50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Biz de bir kafes daha var, önce ikisini ayrı kafeslerde yanyana koyup alıştıralım diyoruz,
eniştem veteriner ona sa sorarım ona o alın alın, yalnız kalmasın der kesin:)

Biz de bir kafes daha var, önce ikisini ayrı kafeslerde yanyana koyup alıştıralım diyoruz,
eniştem veteriner ona sa sorarım ona o alın alın, yalnız kalmasın der kesin:)
ayy ne guzel enisten veteriner demek oda bilir nasil alistircaginizi ama deidigin gibi ayri ayri kafeslerde baslarsiniz oyle alisirlar sonra bi kafese koyarsiniz canimm ayy ne guzel olurrr limonuma arkadas gelcek bakalim onu adi ne olcak?

ayy ne guzel enisten veteriner demek oda bilir nasil alistircaginizi ama deidigin gibi ayri ayri kafeslerde baslarsiniz oyle alisirlar sonra bi kafese koyarsiniz canimm ayy ne guzel olurrr limonuma arkadas gelcek bakalim onu adi ne olcak?

Bilmiyorum ki valla görünce karar veririz artık:)

ben bu hareketi çok yapıyordum
kendi kafamdan uydurmuştum kaydirigubbakcemile3

koçum nerdesin ben yediğim 2 köfteli hamburgeri eritebilmek için 45 dk cd den spor yaptım.....mafoldumben

Canım kendini yeterince iyi hissetmeden stepper kullanma bence, dikkat et kendine yavaş arttır hızını birden yüklenme.

saol cnm stepprdan değil gibi geliyo bana ama etkilemite olabilir

limona arkadaşa gelince çok zor bir karar dikkatli olmalısın başımızdan 1_2 deneyim geçti
daha sonra istersen anlatırım CADIARZU

Bilmiyorum ki valla görünce karar veririz artık:)

Çeşitli sebeplerle ve aniden oluşan birtakım durumlardan dolayı kuş sahipleri yalnız mubişlerine bir eş almak durumunda kalırlar. Yeni bir mubiş satın almak ya da edinmek hiç sorun değildir, pek çok yerde satılmaktadır. Burada asıl soru, yeni kuşun erkek mi dişi mi ve kaç yaşında olması gerektiğidir. Her durumda bireysel olan bu sorulara genel bir cevap vermek mümkün değildir, çünkü cevaplar durumlara göre değişir. Fakat tecrübelere dayanılarak ve temel koşullar gözönünde bulundurularak eş seçimi için aşağıda sıkça rastlanan sorunlar doğrultusunda bir takım önerilerde bulunulmuştur.

Daha önce eşi olan ve aniden yalnız kalan bir mubişe yeni bir eş almak

Genellikle ani ölümler nedeniyle mubişler eşlerini kaybedip yalnız kalabilirler. Mubişinizi yeni bir kuşla sosyalleştirmeden önce dikkat etmeniz gereken yeni alacağınız tüy yumağının yaşının evdeki mubişinize uygun olmasıdır. Yaşı büyük kuşlar; hayvan barınaklarından, internet üzerinden yada günlük gazetelerden (*) sahipleri tarafından değişik nedenlerle verilmek zorunda kalınan mubişlerin ilanlarıyla bulunup değerlendirilerek temin edilebilir.

Erkek bir mubişe yeni bir eş edindirmek çok kolaydır.Çünkü her koşulda erkek mubişler kendi cinslerini tolere edebilirler. Yani erkek bir mubişe erkek bir arkadaş (**) alınabilir. Ama bundan daha iyi olan seçenek her zaman erkek bir mubişe dişi bir eş almaktır. İki erkek mubiş besleyen ve dişi alırsa üreyeceklerinden korkanlar mubişlerde aile planlaması “ bölümünü okurlarsa evde bir civciv filosu oluşmasını engellemenin ne kadar kolay olduğunu öğrenmiş(***) olurlar. Mubişlere eş olarak her zaman en iyi alternatif kesinlikle karşı cins bir mubiştir !

Yalnız bir dişinin yanına ikinci bir dişi mubiş almak pek doğru değildir. İki dişi genellikle birbirlerine tahammül edemez , iyi anlaşamaz ve bu durum bir kafesin içinde sosyal yaşamasını istediğimiz kuşlarımız için uygun değildir. Her ne kadar bu kuralın istisnaları olsa da, işi şansa bırakmak yerine en uygunu dişi mubişin yanına özgür doğasını bozmadan erkek bir mubiş edinmektir.

Dikkat :

Pek cok kuş sahibi çift mubişlerinden biri öldüğü zaman kalan mubişin yanına eş olarak petshoptan ya da üreticiden yuvadan yeni düşmüş yavru bir mubiş alır. Bu pek çok problem yaşanmasına sebep olur. Yavru kuş henüz küçüktür ve cinsel olgunluğa ulaşmasına aylar vardır. O , potansiyel çiftleşme için doğru eş midir ? Onun sadece dostları vardır, karşı cins ona hiçbirşey ifade etmez. Bir çok durumda yaşlı kuş da genç kuşla ilgilenmez, genç kuşun hareketli ve çevik davranışları onu rahatsız eder ve bu, gün içinde kafes içi tartışmalara sebep olur. Böylece iki kuş da mutsuz olur.

