kızlar bızım yörenın bır böreğı vardır. çaykama derler. cok severız bız onu. annem onun diyet verisyonunu yapıyor. paylaşayım dedım.yanlız anne tarifi oldugu için hersey göz kararı
sımdı sevdıgınız,bulabılıdgınız her türlü börek yeşiiliğini alın,yıkayın,dograyın(ıspanak,taze sogan,pazı... vs artık ne isterse canınınız.ben ısırgan otuna bayılıyorum bunun içinde)sonra bunun ıcıne istedıgınız peynır(lor veya çökelek sevıyoruz bız ama istersenız yagsız peynır,light kaşar rendesı bıle olur)
ayrı bır kapta 1 yumurta ,su,bir kac kasık süt ve göz kararı tam tahıllı un(artık tüm marketlerde var)(orjinaline mısır unu girer) göz kararı cırpılacak. mikserde cırpın bence. kıvam olaraksa krep hamurunun bır adım ötesinde bir koyuluk olacak kıvamda.cok az daha kıvamlısı yanı.sonra bu ıkısı karıstırılacak. göruntu itibariye yesıllıgı bol bol göze carpan bır imajı olacak. sonra teflon tavaya azıcık yag sürülüp üstüne karısım dökülecek. börek kadar kalın olmasın ama. altı pişince ters cevrılecek omlet gıbı. bu noktada el maharetıne güvenmeyen hanımlar, aynı işlemi fırında da yapabılırler.hem fırına daha kalın bır katman koyabılırsınız ve fırını koyarsanız üzerine yogurt sürün. daha süper oluyor.
hani dedim,calısan kızlar iş yerıne göturur. ana veya ara öğün olarak tuketır. derın dondurucuya koyabılırsınız.aylarca kalabılıyor. cıkarın çözdürüp tavada ısıtın.çıtır çıtır..