Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 60 aylık kızımı okula göndereyim mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Birkaç ay bile önemli kesinlikle, zeka gelişiminde ilkokul yıllarında çok fark oluyor, aynı yılın 3-4 ay aralıklı çocuklarında bile. Ben aralık sonu doğumluydum, sonraki seneyle başladım. İyi ki de öyle olmuş yoksa neredeyse aramda birçok ay olan insanlar bana fark atıp geçerdi. Ama farkı ben attım, sonraki seneye ilave olarak. Cidden hem fiziksel hem zihinsel hem ruhsal çok farklılık oluyor.

Peki n

Peki nasil memnummusunuz cocuguniz nasil halinden hosnut mutlumu yoksa sıkıldımı?

Bence mutluyu gidip oynuyordu arkadaşları ile ev ortamı daha sıkıcı geliyor

Ilk haftada ger yaş grubunda bir alışma süreci oluyor ondan sonra okula gitmek istedi hep gitmem demedi

Kaça gidiyorsun diyenlere 3 e gidiyorum diyor bu yıl ve şimdiye kadar gitmiyorum okula evde kalcam demedi okul değişikliği yapmış olmamıza rağmen

Erken gidenler okuldan çabuk sıkılır vs diyorlar ben de 4 yaşımda gittim anaokuluna yüksek lisans dahil okudum halen de okusam bir şeyler derdindeyim yapı ve yaşam biçimi meselesi

Ama bence çocuğu okula verirken vah vah yavrucak okula gidiyor diye düşünürsek çocuk okuldan uzaklaşıyor ya da öhö dedi diye göndermezsek

Tabii etkileri sonra görülecek ama benimki 4+4+4+4+4 ile 20 yıl okul okumayı planlıyor hayat zor ve yorucu

üniversite bitince işe gidiliyormuş okula gidecek sonra da işe gidecek o günleri bekliyor

Bence mutluyu gidip oynuyordu arkadaşları ile ev ortamı daha sıkıcı geliyor

Ilk haftada ger yaş grubunda bir alışma süreci oluyor ondan sonra okula gitmek istedi hep gitmem demedi

Kaça gidiyorsun diyenlere 3 e gidiyorum diyor bu yıl ve şimdiye kadar gitmiyorum okula evde kalcam demedi okul değişikliği yapmış olmamıza rağmen

Erken gidenler okuldan çabuk sıkılır vs diyorlar ben de 4 yaşımda gittim anaokuluna yüksek lisans dahil okudum halen de okusam bir şeyler derdindeyim yapı ve yaşam biçimi meselesi

Ama bence çocuğu okula verirken vah vah yavrucak okula gidiyor diye düşünürsek çocuk okuldan uzaklaşıyor ya da öhö dedi diye göndermezsek

Tabii etkileri sonra görülecek ama benimki 4+4+4+4+4 ile 20 yıl okul okumayı planlıyor hayat zor ve yorucu

üniversite bitince işe gidiliyormuş okula gidecek sonra da işe gidecek o günleri bekliyor

Allah bagislasin guzel gunlerini gorun insallah..:KK68:

Ya biz düşünüyorduk eşimle göndermeyi oğlum 2010 Mart 30 doğumlu Eylül'de 64 aylık olucak sanırım net hesaplamadım bu sene ana sınıfına gitti çok da iyiydi elbecerisi falan ama sayılarla aramız çok kötü:KK43: burayıda okuyunca bi sene daha anasınıfına versek fena olmayacak sanırımo_O çok afedersiniz daha donunu çekemiyor zaten çok küçük :KK51:

60 ayın nereden çıktığına bakalım ve öyle karar verelim.

