günde kaç lt su içiyorsunuz kızlar?benim yalnızca göbek var bacaklarım kollarım cırpı :)
canım en az 2 lt diye biliyorum aslında bende spora gitmediğim günler 2 lt anca içiyorum ama spora gittim günler 3 lt geçiyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
günde kaç lt su içiyorsunuz kızlar?benim yalnızca göbek var bacaklarım kollarım cırpı :)
amin bitanem
sene 1983 ten beri hayatımda enişten![]()
maşallah ben o zamanlar daha annemin karnında bile değilmişim
daha dogrusu annemin hiç cocugu yokmuş o dönemler
AZ SU İÇMEK ZARARLI
Çok terlemek, yeteri kadar su içmemek, idrar ve dışkılama veya kusma yoluyla fazla su kaybetmek… ‘dehidratasyon' denilen tabloya yol açar. Vücudun bu şekilde susuz kalması baş ağrısı, hâlsizlik, yorgunluk, ruhsal ve sinirsel bozukluklar, idrar azalması ve koyulaşmasından hallüsinasyon ve komaya kadar giden belirtilere sebep olur.
Fazla miktarda protein ve lifli gıdalarla beslenenler, çocuklar, kusma veya ishali olanlar, fiziksel aktiviteleri fazla olanlar daha fazla suya ihtiyaç duyarlar.
SUYUN FAZLASI DA İYİ DEĞİL
Her şeyin olduğu gibi suyun da fazlası zararlıdır. Bilinçsizce vücudun ihtiyacının üzerinde, aşırı miktarda su içilmesi tıpta ‘hiponatremi' halk arasında ise ‘su zehirlenmesi' olarak bilinen bir duruma yol açar. Aşırı su içilmesi sonucu kanda sodyum düzeyi ileri derecede azalır ve baş ağrısı, görme bulanıklığı, kramplardan… beyin ödemi, koma ve sonuçta ölüme kadar giden olaylar gelişir.
GELELİM NETİCEYE
Beslenme Konseyi' nin 1945 yılında ‘günde 8 bardak sıvı için' tavsiyesindeki ‘sıvı' sözünün zamanla ‘su' şekline dönüşmesiyle ortaya çıktığı sanılan, tüm dünyaca meşhur ‘günde en az 8 bardak su için' aforizmasının doğruluğunu gösteren yeterli bilimsel deliller olmamasına rağmen, bundan ‘Meğerse boşuna su içiyormuşuz' gibi bir sonuç çıkarmaya da kalkmayın sakın.
Araştırmayı yapan uzmanlar, ‘'Kendinizi ille de 8 bardak su içeceğim diye zorlamayın, ‘Susadıkça su için, kâfi' çünkü, yiyeceklerimizde ve diğer içtiğimiz sıvılarda da su var'', diyorlar.
Ben de, gelin ‘6 bardakta anlaşalım', bilumum sudan geçinenleri de gücendirmeyelim diyorum, ne dersiniz
cocukluk aşkı he![]()
ben geldim kızlar 45dakka lesliyaptım 2litreyi geçti içtigim suyu şimdi çay içecem şekersiz
hoşgeldin canım bu lesli ne oluyor:26:
ben geldim kızlar 45dakka lesliyaptım 2litreyi geçti içtigim suyu şimdi çay içecem şekersiz
süpersin canım
ya sen beni gaza getiriyosun, ben de mi yapsam ne yapsam ama çok yorgunum bugün, her tarafım ağrıyo boynum falan, hiçbişi yapamadım o yüzden
hoşgeldin canım senin özel mesaj kutun dolu sana mesaj göndermeye çalıştım olmadı canım
hoşgeldin canım bu lesli ne oluyor:26:
sagolca nım sende süpersin canım hastaysan yapma canım ama sen bilirsin yinede
baktım canımhım canım bakayim hemen
sağol canımcım ama yılbaşından beri düzenli yapamadım
zaten kilo vermem de durdu, sanırım bunun da etkisi var
bademciklerim yine yokluyo, o da eklemlerime vurdu yine ağrıyolar
neyse ben yaparsam uzay yürüyüşü yapayım o zaman, o beni terletmiyo, hareket oluyo ama