6 yaşındaki kız çocuğu 2500 dolara satıldı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.832
$6-yasindaki-kiz-cocugu-2500-dolara-satildi-4252774.Jpeg

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir mülteci kampında ailesiyle yaşayan Naghma babası tarafından 2500 dolara satıldı. Baba ödeyemediği borcuna karşılık daha 6 yaşındaki kızını 19 yaşındaki biriyle evlenmesi için sattı.

6 yaşındaki kız çocuğu 2500 dolara satıldı

Tıpkı büyükannesi gibi bir çocuk gelin olmaya hazırlanan Naghma’nın babası Taj Muhammed, geçen yıl karısının hastalanması üzerine onu tedavi ettirebilmek için 2500 dolar borç aldı.

Ancak ödeme günü geldiğinde zaten işsiz olan baba, borç aldığı kişiye parayı ödeyemedi.

‘Çözüm’ ise Naghma’nın para karşılığında evlendirilmesinde bulundu.

Taj Muhammed, borcunun silinmesi karşılığında 6 yaşındaki kızı Naghma’yı borç aldığı kişinin 19 yaşındaki oğluyla evlendirmeyi kabul etti.

Afganistan’da çocuk yaşta kızların evlendirilmesi aslında yasadışı ancak her yıl Naghma gibi yüzlerce kız çocuğunun ‘gelin olduğu’ da bilinen bir gerçek.

Naghma’nın yaşadıkları ise ülkedeki insan hakları dernekleri tarafından ortaya çıkarıldı. Bunun üzerine ise devreye ABD’li avukat Kimberley Motley girdi.

Afgan aile ile görüşen Motley, yerel aşiret liderlerinin yer aldığı Jirga meclisinin ‘evlilik anlaşmasını feshetmesini’ sağlayarak küçük kızı kurtardı. Motley ayrıca adını açıklamadığı zengin bir Afgan yardımseverin de, baba Taj Muhammed’in borcunu ödemesini sağladı. milliyet
 
inanamıyorum ya, çok inanılmaz geliyor ama dünyanın bir yerlerinde bunlar oluyor malesef
 


bu da afganistanda satışa çıkarılan bir kız çocuğu imiş, doğru mu bilmiyorum ama öyle üzülmüştüm ki gördüğümde
 
karısı daha kıymetlı tabı, kadın olmazsa ne yapar bu pislikler :KK14:
anlamıyorum gercekten nasıl bır baba bu
bunlar nasıl insan
 
Eminim anne de desteklemiştir. Nasılsa evlencek bari borcumuzu kapatırız demiştir. Artık onlara o kadar normal geliyor ki böyle şeyler. Kadınların durumunda şikayetçi olduğunu sanmıyorum. Kadınların küçük yaşta beynine işlersen cehennemle korkutursan böyle oluyor. Yoksa kadın isterse her şeyi değiştirir.
 
Yok ya insanlık kalmamış, 6 yaşında bir bebenin para karşılığı satılmasının, bebek yaşta gelin yapılmasının hiçbir haklı gerekçesi yoktur.
Karısı hastaysa, borçlanmışsa başka bir yol bulaydı, fakirliği anlarım, anlıyorum da ama bir bebenin satılmasının kılıfı olamaz fakirlik:KK47:
 
ne bekleniyorsa o çocuktan çocuk bile diyemem, burada olsa anasınıfına gidiyor olurdu

afganistanda kız olarak doğmak en baştan hayata yenilmek sanırım
 
Ne güzel erkenden evlendirilsin işte cinselliği keşfetmeden :KK47::KK47: gidip sevgili bulup bişeyler yaşicana böle para karşılığı satılsın :KK47:
 
Kadinlar icin baska bir cehenneme gerek var mi a acaba?Malumunuz uzere bazi ulkelerde ozellikle gecerli bu tabi.en azindan kiz cocuklarini rahat birakin bari cocukluklarini yasasinlar buyuduklerinde yeterince zor bir hayat onlari beklerken ne olur sanki cocukluklarina dokunmasaniz...o pis ellerinizi cekseniz !

