Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 60 aylık kızımı okula göndereyim mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

bademmelek

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2015
695
755
34
arkadaşlar merhaba;

benim sorum kocamla veya kaynanamla değil kızım 48 aylık yanı 4 yasında seneye 60 aylık olacak yanı 1.sınıfa yazdırabilirim. Fakat eğitimcilerle görüştüm yazdırmayın erken diyorlar.60 aylık çocuklarını okula gönderen anneler bana bu konuda ne önerirsiniz cok arada kaldım.Şimdiden teşekkürler...o_O

Oğlum Ağustos 2010 doğumlu okula bu sene gitmeyecek 61 aylık olacak seneye gidecek 73 aylıkken

Oğlumun okulu zaten bu sene onları hazırlık grubuna almadı seneye hazırlık olacak

ben 66 aylık gittim.. öğretmenlerden veya arkadaşlardan sorun yaşamadım..

ama her zaman zorlandım.. ağladım, geç anladım.. hep bi geriden geliyormuş hissim oldu. 26 yaşındayım hala keşke 1 yıl sonra gitseymişim keşke dedim..

Merhaba, öncelikle Allah bağışlasın yavrunuzu insallah ,

Ben 60 aylık göndermedim, fakat Gönderen veli arkadaşımız var okulda, o Çocukta gözlemlediğim kadarıyla fikir verebilirim ; kesinlikle çok çok zorluk çekti çocuk .. Ha sene sonunda başarılı oldu mu, Sınıfı geçti mi, evet.. Ama çok yıprandı ..

Biz 48 aylıkken (4/5 yaş grubu) ana Sınıfı, 60 aylıkken (5/6 yaş grubu) hazırlık Sınıfı şeklinde iki yıl , okul öncesi eğitime yolladık kızımızı, Allah nasib ederse küçük Kardeşini de aynı şekilde yazdırmayı düşünüyorum ..

Bir de çocuk akademik olarak çok başarılı olsa bile, kendisinden büyük diğer çocuklar tarafından duygusal olarak ezilebiliyor, misal; Bizim kızımız Eylül doğumlu, aynı senenin Mart/ Nisan ayında doğan çocukları ; arada 5-6 ay fark olmasına rağmen bile , fark ediyor ; hem fiziksel olarak , hem tavırlar olarak ..

Insallah hakkında hayırlısı olsun kızınızın , başarılı bir eğitim hayatı olsun daima :)

çocuklar arsında bireysel farklılıklar vardır.. kimi çocuk o yaşlarda tuvaletine kendi gider yapıştırır boyar arkadaşlarıyla iletişimini iyi kurar kime çocuklarda yaşı daha büyük olduğu halde bunları yapamaz.. çocuğunuzu en iyi tanıyan sizsiniz..

Kızım 2010 Mayıs doğumlu Eylülde 64 aylık olacak. GS nin kurasına girdik kazanırsak başlayacak. Ama kendi okuluna devam ederse bu sene hazırlık okuyacak. Okulumuz önermedi her ne kadar doğum aylarına göre sınıfa alıyorlarsa da (ki devlet okulunda böyle mi bilmiyorum) geç gitmesi çok daha avantaj.

Ben 60 aylık göndermedim, fakat Gönderen veli arkadaşımız var okulda, o Çocukta gözlemlediğim kadarıyla fikir verebilirim ; kesinlikle çok çok zorluk çekti çocuk .. Ha sene sonunda başarılı oldu mu, Sınıfı geçti mi, evet.. Ama çok yıprandı ..

Biz 48 aylıkken (4/5 yaş grubu) ana Sınıfı, 60 aylıkken (5/6 yaş grubu) hazırlık Sınıfı şeklinde iki yıl , okul öncesi eğitime yolladık kızımızı, Allah nasib ederse küçük Kardeşini de aynı şekilde yazdırmayı düşünüyorum ..

Bir de çocuk akademik olarak çok başarılı olsa bile, kendisinden büyük diğer çocuklar tarafından duygusal olarak ezilebiliyor, misal; Bizim kızımız Eylül doğumlu, aynı senenin Mart/ Nisan ayında doğan çocukları ; arada 5-6 ay fark olmasına rağmen bile , fark ediyor ; hem fiziksel olarak , hem tavırlar olarak ..

Insallah hakkında hayırlısı olsun kızınızın , başarılı bir eğitim hayatı olsun daima :)

Katılıyorum 6 ay bile önemli bir de aşamalar var onu eğitimciler biliyor

Bizim öğretmenimiz şu arada şunu yapacak bu arada bunu dedi ve aynen öyle devam ediyor

Oğlum 3 yıldır anaokulunda seneye de gidecek onun anaokulu da 4 yıl olacak

Oğlum Ağustos 2010 doğumlu okula bu sene gitmeyecek 61 aylık olacak seneye gidecek 73 aylıkken

Oğlumun okulu zaten bu sene onları hazırlık grubuna almadı seneye hazırlık olacak
evet doğrusu o şekilde ama bazı eğitimciler kafa

çok teşekkür ederim yorumlarınız için hepimizin çocukları başarılı olsunnn inşallah

