afiyet olsun kızlar gayet güzel menüler![]()
sagol canım sanada afiyet olsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
afiyet olsun kızlar gayet güzel menüler![]()
herkese iyi akşamlar
bütün gün dışardaydım
geçmişi ancak okuyabildim
yediklerimi yazayım hemencik
evde önce 1 bardak 1 yk elma sirkeli su
1 bardak greyfurt suyu
işyerinde çeyrek simit 1 çay
ara 1 elma
öğle yemeğini saat 3e doğru yi,yebilidm
dışarda yediğim için yağsız et olarak külbastı yedim 3 parça, parçalar yumurta çapı kadar :)
2 lokma lahmacun, ezme ve salatalar
ara yapamadım başka
akşam yemeği olarak da
brokoli salatası
3 yk kepekli pirinç pilavı ve 1 kase pul biberli yoğurt
di mi bana da fazla geldi fil diyeti koydum adını...benim mide bu kadarını kabul etmez sanırım bunları yesem patlarım ekmek falan fazla geldi bana
en doğru yol bildiğin yol![]()
cok cok hafif bir menü olmuş canımcım
di mi bana da fazla geldi fil diyeti koydum adını...
bakalım 15 gün böyle yicem sonra kontrole gidicem...
15 günde bişey kaybetmem nasılsa...
farkındayım canım
ama koşuşturmadan böyle oldu
artık yemek yediğimde açlıktan bayılmak üzereydim walla
en yağsız külbastı dedi adam ben de güvendim yedim
ama lavaboda şöyle boy aynasından baktım da kendime incecik olmuşum yaaa, nasıl mutlu oldum
3 kilo kaldı zaten ama sıkılaşmak için spora falan devam edicem :))
canımcım listen çok gibi ama diyetisyenlerin de vardır bi bildiği
benim bi arkadaşım da sürekli bişiler yiyerek 15 kilo vermişti ama spor yapmadığı için daha sonra da dikkat etmediğinden geri aldıydı kiloların bi kısmını
o yüzden sporunu sakın bırakma canım, sıkılaşki bıraktığın zaman geri alma verdiklerini
ne güzel canım yaa darısı benim başıma inşallah..evet liste çok gibi bakalım neler olacak deneyip göreceğiz...![]()
Selam arkadaşlar
dün ve bugün giremedim.dün kısmen uydum programıma.bugün ise ufak kaçamaklarla geçti ama kesinlikle aşırıya kaçmadanveee bugün tartım günümdü.sabah tartıldım 400 gram daha vermişim.
artık gramlarla vereceğim kilocuklarımı
bu hafta telafilerimi yapıcam.bol hareket ve beslenme listemi uyucam kaçamaksız bi hafta olacak.
bende böyle haberler,geçmişi okuyayım sizler neler yaptınız![]()
1500 kalorilik zayıflama diyeti
Kahvaltı=8:00-8:30
1 bardak açık çay veya yeşil çay veya bitki çayları şekersiz
1 kibrit kutusu beyaz peynir akşamdan tuzu alınacak haftada 2 gün peynir yerine 1 haşlanmış yumurta
5 zeytin tuzsuz
2 ince dilim ekmek( çavdar, tam tahıllı yada kepek ekmeği olacak)
Bol bol yeşillik ve 2 ceviz
11:00-11:30
2 porsiyon meyve
1 çay bardağı yarım yağlı süt ya da 1 çay bardağı kaymaksız yoğurt
Öğle= 13:00-13:30
1 köfte büyüklüğünde ızgara veya haşlama et (kırmızı et, veya tavuk veya balık) veya 1 kibrit kutusu peynir
4 yemek kaşığı susuz sebze yemeği (1 kilo sebzeye 2 kaşık sıvıyağ ilave edilip pişirilecek)
1 su bardağı kaymaksız yoğurt veya cacık
2 ince dilim ekmek yada
1 porsiyon çorba ya da 4 kaşık bulgur pilavı + 1 ince dilim ekmek
Yağsız sınırsız salata
16:00-16:30
1 kibrit kutusu peynir domates salatalık vb
1 ince dilim kepekli ekmek veya 2 grisini
Açık şekersiz çay
Akşam=19:00-19:30
Öğle ile aynı
Gece=2130-22:00 2 porsiyon meyve
1 çay bardağı yarım yağlı süt veya 1 çay bardağı kaymaksız yoğurt
Son öğünü yedikten sonra 1,5 saat uyumak yok
Her gün yarım saat ya da 45 dk spor
En az 2,5 litre en fazla 3,5 litre su
selam kızlar...