60 aylıkların okula başlatılması 4+4+4 sistemi ile geldi.
4+4+4 'ün birinci dördü ilkokul, ikincisi ortaokul ve üçüncüsü de lise... bu sistemle birlikte imam hatip okullarının ortaokul kısmı da yeniden açıldı.
arkasından meb, lise ve ortaokullarda kız çocuklarının başlarını kapatabileceklerini söyledi.
kız çocuklarının ilk adeti 9 yaş ve sonrasıdır genelde...
biliyoruz ki bazı çirkin zihniyetliler ilk adetini gören kız çocuğuna artık kadın sayılır diyor ve onu bir cinsel meta olarak görüyor. ve bu sebepledir ki, başını örtmek istiyor.

60 ay + 4 yıl = 9 yaş ... artık ortaokul öğrencisi ve başını örtebilir. çünkü adet görmeye başladı ve artık çocuk değil.

konu sahibi, size tavsiyem şudur: eğer 9 yaşında ve adet görmeye başlamış bir kız çocuğunu cinsel obje olarak görüp başını kapatma derdine düşecek çirkin bir zihniyete sahipseniz, buyurun gönderin zavallı çocuğu...

şayet vicdanlı bir insansanız 72 ay ve sonrasında gönderin.
:KK70::KK70:

60 aylık çocuğun hazırbulunuşluk derecesi henüz hazır değil, bu karmaşa çok yanlış dedim hep, ama sizin zihniyetiniz çok daha çarpık.

En yakın arkadaşımla çocuklarımızın yaşı aynı, ben iki sene anaokuluna gönderdim, zaten senelerce ders görecek, önce okulda oyuna doysun istedim. onun kızı bir sene anaokuluna gitti ve kızım hazır diyerek 1. Sınıfa verdi. İki çocuk da sorun yaşamadı, ikisi de başarılı, elhamdülillah Zeki çocuklar. İkimiz de bu değerlendirmeleri yaparken yalnızca çocuklarımızı düşünüyorduk ama size göre birimiz vicdanlı, birimiz çirkin zihniyet sahibi olmuşuz.

arkadaşlar merhaba;

benim sorum kocamla veya kaynanamla değil kızım 48 aylık yanı 4 yasında seneye 60 aylık olacak yanı 1.sınıfa yazdırabilirim. Fakat eğitimcilerle görüştüm yazdırmayın erken diyorlar.60 aylık çocuklarını okula gönderen anneler bana bu konuda ne önerirsiniz cok arada kaldım.Şimdiden teşekkürler...o_O
Ben yazdırmıycam arkadaşım. Sadece oğlum tek çocuk hem okula gitmeyi çok istiyor hemde hiç arkadaşı yok iki sene ana okuluna yollıycam. Okul öncesi donansın kuzum.

Bence de küçük.

Benim kızım da 2009 aralıklı.20 günle sene kaybetti.

Şuan 66 eylülde 69 aylık oluyor.göndermeyi hiç düşünmüyorum.bu yıl kreşteydi.şimdi devlette anasınıfına yollamayı düşünüyorum.öz bakımını kreşte alıştırmaya çalışsalarda,yine de benden yardım alarak yapıyor.okulda hayal edemiyorum.

benim de derdim rapor mu alacağım dilekçe mi yazacağım? Bilenler yazarsa sevinirim.Nerden nasıl alınır nette 2-3 yıl evvel ki konular var.okudum da içim şişti resmen.

arkadaşlar merhaba;

benim sorum kocamla veya kaynanamla değil kızım 48 aylık yanı 4 yasında seneye 60 aylık olacak yanı 1.sınıfa yazdırabilirim. Fakat eğitimcilerle görüştüm yazdırmayın erken diyorlar.60 aylık çocuklarını okula gönderen anneler bana bu konuda ne önerirsiniz cok arada kaldım.Şimdiden teşekkürler...o_O
Ben de şu 30 aylık 60 aylık durumlarını hiç anlamam.Aylığı mı kalmış artık kocaman çocuk yaşını yazsaniz iyi olur. Bırakın 60 80 aylık konuları.

