- 29 Temmuz 2015
- 5
- 3
- 28
Ben liseye başladığımda 66 Kiloydum boyumda 1.70 lerdeydi ve kendimi gerçekten kilolu hissediyodum.
Nedeni
-Çok çikolata yemem
-Abur çubur çok yemem
-Ekmek çok yemem
yani kısacası çok yememdi.
Buna son vermek için bazı kurallar belirledim kendime ve fark etmeden 55 kiloya kadar düştüm
bu yüzden size yaptıklarımı paylaşmak istiyorum
-Kendime her gün yarım saatte olsa yürüme nedeni çıkararak yürümek gerçekten çok önemli
-Ekmeği günde en fazla 2 dilim yemek ve eğer akşam yemeğinde makarna mantı pilav gibi şeyler varsa kesinlikle ekmek yememek
-Bitki çayları inanılmaz !! kesinlikle kullanmalısınız siyah çayı olabildiğince az içip bitki çayını dilediğinizce için
özellikle
lipton kayısılı slim çayı
doğadan form kiraz saplı !!
Bence kiraz saplıyı tercih edin sindirim sisteminizi düzenliyor kullanım halinde gün içerisinde tuvalete gidişiniz artıcaktır farkediceksiniz.Tadıda güzel ve bana çok yararı dokundu !
Öğlen içmeniz için süper bir fikrim var !
Beyaz çayın faydalarını biliyor muydunuz ?
Araştırdığım siteden size bilgi verebilirim.
Beyaz çayın son yıllarda bu kadar popüler olmasının, hatta yeşil çayın “faydalı bitkisel çaylar” kategorisindeki liderlik tahtını sallamasının asıl nedeni üretiminde kullanılan tekniktir. Beyaz çay için toplanan çay yaprakları işlenirken çok az okside olduğundan, yeşil çaya oranla daha fazla antioksidan içerir. Yeşil çay ile beyaz çayın faydaları aşağı yukarı aynıdır, ancak yüksek antioksidan içeriği beyaz çayı “faydalı çaylar” listesinde bir kaç basamak yukarı taşımaktadır.
Kanser: Oregon Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmaya göre beyaz çayda bulunan kateşinler, kanserli hücre oluşumunu önleyerek kanserli tümörlerin büyümesini yavaşlatabiliyor. Yine aynı raporda yer alan bilgilere göre düzenli beyaz çay içmek karaciğer, cilt, göğüs, kolon, prostat, akciğer, yemek borusu, pankreas, mide ve yumurtalık kanseri riskini azaltabiliyor. Amerikan Kanser Derneği ise beyaz çayı meme kanseri atlatmış kişilere kanserin nüksetmesini önlemek için tavsiye ediyor.
Kalp Sağlığı: 2001 yılında Amerikan Epidemiyoloji Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, beyaz çay içmek kalp hastalıkları riskini düşürüyor. Bunun nedeni olarak, beyaz çayda bulunan kateşinlerin damarları genişleterek tansiyonu (kan basıncını) düşürmesi ve vücut genelinde kan akışını iyileştirmesi gösteriliyor. Beyaz çay bu noktada yeşil ve siyah çaya göre bir adım önde çünkü “kateşinler” bakımından daha zengin.
Cilt: Serbest radikallerin sayısı arttığında oksidadif stres oranı yükselir ve cilt hücreleri de dahil olmak üzere tüm hücrelerde yapısal tahribat meydana gelebilir. Beyaz çayda bulunan antioksidanlar, vücutta bulunan serbest radikallere karşı koruma sağlayarak oksidatif stresi önlüyor ve bunun ciltteki olumsuz etkilerini engelliyor. 2003 yılında yapılan bir diğer araştırmada ise beyaz çayı cilt üzerinde kullanmanın, güneşin zararlı ışınlarının cilt hücrelerinde yarattığı hasarı en aza indirdiği ve yaşlanmanın ciltteki belirtilerini geciktirdiği sonucu elde edilmiş.