bu gün diyetisyendeydim...
63,7 çıktı kilom...300 gr vermişim 4 gündür fil gibi yememe rağmen...
18 kilo yağım varmış...
vücut kitle orantım 23 müş...
7-8 kilo versem idealmiş... ama artık ne kadar uğraşsamda göbeğim bekarkenki gibi olmazmış...2 sezeryan oldum çünkü sezeryandan sonra dümdüz olmuyomuş... buna üzüldüm...![]()
hepinize ayri ayri tsk ederim.Kabak tatlisini bir dahaki sefere kesin pekmezle deneyecegim.Ama pistikten sonrami yoksa piserken mi ilave decegim orasini anlayamadim.
Ögle yemegimde 2 kepce tarhana corbasi ictigim icin ekmek yememistim ama hata mi ettim diyorsunuz?Basta neruda arkadasimiz corbanin ekmege es deger oldugunu söylemisti.
Sabahlari cocugu,kocayi ise yollayip ancak 1 dilim ekmegimi peynirle yiyip kendimi sokaga atiyorum,biliyorum cok ciliz oluyor( daha fazla özen göstermeye calisacagim.Ayrica salata konusunda da cok haklisin kendime öglenleri hazirlamaya üseniyorum ama aksam sofrasin da %90 oluyor.
Sagolun arkadaslar ilgilendiginiz icin...
Kızlaar menüler super herkesciklere afiyet olsun ben de akşamı yazayım
2 kepçe tarhana çorbası (çokk severim dayanamadım 2 kepçe içtim)
1 yemek tabağı dolusu salata (domates,salatalık,göbek,yeşil biber,maydonoz)
4 adet yeşil zeytin
2tk lor peynir
yarım kk pancar turşusu
1kk kuru et (tütsüleniş yağsız dana eti)
böyle minik minik bissürü şey yiyince çok gibi geldi birden:26: çorba salata vardı biraz da kahvaltılık yiyim zengin olsun dedim ama çok mu oldu yahu:26::26: gerçi çorba 2 kepçe diye ekmek yemedim ama aslında normal di mi:26:yoksa fazla mı:26:
Bugün çookk yoruldum bütün evi sildim,süpürdüm,toz aldım,dışarı çıktım kargo market,manav...etrafı topla,bulaşık derken akşama ancak bitti işler ama aralarımı yaptım güzelce su da 2,5 lt içtim şimdiye kadar yarın temiz evimde iş güç de pek kalmadııı spor günü inşallah![]()
Buarada ben neredeyse hiç zeytin yemiyorum pek sevmem ama bunu annem göndermiş ev yapımı kırma yeşil zeytin ben de 4tane yedim ama kahvaltımda yoktu zeytin bugün hatta 1,5 aydır toplamda 10 tane ancak yemişimdir zeytin, 4 ü bugün oldu
Ayrıca bugün 3 dilim ekmek yemiştim akaşam sabah ve öğlende toplam çorba 2 kepçe oldu ama dengelenmiş sayılır :26:
Buarada ben neredeyse hiç zeytin yemiyorum pek sevmem ama bunu annem göndermiş ev yapımı kırma yeşil zeytin ben de 4tane yedim ama kahvaltımda yoktu zeytin bugün hatta 1,5 aydır toplamda 10 tane ancak yemişimdir zeytin, 4 ü bugün oldu
Ayrıca bugün 3 dilim ekmek yemiştim akaşam sabah ve öğlende toplam çorba 2 kepçe oldu ama dengelenmiş sayılır :26:
Zayıflamada izlenecek 25 altın kural!