Zaten şimdi 48 aylıksa eylülde mümkün değil 60 aylık olamaz. Zaman kavramına aykırı. Benimki de 50 aylık şu an. İki sene sonra göndereceğim inşallah

ben yıllar yıllar önce 5 yaşımdayken ilkokula başlamış biri olarak söyleyebilirim ki; göndermeyin.

evet doğrusu o şekilde ama bazı eğitimciler kafa

çok teşekkür ederim yorumlarınız için hepimizin çocukları başarılı olsunnn inşallah
Herşeyden ziyade , o yaş grubu çocuklar henüz oyun çocuğu oluyor , ana sınıfında kes yapıştır & boyama derken eğleniyorlar , 1. Sınıfı dersleri o minikleri zorlar,
Biz bile , 72 aylık 6 yaşını doldurmuş çocuğu ödev başına oturtmak, o Sorumluluğu kazandırmak için o kadar uğraştık ki , ki okul kapanacak hala oturmak istemiyor, kardeşi ile oyuna dalıyor :)
60 aylık bir çocuğa oturup ödev yaptırmak; anne için de çok zor, çocuğa zaten işkence olur,

bir de okulda ders süresince , Sırasında 40 dakika kıpırdamadan ve konuşmadan durması; o yaşın hareketliliğine aykırı ..
O yüzden , bütün kriterlere göre değerlendirirsek; en güzeli vaktinde gitmeleri ...

Bende göndermeyin diyenlerdenim. Hatta oğlum geçen sene ilkokula başlayabilirdi 64 aylıktı ama ben ana sınıfına gönderdim. Bu sene okula başlayacak kısmetse 76 aylık oluyor.

2010 subat dogumlu
eylulde 65 aylık olacak
göndermeyı dusunmuyorum , kıme sorsam cunku gondermeyın kucuk dıyorlar fakat gonderende cok fazla.
ben 2. defa anaokuluna verecegım

Kızım 2010 Mayıs doğumlu Eylülde 64 aylık olacak. GS nin kurasına girdik kazanırsak başlayacak. Ama kendi okuluna devam ederse bu sene hazırlık okuyacak. Okulumuz önermedi her ne kadar doğum aylarına göre sınıfa alıyorlarsa da (ki devlet okulunda böyle mi bilmiyorum) geç gitmesi çok daha avantaj.
ılkokul olacak oylemı ben bu sene bjk anaokuluna gonderdım hıc bır sekılde aradıgımı bulamadım o sebeble ya kolej olacak ya da bıldıgımız dumduz devlete gonderecegım

bir eğitimci olarak net olarak söyleyebilirim...kesinlikle göndermeyin
canım kaç aydan sonra önerebilirsin peki?
oğlum 68 aylık olacak ama bende göndermek istemiyorum.erkek çocuklar için
biraz geç gönderin deniyor genelde.80 aylıkta çok geç gibi geliyor.

ellerindeki kaslar kalem tutacak daha doğrusu yazı yazacak kadar gelişmemiş oluyor ufak gönderildiğinde, tabi ders disiplin vs yükler de olacak, okuldan soğur çok sıkılırsa. Göndermeseniz daha iyi sanki.

canım kaç aydan sonra önerebilirsin peki?
oğlum 68 aylık olacak ama bende göndermek istemiyorum.erkek çocuklar için
biraz geç gönderin deniyor genelde.80 aylıkta çok geç gibi geliyor.
benım oglumun boyu uzun suanda baya uzun 5 yasında gozukmuyor annemde 1 sene bekletırsen herkez dalga gececek belkıde cocukla dıyor cunku bır sonrakı sene dahada buyuyecek dıyor. dedıgım gıbı cogu kısıde gonderıyor ama hazır olmadıgını dusunuyorum

arkadaşlar merhaba;

benim sorum kocamla veya kaynanamla değil kızım 48 aylık yanı 4 yasında seneye 60 aylık olacak yanı 1.sınıfa yazdırabilirim. Fakat eğitimcilerle görüştüm yazdırmayın erken diyorlar.60 aylık çocuklarını okula gönderen anneler bana bu konuda ne önerirsiniz cok arada kaldım.Şimdiden teşekkürler...o_O
60 aylık çocuk tabirini de ilk kez duyuyorum :) biz tolumca genelde çocukların yaşını söyleriz ama :)

4+4+4 yonetmeliginin uygulamaya basladigi yil yani
Uc sene once birinci sinif aldim.
Hepsi 60 66 ay arasi cocuklar.
O kadar zorlandilar ki anlatamam. Hala ayni sinifi okutuyorum.
Hep bir yil geriden geliyorlar.
Bazilarinin ailelerine yalvardim anlatamadim derdimi.
Cocuk bi sekilde okuma yazma
Ogreniyor.
Ancaaaaak mantiksal dusunme matematiksel dusunme gelismiyor.
Sorun cozme becerisi gelismiyor.

Cocuk igrensin diye ben baski yapiyorum
Aile baski yapiyor
Arada cocuk harap oluyor.
Uc ay alistirma donemi var deniyor.
Ben ogretmenim ve o donem bircok meslektasim tarafindan hic islenmiyor.

Cocugumu ziyan edeyim dersen GONDERRRR

X