Kürtaj sonrası en sık karşılaşılan sorun ASHERMAN SENDROMU yani Rahimde yapışıklık. Bunu bizzat yaşayan biri olarak aklıma acaba bundan dolayı mı diye düşündüm.
Benim şahsen tavsiyem, RAHİM FİLMİ çektirmeniz. En azından içiniz rahat eder. Rahim filmi ne zaman çektirilir konusunda arama motoruna sorup okuyun, bende belirtirim ama okuyun derim. Ben İstanbul'daki Echomar şişli görüntüleme merkezinde çektirmiştim 2 kere. Ağrısız ve rahattı. Hatta 2. gittiğimde(geçen sene mart ayında gitmiştim) sol tüpüm kapalıymış, onu orada açtılar. Bu işlem bile ağrı vermiyor.
Ben de 45 yaşındayım. Menepoz konusunda doktorumun söylediklerini ileteyim. İçiniz rahat olsun diye.
29 Ocak 2020'de regl olmuştum. Sonraki regl ne zaman olmasını bekleriz? Tahminen 25-29 Şubat öyle değil mi? Ben 14 Şubat 2020'de regl oluncaşok oldum ve korktum. Benim de aklıma hemen ''Menepoza mı giriyorum'' düşüncesi oluştu. Hemen eşimi arayıp bilgilendirip doktor randevusu aldım. Daha önce de gittiğim bir kadın doğum doktoruydu ve hikayemi de az-çok bilir. Doktora şikayetimi belirttiğimde, bunun menepoz olamayacağını söyledi. Menepoza böyle girilmez dedi. Bu yumurta kırılması ya da rahminizin ince olmasından dolayı oradaki ince damarların çatlamış olabileceğini, korkulacak birşey olmadığını belirtti. Sonra muayene etti. Sol yumurtalığımda 4 folikül varmış, rahminiz de ince dedi. Gelmişken bir de smear testi de yaptırdım. Doktor ayrıca hormon testi de yapalım dedi. Tahliller mükemmel çıktı. Doktora gittiğimde o da aynısını söyledi. FSH'ınız bile çok güzel, yumurtanız olduğu sürece menepoza girmezsiniz dedi.
İçiniz ferah olsun menepoz konusunda. Siz kürtajdan dolayı yapışıklık var mı yok mu bunu düşünün. Çünkü yapışıklık varsa hamile kalmanızı etkiler. Bu önemli bir konu. Başıma geldiği için biliyorum.