Kilo verme işini gözünüzde büyütmeyin. Kolayca uygulayabileceğiniz bu yöntemlerle zayıflayabilirsiniz.
Kilo vermeye başlamak için ihtiyacınız olan tek şey 1 dakika!
İşte aldığınız kalorileri azaltmak ve daha çok yağ yakabilmek için tam 25 tane öneri. Üstelik de uygulanmaları çok kolay. Yapmanız gerekense, bu önerileri günlük hayata geçirmek. Eğer hali hazırda diyet yapıyorsanız, bunları uygulayarak kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz.
1. Karıştırın
Sevdiğiniz meyve suyunu maden suyuyla karıştırın. Bunu yaparken, normalde içtiğiniz meyve suyunun yarısını kullanacağınız için, aldığınız kaloriyi önemli miktarda azaltmış olursunuz. Hele de meyve sularının bolca tüketildiği şu sıcak yaz günlerinde.
2. Telsiz telefon kullanın
En yakın arkadaşınıza günün sıcak dedikodularını verirken, aynı zamanda da kalori yakmaya ne dersiniz? Çamaşırları yıkayın (68 kalori), masayı hazırlayın (85 kalori), ya da çiçekleri sulayın (102 kalori). (Bu değerler, 68 kiloluk bir kişi ve yarım saat üzerinden geçerlidir.)
3. Çiklet çiğneyin
Yakın zamanda yapılan bazı araştırmalara göre, tüm gün şekersiz (tatlandırıcılı/damla sakızlı) çiklet çiğnemek metabolizma hızınızı yüzde 20 oranında artırıyormuş. Biz araştırmacıların yalancısıyız!
4. Abur cuburların karşılığını nakit ödeyin
Ne zaman biri size abur cubur, ya da yememeniz gereken bir şey önerdiğinde kabul ederseniz, kenara bir 500 yüz bin lira koyup, bunu çocuğunuza, kardeşinize, ya da dilencilere verin. Paracıklar cebinizden eksilmeye başladığında, hayır demeyi de öğreneceksiniz.
5. Ambalaja dikkat edin
Ambalaj üzerlerini iyice okuyun. Çünkü kalori değerleri genellikle 100 gram üzerinden bildirilir. Oysa yediğiniz şey, 100 gramdan fazlaysa çok daha fazla kalori alıyorsunuz demektir.
6. Yürüyüşe çıkmadan önce yeşil çay için
Kafein yağ asitlerinin açığa çıkmasını sağlar. Böylece daha kolay yağ yakarsınız. Ayrıca yeşil çayda bulunan polifenoller (antioksidan bileşikler), kafeinle birleşerek yakılan kalori miktarını artırırlar. Ancak eğer yüksek tansiyonunuz varsa, bu öneriyi dikkate almayınız.
7. Yemeğinizi evden getirin
Dışarıda yemek genellikle daha çok kalori almanıza neden olur. Dışarıda bulmanın zor olduğu şeyleri evde hazırlayıp yanınızda getirebilirsiniz.
8. İlla da salata sosu istiyorsanız…
O zaman bu tarife göre kendi salata sosunuzu yapın. Çünkü bu sosta bulunan yağ miktarı 1.5 gr ve içerdiği kalori de sadece 20'dir.
• 1 çay kaşığı balsamik sirke
• Çeyrek çay kaşığı zeytinyağı
• 3/4 çay kaşığı dijon hardalı
• Çeyrek çay kaşığı yaban turbu
9. Kan testi yaptırın
Yaklaşık 12 kadından birinin tiroid bezleri yeterince iyi çalışmıyor ve bu da metabolizmayı yavaşlatan etkenlerden.
10. Suyu tercih edin
Meşrubat tercihinizi sudan yana kullanın. Yanınızda şişe bulundurmak faydalı olabilir.
