• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

AZ SU İÇMEK ZARARLI

Çok terlemek, yeteri kadar su içmemek, idrar ve dışkılama veya kusma yoluyla fazla su kaybetmek… ‘dehidratasyon' denilen tabloya yol açar. Vücudun bu şekilde susuz kalması baş ağrısı, hâlsizlik, yorgunluk, ruhsal ve sinirsel bozukluklar, idrar azalması ve koyulaşmasından hallüsinasyon ve komaya kadar giden belirtilere sebep olur.
Fazla miktarda protein ve lifli gıdalarla beslenenler, çocuklar, kusma veya ishali olanlar, fiziksel aktiviteleri fazla olanlar daha fazla suya ihtiyaç duyarlar.

SUYUN FAZLASI DA İYİ DEĞİL

Her şeyin olduğu gibi suyun da fazlası zararlıdır. Bilinçsizce vücudun ihtiyacının üzerinde, aşırı miktarda su içilmesi tıpta ‘hiponatremi' halk arasında ise ‘su zehirlenmesi' olarak bilinen bir duruma yol açar. Aşırı su içilmesi sonucu kanda sodyum düzeyi ileri derecede azalır ve baş ağrısı, görme bulanıklığı, kramplardan… beyin ödemi, koma ve sonuçta ölüme kadar giden olaylar gelişir.

GELELİM NETİCEYE

Beslenme Konseyi' nin 1945 yılında ‘günde 8 bardak sıvı için' tavsiyesindeki ‘sıvı' sözünün zamanla ‘su' şekline dönüşmesiyle ortaya çıktığı sanılan, tüm dünyaca meşhur ‘günde en az 8 bardak su için' aforizmasının doğruluğunu gösteren yeterli bilimsel deliller olmamasına rağmen, bundan ‘Meğerse boşuna su içiyormuşuz' gibi bir sonuç çıkarmaya da kalkmayın sakın.
Araştırmayı yapan uzmanlar, ‘'Kendinizi ille de 8 bardak su içeceğim diye zorlamayın, ‘Susadıkça su için, kâfi' çünkü, yiyeceklerimizde ve diğer içtiğimiz sıvılarda da su var'', diyorlar.
Ben de, gelin ‘6 bardakta anlaşalım', bilumum sudan geçinenleri de gücendirmeyelim diyorum, ne dersiniz

limon sıktığım yeşil çayımı içiyorum

tosticim haklısın

dün ben çok su içmiştim ama içmek istediğim içmiştim, acaip susadım dün nedense ve 3 ltyi geçti içtiğim su

akşam da başım falan ağrıdı, bi ara bulanıklık durumu yaşadım, su zehirlenmesini de bildiğim için korktum hatta, kocişe de bişi söylemedim ama akşam fazla su içmedim, sonra da düzeldim

AZ SU İÇMEK ZARARLI

Çok terlemek, yeteri kadar su içmemek, idrar ve dışkılama veya kusma yoluyla fazla su kaybetmek… ‘dehidratasyon' denilen tabloya yol açar. Vücudun bu şekilde susuz kalması baş ağrısı, hâlsizlik, yorgunluk, ruhsal ve sinirsel bozukluklar, idrar azalması ve koyulaşmasından hallüsinasyon ve komaya kadar giden belirtilere sebep olur.
Fazla miktarda protein ve lifli gıdalarla beslenenler, çocuklar, kusma veya ishali olanlar, fiziksel aktiviteleri fazla olanlar daha fazla suya ihtiyaç duyarlar.

SUYUN FAZLASI DA İYİ DEĞİL

Her şeyin olduğu gibi suyun da fazlası zararlıdır. Bilinçsizce vücudun ihtiyacının üzerinde, aşırı miktarda su içilmesi tıpta ‘hiponatremi' halk arasında ise ‘su zehirlenmesi' olarak bilinen bir duruma yol açar. Aşırı su içilmesi sonucu kanda sodyum düzeyi ileri derecede azalır ve baş ağrısı, görme bulanıklığı, kramplardan… beyin ödemi, koma ve sonuçta ölüme kadar giden olaylar gelişir.

GELELİM NETİCEYE

Beslenme Konseyi' nin 1945 yılında ‘günde 8 bardak sıvı için' tavsiyesindeki ‘sıvı' sözünün zamanla ‘su' şekline dönüşmesiyle ortaya çıktığı sanılan, tüm dünyaca meşhur ‘günde en az 8 bardak su için' aforizmasının doğruluğunu gösteren yeterli bilimsel deliller olmamasına rağmen, bundan ‘Meğerse boşuna su içiyormuşuz' gibi bir sonuç çıkarmaya da kalkmayın sakın.
Araştırmayı yapan uzmanlar, ‘'Kendinizi ille de 8 bardak su içeceğim diye zorlamayın, ‘Susadıkça su için, kâfi' çünkü, yiyeceklerimizde ve diğer içtiğimiz sıvılarda da su var'', diyorlar.
Ben de, gelin ‘6 bardakta anlaşalım', bilumum sudan geçinenleri de gücendirmeyelim diyorum, ne dersiniz

HARİKASIN canım benim paylaşım için çok teşekkürler böbrekleri yormaktan başka bir işe yaramaz tabi kalbi de

Beslenme ve Diyet Merkezleri
Beslenme ve Diyet İlanları
Beslenme ve Diyet Videoları
Çok su içmenin yararları ve zararları 20 Temmuz 2009 - 10:54
Bu haberi 15784 kişi okudu
on on on on on
su , su içmek , suyun yararları , çok su içmek
Televizyonda gazatede hep çok su içmenin faydaları anlatılıyor.Oysa her zaman durum böyle değil.Uzmanlar yaz aylarında suyun az tüketiminin yanı sıra fazla tüketiminin de sakıncalı olabileceği belirtildi.
Bu İşlemi Yapabilmeniz İçin Üye Olmalısınız
Gizle

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Akbaş, suyun insan yaşamı için vazgeçilmez bir unsur olduğunu, insanların yemek yemeden haftalarca canlılığını sürdürebildiğini, ancak susuz sadece birkaç gün yaşayabildiğini söyledi.

