6 yaşındaki oğlumun kabus sorunu.

kucukkurbaga04

okuryazar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
4.536
2.585
Biraz önce yine korkarak uyandı :KK43:.. Tv de izlediklerine dikkat ediyoruz ancak en masum çizgi filmde bile korkutucu sahneler olabiliyor. Sınırlı oranda izletmemize rağmen, muhtemelen onlardan etkilemiş oluyor diye düşünüyorum. Bu yaşlarda korkunç rüya normalmiş, ancak sıklığı tedirgin ediyor beni. Haftada bir kaç defa görüyor. Bazen anlatınca ben bile görsem korkardım diye düşünüyorum. Bizde çocukken bazen çizgi filmlerde korkacağımız sahneler izlerdik casperlar falan ama ben hiç hatırlamıyorum böyle rüyalar gördüğümü..
Çocuklarınız çok sık korkunç rüya görüyor mu?
Kabusların konuları genelde ne oluyor?
Nasıl önlemler alıyorsunuz, aldınız?
Hiç çizgi film izletmemek mi gerek?
Bu yaşlarda çocuğu olanlar siz de durum nedir. Bir doktora götürmeyi de düşünüyorum... (Ayrıca İzmir'de memnun kaldığınız bir pedegog varsa özelden bana mesaj atarsanız çok sevinirim)(Lütfen; benzer yaşlarda çocuğu olanlardan yorum bekliyorum, durumun normal ya da anormalliği hakkında fikir sahibi olabilmem için)

Son düzenleme:
Yalnızca çizgi ilmlerden etkilendiğini düşünmemek lazım, hayat şu an onun yeni yeni keşfetmeye başladığı karmaşık ve korkutucu bir yer.
Tv haricinde gördüğü her şey onu korkutuyor olabilir. Ben o yaşlarda sıradan, insanların güldüğü nejat uygur'un programlarından bile korkuyordum, yetişkinlere göre o programda benim için sakıncalı olabilecek tek şey nejat abinin müstehcen esprileriydi, onları sansürlemeye çalışırlardı; fakat bana göre olay bambaşkaydı. Alakasız bir kelimeyi revaşta seyreden hayal gücümle birleştirip alakasız şeyler düşünebiliyordum.
Dolayısıyla gördüğü / duyduğu şeyleri kısıtlamanın işe yarayacağını düşünmüyorum, daha çok güven vermeye ve gördüğü duyduğu her şeyi açıklamaya çalışın.

Son düzenleme:
Basligi gorunce daldim ama uyku bastirdi. Uzun uzun yazamicam ama sık sık kabus goruyorsa mutlaka doktora götürün. Neden kabus gördüğünü arastirsinlar. Bu yaslarda ki çocuklarda kabus gorme olayi oluyor ama bu kadar sık degil. Genc ergenlik döneminde cocuklarin en fazla 1 ayda bir kere kabus görmesi normal diye biliyorum. Biraz daha kucuk fallik dönem cocuklari haftada 1 gorebilir.

Izledigi cizgi film, dizi ya da film dışında ki bir cok etken de kabus gormesine sebep olabilir. Illa cizgi filmlerde ki sahnelerden dolayi kabus goruyor diye bir sey yok. Bunun sebebini ogrenirseniz daha iyi olur.

Gecmis olsun diyeyim doktora mutlaka götürün.

Başlığı okuyunca hani gece terörü mü acaba dedim? Ama kabus görüyormuş. Gece terörün de çocuk ağlıyor ama uyuyor kendini ordan oraya atar uykusunda belirli zaman sonra sakinleşir ve uykuya aynen devam eder. Kızımda gece terörü vardı. Kabus görmedi yani hiç anlatmadı olsa mutlaka anlatırdı.hertürlü çizgifilm de dediğiniz gibi korku var. Artık kızımın yanında haberleri izleyemiyorum çünkü duyduğu birşeyi korkarak sorguluyor ve buda onda tedirginlik yaratıyor maalesef :KK43:
Doktor a götürmeniz konusunda götürün. Biz başka sorunlar yüzünden uzun zamandır pedagog seansları yapıyoruz ve pedagog un tavsiye ettiği bir kitap okuyorum çokta yol gösterici. İsterseniz okuyun derim.
Leyla navaro gerçekten beni duyuyor musun kitabin ismi. İnşallah kabuslar son bulur oda korkuyor tabi anne olarak bizlerde

Alakasız bir kelimeyi revaşta seyreden hayal gücümle birleştirip alakasız şeyler düşünebiliyordum.
Evet aynen öyle oluyor hiç etkilenmeyeceğini düşündüğü bir şey rüyasına girebiliyor. Mesela dün tv de program tanıtımları olur ya orda bir sihirbazlık gösterisinin sadece bir kaç saniyesi gösterildi, hemen benzer bir şey rüyasına girmiş. çok tv izlemiyoruz, bu kadardan bu kadar etkileniyorsa ben şaştım kaldım.. görsün, keşfetsin, farkına varsın diye açıklama yapıyorum ama gel gör ki rüyalar demek ki onun ikna olmadığını gösteriyor diyorum... Başka çocukları gözlemleme şansım da olmuyor normal bir süreç mi değil mi kestiremiyorum.

