• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Benim de gecen sene ilk tiroid istediklerinde 7kusur cikmisti ve o sirada transfere hazirlaniyorduk ( cook gec yaptiklari icin tabii! Bunlara biliyosunuz ilk basta bakilmasi gerekiyor) acil 100mg eut baslanmisti ben de iste bu ihmallerinden sonra bu boyle olmaz deyip dogrudurust endokrin uzmanina basvurmustum o zamandan buyana da takibimi oluyorum ilac dozlarini ayarliyor degere gore.
Dedigim gibi arisutuni danistigimda yukarida yazdigimi siraladi..4 saat arasi olsun dedi ( arisutunu en etkili hali oldugu belirtilen ham dil altina olanindan genelde yattiktan sonra ac karina aliyorum) tiroid ilacini ise sabah ac karina.Boylelikle 4 saatten fazla da gecmis oluyor.
Velhasi tiroid degerimiz cok onemli dedigin gibi.
Onu kontrol altinda tutmak onceligimiz
Doktorunuz tiroid etkilemesin diye mi 4 saat sonra almanızı istedi arısütünü? Açıkcası bunu bilmiyordum. Ben hep tiroid ilacından bir saat sonra alıyodum arısütünü ve tiroid değerim etkilenmedi. O zaman yanlış anlamadıysam siz arısütünü gece yatmadan önce alıyorsunuz ama endişem insan sabah daha aç oluyor ve arısütü bu şekilde daha etkili olabilir. Peki yatmadan kaç saat önce yemeği bırakmak lazım arısütü için?
 
Doktorunuz tiroid etkilemesin diye mi 4 saat sonra almanızı istedi arısütünü? Açıkcası bunu bilmiyordum. Ben hep tiroid ilacından bir saat sonra alıyodum arısütünü ve tiroid değerim etkilenmedi. O zaman yanlış anlamadıysam siz arısütünü gece yatmadan önce alıyorsunuz ama endişem insan sabah daha aç oluyor ve arısütü bu şekilde daha etkili olabilir. Peki yatmadan kaç saat önce yemeği bırakmak lazım arısütü için?
Evet aldiginiz guclu takviyeler hem emilimini etkiler hem etkisini azaltabilir istedigimiz dengeyi stabil tutmamiza engel olabilir lutfen o tur seyleri karistirmayin dedi ( biraz da tavrindan anladigim ben duzeltmeye calisiyorum sistemi ne demeye bozucu isler yapiyorsun havasindaydi:)) ha cok almak istiyorsaniz o zaman aksam da acsiniz yatarken o acliginizda degerlendirin dedi , 4 saat min ara gerekiyor ya da saat kurup gece birini icip sabah kalkinca da tiroid ilacinizi kahvaltinizla arasi( min30dk) olacak sekilde degerlendirinle bitirmisti..
Elbette arisutunu sabah ac karina almak isterdim hatta bal corek otu turu seyler de sabah daha etkili ama bunlar hep takviye olmazsa olmazim degil sahsen tiroitimin stabil olmasi cok daha muhim yoksa dengem sasiyor bebek disinda da onemli.
Kendimce ayarladim cok arali ; yemek yemedigim 5 6 saat boyunca da alabiliyorum aristunu polen propolisimi durumsal ya da aksam yemek yedim diyelim ..geceye uyuyana kadar acikmis oluyorum gec yattigimvakitler oyle alip yatiyorum
(dr muftuoglunun tiroitte asla bunlari yapmayin yazisina da gozatabilirsin)
Cok gecmisolsun
 
Hayırlı sabahlar herkese benimki maalesef olmadı hepinize bol şans diliyorum ☹☹Sabah da gidip kan testi yaptıracağım ona göre ilaçları bırakacağım hakkımızda hayırlısı olsun artık
 
Hayırlı sabahlar herkese benimki maalesef olmadı hepinize bol şans diliyorum ☹☹Sabah da gidip kan testi yaptıracağım ona göre ilaçları bırakacağım hakkımızda hayırlısı olsun artık
Yaa şimdi gördüm çok üzüldüm. Gece aklımdaydı..ne diyeceğimi bilemiyorum🥺
 
