- 22 Aralık 2014
- 2.141
- 3.625
- 133
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #53.421
valla şekerim işte onlar da bence belki olur, ilerler diye beklettiler, yoksa benimki 5. gün istenilen seviyeye gelememişti. internetten yine her zamanki gibi baktımö bazı embryolar blastokist seviyesine 6. gün geliyorlarmış, hikaye değil bence... amannnn kuzum sen şimdi bunları düşünme, hele bir başla, bol bol embriyon olsun, ilkinde transfer edilsin yeter...Gecmjs olsun canım. Bu 6. gün hikaye mi acep??
kesimlikle doğru, 3. günde biyopsi yaparlarsa o zaman fetustan almış olacaklar hücreyi. o da riskli.... o yüzden 5. güne bekletiyorlar, şu trafaktoderm miydi neydi oluisun diye... yani 3. gün embriyosu da sağlıklı olabilir, ancak ona genetik yapılması riskli.Vaaayyy bak bu çok önemli bir bilgi.hayatguzel2015 'in araştırmalarıyla da birlestirdiğimizde demek ki 5. Gün ile genetik arasında bir bağlantı yok. Yani embriyo 5. güne gitmiyorsa genetikten bozuk gelir diye bir kural yok. 5. güne bekletmelerinin tek sebebi o plasentadan uygun parçayı alabilmeleri. Teknoloji elverseydi ya da embriyonun yapısı o zaman 3. günde dondururlardı.
ilk seferse denemiş durumunu görmüş oldu haremizim. yoksa nerden bileceğiz 31in kaçı verimli, yumurtalar kaliteli mi, yoksa spermlerde mi sorun var.E ne anladık o zaman 31 yumurtadan eğer iki tane transferi olduysa birini de dondurmuş sa toplaamda 3 tanesi işe yaramış. Diğerleri 5. Güne gidememiş imha olmuş.Çok çok az. O kadar hormon almaya 31 yumurtaya ne gerek vardı ki?
malesef gidemedi canım
sağol canımGeçmiş olsun canım ama bundada vardır bir hayır diyelim inşallah bir sonrakinde nurtopu gibi bebişin olur.
sağol canım desteğin için, ben de inanıyorum olacağına ama işte elimizde olan birşey değil bu süreç.... tarlusala gerek yok anladığım kadarıyla canım, zaten daha adetime 9 gün var. gecikme olmaz diye düşünüyorum... transfer sonrası bile şaşmıyor benim adet :)canım gecmiş olsun.denemeye devam ayrıca senin planların var zaten.burada gulneva77 var onun eski mesajlarını okuyabilirsin.bana erbil beyi tavsiye eden kisi kendisi.6 veya 7 opu olmus erbil beyde gecen sene ve havuz yöntemi yapılmıs.gulneva77 kendisi 37 yaşında ve erken menepoz da.fsh 60 amh 0.20 mi ne.bu opularda ilkinde yumurta gelismiyor ikinci opuda 1 embriyo oluyor 3. Opuda yumurta bos cikiyor 4. Opuda vs en son 6. Opuda 2 embriyo olusuyor 3. Gün olarak donduruluyor.bu 3 embriyodan sanırım 2 si transfer ediliyor ve hamile.aralık sonu bir erkek bebegi olmustu ben buraya yazarken o da buralarda yazıyordu.Rabbim illa ki veriyor mu desem, ne desem, cıkar, 3 embriyoda senin olur.. yeter ki sabırlı olalım ve moralimizi bozmayalım.ha gulneva77 nin bebegi oldu.bizim bahcecide negatif alan arkadasimin niye olmadı 2 tane 3. Gün embriyosu konulmustu.bu da ayrı bir kabus.o yüzden biz elimizden geleni yapalım da bir de pespese opu olmak bence cok mantıklı.bir ay gelmese bir ay sağlıklı yumurta geliyor.senin doktorun tarlusal ilać vermeliydi eger havuzda isen.bu ilacla zamanında adet olacaktın.