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
gercekten yeter artik yaa bu gidis nereye bu millet sayesinde islamda laf geliyor!!! islamda yok böyle birsey satmak almak kizin rizasi olmadan evlendirmek bile yasaktir...
bunlar ki cocuklari satiyor birisi 6 yasinda digerleri 9 yasinda evlenmeleri icin kanun cikariyor ne bu yaa???
halbuki Efendimiz sav gelisiyle kadinlar kizlar deger görmeye basladi, kadinlar hayizliyken evden disari atiliyordu pisler diye, kiz cocuklari utanc kaynagi diye diri diri topraga gömülüyordu simdi bu milletin bunalrdan farki ne???
nasil bir ana baba bunlar ya cocuklarina karsi hic mi vicadan sevgi yok!
bu konulara birde eklerler hemen Efendimiz sav´de evlendi diye bre cahil onun bir "Hikmeti" vardi sevku sefasindan evlenmedi hem aise annemizle evlendigi gibi beraber olmadi belirli yasa geldikten sonra birlesti!
hikmetini soranlar olursa surda ki Efendimiz sav zamanindan hangi hanimindan bu günümüze en cok rivayetler geldi???
diger hanimlari yasliydi fakat aise annemiz gencti ve en cok aise annemizin Efendimiz sav ile rivayetleri bize ulasti...
ama bunalr sevku sefa icin ufacik yavrulari harciyorlar bu konuyuda bahane ediyorlar ALLAH bunlari bildigi gibi yapsin RABBIM tez bu yavrulari bu tür zihniyetli insanlardan kurtar artik gercek islam yasansin...
 
Son düzenleme:
Bu tarz olaylar genelde Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerde oluyor burası bir gerçek ama ben bu tarz olayları İslam'a bağlamıyorum, onların daha çok içinde bulunulan kültürle alakalı olduğunu düşünüyorum. Dinler kültürlerin gelişiminde etkili midir? Elbette ki etkilidir, ama "kültür" her zaman için "din"den daha geniş bir kavramdır.
 
şu afganistanın ve pakistanın kafalarını kıvılcım çıkana kadar birbirine sürteceksin. ne kadar mal varsa oralarda..
 
Bu tarz olaylar genelde Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerde oluyor burası bir gerçek ama ben bu tarz olayları İslam'a bağlamıyorum, onların daha çok içinde bulunulan kültürle alakalı olduğunu düşünüyorum. Dinler kültürlerin gelişiminde etkili midir? Elbette ki etkilidir, ama "kültür" her zaman için "din"den daha geniş bir kavramdır.

canim bunlar ne Dinin "D" sini nede Islamin "I" sini bilmiyorlar bilseydiler bu haberleri nadiren duyardik nasil ki Türkiyede her erkek karisini dövmüyorsa asaglamiyorsa bu ülkelerde de aynisi olurdu cünkü illaki her milletde cürükler vardir yok diye birsey yok...
fakaat bu ülkelerde bir sey duyulunca hemen iiste Islam Din vs. diyenler alaya alanlar var nekadar yanlis...
Halbuki Efendimiz sav nedemistir???

"Kadinlara ancak asalet ve seref sahibi kimseler deger verir. Onlari ancak kötü ve asagalik kimseler hor görür."

EFENDİMİZ (s.a.v) buyurdular ki; Kadınlara karşı dikkatli olun,incitmeyin zira kadın bir eyeği kemiğinden yaratılmıştır.
Eyeği kemiğinin en eğri yeri yukarı kısmıdır. Onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi haline bırakırsan eğri halde kalır Öyleyse kadınlara karşı dikkatli olun incitmeyin iyilik isteyeN iyilik bulur Kadınlar konusunda ALLAH'tan korkun. Çünkü sizler onları ALLAH'ın emanetiyle aldınız....

simdi daha nice seyler var bunlari bir insan bilipte kadinlara cocuklara nasil kötü davraniyor ben bunu anlamiyorum o halde aciklasinlar lütfen biz müslümaniz ama emr olundugu gibi yasamiyoruz diye de müslümanlara gercekten yasayanalra laf gelmesin bari! nedim artik yaa...
 
şu afganistanın ve pakistanın kafalarını kıvılcım çıkana kadar birbirine sürteceksin. ne kadar mal varsa oralarda..

aynen arkadasim afganistan irak iran sözde islami temsil ediyorlar hayir efendim bunlar sapikligi temsil ediyorlar :KK19:
 
Hay Allah kahretsin inşallah..Girmeyecektim böyle haberlere tıklamış bulundum..Reziller.
 
X