Hayırlı sabahlar herkese benimki maalesef olmadı hepinize bol şans diliyorum ☹☹Sabah da gidip kan testi yaptıracağım ona göre ilaçları bırakacağım hakkımızda hayırlısı olsun artık
Dondurulmus embriyolarin var diye biliyorum bence hic uzulme olacaktir insallah. Benimde dondurulmus embriyodan oldu
 
Slm arkadaslar ben almanyada yasiyorum ,bugün transferim oldu ,5.gün cift Embryo transfer edildi,biri daha taze geriden geliyor ama onuda transfer edecez dediler.ücüncü tüp bebek denememiz ,ilkinde 2 ikincisinde 1 3.gün Embryo transfer edilmisdi.15 senelik evliyim insallah bu defa hayirlisiyla olur bide benim prolaktin yüksekligimde var.
Melisacim hersey yolunda umarim..
 
üzüldüm bende kıyamam Allah en kısa zamanda sevindirsin inş
Teşekkür ediyorum şimdi aradılar merkezden pozitif dediler kanda ama değer baya düşük 14,6 bakalım göreceğiz hayırlısı inşallah
 
Aşağıdaki paylaşımı, forumdaki başka bir konuda buldum. Yeni tarihli bir paylaşım, içerdiği güzel Bilgi nedeniyle burda paylaşmak istedim ;

“Kızlar bugün eczaneye içeceğim takviye siparişlerini verdim solgar 2000vm ile venatura inositol aldım çok araştırdım bugün inositol (B8 Vitamini) için. İnofolic alacaktım aslında fakat 2 sinin içeriği aynen şu şekilde
🦠VENATURA İNOSİTOL (2 tablet)
Miyo İnositol = 1100 mg
D-Kiro İnositol=27,6 mg
60 TABLET 77 TL
🦠INOFOLIC COMBI (2 tablet)
Miyo İnositol = 1100 mg
D-Kiro İnositol=13,8mg
Folik Asit=400 mg
20 TABLET 100 TL

tek farkı venatura içinde folik asit yok inofolic zaten solgar da folik asit olduğu için ya da folik asit ekstra olarak alınabileceği için bana venatura çok daha mantıklı ve ekonomik geldi. Günde 1 tablet Solgar 2 tablet Venatura içeceğim bu ay. İnositol yani B8 Vitamini kadın üreme organlarını olumlu yönde etkileyen, yumurtanın sağlıklı ve kaliteli gelişimi için PCO hastalarının tedavisinde çok kullanılan bir vitamin ayrıca fetüsün gelişimi, erken doğumu engelleme, bağışıklığı güçlendirme gibi bir çok faydası daha var. Bu konuda arayışta olanlar varsa bunu buraya bırakayım 🍀

Ayrıca, inofolic PCO’su olmayanlara da folik asit olarak doktorlar tarafından öneriliyormuş. Anladığım kadarıyla PCO’su olmayanlarda kullanabilir. Ben yumurta kalitesini artırmak için inofolic kullanacağım.
Bu üç ilacida mi kullanacaksiniz ben tam.olarak anlamadim
 
Ben de 44 oldum 42 yaşında kimyasal gebelik yaşadım. Evet yumurtam var ama ben umutlu olsam da tup bebek merkezindeki doktorlar umutsuz. O yuzden güvenemiyorum. Hergun doğal yolla hamile kalayım diye dua ediyorum.
Sizinle aynıyız. Ben bu yüzden şişliye gittim. Senra hanımı çok övdüler. Ama prosedür standart ve doktorlar zaten sonucu biliyorlar. Artık doğal yoldan hamile kalmaya bakıyorum. Çünkü anladım ki ayrıcalıklı tedavi diye birşey yok.
 
Aksam boyle birsey varmis belki faydali olur
 

Eklentiler

  • Screenshot_20200609-122236.webp
    Screenshot_20200609-122236.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 65
Back
X