Kilo Verme: “Uluslararası Obezite Dergisi” tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre beyaz çay içerdiği polifenoller ve kafein ile kilo vermeye yardımcı oluyor. Beyaz çayın kilo vermedeki etkisi üzerine yapılan bir başka araştırma sonuçları ise “Beslenme ve Metabolizma” adlı dergide yer alıyor. Bu araştırmaya göre beyaz çayda bulunan “epigallocatechin-3-gallat” adlı polifenol, yağ hücresi oluşumunu baskılıyor ve vücutta yağ birikimini önlüyor. Kafein ise metabolizmayı hızlandırarak gün içinde yakılan kalori miktarını arttırarak kilo vermeye yardımcı oluyor.
- See more at: http://www.bitkicaylarininfaydalari.com/beyaz-cay/#sthash.UrLRWscI.dpuf
-Canınız tatlı istediğinde yine yaptığm kilo vermeye yardımcı ve sağlıklı atıştırmalık tarifinide paylaşayım sizlerle
1 kutu activia
ben orman meyvelisine bayılıyorum danone gibiii
Biraz krokan çok fazla olmaması daha iyi ben tadını çok seviyorum bu yüzden krokan tercih etmiştim fındık bal gibi kuruyemişlerden oluşuyor biraz koymak sağlığa faydalı yada daha az kalori isterseniz sade yulaf koyabilirsiniz lif açısından baya zengindir ve sağlığa faydalı !
meyve çeşitleri ! sevdiğiniz meyveleri minik minik doğrayın ^^
ve hepsini bir kaba karıştırın afiyet olsun! :3
ve tabikiiii... Salata yeşillik çok önemli limonla karıştırıp her öğününüzde salata yemeye çalışın!!
zayıflamaya çok yardımcı oluyor!
yeşilliğin yanında domates çok önemlidir !!
kilo vermeye baya yardımcı oluyor hani minik minik domatesler satıyolarya :3
onlardan alın çeraz gibi yiyin
Başka bir yöntem
akşam yemeğinde 2 yada 3 çeşit yemek varsa ve hepsinden yemek istiyorsanız ama kalorili yemeklerse
bir tabağa hepsinden koyun en fazla 2 kaşık olucak şekilde (kalorili olanları daha az koyun hehehhe)
bir tabakla akşam yemeğinizi tamamlamış olmuş olursunuz ve sevdiğiniz yemekleri yiyemeyeceğinizi kim söyledi bakın yediniz :3
-Suyunuza limon karıştırıp için ! yada limonlu soda için !!
neden mi ?
Limon Suyu ve Zayıflama
Tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerden, hatta soluduğumuz havadan vücudumuza giren toksinler bir süre sonra birikmeye başlar ve metabolizmanın yavaşlamasına yol açabilir. Yavaş metabolizma ise gün içinde hareketsiz halde yaktığınız kalori miktarının azalması anlamına gelmektedir. Her gün aynı yiyecekleri yeseniz, aynı kaloriyi alsanız bile metabolizmanız yavaşlarsa kilo almaya başlarsınız. Limon bu noktada, zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandıran yiyecekler arasında en sık tavsiye edilenidir. Yüksek oranda C vitamini ve askorbik asit içeren limon, karaciğer fonksiyonunu geliştirmek ve toksinlerden kurtulmak için oldukça etkili bir silah.
Limonun kilo verme konusunda bir diğer avantajı da orta dereceli bir idrar söktürücü olmasından ileri geliyor. Sizi tartıda avantajlı konuma getirecek fazla sudan limonla kurtulabilirsiniz.
- See more at: http://iyigelenyiyecekler.com/limon-zayiflatir-mi/#sthash.pG39caKD.dpuf
bunu alışkanlık edinirseniz farkı görüceksiniz farkına varmadan kilolar gidicekk :)
sorularınızı yorumlardan sorabilirsiniz
iyi günler