Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arkadaşlar benim sorunum var bilen var mı acaba? 9 haftalık oldum fakat opu dan itibaren üç kere sıtma Nöbeti gibi birsey geçiriyorum. Bugün saat 7 gibi bir başladı zaten kendim işe gidemediğim gibi eşim de gidemedi 2 saat sürdü ne varsa battaniye yorgan aşırı terleme ateş devam etti . Sıtma ama sesli sesli bağırarak geldi . Ne yapmam gerekiyor çok korkuyorum bugün hala bir Üşüme var içimde karnımda biraz Sancı ... Sancının olması çok normal çok titredim çünkü

canım benim hayırlı olsun Allahım bebişlerini sağlıklı bir şekilde kucağına aldırsın..
herşey gönlünden geçtiğince gelişsin, hep güzel haberlerini alalım..
estrofem buradada transferden sonra artık çok kullandırmayan doktor var.. içinden ne geliyorsa onu yap..
bolca dinlen bebişlerine sarıl..

Benim ilk denemem olduğundan kafamda deli sorular var. Aklıma takılanları doktoruma mail attım. Belki benim gibi olanlara cevap olur diye paylaşmak istedim:)
1-Dondurulmuş embriyo tedavisi sırasında transfere kadar arada alkol alabilir miyim? Arada acaip kırmızı şarap istiyor canım. Cevap: Az miktarda alabilirsin.
2-Blastosist ve 3. gün embriyosu aynı anda konulabilir mi? Cevap: Evet, kontrol günü karar verilecek
3- Transfere kadar cinsel ilişki yasak mı? Cevap: Hayır, bir sorun yok
4- Nar suyu içmek rahim duvarına iyi gelir mi? Cevap: Zararı yok, yararı kanıtlanmamış. İçebilirsin.
5- Kahve? Cevap: Günde 2 yi geçmesin.
6- Yeme içme? Cevap: Bol su, protein ağırlıklı beslenme

Google hanımda iyidir, değil mi? :)

Benim ilk denemem olduğundan kafamda deli sorular var. Aklıma takılanları doktoruma mail attım. Belki benim gibi olanlara cevap olur diye paylaşmak istedim:)

Süpersin :) Benim de korkunç uzayan bir listem vardı ama benim dondurulmuş transferi yapılması için çocuklar dondurucuda 1 yaşına girince hiçbirinin esamesi pek okunmadı :) anımsadıklarımdan eklemeler yaptım mavi mavi.

Lulinda 'nın deli sorularına doktorundan gelen cevaplarına notlar, ilaveler :)
1-Dondurulmuş embriyo tedavisi sırasında transfere kadar arada alkol alabilir miyim? Arada acaip kırmızı şarap istiyor canım. Cevap: Az miktarda alabilirsin. (Antibiyotikli süreç hariç hiçbir döneminde yasak getirmedi bana da. Sosyal içici moodunda izin var, şarap vb. ayırmadı da üstelik)

2-Blastosist ve 3. gün embriyosu aynı anda konulabilir mi? Cevap: Evet, kontrol günü karar verilecek (Test tarihini hangisine göre verecek çok merak ettim)

3- Transfere kadar cinsel ilişki yasak mı? Cevap: Hayır, bir sorun yok (Tüpler açık değilse ilişki her zaman serbest. :) Sadece OPU sonrası henüz hırpalanmış olduğu için 1-2 gün izin yasaklı oluyor. Ancak maalesef transferden sonra 10 gün yasak.)

4- Nar suyu içmek rahim duvarına iyi gelir mi? Cevap: Zararı yok, yararı kanıtlanmamış. İçebilirsin. (Doktor kafasını seviyorum. Benim de zararı kanıtlanmamışsa yararının kanıdına bakma, iyi hissedeceksen iç ancak gerçekten işe yarıyor olsaydı boşuna niye ilaç verelim diye de eklemişti. Sağlık için faydalı o yüzden iç diye belirtti.)

5- Kahve? Cevap: Günde 2 yi geçmesin. (Sigarasız içemediğim için bana yasakladı. Sigara içmeyeceksen iç serbet telkini kulağımda)

6- Yeme içme? Cevap: Bol su, protein ağırlıklı beslenme (" " aynısı... İlaveten bende maydonoz, roka, ıspanak vb. içinde K vitamini olan yiyecekleri mümkünse tüketmemem ya da az tüketmem söylendi. Pıhtılaşmayı olumsuz etkilediğinden)

-Transfer gününe kadar kese, deniz süngeri veya lif ile ovalayarak duş-banyo
-Fertilite masajı... Ozon veya Hint yağı ile... Örnek video -Yine kanıtlanmamış olmakla beraber aksi de kanıtlanmamış Ananas-Kabak Çekirdeği tüketimi.
-Mümkünse her gün düzenli yürüyüş...

"WishhDuygu, post: 37675418, member: 505194"]Süpersin :) Benim de korkunç uzayan bir listem vardı ama benim dondurulmuş transferi yapılması için çocuklar dondurucuda 1 yaşına girince hiçbirinin esamesi pek okunmadı :) anımsadıklarımdan eklemeler yaptım mavi mavi.

