5.5 aylık bebeğimin kilosu

mom-to-be

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
13
1
40
Arkadaşlar slm oğlum tam 5.5 aylık oldu kilosu 7300gr boyu ise 70 cm çok mu zayıf sizce?yoğurt ve meyve sularından veriyorum arasıra, neler kilo aldırır bebişime ? Tecrübeli annelerden yorum bekliyorum..

Arkadaşlar slm oğlum tam 5.5 aylık oldu kilosu 7300gr boyu ise 70 cm çok mu zayıf sizce?yoğurt ve meyve sularından veriyorum arasıra, neler kilo aldırır bebişime ? Tecrübeli annelerden yorum bekliyorum..
Ayin 9 da benim kizimda 5 bitirecek izlenimi Var ben kizima unu hafif kokusu cikana kar kavuruyorum ilik suyla yiyebilecegi kivamda az sekerde koyarak yediriyorum bakalim kilosunda fark edecekmi bnm kizimda zayif ama cok hareketli boyu uzun meyvede suyunu kendin yap elma ozellikle rendele cikar suyunu ver ebe tavsiyede bulunmustu banada annelik kolay degil cnm

merhaba benim oğlumda 6 aylık ve 71 cm, 11 kilo sadece anne sütü alıyor.doktorumuz iki gün önce ek gıdaya geçiş yaptırdı.pirinç unu çok şişirdiği için benim oğluşta yulaf unuyla muhallebi önerdi.tombul çocuk sevmem dedim 9 ay boyunca hamilelikte.bi tane tosun geldi maşallah... ama zayıf olmasını isterdim açıkcası...

Teşekkür ederim cevabın için.şeker bu aydaki bebekler için zararlı ama. Ben de dün akşam muhallebi yaptım içine de elma püresi katıp yedirdim çok aç değildi ondan olsa gerek bikaç kaşık anca yedi.oğlum 5 aylıkken 7500 gr dı ama geçen hafta hastalandı ateş tıkanıklıktan emmeme gibi sebeplerle 200 gr vermiş görünüyo şimdi de baskülde beraber tartılıyoruz yine vermiş gibi geliyo bana hastalığı geçti ama kafam karıştı biraz

merhaba benim oğlumda 6 aylık ve 71 cm, 11 kilo sadece anne sütü alıyor.doktorumuz iki gün önce ek gıdaya geçiş yaptırdı.pirinç unu çok şişirdiği için benim oğluşta yulaf unuyla muhallebi önerdi.tombul çocuk sevmem dedim 9 ay boyunca hamilelikte.bi tane tosun geldi maşallah... ama zayıf olmasını isterdim açıkcası...

Merhaba maaşallah oğluna.. Aslına bakarsan ben de kilolu çocuk sevmiyorum ama oğlum 3800 gr doğdu ve 20 günlükken gittiğimiz kontrolünde kilo almamış hatta 3450 gr a düşmüştü yani emzirmeyi becerememişim bu durum kötü etkiledi beni ve ilk kilo takıntım o zaman başladı sonraları sütüm çoğaldı kilo alımı da iyiydi taa ki hastalanana kadar .. Elimde değil yine beslenemiyo diye korkuyorum..

Merhaba maaşallah oğluna.. Aslına bakarsan ben de kilolu çocuk sevmiyorum ama oğlum 3800 gr doğdu ve 20 günlükken gittiğimiz kontrolünde kilo almamış hatta 3450 gr a düşmüştü yani emzirmeyi becerememişim bu durum kötü etkiledi beni ve ilk kilo takıntım o zaman başladı sonraları sütüm çoğaldı kilo alımı da iyiydi taa ki hastalanana kadar .. Elimde değil yine beslenemiyo diye korkuyorum..
öncelikle geçmiş olsun,hastalık dönemlerinde maalesef kilo kaybı yaşanıyor,umarım bir an önce iyileşir kuzun.benim 3 yaşında bir de kızım var 1 yaşındayken 9,5 kiloydu herkes zayıf diyordu ama bana hiç zayıf gözükmedi.. sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil sizde üzmeyin kendinizi hep diyorum allah dermansız dert vermesin kimselere.

öncelikle geçmiş olsun,hastalık dönemlerinde maalesef kilo kaybı yaşanıyor,umarım bir an önce iyileşir kuzun.benim 3 yaşında bir de kızım var 1 yaşındayken 9,5 kiloydu herkes zayıf diyordu ama bana hiç zayıf gözükmedi.. sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil sizde üzmeyin kendinizi hep diyorum allah dermansız dert vermesin kimselere.
Amiinnnnn

Amin inşallah.. Teşekkür ederim dediğiniz gibi çok sağlıklı hareketli mutlu bir bebeğim var şükür gerisi ikinci planda kalıyor. Allah bebeklerimizi bize bağışlasın sağlık sıhhat versin

Benim kzımda 11 aralık doğumlu beş buçuk aylık sayılır 7 kilo olmadı henüz ama sağlığı yerinde çok şükür kilosu da çok önemli değil bence sizde takilmayin :)

Saglikli olduktan sonra ne olur takmayin cocugun kilosunu. Kilolu cocuk esittir saglikli cocuk degil, kilolu cocuk esittir ileride obezite ihtimali olan cocuk.
Kayinvalidem esimi cok yedirirmis kilolu olsun diye. Kilo iyi birsey degil ama. O zamanlardan sifreleniyor cocugun vucuduna, hala göbekli ve az yese bile gitmiyor. Ancak estetikle gider o kilo.
Tabiki emzirin sütün yetmedigi yerde mama verin fakat saglikliysa ve kilosu normalse takmayin anneler.

Çocuğunuz sağlıklı mı sağlıklı niye kilosunu takıyosunuz ki önemli olan olması gereken aralıkta olması ve sağlıklı beslenmesi, ayrıca Bebeğinize Verdiğiniz besinlere şeker yerine meyve püresi verin şeker zaten sizin aldığınız besinlerle sütünüzden ona yeterince geçiyor. Ayrıca diğer çocuklarla da kıyaslama yapmayın :)

X