4 yıllık beraberlik,2 yıllık evlilik ve mutsuzluğum :(

Izmirli_yagmur

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
116
61
merhaba arkadaşlar

2 yıllık evliyim 4 yılda flört etmiştim eşimle toplamda 6 yıllık birlikteligimiz var. Eşimle çok severek evlendik. Bekarken gezdik,eğlendik vs.. mutluyduk. Evlenmek istediğimizde eşimin ailesi evlenmemizi istemedi sebebi ise eşim güzel para kazanıyor ve para veremeyecekti. Eşimin annesi bekarken çok güzel konuşurduk ve anlayışlıydı. Babası öyle değildi önyargılı birisidir. Bende çok şükür güzel bir okul okudum ve memurum. Evlenene kadar eşimin babasının istekleri ve herşeye müdahale edişli beni rahatsız etsede ses çıkarmadım hiç babasıdır diyip geçtim. Neyse eşimle kararlıydık çok şükür evlendik.Benim ailem saygı duydu. Eşim ilk çocuk ve bir erkek kardeşi var. Ailesi çok farklı bir aile anlam veremedim. Bana iyi gözükmeye çalışıp eşime beni kötüleyen insanlar :KK43: hiç öyle bilmiyordum ama öyleymiş :KK43: ben hep sessiz ve saygılı oldum onlara ama onlar hep benim aileme hakkında saygısızca konuşan ve eşimi sürekli dürtükleyen inanlar. İki taraftanda bağımsız yerde yaşıyoruz. Ailesi maddi manevi hep eşimden destek ister. Herşey için ararlar ve evimizde ne yaptık ne ettik bilmek isterler. Misafirime bile karışırlar. Benden gizli eşim hep para gönderir ve ben bunu bilirim anlarım çünkü eşim benden kartını saklar. Her ay bir bahane eder param şuraya gitti falan filan.

Eşimin ailesini gerçekten sevmeyi çok istedim. Sürekli bize gelirler ve uzun müddet kalır ki kendi evi gibi davranırlar sanki evin hanımı yokmuş gibi. Herşeye bir müdahale, herşeye bir laf eşimle günde 5 defa konuşurlar. Özellikle benden gizli konuşurlar sanki ne mesele var gibi. O kadar bunaldım ki bizden para almalarına, benden gizli eşimin para göndermesine(İnançlılar sözde ama hakkıma giriyorlar gizli para göndermesine bi,şi demiyorlar),eşimin evlendikten sonra ilgisizliğinden, ailesinin bize müdahale etmesine izin vermesinden vs..

1 yıl çocuk istemedik ve 1 yıldır çocuğumuz olmuyor :KK43: o kadar seviyorum ki çocukları gözlerim doluyor yazarken bile..Zorla test yaptır dedim( çok inatçı ve hep kendi bilir doğruyu) sonuç eşimden kaynaklı bebek olmamasıydı:KK43: ben problem etmedim sonuç kimden kaynaklı önemli değildi bizim bebeğimiz olmuyor dedim destek oldum ancak onda bile eşim hala bende problem yok dedi.Doktor eşinizden kaynaklı dedi çünkü hertürlü testi yaptırdım ben. Eşime tekrar doktora git dedim gitmiyor hala. İlaç içip düzelebilir bir durum sonuçta ama hala kabullenmiyor çocuğu çok istemesine rağmen hiç bir çaba yok tedavi istemiyor doktora gitmiyor :KK43:

Neyse sonuç olarak: Sevmediğim bir ilde,sevmediğim bir kurumda, sevmediğim bir iş yapıyorum çünkü mesleğimden bağımsız ve motivasyonu sıfır olan bir yerdeyim :KK43: eşimin ailesinen sıkılmış ve herşeyimizi müdahalesinden usanmış biriyim. Eşimin ilgisizliği ve benden ayrı hesabını tutmasından usandım o kadar çok şey var ki arkadaşlar bunaldım usandım,kırıldım ama yinede susuyorum. Çok dua ediyorum Rabbim bize yardım etsin :KK43:

Var mıdır bir öneriniz çok yoruldum :KK43:

merhaba arkadaşlar

2 yıllık evliyim 4 yılda flört etmiştim eşimle toplamda 6 yıllık birlikteligimiz var. Eşimle çok severek evlendik. Bekarken gezdik,eğlendik vs.. mutluyduk. Evlenmek istediğimizde eşimin ailesi evlenmemizi istemedi sebebi ise eşim güzel para kazanıyor ve para veremeyecekti. Eşimin annesi bekarken çok güzel konuşurduk ve anlayışlıydı. Babası öyle değildi önyargılı birisidir. Bende çok şükür güzel bir okul okudum ve memurum. Evlenene kadar eşimin babasının istekleri ve herşeye müdahale edişli beni rahatsız etsede ses çıkarmadım hiç babasıdır diyip geçtim. Neyse eşimle kararlıydık çok şükür evlendik.Benim ailem saygı duydu. Eşim ilk çocuk ve bir erkek kardeşi var. Ailesi çok farklı bir aile anlam veremedim. Bana iyi gözükmeye çalışıp eşime beni kötüleyen insanlar :KK43: hiç öyle bilmiyordum ama öyleymiş :KK43: ben hep sessiz ve saygılı oldum onlara ama onlar hep benim aileme hakkında saygısızca konuşan ve eşimi sürekli dürtükleyen inanlar. İki taraftanda bağımsız yerde yaşıyoruz. Ailesi maddi manevi hep eşimden destek ister. Herşey için ararlar ve evimizde ne yaptık ne ettik bilmek isterler. Misafirime bile karışırlar. Benden gizli eşim hep para gönderir ve ben bunu bilirim anlarım çünkü eşim benden kartını saklar. Her ay bir bahane eder param şuraya gitti falan filan.

Eşimin ailesini gerçekten sevmeyi çok istedim. Sürekli bize gelirler ve uzun müddet kalır ki kendi evi gibi davranırlar sanki evin hanımı yokmuş gibi. Herşeye bir müdahale, herşeye bir laf eşimle günde 5 defa konuşurlar. Özellikle benden gizli konuşurlar sanki ne mesele var gibi. O kadar bunaldım ki bizden para almalarına, benden gizli eşimin para göndermesine(İnançlılar sözde ama hakkıma giriyorlar gizli para göndermesine bi,şi demiyorlar),eşimin evlendikten sonra ilgisizliğinden, ailesinin bize müdahale etmesine izin vermesinden vs..

1 yıl çocuk istemedik ve 1 yıldır çocuğumuz olmuyor :KK43: o kadar seviyorum ki çocukları gözlerim doluyor yazarken bile..Zorla test yaptır dedim( çok inatçı ve hep kendi bilir doğruyu) sonuç eşimden kaynaklı bebek olmamasıydı:KK43: ben problem etmedim sonuç kimden kaynaklı önemli değildi bizim bebeğimiz olmuyor dedim destek oldum ancak onda bile eşim hala bende problem yok dedi.Doktor eşinizden kaynaklı dedi çünkü hertürlü testi yaptırdım ben. Eşime tekrar doktora git dedim gitmiyor hala. İlaç içip düzelebilir bir durum sonuçta ama hala kabullenmiyor çocuğu çok istemesine rağmen hiç bir çaba yok tedavi istemiyor doktora gitmiyor :KK43:

Neyse sonuç olarak: Sevmediğim bir ilde,sevmediğim bir kurumda, sevmediğim bir iş yapıyorum çünkü mesleğimden bağımsız ve motivasyonu sıfır olan bir yerdeyim :KK43: eşimin ailesinen sıkılmış ve herşeyimizi müdahalesinden usanmış biriyim. Eşimin ilgisizliği ve benden ayrı hesabını tutmasından usandım o kadar çok şey var ki arkadaşlar bunaldım usandım,kırıldım ama yinede susuyorum. Çok dua ediyorum Rabbim bize yardım etsin :KK43:

Var mıdır bir öneriniz çok yoruldum :KK43:
Bunda da vardır bir hayır böyle birinin baba olmaması gerekli belki de.

