Sabuncuğum hoşgeldinŞeniz
Bende de bazen öyle oluyor,daha doğrusu kilo veremdiğim o 2 haftada oldu.Ama sonra 1 kilo daha verdiğimde o his kayboldu.
Flyycğım;
Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama ;tansiyon ve özellikle şeker ömür boyu takip ister tabii ülser de öyle.Bence amacın kilo vermekse doktor kontrolünde vermelisin.Bizim için normal olan şeyler senin için sakıncalı çünkü.
Şunu da belirteyim;
Bende de yüksek tansiyon sorunu var diğer arkadaşlarıma daha önce bahsetmiştim.Bu yüzden kısmi felç bile geçirdim.Ve çok zor bir hamilelik yaşadım.45 kilo aldım 120 kiloda doğum yaptım.
Bu sebepten dolayı tuzu hayatımdan çıkardım.en basit alacağım önlem buydu çünkü
Ve ben de düşük şekerle yaşıyorum.Üstelik nerdeyse bütün sülalem şeker hastası(babam,halalrım,amcalarım,anne tarafı ise yüksek tansiyon ve migren)yani benimkiler biraz genetik.
Düşük şekerimi ise dengelemeye çalışıyorum.Mümkün mertebe nişastalı yiyeceklerden ve çikolatalardan uzak duruyorum,ani insülin iniş çıkışları yaşamamak için.Ve şekrim gün içinde düşüp elim ayağım titremeye başladığında hemen ağzıma bir küp şeker atıyorum.
Daha önce 48-52 kg arasında gayet iyi ve sağlıklıydım bu arada 31 yaşımdayım ve 169cm boyundayım.Hamilelik ve yaşın ilerlemesi bende bazı hastalıklar için tetikleyici oldu açıkçası.
Oyüzden canım hele de daha yaşın genç ise dikkat etmeli ve mutlaka doktor kontrolünde olmalısın.Çikolataları hayatında çıkar,bunun yerine 4/1 yeşil elma tüket ki ,insülinin ani olarak inip çıkmasını engellemeye çalış.
Sağlığımız herşeyden önemli.
Ayyy ben bugün aşmışım kendimi yine bir dünya yazdım.Umarım sıkılmassın okurken.kaydirigubbakcemile5