Allah kabul etsin canım, bir bir hamiş olalım inşallah, ben de planlıyorum bunu yapmayı. önüzmüdeki hafta inşallahGünaydın hz.ibrahim forumunda paylasılan bir dua vardı ali imran suresi 154. Ayet persembe gunü sabah namazından sonra 27 kez okunuyor.hem kendime okudum hem sizlere isminizle tek tek dua ettim.yaa kızlar hadi iyisiniz.duayı, hangisi oldugunu görmeniz icin buraya ekleyecektim.fotograf kısmı bende uzun zamandır error veriyor ekleyemedim.belki siz ozelden yazarsınız duzeltirim.
Allah bebeğini onlara bağışlasın canım. Bize de en kısa sürede neyle olursa olsun bir şekilde versin. çıkarımına bir eklemem olacak: sperm azsa aşılama yapmıyor hocalar canım, ben aşılamayı da denedim, size söylemeyi unuttum, hatta daha sonra size niye aşılama yapmışlar filan dendi... herşeye açık olmak lazım, ama her doktorun dediğini hemen kabul etmemek lazım...yiyoruz da noluyo anacım o naneleri. yediğimizle kalıyoruz.Tövbe tövbe
Dün kardeşimle konuşurken tesadüfen bebek meselesi açıldı. onun bir komşusu vardı. kız o zamanlar 24 yaşlarında falandı sanırım ve 8 yıllık evliydi ve de çocuğu olmuyordu. ben tabi o zamanlar bu işlerden bihaber olduğum için çok ta anlamamıştım ve sormamıştım neden olmuyor, sorun ne, ne tür tedavi uygulandı vs. diye. Ben tüp bebek yaptıracağımı söyledim kardeşime. O da bana "bak bizim Rojda da 8 yıldır hamile kalamıyordu sonra bir aşılamayı denedi olmadı ikinci aşılamasında hamile kaldı arkasından bir sene sonra ikinciyi doğurdu" dedi. "Neeee" dedim"Rojda aşılama ile mi hamile kaldı? ben onu tüp yaptırdı zannediyordum." dedim. lan işe bak. sen 8 sene uğraş olmasın aşılama ile olsun. Hep diyorum ya bu işler çok saçma yaaaa. Demek ki sorun eşindeymiş. E kız daha 24 yaşında yumurtaları illa ki kalitelidir. Sperm zayıftı belki ne bileyim. Olacağı varsa saçma sapan bir şekilde en beklemediğin, ummadığın, ihtimal vermediğin yöntemle oluveriyor demek ki. yada biz çok bildiğimizden(!) her yönteme ihtimal vermiyoruz.Her şey bahane demek ki. Poppy nin dediği gibi o bebek bize gelecekse bir yolla geliyor işte ve o yolun ne olacağını kesinlikle ve kesinlikle o bacaksızlar seçiyor.
amin canım, hep birlikte bir patlama yapsak birlikte hamile kalsakyeni okudum kusura bakma aynısı bana oldu vardır bunda da bir hayır diyelim Allah yüzümüzü güldürür inşallah en kısa zamanda...