Ben hep diyorum ki "plansız projesiz aile planlaması olmadan çocuk yapılmamalı." Hele de evliliğim kurtulsun, kocamla aramız düzelsin gibi sebeplerle. Çocuk zaten böyle bi ortamda dünyaya gelmemeli. Ilerde benim gibi aile içinde mutsuz olursa, büyük vebali var. Şu an için olmamalı zaten, evliliginiz sallantıda bence

Bu kadar müdahalelerle dolu evliliğinizde, eşinizin çekirdek aile kavramını oğrenmemesi, mutsuzluğunuz üzerine çocuk sahibi olmayı istemenizi net anlayamadım.
Evet bu en doğal halkınız ancak çocuğunuzun sağlıklı bir hayata gelmesi daha doğru olmaz mı ?
Ayrıca sizde hiç sorun yoksa eşinizden kaynaklı sonucunu çıkaramayız bundan. Tamamen nedensizde olabiliyor; her iki taraf sağlıklı ancak bebek olmayabiliyor.

tesadüfler bazen uzunca düşünmemize sebep olur...bukadar olumsuzlukları bir bebek kurtarabilir mi?
kendinizle başbaşa kalın ve uzunca düşünün artıları eksileri....
sonra eşinizle bu durumu sakince konuşun...

Bu kadar müdahalelerle dolu evliliğinizde, eşinizin çekirdek aile kavramını oğrenmemesi, mutsuzluğunuz üzerine çocuk sahibi olmayı istemenizi net anlayamadım.
Evet bu en doğal halkınız ancak çocuğunuzun sağlıklı bir hayata gelmesi daha doğru olmaz mı ?
Ayrıca sizde hiç sorun yoksa eşinizden kaynaklı sonucunu çıkaramayız bundan. Tamamen nedensizde olabiliyor; her iki taraf sağlıklı ancak bebek olmayabiliyor.

Eşimden kaynaklı problem var.Test yapıldı tedavi olaması gerekliymiş :KK43: ya eşim aslında iyi biri ancak evlendikten sonra eşim eskisi gibi ilgili olmadı. Ailesine çok fırsat veriyor ve onlara benden gizli para gönderiyor asıl sorun bu. Evliliğimi kurtarmak ve eski güzel günlerimize dönmek istiyorum :KK43: çocuk olayına gelince eşimi seviyorum o da beni seviyor ancak eskisi gibi ilgi alaka yok ailesinden kaynaklı stresler yüzünden tartışma yaşıyoruz sürekli :KK43:

Uzuldum halinize neyseki calisan bir bayansiniz kendinizi ezdirmeyin. Cocuk olmamasinda sorun sizde olsa esiniz bu konudada size hic anlayis gostermezdi diye dusundum. Esiniz icin hayalet gibisiniz siz yokmussunuz gibi kararlar aliyor. Ben duzelecegine ihtimal vermiyorum acikcasi.

bekarken hiç böyle yanlarını görmediniz mi?çocuk olmaması bel ki bir işarettir ne bileyim bu daha hayırlıdır belki?:KK64:
allahtan mesleğiniz var, bu durumunuz biraz sakat.iyice düşünün, kendinizi ezdirmeyin.

Su aralar durgun olsalarda bende ayni problemleri yasiyorum. Para disinda diyelim cunku ogullarinin parasi yok. Herneyse, anladigim kadariyla ailesiyle ayri yerlerde yasiyosunuz? Bu konuda cok sanslisin bence hani uzaktan nekadar olabilirki? Cunku ben yakinlarindayim ve tasinmak istiyorum bu insanlarin yakinindan

Evliligim ilk uc yilindada cocuk yapma.

:KK43: Allahtan diyorum ayrı şehirlerdeyiz. Uzaktan bile müdahale yapıyorlar. Eşimle bekarken çok güzeldi herşey ailesi için içine girince başladı herşey :KK43: düzelecek diye dua ediyorum. Eşim bana çok iyiydi ama şimdi öyle değil. Her ne desem yapmıyor herşeye hayır diyor. İmkanlarımız güzel ama eşim öyle davranmıyor.Nasıl davranmalıyım evliliğimi bitirmek istemiyorum :KK43:

fazlamı sessiz kalıp kendinizi olayın dışına ittiniz acaba bilmiyorum
tamam evet bizd çok mıç mıç değiliz ama ne konuştuklarınızı bile bilmiyorsunuz,

eşinizle aranız nasıl peki

Eşimle aram pek kötü değil ama ailesi yüzünden tartışma yaşıyoruz. Para göndermesi deli ediyor. Ailesi evlenirken yardım etmedi durumlarıda normal yani ama yapmadı borç ödedik hep. Gezmemize bile karışıyorlar. Çok fazla şey duydum burdan hepsini yazamıyorum ki :KK43: ailesi eşimi benden kıskanıyor ve arkadaşlarını bile kıskanıyorlar. Hala evli olduğunun farkında değiller. Eşim aile ne derse doğru der mantığında ancak çok cahilce davranış sergiliyorlar. Eşimde çok etkileniyor onların lafından. Ben güzel güzel konuşyorum düzeliyor herşey hop annesi bişi diyor aramızı bozuyor :KK43: yok yine hergün aramıyomuşum, yok annemi daha çok arıyormuşum,yok şunlarla görüşmeyin, yok oğlum hep haklı falan.Geldiklerinde hep hürmet ettim yani ama artık pek aramıyorum ne zaman konuşsam canımı sıkıyorlar :KK43:

Eşimden kaynaklı problem var.Test yapıldı tedavi olaması gerekliymiş :KK43: ya eşim aslında iyi biri ancak evlendikten sonra eşim eskisi gibi ilgili olmadı. Ailesine çok fırsat veriyor ve onlara benden gizli para gönderiyor asıl sorun bu. Evliliğimi kurtarmak ve eski güzel günlerimize dönmek istiyorum :KK43: çocuk olayına gelince eşimi seviyorum o da beni seviyor ancak eskisi gibi ilgi alaka yok ailesinden kaynaklı stresler yüzünden tartışma yaşıyoruz sürekli :KK43:

Bu para gönderme işini ömrünüz geçsede çözemezsiniz. Böyle alışmışsa böyle devam eder, ailesine gönderdiği parayı kesmez.
Bu yüzden akıllıca davranın, ikinizde maaşlarınızı aldığında ev bütçesini ayırın , kişisel ihtiyaçları ayırın ve eşiniz sizden gizli para yollamasın istiyorsanız o miktarıda konuşun. Her ay gidecek miktarı bilirsiniz, arkanızdan gizli iş çevrilmez ve tartışma olmaz. Kabullenmelisiniz.
Ya da sizde kendi ailenize yollayın, yine hayır diyorsanız ev ya da araba borcu yapın.

Ev konusunu bile açmıyor ki :KK43: yok borçlar bitsin ki pek bi borç kalmadı her ay bir bahanesi var yani :KK43: parasını göstermez pek.

Sizde çalışmıyor musunuz? O zaman ortak karar almalısınız; en azından ortak bütçe yapmak için onu masaya oturmaya zorlayın.
Siz ailesi için tartışırken hem aranız bozuluyor hem böyle detayları kaçırıyorsunuz.
Ailesinin konusunu asla açmayın evde , o açarsa geçiştirin, haklısın deyin, oylesi bana uygun değil deyin v.s
Kısa ve net cevaplar verip konuyu kapatın.
Eşinizin tedaviye yanaşmaması haksızlık.
Hayat arkadaşısınız siz ve gereken neyse onu yapmalı. Kaç yıl sürer bu tedavi bilemiyoruz bile.
Ev ve araba konusunda baskı yapın; borçlanırsa daha temkinli davranır.

Sizde çalışmıyor musunuz? O zaman ortak karar almalısınız; en azından ortak bütçe yapmak için onu masaya oturmaya zorlayın.
Siz ailesi için tartışırken hem aranız bozuluyor hem böyle detayları kaçırıyorsunuz.
Ailesinin konusunu asla açmayın evde , o açarsa geçiştirin, haklısın deyin, oylesi bana uygun değil deyin v.s
Kısa ve net cevaplar verip konuyu kapatın.
Eşinizin tedaviye yanaşmaması haksızlık.
Hayat arkadaşısınız siz ve gereken neyse onu yapmalı. Kaç yıl sürer bu tedavi bilemiyoruz bile.
Ev ve araba konusunda baskı yapın; borçlanırsa daha temkinli davranır.

Kesinlikle haklısınız. Eşime ev konusunda daha ısrarlı olmam lazım ancak birikim yok olsa hemen almak için çaba göstercem. Aile hakkında konuşmuyorum ben evde laflarını açmıyorum hop arıyorlar yok oğlum söyle böyle yok şuram ağrıdı yok buram ağrıdı yani herşeylerine destek bekliyorlar. Bababsı desen bana laf söyler yok sen niye sorunlarını oğluma söyleyip canını sıkıyorsun diyor işteyken oğlumu arama diyor delirttiler resemn . Ya kocamla aramıza bu kadar girilmez ki onlara ne ya. Ararım aramam yani. eşim bunlara şahit oldu haklısın dedi ama yine de etkileniyor işte :KK43:

X