Lulinda 'nın deli sorularına doktorundan gelen cevaplarına notlar, ilaveler :)
1-Dondurulmuş embriyo tedavisi sırasında transfere kadar arada alkol alabilir miyim? Arada acaip kırmızı şarap istiyor canım. Cevap: Az miktarda alabilirsin. (Antibiyotikli süreç hariç hiçbir döneminde yasak getirmedi bana da. Sosyal içici moodunda izin var, şarap vb. ayırmadı da üstelik) Rakı- balık yapabilirim o zaman:)

2-Blastosist ve 3. gün embriyosu aynı anda konulabilir mi? Cevap: Evet, kontrol günü karar verilecek (Test tarihini hangisine göre verecek çok merak ettim) Transfer 20 Kasım sonrası 3 gün içinde dedi ama testi sormadım. 17sinde kontrolde belli olur herhalde.

3- Transfere kadar cinsel ilişki yasak mı? Cevap: Hayır, bir sorun yok (Tüpler açık değilse ilişki her zaman serbest. :) Sadece OPU sonrası henüz hırpalanmış olduğu için 1-2 gün izin yasaklı oluyor. Ancak maalesef transferden sonra 10 gün yasak.) Tek tüplüyüm ama pek hayrı yok. Hsg de sızıntı gibi açıldıydı. Diğerini laparoskopiyle aldılar zaten. Hidrosalpenks var diye.

4- Nar suyu içmek rahim duvarına iyi gelir mi? Cevap: Zararı yok, yararı kanıtlanmamış. İçebilirsin. (Doktor kafasını seviyorum. Benim de zararı kanıtlanmamışsa yararının kanıdına bakma, iyi hissedeceksen iç ancak gerçekten işe yarıyor olsaydı boşuna niye ilaç verelim diye de eklemişti. Sağlık için faydalı o yüzden iç diye belirtti.)

5- Kahve? Cevap: Günde 2 yi geçmesin. (Sigarasız içemediğim için bana yasakladı. Sigara içmeyeceksen iç serbet telkini kulağımda) Sigara içmiyorum ama kahve 4-5 bardaktı bugün de dahil.

6- Yeme içme? Cevap: Bol su, protein ağırlıklı beslenme (" " aynısı... İlaveten bende maydonoz, roka, ıspanak vb. içinde K vitamini olan yiyecekleri mümkünse tüketmemem ya da az tüketmem söylendi. Pıhtılaşmayı olumsuz etkilediğinden) Ben de aksi gibi çok sseverim bunları, neyse dikkat edelim ne olur ne olmaz.

-Transfer gününe kadar kese, deniz süngeri veya lif ile ovalayarak duş-banyo Bunu sevdim.
-Fertilite masajı... Ozon veya Hint yağı ile... Örnek video Bunu da, sevgiliye yaptırtmalı:)
-Yine kanıtlanmamış olmakla beraber aksi de kanıtlanmamış Ananas-Kabak Çekirdeği tüketimi.
-Mümkünse her gün düzenli yürüyüş... Az sonra yogaya gidiyorum.

Son düzenleme:
Bu bilgiler çok güzel, çok teşekkürler.
Ancak çok önemli bir sorunum var, 40 yaşıma bastım ve bir yumurtalığımda yetmezlik var, diğer yumurtada da sadece 2 adet folikül göründü. Şu yumurtalıkları bir güzel harekete geçiren sihirli bir formül var mı acaba?

Hayirli olsun acmila, bebeklerinin tutunmasini ve saglikla dogmalarini diliyorum.

Gülneva77, transferin hayirli olsun canim, topik ne güzel hareketli, bereketli bir dönem geciriyor, haftaya acmila, bebeklerve, Duygu ve sen sizin güzel haberlerinizle dahada senlensin diliyorum.

WisshDuygu, seni ve diger transfer olan arkadaslari takip ediyorum canim, dilerim bu denemen son olur ve, bebeklerini saglikla kucagina alirsin.

:)evet bekarim ama evliliğe hazır hisseden arkadaş değilim.
Yaşım baya ileri. Benim yaşımda erkek arkadaşı pek hoş karşılamıyorum

canım erkek arkadaşın yaşımı olur.. çok uzatmazsın ilişki süresini kısa tutarsın evlenir bebiş yaparsın... ama her yaşta bekarsan eğer ilişki güzeldir..
hayırlısı olsun hakkında..

canım erkek arkadaşın yaşımı olur.. çok uzatmazsın ilişki süresini kısa tutarsın evlenir bebiş yaparsın... ama her yaşta bekarsan eğer ilişki güzeldir..
hayırlısı olsun hakkında..
Bebek için tedavi gören arkadaşlar arasindamisin ,öyleyse nasıl gidiyor tedavi.
İns.banada bir eş ve bebek verir rabbim

Bebek için tedavi gören arkadaşlar arasindamisin ,öyleyse nasıl gidiyor tedavi.
İns.banada bir eş ve bebek verir rabbim

evet cnm buradaki herkez o arkadaşlardan.. inşallah sende gerek kalmaz doğal yoldan gebe kalırsın..
artık bana hiçbirşey ters gelmiyor çünkü yaşam akıp gidiyor.. herşey gönlünce olsun canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…