Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
amin... bakalım bende deneyeceğim bir ara diyetetik mezunu arkadaşlar atanmıştı liselere beslenme öğretmeni olarak belki bende atanırım. besleme eğitimi küçükken verilmeli bende genç beyinleir eğitmek istiyorum
peki gostcum şunuda sorayım burda 2 kaşık sebze 3 kaşık yoğurt yiyen arkadaşlar var ondan bundan az az yiyorlar. yemekleri normal pişiriyorlar bu sağlıklımı peki.
geçmiş olsun hugocuk bügün nasılsın
mrb kızlar öğle yemğim
1.5 kepçe bamya çorbası
4 kaşık yeşil soğanlı biberli havuçlu yeşil mercimek kavurması
1 kaşık yoğurt
1 tane biberiye turşusu
1 dilim tahıllı ekmek
kızlar liste hangi gün yayınlanıyo tartı günü ne zaman
kızlar liste hangi gün yayınlanıyo tartı günü ne zaman
veeeee çerez saati
3 fındık
4 siyah kuru üzüm ( üzümler baya büyük ve de güzelmiş)
yarım ceviz
4 badem
yarım Türk kahve fincanı beyaz leblebi
tabiki suya devam
ay bugün kudurukluğum üzerimde gene
kızlar öğrencilerin bile gözünden kaçmamış bugün son derste hepsi yazık haftanın yorgunluğundan mıdır nedir yazık melul melul bakmaya başladılar ben de onlar uyansın diye espri yapıyorum ya hocam siz nereden buluyorsunuz bu kadar enerjiyi siz hiç mi yorulmuyorsunuz sürekli canlı ve heyecanlı hareketli vallahi resmen koptum ya
bilselerki arada yediklerimiişin sırrını cevizler sütler elmalar kuru kayısılar daha ne olsun bomba hazırlıyorum derse
![]()
iyiyim canım düzeldim çok sağol sen nasılsın iyimisin
peki gostcum şunuda sorayım burda 2 kaşık sebze 3 kaşık yoğurt yiyen arkadaşlar var ondan bundan az az yiyorlar. yemekleri normal pişiriyorlar bu sağlıklımı peki.
iyim canım sağol bende bir türlü adapte olamadım :97:
hayelcim önceden tartılma günümüz vardı ama şimdi yok canım kilo verdikçe herkez yazıyo buraya
gostcum birde bunu değerlendirirmisin. birde ben herkese haftada 3 gün spor yapın kilo kontrolunde diyorum yani ömür boyu herzaman olmasada yani yapın alıştırın kendinizi diyorum 3 gün haftada sporun fazla olduğunu düşünenler var buna ne diyorsun yani haftada 3 gün spor fazlamı. en fazla 1 saat zaten
olursun canım. merak etme daha önce nasıl verdin şimdide verirsin bu arada kaç kilo geri aldın canım
sağol canım benimde merak ettiğm buydu zaten. burda herkes zayıflamaya çalıştığı için birbirinden etkileniyor canım. mesela şöyle yapan çok tatlı yiyor hamur işi sonra mesela akşam sebze yemeğini 2 kaşık 3 kaşık yiyerek dengelemey çalışıyor canım. bende diyorumki yemekler az yağlı olsun porsiyon ne kadarsa o kadar yiyin diyorum. bunun aksini düşünenler var. mesela ben 8 kaşık günde sebze yemeği yerim akşamları bunu fazla gören oluyor. özellikle zayıflama döneminde düzene uymak önemli değilmi canım. yani bence hamurişi tatlı falan uzak durup onun yerine düzenli beslenmek lazım mesela ben meyveli süt içmeyi sevmem onun yerine 1 meyve yer süt içerim bana daha güzel gelir. diyorumki ben sporu yapın sağlıklı beslenin çok kaçamak yapmayın şekerden tatlıdan az uzak durun en azından zayıflayana kadar tamamdır zayıfladıktan sonrada 3 gün haftada spor yapılsa tamam zatenben salatayı olabildiğince her öğüne ve sınırsız koymayı tercih ediyorum marulun içinde ne kadar yağ varki kilo aldırsın değil mi? 3-5 porsiyon sebze hakları var ister 1 öğünde kullansınlar ister üç öğünde kendileri bilirler. ben hiç bizaman 2 kaşık sebze yemeği yemedim yemem de zaten sebze yemeğini en az 1-1,5 porsiyon yerim bir öğünde. ama mesela ıspanak yemeği içinde pirinç var işler değişiyor. yemeğe fazla yağ katılması işleri değiştiriyor.
sebzeler ayıklama-yıkama-doğrama ya da parçalama- pişirme yöntemiyle pişirilmeli. derin dondurucudan çıkarılan sebze direk tencereye pişirmeye atılmalı dolapta bir gece buzu çözdürülmek için bekletilmemeli. buz dolabında saklanacak marul vb sebzeler kağıt peçeteye sarılmalı sonra üzerine iğne ile delikler açılmış buz dolabı poşetine ağzı kapalı olarak saklanmalı. gazete üzerinde yemek yenmemeli yiyecek gazeteyle temas ettirilmemeli. üzeri çizilmiş teflon tava kullanılmamalı çünkü aslında teflon bir tür plastik. bakır kap tencerede yemek pişirilmemeli salça vb asitli yemek tutulmamalı yemeğe bakır ve zehirleyici maddeler çok hızlı geçiş yapıyor böbrekleri zorluyoruz. fazla çinko almak demirin emilmesini engeller denge ayarlanmalı. sebzeler suda saatlerce bekletilmemeli ama günümüzde pek çok ürün lahım vb sağlıksız su ile sulanıyor bu yüzden bir küvete 1-2 çay kaşığı sirke dökülüp 10-15 dk bekletebilirsiniz lakin kesilmiş doğranmış halde değil bütün olarak. kremalı ürünler dışarda bırakılmamalı tadında anormallik olsada yenmemeli. doğranmış kabuğu soyulmuş sovan bekletilmemeli artarsa atın. pirinci kavurmadan pilav yapın unu kavurmadan çorba yapın. tuzu yemeğin ocaktan inmesine yakın atın ve günlük kullandığınız tuz bir çay kaşığını geçmesin. yumurta tüketin. tek ürün olarak beslenmeyin çeşitli beslenin. zeytin yağı ile kızartma yapmayın kuyruk yağı vb zaten hayatınızdan atın. mısır özü yağı kullanabilirsiniz. çok zorda kalmadıkça kızartma tüketmeyin. kola içmeyin sırf şeker ve boyar madde zaten metini duymuşsunuzdur. taze sıkılmış olsun meyce sularınız. günlük posa alımınıza dikkat edin lifli gıda yiyin meyvenin kabuklu yiyin bu hem vitaminin kabuğa yakın ksıımda fazla olmasından dolayı hemde posa için gerekli. ucuz marka ürünler kullanmayın zira çok sağlıksız üretimleri var. etiket okuyun tse si olmayan ürün almayın. yemeklerinize çok çok az yağ katın. ama hiç katmayın demiyorum çünkü yağda eriyen vitaminler için gerekli. şerbetli tatlılardansa sütlü tatlıları tercih edin. sağlıklı yaşamak isteyin yeter. çocuklarınızın beslenmesine dikkate din onların tatları yeni gelişiyor güzel alışkanlıklar edinsin cips bisküvi vs yemesin. çocuğunuz ,ç,n diyetisyeniniz varsa danışın yoksa kitaplar okuyun. ailecek yürüyüşlere katılın.