11. Tat alma duyunuzu yanıltın
Öksürük için olan mentollü drajelerden bir taneyi ağzınızda eritmek, canınız bir şey çektiğinde, bu duyguyu köreltebilir.
12. Baharatları kullanın
Örneğin yediklerinize acı eklemek, daha uzun bir zamanda acıkmanıza yardımcı olabilir.
13. İçtiniz mi beyaz için
Su gibi, az yağlı sütün de doyurucu etkisi vardır. Üstelik kalsiyum açısından da zengindir ve tok tutar.
14. Salata malzemelerini doğramayın, dilimleyin
Salatanız, sadece yeşilliklerden oluşmak zorunda değil. Havuç, kereviz, kabak ve diğer sebzeler de kullanılabilir. Ama bunları ince ince doğramak yerine, büyük parçalar halinde kesin. Hem yemesi daha uzun sürer, hem de daha çok çiğnersiniz. Bu da daha çabuk doymanızı ve ana yemekten daha az yemenizi sağlar.
15. Bir dostunuzu arayın
Yalnız hissediyorsanız, kendinizi yemeğe vurmak yerine telefonu elinize almayı tercih edin.
16. Yediklerinizi yazın
Bu, neyi ne kadar yediğinizi bildiğiniz için, kendinizi kontrol etmenize yardımcı olur.
17. Uzaktan kumandayı emekliye ayırın
Uzaktan kumanda gibi aletler işinizi kolaylaştırmakla beraber, sizleri hareketsizleştirir.
18. Sprey yağları tercih edin
Böylece normalde kullandığınızdan çok daha az yağ kullandığınızı fark edeceksiniz.
19. Alırken küçüğünü tercih edin
Örneğin çikolata mı satın aldınız, bir bar yerine, bir paket almak demek, yüzde 44 daha fazla yemeniz demek. Riske girmeye gerek yok, küçüğünü alın, kaloriyi azaltın.
20. Yemeği pişirmeden önce ölçün
Makarna, pilav gibi besinleri yerken, miktarı kaçırıp daha çok yiyebilirsiniz. Oysa baştan yemeniz gereken kadarını ölçüp pişirirseniz, bu sorun ortadan kalkmış olur. Şöyle söyleyelim, 4 kaşık makarna ya da pilav, 1 dilim ekmeğe eşittir.
21. Aynasız yemek olmaz
Yemek yerken kendinize aynada bakmak, yüzde 22-32 daha az yemenizi sağlar.
22. Kutuyu açmadan önce bekleyin
Dondurma kutusunu açmadan önce, 10 mekikle, 10 şınav çekin. Bu hem atıştırma arzunuzu öldürebilir, hem de vücudunuzla sizi tekrar iletişime sokarak, amaçlarınızı size hatırlatabilir.
23. Çorbanız koyusundan olsun
İçinde büyük sebze parçaları olan çorba içen kişilere bakılacak olursa, hem daha çabuk doyuluyormuş, hem de yüzde 20 daha az yeniliyormuş.
24. Balık yemeyi ihmal etmeyin
Balık, son derece sağlıklı bir yağ tipi olan omega-3 yağ asitlerini içerir. Omega-3 açısından zengin balıklar, tonbalığı, uskumru, somon ve morina balığıdır. Diyet yapan kişilere bakılacak olursa, her gün balık tüketenler, diyetlerinde balık olmayanlara oranla yüzde 20 daha fazla kilo kaybetmişler.
25. Biraz da ilhama ihtiyacınız var
Bazen ihtiyacınız olan motivasyonu gene ancak kendiniz sağlayabilirsiniz. Bu nedenle hazırlıklı olun ve buzdolabı, mutfak kapısı, bisküvilerin durduğu dolap, ya da bilgisayar gibi yerlere sizi motive edecek yazılar yapıştırın. Örneğin: "Bir gofrete yenilmeyeceksin değil mi? Ne de olsa uzun bir yol katettin ve çok başarılı oldun."