Bu , 30 yaşındaki dul bir insanın 4 yaşındaki bir çocukla evlendirilmesi gibi birşeydir. Bu örnek tabii ki çok uçlarda ve abartılı ama yaşlı bir kuşun genç bir kuşla kesinlikle çift olamayacağını ve ne gibi problemler yaşanabileceğini hesaplayabilmemize yardımcı olabilir. Tabii herzaman istisnalar olabilir fakat her koşulda bu eşleşme , genç kuşun 8 aylık olup cinsel olgunluğa ulaşana kadar geçen sürede aylarca yaşanacak problemlere sebep olmaktadır.

Bu noktada ben, çok kuş satan petshop’a ve onların satış uygulamalarına olan kızgınlığımı dile getirmeden edemiyeceğim .Bir kuş alıcısı satıcıya, “genç kus yaşlı kuşla anlaşabilir mi ?“ diye sorduğunda genellikle satıcıların cevabı „tabii, hiçbir problem olmaz“ şeklinde oluyor. Bu yukarda anlattığımız nedenlerden dolayı tamamiyle çok yanlış ,üzücü ve büyük bir sorumsuzluk örneği. Kasıtlı olarak alıcı bilinçlendirilmiyor, çünkü çıkacak problemler konuşulursa potansiyel alıcı genç kuşu almaktan vazgeçecek. Ne yazıkki bu işi meslek olarak yapan satıcılar da yaşlı bir kuşun yuvadan yeni çikmış bir kuşla eş olamayacağı ve ne büyük problemler yaşanacağı konusunda fazla bilgili ve eğitimli değiller.

Daha önce hep yalnız yaşamış, sosyalleştirilmemiş bir mubişe eş almak

Burada önemli olan kuşun ne kadar süredir yalnız tutulduğudur. Genç , mesela en fazla 1 yaşında olan bir kuşun alınan ikinci kuşla sosyalleşmesi nispeten daha kolay olur. Erkek kuşlar ikinci bir erkek kuşla, ya da yukarıda en iyi alternatif olarak sunduğumuz karşi cinsten dişi bir kuşla 1 yaşını geçirmediyse gayet kolay sosyalleşebilirler. Dişi kuşlar ikinci bir dişi kuşla anlaşamadığı ve sosyalleşemediği için en iyi alternatif yalnız yaşayan dişi kuşun yanına erkek bir kuş almaktır.

Daha önce yalnız tutulmuş ve insanlarla arasında çok SIKI bağlar olan bir kuşta bu konuda problemler yaşanabilir. Bu koşullar altındaki kuş insanları çok benimsediği için yeni gelen kuşu kabul etmekte ve adapte olmakta zorlanır. Olası reaksiyonlar; korku, agresif davranışlar ve yeni gelen tüy yumağına karşı büyük bir ilgisizliktir. Hayal kırıklığı yaşamamak için bunları hesaba katmalı ve yeni kuşu almak istediğinizde bu tip durumlara hazırlıklı olmalısınız.

Uzun yıllar yalnız yaşayan bir kuşu sosyalleştirmek yukarıdaki satırlarda belirttiğimiz nedenlerden dolayı hepsinden zor olanıdır ve burada tehlike oldukça büyüktür. Uzun yıllar yalnız yaşamış, başka hiçbir kuş tanımamış bir kuşun diğer kuşla sosyalleşmesi gerçekten çok zordur fakat yine de imkansız değildir. Kesinlikle denemeye değer…Çünkü muhabbet kuşları sosyal olması gereken hayvanlardır ve yalnız bakılmamalıdır. Bu durumda „sabır“ en önemli etkendir .Bunun yanında şefkatli, hassasiyetli ve ilgili olmak gerekir. Ayrıca fikir alışverişleri de çok önemlidir. Diğer kuş sahipleriyle fikir alışverişleri yapılarak yaşanan tecrübeler değerlendirilmelidir. Bunun için en yardımcı olan da, düzeyli forum platformlarında paylaşılan , deneyim ve önerileri değerlendirmektir

koçum nerdesin ben yediğim 2 köfteli hamburgeri eritebilmek için 45 dk cd den spor yaptım.....mafoldumben

Buradayım hayatım, geçmiş olsun o zaman, bazı yemekler yiyince böyle zorluklar çıkarıyorlar işte:) Sen kendi kendine ceza verdiğin için ben karışmadım:)
Tebrik ediyorum yediklerinin üstüne yapışmasına engel olduğun için

azmine hayranım
sen spor yaptım dedikçe ben yoruluyorum kaydirigubbakcemile3
tebrik ederim
yanlış anlamazsan bişey sorucam çocuğun felan var mı?varsa bu kiloda olmak güzel bence

saol cnm stepprdan değil gibi geliyo bana ama etkilemite olabilir

limona arkadaşa gelince çok zor bir karar dikkatli olmalısın başımızdan 1_2 deneyim geçti
daha sonra istersen anlatırım CADIARZU

çekiniyorum işte ben de paylaşırsan sevirinim istediğinde.

çekiniyorum işte ben de paylaşırsan sevirinim istediğinde.

--------------------------------------------------------------------------------

[canimmm yararli olduysa sevinirimm canimm
muhabbet kuslarinin sitesiymiss benimde cok hosuma gitti resimler falan eklemislerrr pisim olmasa hemen alirdim bitane

iyi geceler canlarim yarin buralarda olamayacagim hatta bundan sonra gunduzleri giremeyecegim turkiye saatiyle 5bucuga kadar calisiyorum aksamlari sizinleyim ama opuyorum herkesleri :)

kızlar saat sabahın 5i bu sabah finalim var msnim açık duruyo benim beni aldatan erkek ark. da ekli bende onunda final dönemi görünce onu diyet bisküvileri yedim sinirimden offff naptım bennn mafoldumbenmafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…