Merhaba ana sınıfı ve hazırlık yazmışsınız ya devlet okulunda mi bu ikisinin farkları nelerdir
çevremde gördüklerim iki yıl ayni okula gönderiyorlar ve ayni eğitimi aliyorlar diye biliyorum

Ya biz düşünüyorduk eşimle göndermeyi oğlum 2010 Mart 30 doğumlu Eylül'de 64 aylık olucak sanırım net hesaplamadım bu sene ana sınıfına gitti çok da iyiydi elbecerisi falan ama sayılarla aramız çok kötü:KK43: burayıda okuyunca bi sene daha anasınıfına versek fena olmayacak sanırımo_O çok afedersiniz daha donunu çekemiyor zaten çok küçük :KK51:

benım oglum ozel bır anaokuluna gıttı
2 sınıf vardı aynı yas grubu bırı hazırlık ıdı dıgerı ıse anasınıfı dıye gectı.
benımkı anasınfından basladı basta bılmıyorduk ama hazırlık olanlar 2009 dogumlulardı bızımkıde 2010 subat yıl bası sayılır ama acıkcası ogretmenlerde bunu onaylamadıklarından sanırım hazırlıtkan baslatmadılar.
hazırlık grubunun daha cok odevlerı vardı bıze sadece hafta sonuna gırerken 6 sayfa odev verdıler , ıng egıtım gorduler.
suanda oglum 1000 kadar sayıyor kı ılk baslarda 10 kadar bıle sayamıyordu karıstırıyordu hatta gerıde kalmıstı dıyebılırım .
yazıda yazabılıyor harflerı bılıyor ama el becerısının cok ıyı olmadıgını dusunuyorum kalem tutarken yoruluyor ve hale cok ıyı kavrayamıyor
solak solak olmanın zorlugu dıye dusunuyorum
bır sonrakı sene oglum 79 aylık olacak yanı 6.5 yasında
bu sene 65 demısım ama 67 aylık oluyor 5.5 yasında yanı onu ılkokulda dusunemıyorum. bende arkadasları arasında ezılecegını dusunuyorum

6 yasindan once göndermeyin. Kardesim 1. sinifa gidiyor 72 aylik basladi. 2008 ocak dogumlu. Normal olan bu. Ben de 72 aylik baslamisim. Kardesimin sınıfında 5-5.5 yasinda bir kiz cocugu var ve acayip zorlaniyor. Cok geride kaliyor. Bir egitimci olarak tavsiyem gondermemenizden yana. Anasinifina gonderin sosyallessin. Hem 5 yas oyun cagi daha.
canım ocak doğumlu nasıl 72 aylık gidiyor.ya 68 ya da 80 aylık başlaması gerekmezmiydi?
ara dönemde kayıt oluyor mu?

80 geç olur sanki...bu işin kızı erkeği yoktur..önünde çok zaman var ama benim kızım da 69 aylık olacak başlarken beklemeyi düşünmem sanırım...
canım kız çocukların beden gelişimi erkek çocuklara oranla daha hızlıdır el becerileri daha iyidir deniyor genelde
ben o açıdan söylemiştim.

Ben de şu 30 aylık 60 aylık durumlarını hiç anlamam.Aylığı mı kalmış artık kocaman çocuk yaşını yazsaniz iyi olur. Bırakın 60 80 aylık konuları.
Bir arkadaş daha yazdığı için açıklama gereği duydum.ay hesabı yapmamızın nedeni meb in ay hesabına göre
okula başlayacak çocukları belirlemesi.Aşağıya da kopyaladım bir arkadaş soruyordu.
İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.
Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen
sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.”

O zqö
[QUdüşünme5147, post: 41265812, member: 539168"]Bu Eylül değil, 2016 yılındaki Eylül.[/QUOTE]
a O zaman düşünmek için çok erken. Şimdiden kendinize sıkıntı yapmayın

ben 6 yaşında ilkokula başladım. sınıfımdakiler 7 yaşındaydı. hiç sınıfta kalmadan üniversite sona kadar okudum ama son seneler bunaldım artık sürekli ders çalışmaktan. üniversitede sınıfta en küçük bendim babam olmadan tek bir işimi halledemedim yaşımdan dolayı. burstur yurttur hep babamın muvafakatnamesini istedi. Mezun oldum yaşım küçük gösterdiği için hemen işe giremedim. 1 sene sonra işe girdim herkes stajyer muamelesi yaptı hem yaşımın küçüklüğünden hemde minyon tipli olduğumdan. şükür şimdi yaşım oturdu 25 girdim. şuan çocuğum olsun kesinlikle erken okula yollamam

Bence de küçük.

