Bebek Beslenmesi 6. ayda kahvaltıya başlatan var mı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bir de hepsini karıştırıp mı yoksa tek tek mi vermeliyim

6 ay erken değilmi,ek gıdalarda en son sıra kahvaltının,yani meyveden sebzeden,çorbadan ve tahıllardan sonraki sıra kahvaltı,bana doktor böyle sıralamıştı,doktorla görüşmenizde fayda var,ek gıdalara erken geçtiyseniz azar azar başlatır belki...ilk başta karıştırıp vermeniz lazım çiğneyemez daha çünkü ilerki aylarda tatlarını öğrenmesi için tek tek daha iyi

Benim bebegimde 6 ayina girdi ve bizde kahvaltiya basladik peynir yumurta sarisi ekmem ve pekmez vermemi soyledi doktor tabiki ayri ayri . Buradaki amac bebegin doymasi degil yeni tatlara alisip kati besinleri kendi tukuruguyle islatip yutmayi ogrenmesi. O yuzden hic bir besini birbirine karistirmadan vermek gerekiyo ekmegin icinden , peyniri grceden suya koyup tuzsuz olmasini saglayip parmaginin arasinda ezerek yumurta sarisini kayisi kivaminda vermen gerekiyo ben 2 gundur veriyorum yavas yavas ogreniyo yardimci olabildiysem sevinirim

ben hiç karıştırmadım ilk olarak yumurta sarısı ve peynir verdim 2 gün de bir bir kahvaltılık ekledim ki ben 4 aylıktan itibaren yavaş yavaş tattırmaya başlamıştım. 7-8 aylığa kadar doyumluk değildi ama her gün veriyordum

ben 7 aylikken baslamistim yumurta sarisi lor peyniri ve bisküvi rezeneyle karistirip veriyodum.. peynirle bisküviyi ben evde yapiyodum.. ama benim oglum damak tadina düüskün galiba pek yediremedim bunlari.. smdi 9 aylik ve 2-3 haftadir benim kahvaltimi paylasiyoruz.. omlet yapiyorum ona bazen ona özel lorla dereotuyla.. bayila bayila yiyo.. yaninada minik minik dogranmis domates..bizim tostlarimiza saldiriyodu bende artik onada tost yapiyorum eger kahvaltida biz tost yiyosak.. icine lor kkücük kücük domatesler ve bazen yumurtasinid ekmegin arasina koyuyorum..icini veriyorum elbette, anca öyle yiyo.. pekmez pek vermiyorum ama bisküvisini pekmezle yapiyodum zaten..simdide vermiyorum.. bosuna seker yükü gibi geliyo bana.. kabak cekirdegide mesela demir deposu.. aldim bio kabak cekirdegi badem ceviz findik toz halinde cektim.. meyvelerine yogurtlarine azar azar karistirip veriyorum.. tavsiye ederim..

bir de hepsini karıştırıp mı yoksa tek tek mi vermeliyim

ben de bebeğime 6. ayında kahvaltıya başlattım. 1çay kaşığı yumurta sarısı, tuzsuz peynir ve pekmezle başladık. hiçbirini karıştırmadım ayrı ayrı yedirdim.bisküvi kullanmadım kahvaltılarında hep ekmek içi verdim pekmeze bandırıp.şuan 11 aylık herşeyi yiyebiliyor rahatlıkla, ayrı ayrı verdiğim için damak tadının daha iyi geliştiğini düşünüyorum. sevdiği sevmediği besinleri daha iyi ayırt edebiliyorum ve ona göre çözümler üretiyorum.8 aylık olduğunda püreden tamamen vazgeçtim kahvaltılarında da diğer öğünlerinde de taneli yedirmeye başladım o yüzden şuanda yemek yiyebilme konusunda hep bebeğim çok rahat hem de ben.

Back
X