Ya aslında ben de meryem suresine başlamak istiyorum ama 41 gün aralıksız okumak gerekiyormuş. Regl döneminde kime okutsam diye düşünmekten erteliyorum hep.Allah kabul etsin canım, bir bir hamiş olalım inşallah, ben de planlıyorum bunu yapmayı. önüzmüdeki hafta inşallah
inşallah Allahım duysun sesimizi inşallah sokaklarda o kadar mutsuz çocuk varken Allahım bazen diyorum ben çok iyi bir anne olurum mutlu olur evladım bizde ama Allahın bildiği vardır. Çok büyük yaradan ne gelirse ondan...amin canım, hep birlikte bir patlama yapsak birlikte hamile kalsak
ben okurdum, ama şimdi söz vermeyeyim, konuşalım bunu... bu arada buradaki dua gruplarında galiba bu durumu da hallediyorlar. baktın mı hiç?Ya aslında ben de meryem suresine başlamak istiyorum ama 41 gün aralıksız okumak gerekiyormuş. Regl döneminde kime okutsam diye düşünmekten erteliyorum hep.[/QUOT
canım böyle şeyleri düşünme lütfen, biliyorum zor ama acaba doktorun laboratuvarı iyi diye mi bekletiyor... bekletmesinin vardır sebebi. ancak bir sonraki sefere böyle aklında kalmasın diye transfer ettir 3. gün embriyoyu o zaman. ama bu durumda ileride olabilecek düşük gibi şeyleri göze alman lazım. ok?kızlar sonuç itibari ile yani beklemek mi iyi yoksa 3. güne kadar güzel ilerleyince dondurmak mı lazım her yerde farklı şeyler var, mesela benim dr hep bekleme taraftarı 5. gün sonrası ama gel gelelim ki o güne kadar dayanmıyor embriyo.. 2. tedavime başlayacağım bir sonraki ay bu sefer genetik için istemeyi düşünmüyorum çünkü ondada garanti yokmuş aslında yani genetikten geldi pozitif eee hamile kalmayan çok kişi var okuduklarımdan yola çıkarak... madem anne rahmi iyi ki bana 3. gün 3 tane embriyoda gayet iyi dediler neden bu şekilde oluyor.. anlam veremiyorum ve halen keşke diyorum 1 tanesini transfer ettirip şansımı deneseydim.. böyle yeni yeni hikayeler okudukça düşünmeden alamıyorum kendimi...
sağol canım desteğin için, ben de inanıyorum olacağına ama işte elimizde olan birşey değil bu süreç.... tarlusala gerek yok anladığım kadarıyla canım, zaten daha adetime 9 gün var. gecikme olmaz diye düşünüyorum... transfer sonrası bile şaşmıyor benim adet :)
tarlusalın niye almadım diye burada sizin başınızı da ağrıtabilirim belli olmaz, o zaman kafama kakarsın :)peki o zaman
Baktım da tilavet secdesi hep gözümde büyüyordu. Dün bir arkadaş aradı ( kk dan tanıştığım, farklı topikten biri ) bu sureyi 19 gündür okuyormuş ve dün gebe olduğunu öğrenmiş. O yüzden aramış beni. Bu sureye başla diye. Ben de tilavet secdesi gözümde büyüyor dedim. Hiçbirşey yok , 1 dakika bile sürmeyen bir secde işlemi dedi. Surenin ortasında secdeyi yapmaya da gerek yokmuş, bitiminde de yapılabiliyormuş. Ben de tatil sonrasındaki regl bitimi başlarım inşallahben okurdum, ama şimdi söz vermeyeyim, konuşalım bunu... bu arada buradaki dua gruplarında galiba bu durumu da hallediyorlar. baktın mı hiç?
bunu da not ettim, galiba üşengeçlikte en başı çekerim, sen yine iyisinBaktım da tilavet secdesi hep gözümde büyüyordu. Dün bir arkadaş aradı ( kk dan tanıştığım, farklı topikten biri ) bu sureyi 19 gündür okuyormuş ve dün gebe olduğunu öğrenmiş. O yüzden aramış beni. Bu sureye başla diye. Ben de tilavet secdesi gözümde büyüyor dedim. Hiçbirşey yok , 1 dakika bile sürmeyen bir secde işlemi dedi. Surenin ortasında secdeyi yapmaya da gerek yokmuş, bitiminde de yapılabiliyormuş. Ben de tatil sonrasındaki regl bitimi başlarım inşallah
tarlusalın niye almadım diye burada sizin başınızı da ağrıtabilirim belli olmaz, o zaman kafama kakarsın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?