• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aydan sonra nasıl beslenmeli?

Kediliyimben

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
101
22
18
Merhaba hanımlar, 4 aylık 1 haftalık bebeğim var. 5100 Gr 60 cm boyunda. Sütüm çok azdı. Safra ameliyatımdan sonra da tamamen kesildi tamamen mama ile besleniyor 2 aydır. İştahı ne az ne çok. Gelişim olarak geriden geliyoruz gibi. Kilosu hep düşük doğduğundan beri. 5 aylıkken ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi dr. Devam sütü,kaşık mama ve yiyecek püreleri ile besleyeyim dedim de nasıl yönetmeliyim süreci? Devam sütünü ne kadar ne zaman vermeliyim?

Merhaba hanımlar, 4 aylık 1 haftalık bebeğim var. 5100 Gr 60 cm boyunda. Sütüm çok azdı. Safra ameliyatımdan sonra da tamamen kesildi tamamen mama ile besleniyor 2 aydır. İştahı ne az ne çok. Gelişim olarak geriden geliyoruz gibi. Kilosu hep düşük doğduğundan beri. 5 aylıkken ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi dr. Devam sütü,kaşık mama ve yiyecek püreleri ile besleyeyim dedim de nasıl yönetmeliyim süreci? Devam sütünü ne kadar ne zaman vermeliyim?
merhaba geçmiş olsun öncelikle.
benim kızım da emmeyen bebekti 4. aydan sonra sadece mamayla devam ettik.
devam sütü hiç vermedim.
5,5 aylıkken tadımlara başladım.
sebze çorbası mevsim meyveleri labne avakado gibi klasik bebek tariflerini tadım olarak verdim ilk zamanlar. tabi ana öğün olarak hep mama vardı.
zamanla zaten damak tadına göre yemek istemediği şeyler belli oldu 1 yaşına kadar öğün olarak hiç yemek yemedi istemedi hep 1-2 çay veya tatlı kaşığı yedi bıraktı.
1 yaş sonrası öğün olarak yemeği istedi.
ilk zamanlar üzülüyordum her şeyi yemiyor sadece mama içiyor diye. sonra sonra alıştım şuan 17 aylık neyi ne kadar yemek istiyorsa onları veriyorum.
13-14 ayından sonra gün içinde ve gece mamayı bıraktı sadece yatmadan önce 1 veya 2 kere mama içiyor diğer zamanlarda zaman zaman az çok ek gıda yiyerek devam ediyoruz.
umarım her şeyi seven ve sizi zorlamayan ek gıda süreciniz olur

Arkadaşım 1 yaşındaki oğluna mamayı bırakıp devam sütü vermek istedi. Devam sütü önerilmedi doktorlar tarafından. Az da olsa mama ve ek gıda dendi. Daha çok küçük sizinki mamayı bırakmak için. Doktorunuz ne diyor?

Son düzenleme:
Benim de geçirdiğim ameliyatlardan dolayı sütüm kesildi ve tamamen mama ile devam ediyoruz.
6.aydan sonra tadımlara başladık. Alerjen olanları 3 gün denettim diğerlerini günlük verdim.
Tadımlar bitene kadar çok planlı saatli gitmene gerek yok bence. Günün herhangi bi anında elin boşken havuç haşla tattır mesela zaten yiyeceği 2 çay kaşığı max. Ertesi günü kabak vs vs. 2 ay falan daha öğün olarak yemeyecek zaten sen aynı mama düzeniyle devam et. Adı üstünde ek gıda bu daha öğünlerini buna göre düzenlemene gerek yok.

Back
X