
Kimseye bisey açıklamak zorunda değilsin ki musait olamıyorum de yada bizim gibi gerçeği soyle esim ablasına bazen der sık görüşmeyelim çocuklar anlasamiyo diyeMerhaba hanımlar
Benim 4 yaşınd erkek yeğenim var ve davranışları biraz fazla yaramaz mesela masalar çıkar , koltukların tepesınde gezer, elıne gecenı cogunlukla yerlere fırlatır , bısıkletını bınerken bıanda alır tak tak yere vurur. Örnek verecek olursam gecenlerde gıttıgımız yemek yerınde masaya cıkıp avıze yetısebılecegı yukseklıkteydı cıkdı sallamaya basladı avızeyı. Yapma etme desekde dınlemıyor cogunlukla. Parka gıderız herkes kayar o kaydıragın tepesıne cıkmaya kalkar. Evde dolabların ıcıne gırmeye kalkar. Mutfakda seker vb. Alır yerlere döker. Yanı bu sekılde aklıma gelenler. Kesınlıkle dıslamıyorum oglumla oyun oynatıyorum ama bu seferde oglum onun yapdıklarını su sıralar daha cok yapmaya basladı ve babası bana sürekli x den görüyor o yuzden böyle yanyana getırme cok fazla cocuk x gıbı olacak cok zorlanırız. Gıbı seyler söylüyor. Bakıyorum haklıda bı yandan cunkı gercekten oglum ondan gorduklerını yapabıldıklerını yapmaya basladı. Sız olsanız bu durumda cocugunuzu yanyana getırmezmısınız veya görüşme sıklıklarınımı azaltırsınız ve bunu kardesınıze nasıl anlatırsınız. Yanlıs anlamaması ıcın? Yanı yegenım gıttıkden sonra oglum hala bısıkletını yerlere vuruyor bende rahatsız oldum böyle bıseyden emınım komsumda ayıplıyordur bıze bırsey demesede patır patır yerlere vuruyor oglum bısıkletını ve yegenımden gördü bu hareketı ? Nasıl bır yol ızlemelıyım ?
Çocukların her yaşta yaptıkları belli başlı şeyler var. Kedi yere atma, kafasını yere vurma gibi. Sizinki de yapacak bunları...Merhaba hanımlar
Benim 4 yaşınd erkek yeğenim var ve davranışları biraz fazla yaramaz mesela masalar çıkar , koltukların tepesınde gezer, elıne gecenı cogunlukla yerlere fırlatır , bısıkletını bınerken bıanda alır tak tak yere vurur. Örnek verecek olursam gecenlerde gıttıgımız yemek yerınde masaya cıkıp avıze yetısebılecegı yukseklıkteydı cıkdı sallamaya basladı avızeyı. Yapma etme desekde dınlemıyor cogunlukla. Parka gıderız herkes kayar o kaydıragın tepesıne cıkmaya kalkar. Evde dolabların ıcıne gırmeye kalkar. Mutfakda seker vb. Alır yerlere döker. Yanı bu sekılde aklıma gelenler. Kesınlıkle dıslamıyorum oglumla oyun oynatıyorum ama bu seferde oglum onun yapdıklarını su sıralar daha cok yapmaya basladı ve babası bana sürekli x den görüyor o yuzden böyle yanyana getırme cok fazla cocuk x gıbı olacak cok zorlanırız. Gıbı seyler söylüyor. Bakıyorum haklıda bı yandan cunkı gercekten oglum ondan gorduklerını yapabıldıklerını yapmaya basladı. Sız olsanız bu durumda cocugunuzu yanyana getırmezmısınız veya görüşme sıklıklarınımı azaltırsınız ve bunu kardesınıze nasıl anlatırsınız. Yanlıs anlamaması ıcın? Yanı yegenım gıttıkden sonra oglum hala bısıkletını yerlere vuruyor bende rahatsız oldum böyle bıseyden emınım komsumda ayıplıyordur bıze bırsey demesede patır patır yerlere vuruyor oglum bısıkletını ve yegenımden gördü bu hareketı ? Nasıl bır yol ızlemelıyım ?
Normal mi, özgüven adı altında her haltı yapmasına göz yumup sonra okul çağında sorun yaşayınca, o zaman da normal oluyor mu?Yeğeniniz gayet normal bir çocuk aslında. Bence bakış açınızı değiştirin..
Normal mi, özgüven adı altında her haltı yapmasına göz yumup sonra okul çağında sorun yaşayınca, o zaman da normal oluyor mu?
Ben de bunu anlamıyorum seninki de yapacak bak gör! Yapmadi ne olacak simdi? Cocuklar oynar, yanlislikla birbirine vurur dusurebilir birbirini anlarim. Ama cocugun elinde sineklik var hala ceneye devam eder mudahale etmezsen o da bilerek gelip benim cocuguma vurursa ben devreye girerim cunku cocukla gittigim ortamda park ev fark etmez hep gozum cocugumda olur. Ne telefona dalarim ne ⁰hararetli sohbete. Sohbet ederim ama onu da takip ederim. Gormemisimi kabul etmem. Bana dedigi cumle seninkide 2 yasina gelsin bak gor neler yapacak oldu. Iki bucuga gidiyor eline sineklik veriyorum ama bir sineklikle balon atmaca oynuyoruz. Her seyi kesfedebilir ama gerekli yönlendirmeleri biz yapacağız. Bizim en buyuk eksimiz olumsuz konusmak. Bende yapma diyorum, sonra fark edip sunu yapalim mi diye duzeltiyorum. Kendimizi duzeltmekten geciyor olay.Çocukların her yaşta yaptıkları belli başlı şeyler var. Kedi yere atma, kafasını yere vurma gibi. Sizinki de yapacak bunları...
Boşuna kendinizi sıkmayın.
Benim yegenimde aynıydı hayatımda gördüğüm en yaramaz çocuktu diyebilirim yegeninizn yaptıkları neki daha beterdi konuşma sıkıntısı evet oda vardı sonra bı pedegog bulduk yegenimin bu davranışlarınn sebebinin konusup kendini anlatamadığı için olduğunu söyledi gerçekten çok hircindi 4 yaşından 7 yaşına kadar özel eğitim aldı konuşması düzeldi ve davranışlarida bı dönem ilaç kullandi hatta psikiyatri gozetiminde çünkü artk çevresine zarar veriyordu ve sakinleştirmekten baska çare kalmamıştı şuanda 12 yaşında ve o çocukla bu çocuk farklı gibi melek gibi olduk şükür yani mutlaka bı sorun vardir altta yatan psikolojik.Merhaba hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?