Neden kabus gördüğünü arastirsinlar.
Rüyasında canavar, dinazor, korkunç köpek falan görüyor. Bu nedenle izlediği çizgi filmlerden etkilendiğini düşündüm. Halbuki dikkat ediyorum izlediklerine öyle korkulacak şeyler olmuyor pek, olursa kapatıyor kendisi de zaten. Dinazorlarla ilgili bi çocuk dergisinin sayısı vardı açtık okuduk inceledik, tv de bununla ilgili eğitici çocuklara yönelik bir program vardı, onlardan da etkilenmiş demek ki. Etkilenmeyeceğini tahmin ettiğim bir şey onu etkileyebiliyor.

Kardesimde biz ne cektik o kabuslardan uyanirdi bir de gozu acik ama bilincli degil bagira bagira kabuslar. Gitmedigimiz doktor kalmadi ama cozum bulamadik izledigi seylerle cok alakali degil kabus gece aglamasi surekliydi ama ergenlik doneminden sonra azaldi gecti sukur zamanla gecer gene de tabi doktora goturun d

Farklı bişey olduğunu düşünmüyorum çünkü izlediklerinden olduğu çok belli gibi ama dua okuyarak yatırmayı deniycem, iyi gelir tabi. Teşekkürler.
bence kesin bi uzmana götürün
kreşe filan gidiyorsa oralardan da birilerinden bişeylerden etkilenip böyle dışa vuruyor olabilir
geçmiş olsun çok

5.5 ve 7 yasinda çocuklarim
çizgi filmde izlrler ama bahsettiginiz SIKLIKDA ve sekilde kabuslari olmuyor, çok nadir kirk yilda bir oluyor desem belkii 0...

Kardesimde biz ne cektik o kabuslardan uyanirdi bir de gozu acik ama bilincli degil bagira bagira kabuslar. Gitmedigimiz doktor kalmadi ama cozum bulamadik izledigi seylerle cok alakali degil kabus gece aglamasi surekliydi ama ergenlik doneminden sonra azaldi gecti sukur zamanla gecer gene de tabi doktora goturun d
Canım benim ki öyle değil, bilinçsiz bağırma çağırma yok, ona gece terörü deniyormuş sanırım, öyle değil biz deki bildiğin kabus

bence kesin bi uzmana götürün
kreşe filan gidiyorsa oralardan da birilerinden bişeylerden etkilenip böyle dışa vuruyor olabilir
geçmiş olsun çok
Evet kreştede çocukların anlattığı, oynadığı bazı unsurlar oluyor. Bana zombiyi sormuştu mesela, kreşte oynuyorlarmış arkadaşları ile.

5.5 ve 7 yasinda çocuklarim
çizgi filmde izlrler ama bahsettiginiz SIKLIKDA ve sekilde kabuslari olmuyor, çok nadir kirk yilda bir oluyor desem belkii 0...
Bak mesela bu örneklerden istiyorum ben, e onlarda çocuk onlarda izliyor, bu rüya işi neden bazısında hiç görülmezken bazısında bu kadar sık oluyor. Tek çocuk olması mı acaba hassasığını artırıyor, bilemiyorum ki.

evet gece terörü değil, onu hiç yaşamadı ağlamıyor sadece rüya gördüm diyip geliyor yanıma. Kızınız kaç yaşında şu an, korkunç rüya görüyor mu. Pedegog faydalı oldu mu, diğer sorun için.
Kızım ekimde 6 yaşında olucak. Korkunç rüya görmüyor sağolsun bize gördürüyor :) benim kızım hırçın çocuk mutsuz huysuz sürekli ağlar.Hiç birşey mutlu etmez onu herşeyin bir fazlasını ister olmayınca kıyamet kopar.Şuan yerlerde tepiniyor ağlıyor da istediği olmadığı için. Pedagog faydalı olabilirdi ama bizde aile de ciddi tutum bozukluğu var maalesef ki. Benin hayır dediğim baba tarafından evet oluyor ağladığı zaman şuanki gibi hiç duymuyorum ama babası evde olsaydı o ağladığı şey mutlaka olurdu. İşte biz bunu sağlıyamadığımız içinde hiç birşey fayda etmiyor :KK43: kısaca çok zor bir çocuk ve bu beni ciddi bunalttı

Kızım ekimde 6 yaşında olucak. Korkunç rüya görmüyor sağolsun bize gördürüyor :) benim kızım hırçın çocuk mutsuz huysuz sürekli ağlar.Hiç birşey mutlu etmez onu herşeyin bir fazlasını ister olmayınca kıyamet kopar.Şuan yerlerde tepiniyor ağlıyor da istediği olmadığı için. Pedagog faydalı olabilirdi ama bizde aile de ciddi tutum bozukluğu var maalesef ki. Benin hayır dediğim baba tarafından evet oluyor ağladığı zaman şuanki gibi hiç duymuyorum ama babası evde olsaydı o ağladığı şey mutlaka olurdu. İşte biz bunu sağlıyamadığımız içinde hiç birşey fayda etmiyor :KK43: kısaca çok zor bir çocuk ve bu beni ciddi bunalttı
Allah kolaylık versin, çocukluk dönemleri olabiliyor bunlar. Allah sağlık sorunu vermesin, korusun çocuklarımızı...

Evet pedagog görmeli sanırım, en azından tavsiyelerde bulunur, nedenini çok daha iyi anlar. Önlemlerimizi ona göre alırız.

Pedagoglar pdr mezunudur, doktora götürmelisiniz . Çocuk psikiyatrına. O da gerek görürse çocuk psikoloğuna da gönderir (pedagoga değil) biyolojik değilse. Yani ilk adres doktora gitmelisiniz.

X