İnsanların ter, idrar ve solunum yolu ile su kaybettiğini ifade eden Dr. Murat Akbaş, Online Sağlık'a (Online Sağlık | Doktor ve Hastaları Buluşturan Türkiye'nin Sağlık Portalı) yaptığı açıklamada, normal bir bireyin su gereksiniminin, metabolizma hızı, ortam ısısı gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Normal koşullarda insanların gereksinim duyduğu su miktarının günde 1,5-2,5 litre arasında değiştiğini açıklayan Akbaş, yaz aylarında sıcak ortamlarda, ishal, aşırı terleme ve çeşitli hastalık durumlarında su ihtiyacının artacağına işaret etti.

Vücudun normal sıvı dengesinin sağlanabilmesi için kayıp kadar sıvı alınması zorunlu olduğunu ve böbreklerin vücut sıvı ve elektrolit dengesini sağlamasının hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Dr. Murat Akbaş, şöyle konuştu: "Fizyolojik oranlarda gereken su miktarının alınamaması durumlarında, vücutta sıvı açığı gelişecektir. Biz buna tıpta 'dehidratasyon' diyoruz. Dehidratasyona bağlı olarak kan basıncında düşme, kalp atımlarında artış gibi tablolarla karşılaşabiliriz. Bu tablonun ilerlemesi ile beraber, hipertansiyon, şok ve böbrek yetmezliği gibi süreçler gelişebilir."

Son yıllarda cilt güzelliği, diyet, toksitlerin atılması ve kanın temizlenmesi gibi gerekçelerle insanların günlük 4-5 litre sıvı tüketilmeye teşvik edildiğini ifade eden Akbaş, şunları söyledi: "Böbreklerin belirli bir oranda su atma kapasitesi vardır.

Böbreklerin su atma kapasitesinin üzerinde su alındığında, atılamayan su, kanda birikerek, kandaki elektrolitlerin, kan hücrelerinde değişikliklere neden olarak, kan sodyum düzeyinde düşmeye neden olur. Bunu da tıpta 'hiponatremi' olarak tanımlıyoruz. Kan sodyum düzeyindeki düşmeye bağlı gelişen beyin ödemi, bulantı, kusma, halsizlik, bilinç değişiklikleri, koma ve hatta ölüme neden olabilir."

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Akbaş, özellikle böbrek yetmezliği çeken hastalarının kamuoyunun yönlendirmeleri ile, "Üremiz düşsün, kanımız temizlensin" diyerek 3 litre, 5 litre su içtiklerini, bunun sonucunda da zehirlenme olaylarının yaşandığına dikkati çekerek, böbrek yetmezliği çeken hastaların aşırı su içiminden kaçınmalarını istedi.

ABD'de yapılan ve en çok suyu içenin ödülü kazandığı bir yarışmada, yarışmacılardan birinin hiponatremi sonucu hayatını kaybettiğini aktaran Akbaş, yine ABD'de bakıcısı tarafından su içmekle cezalandırılan 3 yaşındaki bir çocuğun da hiponatremi nedeniyle öldüğünü kaydetti.

ben geldim kızlar 45dakka lesliyaptım 2litreyi geçti içtigim suyu şimdi çay içecem şekersiz

süpersin canım
ya sen beni gaza getiriyosun, ben de mi yapsam ne yapsam ama çok yorgunum bugün, her tarafım ağrıyo boynum falan, hiçbişi yapamadım o yüzden

süpersin canım
ya sen beni gaza getiriyosun, ben de mi yapsam ne yapsam ama çok yorgunum bugün, her tarafım ağrıyo boynum falan, hiçbişi yapamadım o yüzden

sagolca nım sende süpersin canım hastaysan yapma canım ama sen bilirsin yinede

sagolca nım sende süpersin canım hastaysan yapma canım ama sen bilirsin yinede

sağol canımcım ama yılbaşından beri düzenli yapamadım
zaten kilo vermem de durdu, sanırım bunun da etkisi var
bademciklerim yine yokluyo, o da eklemlerime vurdu yine ağrıyolar
neyse ben yaparsam uzay yürüyüşü yapayım o zaman, o beni terletmiyo, hareket oluyo ama

hım canım bakayim hemen
baktım canım
sağol canımcım ama yılbaşından beri düzenli yapamadım
zaten kilo vermem de durdu, sanırım bunun da etkisi var
bademciklerim yine yokluyo, o da eklemlerime vurdu yine ağrıyolar
neyse ben yaparsam uzay yürüyüşü yapayım o zaman, o beni terletmiyo, hareket oluyo ama

geçmiş olsun canım dikkat et kendine

Back
X