5 bucuk aylık bebegim cok istahsiz

optisyenzz1

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
5
0
34
Bebegim 5 bucuk aylik ve cok istahsiz. Anne sutu almiyor sutum hic yok. Mama ile besleniyoruz fakat doktorumuz anne sutu almadigi icin ek gıdaya gecebilirsiniz diye oneride bulundu. Bizde yogurt mevye purelerisebze corbasi ve meyve sularina basladik fakat oyle gaz yapuyorlarki bebegim cok fena pisik olamaya basladi ve mamayi zatensevmedigi icin artik gece uykusu disinda icmek istemiyor. Aksam 8 de muhallebi kivaminda mama icti ve sabah 4 e kadar bisey yemedi ve 7:00 de kalkti sabah saat 10:30a kadar hic bir sey yediremedim uyudu uykusunda denedim icmiyor agliyor. Kahvalti yaptirmaya calisiyorum yemiyor. Lutfen bebeklerini yeme saatleri ve yediklerini bana ornek olarak atar misiniz

damaklari kasiniyor olmasin,benim oglumunn 6 aylikken ilk disi cikmisti ve ozaman cok istahsizdi..

sebze çorbalarına domates ve lahana grubu besinler koymayın çok gaz yapar. kimyon koyun çorbalarına . kimyonun ağrı kasici özelliği vardır gazını da çok rahat çıkarır. iştahsızlığı diş olabilir. benim kızım da ek gıdaya ilk başlayınca çok güzel yiyordu sonra iştahı çok durdu hatta ek gıdaya ara verdim ama asla zorlamadım. dişleri çıkınca iştahı da düzeldi ama çok zor yemek yiyo benim kızım da. bu arada şimdi 11 aylık benim kızım

Benim bebeğimde de vardı bu sorun, bir tek elma püresini yiyebiliyordu. Israrcı olmadan yavaş yavaş diğer besinlere alıştırmıştık. Bu arada bir doktor tanıdığımız anne sütüne en yakın süt olduğu için keçi sütü ile mama hazırlamayı önermişti. Onu da denedik, bir süre sonra bebeğimdeki iştahsızlık kesildi. Bence endişelenip panik yapmayın.

Keçi sütü mü iştahsızlığı kesmişti ne kadarlıkken veriyordunuz

X