- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
Niye evlendin? Kocanla yaptığın tek aktivite seks sanırım. Başka şeye vakit kalmaz. Yemek yok çay yok kahvaltı yok. Beraber oturmak yok. Eeee?evde temizlik yok yemek yok değil adam zaten evde durmuyor bakın önceki yorumlarda yazdım eşimin son günlerdeki davranış şeklini..
İyi de canım sen zaten hep onlarlasın
kardeşini bırakıp gelmiş olman degişik bir şey değil ki.
Sen farkındamısın bilmiyorum ama
ailen için kendini paralıyorsun.
Evlendin bitti.
O evde yemek olup olmaması kardeşinin, annenin ve babanın
problemi.
Onlar bakacaklar başlarının çaresine.
Olmadı alternatif bulacaklar.
İş çıkışlarında git evine direk işlerini hallet.
Sabah kahvaltısına bile hergün ailesinin evinden işe gideni
ilk kez sende duyuyorum.
Çok ilginçsin gerçekten.
diğer kardeşim şehir dışında okuyor aylar sonra ilk gez geldi öyle ondan bıraktım dedim canım..
evet yemek konusunda haklısın aslında sanırım ailemin de tutumu böyle olmama neden oldu evlenmeden önce babam ben seni nasıl evlendiricem kıyamam her gün gleceksin özlerim ben seni filan diyordu annemde ayn şekilde bende haliyle bu şekilde davrandım..
bakın öncelikle kabul etmelisiniz ki evlendiniz. artık kendi aileniz var eşiniz istediği kadar geç gelsin ama siz artık kendi evinizde olmalısınız. haftada 1 defa gidin annenize. eşinizin akşam evde olduğu zamanlarda dışarıya çıkmayın oturun birlikte vakit geçirin. yemek yapmanızı beklemiyorsa daha çabuk olan şeyleri yapın. eşim geç geliyor diye sürekli annenizde olursanız ne evinizi benimseyebilirsiniz nede kocanızı. zamanla soğursunuz, evliliğinize bunu yapmayın.
temizlik konusunda da haftada 2 defa yapsanız eviniz mis gibi olur kocanızdan beklemeyin, bende zamanında ayakta çalışıyordum inan ki çok zor kendini eve zor atar ayakta çalışan insan.
bence işe kendinizi düzeltmekle başlayın ki eşinize şikayetçi olduğunuz durumları söylediğiniz zaman, sizin hatalarınızı söylerse kendimi düzelttim diyebilme şansınız olsun.
o evin hanımı sen değilsin ama kendi evinin hanımı sensin, 3 tane yetişkin insanlar anlıyorum vicdan yapıyorsun kıyamıyorsun ama kendini düşünmen gerekiyor. ben de bazen kendime kızıyorum aileme az gidiyorum diye ama sonuçta çalışıyorum, evim, eşim arkadaşlarım var zaten her şeye kısıtlı zaman ayırabiliyorum o yüzden sürekli aileme gidemem diye kendimi avutuyorum. bence sen de ileride eşinle problem yaşamamak adına biraz ara vermelisin bu duruma, hem evini de benimseyemezsin böyle böyle.
Evliliğin daha ilk zamanları olduğu için evini benimsememişsin. Zamanla oturacaktır. Benimde eşim vardiyalı çalışır vardiyalı çalıştığı günlerde annemlere koşa koşa giderim.
VArdiyada çalışmadığında eşimi alıp da giderdim
Bir zaman sonra evimi temizleyip gitmeye başladım. Şimdi haftasonları gidiyorum kafam esince bir koşup erkenden çıkıyorum.
Kendine zaman ver zorlama oturacaktır yavaş yaaş herşey.
Annene babana tabiki de sahip çık , gezdir tozdur. Allah uzun ömürler versin. Yaşadığınız zamanın tadını çıkarın.
çok teşekkür ederim beni anlayabilmişsiniz bi nebze rahatladım çünkü çok acımasız yorumlar var
aynen sizin gibiyim şu an
Seninde kendine ait bir hayatın ve sorumlulukların
var artık.
Emin ol kendi annen ve baban her gün kendi ailesine
gitmemişlerdir.
Bu şekilde olmasını kimse istemez.
çok haklısınız bu durumu değiştireceğim aslında farkında değildim bana bi kaç arkadaşım söyledi bunu kızım senin ne işin var sürekli ailende şimdi eşin bişey demez belki ama zamanla sorun yaşarsın evin yeni eşyaların yeni temizle derle topla evinde otur diye aslnda biraz öyle uyandım
Insan esi evde yoksa ille kendini disari mi atmali acaba ben bunu anlayamadim. Benim de esim haftada 3 gun 05.00-22.00 calisiyor ama anamin evine tasinmiyorum hic. Hele hele sabah kahvaltisi icin hicbir kuvvet beni evden cikaramaz :)
Ama konu sahibi size ciddi bir sey soyleyeyim benim en kucuk teyzem de sizin gibiydi,sonradan cok buyuk sorunlar yasadi psikolojik tedavi gordu. Bu durumun ilerisi fena onu diyeyim de kendi akliniza sahip cikin yani
Doğru söylüyorlar.
Biz burada ailenle tüm bağını kopar demiyoruz
sonuçta. Tabi ki uğra.
Ama haftada 1 olsun mesela bu.
Her sabah kahvaltıya kesinlikle gitmemelisin.
Hadi diyelim niye gelmiyorsun dediler
Annecim, babacım çok yoruluyorum
Evde de işlerim oluyor yetişemiyorum.
İş yoğundu hiç halim yok..
Böyle böyle aç arayı.. Zaten onlarda biliyorlardır sonuçta
yorulduğunu ve yetişemeyeceğini
ama sen gereksiz yere alıştırdığın için bu duruma
başta yadırgayabilirler.
Herşeye ben koşayım, ben yapayım
ben yetişeyim, aman huzursuzluk olmasın diye
çırpınırsan sağlığını da bozarsın. benden söylemesi.
Teyzemi anlatayim bak o da evlenmis cocugu olana kadar her gun gelmis annesinin evine. Aksam olunca esi gelip orada yemek yiyorlarmis ve eve donuyorlarmis. Sonra cocuk olunca ayni sekilde devam etmis. Kuzenim anneannemi kendi annesi bildi yillarca. Teyzem kendi evinde yemek yapmadi asla,mutfak kirlenmesin dedi. Koltuklara bile oturmak yasakti dusun. Evine gidersen kapiyi acar eline cantasini alirdi ben de anneme gidiyordum diye. 35 senelik evli,daha bir defa teyzemin evine girebilen olmadi dusun :) falanca geldi zilimi caldi evim kirlendi diye takinti yapardi buna ragmen. 1,5 sene istanbulda bir psikiyatri hastanesinde tedavi gordu az biraz duzeldi. Ama hala normal bir insan degil. Anneannemin vefatindan sonra gidecek yemek yiyecek yeri kalmadigindan iyice bozulmustu ruh sagligi. Simdi kizi evlendi artik onunevine gidiyor :) kismen saglikli diyebiliriz kendisine.Allah korusun evet ben her fırsatta annemlere kaçtım annem arayıp eşin yoksa yalnız ne yapıyorsun gel bizimde canımız sıkılıyor evde yalnızız der bende hemen atlayıp giderim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?