6 aylık hamile anneler kaç kilo aldınız ?

ninght12

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2014
681
157
6 aylık hamıleyım net 9 kılo aldım . hamıleyım dıye öyle aşırı bır yemem yok. çok da dıkkat edıyorum fazla almamak için.ama alıyorum.siz kaç kılo aldınız.napmalıyım dıyetısyene mı gıtmes dıyorum en azından bana değil bebeğime yarayacak şekılde beslenmeme neden olur.tatılde memleketime gıttım komsularım tanıdıklarım hep çok belllı olmams az almışsın dedıler.ama tartıda çok fazla çıkıyorum . önemlı olan bebeğimin sağlığı tabıkı ama fazlasının ne bebeğime ne de bana yararı var. moralım çok bozuluyor :KK43:

Merhaba canim bende aliyorum hizla dikkat ediyorum senin gibi ama 7 kilo aldim bi anda hemen hemen ayniyiz bende diyorum daha bebek 500 gr civaridir neden bukadar kilo aliniyor ki normal yiyorum hayirlisi ins saglikli olsunlarda veririz napalim :KK66:

7 kilo yıne ıyı canım her ay bır kılo gıbı... ama benım 9 hatta 10 bıle olabılır emın degılım.neden böle oluyor anlamıyorum . 15 geçmesem barı :KK43:((

aramızda bır hafta var galıba canım. senın bebeğinın cınsıyetı ne benımkı erkek :)

Bende 61.5 ile başladım sanırım, şimdi tam 66 kiloyum :KK43: 21 haftalık hamileyim. Bugün doktora gittim 500 grammış bebek doktorum kilo alımın normal diyo ama bana çok gibi geliyor. Bulantı sorunu çok kısa Süreli ve şiddetli yaşamadığım için hamileliğimin başından beri yiyorum. Sonra da böyle üzülüyorum ben niye çok kilo aldım diye :KK43::KK43::KK43:

ben de 61 ile başladığım hamileliğimde 23.hafta itibaryle 68 kiloyum. kaç kilo aldığımız kaç kg ile hamileliğe başladığımızla da alakalı. çok kilolu biri bizim kadar kg alsa doktoru diyet verir ama doktorum şimdilik normal olduğunu söyledi

Canım bende 23 haftaligim 63 ile başladım ilk aylarda 61e düştüm şimdi 68 kiloyum bence çok da anormal bi durum söz konusu değil. Biz yicez ki bebislerimiz büyüsün. Doktorunla görüş istersen ama çok da kafana takma bence..

Canım bende 23 haftaligim 63 ile başladım ilk aylarda 61e düştüm şimdi 68 kiloyum bence çok da anormal bi durum söz konusu değil. Biz yicez ki bebislerimiz büyüsün. Doktorunla görüş istersen ama çok da kafana takma bence..
bugun bır dıyetisyenle görüştüm normal olduğunu söyledi.sadece beslenme seklımı değiştirmelıymısım.çıkolata yememelıymışm gibi... :) bırde öyle deneyeceğim.

bugun bır dıyetisyenle görüştüm normal olduğunu söyledi.sadece beslenme seklımı değiştirmelıymısım.çıkolata yememelıymışm gibi... :) bırde öyle deneyeceğim.
Hadi bakalım canım fazla sıkma kendini şimdi alalım doğurunca veririz nasıl olsa :KK66:

Ben ilk 12hafta her 4 haftada yarimsar kilo aldim. 1.5kg.
24.haftaya kadar her 4 haftada 1er kg aldim. 3kg.
Doguma kadar toplam 11 kg aldim. Dogumdan 8gun sonra 9kg gitmisti ki sezeryan dogum yaptim. 30.gunumde toplam 15kg vermistim. Yani 11kg aldim, 15kg verdim. Kilo almamak ya da vermek icin özel birsey yapmadim. Sadece dr.umu dinledim. Yatan gebeydim. Keske daha fazla kilo alsaydim gebeyken dedim, cunku dogum sonrasinda kilo cokkkkk işinize yarayacak. Oglum 1 yasinda ve ben hala dogum oncesi halime dönemedim. Ben herseyi yedim, protein cok tukettim. Hamur işi cok yemedim. Bir de dr salam sosis sucuk yasaklamisti, onlari yemedim. Meyve gunde 1 porsiyon, yoksa cok kilo yapar demisti dr.um. misal 1elma 1 mandalina gunde. Fazlasi kilo. Yine gynde 1 avuctan fazla kuruyemis yeme demisti. 2tane ceviz yiyrdum her sabah.

Bir de bu kilo işi genetikmiş. Annelerimize benziyormusuz genelde. Sizlerin de aldiginiz kilolar cok degil telaslanmayin derim. Ama 8.aydan 9.aya kadar son aldiginiz aya gore genelde 2ye katliyor kilo. Yani 7.aydan 8.aya kadar diyelim 2kg aldiysaniz; 8den 9a kadar 4kg aliyorsunuz cunku bebek cok hizli buyuyor. Telas yapmayin :KK66:

Hepinize saglikli dogumlar dilerim.

Merhaba. Ben 28. Haftamdayim ama ilk 6 ayda 6,5 kılo aldım ama bunun 3,5 kilosunu ilk 2 ayda almıştım çünkü midem bulandırıcı için sadece ekmek hamur işi yiyebildim. 6. Aydan sonra henüz daha almadım. 2 hafta önce şekerim sınırın biraz üstünde çıktı ve diyete de başladım o yüzden kilo almıyorum sanırım. Ben bi de kilolu hamile kaldım o yuzden dikkat ettim yediklerime hep şeker çıkmadan önce de. Hedefim 7-8 kilo ile tamamlamak. Bakalım göreceğiz.

Ben 90 kilo ile hamile kaldım ve en fazla 8-10 kilo alabilirsin dedi doktorum. Zayıf olmadığım için yüksek kilo riskliymiş. Bebeğim sağlıklı geliştiği sürece az kilo almanın bir sakıncası yok .
anladım canım . bende 15 i geçmesem bari diyorum :KK43:

5 6 aylık olup da hiç kılo almadım dıyen kımseler var.bu mumkun olabılır mı. ya bebek zaten en az yarım kılo bunun suyu var bu nasıl mumkun olabılılr. sadece meraktan soruyorum .

Geçen bir tanıdığım 33 haftaya kadar 3 kilo almıştım ama geri kalan haftalarda 10 kilo aldığım için çatlaklarımda aşırı oldu dedi.
Böyle bir şey doğru olabilir mi ya..

20 haftalık ve 6 kilo aldım kızlar sizler bebişleri kucaklamissinizdir çoktan :KK66: hızlı mi gidiyorum bende acaba

X