Benim kızım da 2009 aralıklı.20 günle sene kaybetti.

Şuan 66 eylülde 69 aylık oluyor.göndermeyi hiç düşünmüyorum.bu yıl kreşteydi.şimdi devlette anasınıfına yollamayı düşünüyorum.öz bakımını kreşte alıştırmaya çalışsalarda,yine de benden yardım alarak yapıyor.okulda hayal edemiyorum.

benim de derdim rapor mu alacağım dilekçe mi yazacağım? Bilenler yazarsa sevinirim.Nerden nasıl alınır nette 2-3 yıl evvel ki konular var.okudum da içim şişti resmen.

68 ayliga kadar velinin dilekcesiyle gonderilmiyor.69 aydan sonrasi icin doktor raporu gerekiyor.benim oglumda eylylde 69 aylik oluyor tekrar anasinifina gidecek.Bilissel olarak arkadaslariyla aralarinda cok fark olmasada fiziksel olarak olarak fark cok belirgin

benım oglum ozel bır anaokuluna gıttı
2 sınıf vardı aynı yas grubu bırı hazırlık ıdı dıgerı ıse anasınıfı dıye gectı.
benımkı anasınfından basladı basta bılmıyorduk ama hazırlık olanlar 2009 dogumlulardı bızımkıde 2010 subat yıl bası sayılır ama acıkcası ogretmenlerde bunu onaylamadıklarından sanırım hazırlıtkan baslatmadılar.
hazırlık grubunun daha cok odevlerı vardı bıze sadece hafta sonuna gırerken 6 sayfa odev verdıler , ıng egıtım gorduler.
suanda oglum 1000 kadar sayıyor kı ılk baslarda 10 kadar bıle sayamıyordu karıstırıyordu hatta gerıde kalmıstı dıyebılırım .
yazıda yazabılıyor harflerı bılıyor ama el becerısının cok ıyı olmadıgını dusunuyorum kalem tutarken yoruluyor ve hale cok ıyı kavrayamıyor
solak solak olmanın zorlugu dıye dusunuyorum
bır sonrakı sene oglum 79 aylık olacak yanı 6.5 yasında
bu sene 65 demısım ama 67 aylık oluyor 5.5 yasında yanı onu ılkokulda dusunemıyorum. bende arkadasları arasında ezılecegını dusunuyorum

Canım senin oğlun benim oğlumdan önde anlattığına göre sayıları saysasa sıra bozuluyor atlıyor 100 kadar kesintisiz sayamıyor,ismini yazıyor harfleri bilmiyor bizim anasınıfında 10 kadar sayma ve yazmadan başka bişey öğretmediler zaten onun içinde yollamadık sanırım sizin okulun sistemi daha farklı olmalı.

Canım senin oğlun benim oğlumdan önde anlattığına göre sayıları saysasa sıra bozuluyor atlıyor 100 kadar kesintisiz sayamıyor,ismini yazıyor harfleri bilmiyor bizim anasınıfında 10 kadar sayma ve yazmadan başka bişey öğretmediler zaten onun içinde yollamadık sanırım sizin okulun sistemi daha farklı olmalı.
ben bızım gonderdıgımız okuldan hıc memnun kalmadım acıkcası
mesela abımın kızı devlet okulunda anasınıfına gıttı onlar sayfalarca mesela a b c yazdılar bızımkıler o kadar yazmadılar ama benımkıde yazıyor fakat onun kı kadar guzel degıl.
benımkıne bu kadar saymasını ben ogrettım once daha sonra okuldada destekledıler

Back
X