• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7+2gunlukken yolc sac 6mm ve embrıyo gelişimi durmuş

Hubannn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
3.627
2.143
53
2 yıl sonında tup bebekle hamıleyım derken olmadı. Cok karmasıgım ..hıssettıklerımı ıfade edemem .
Hersey cok cok ıyıyken kese yolk sac ne yazıkkı kalp atısını duymaya gıttıgımızde nasıl bır heyecanla gıttıgımızı anlatamam, kalp atısı yok ve embrıyonun gelişimi durmuş.. yolk sac 5 olması gerekırken buyukmuş.
Kendı dr um panık olmamı cok buyuk arastırmalara gırmemı istemıyor. Normal oldugunu soyluyor.
Oysa 2.bır fıkır almak için gıttıgım dr hatalı embrıyo dedı!! Dıger embrıyolarda boyledır o halde dedı. Fakat kendı drum 5.gun embrıyosu 5 adet dondurulmışumız var onları kullanıcaz dedı. Kromozomlarla alakalı bır durum oldugu acık.
Kürtaj olucam genetıge mutlka gondermek istıyorum eger gonderılck bır parca kalırsa 2mm cunku embrıyo şuan. Kızlar benzer durumu yasayan varmı diğer dondurulmuşlarla ılgılı aynı sorun olurmu? Napmalıyım fıkır vrın

Her bir embriyo farklı eğer bunda kromozomal bir sorun çıkarsa ve bu sizin genlerinizdeki bir bozukluktan kaynaklı değil de tesadüf eseri oluşmuş bir bozukluk ise diğer embriyoların da bozuk olduğu söylenemez.
Kürtaj materyali incelensin bakalım ne çıkacak öncelikle.. eğer kromozamal bir bozukluk çıkarsa pgt yada cgh uygularsanız diğer embriyolara. Ve lütfen aklınızdaki soruları doktorunuzla paylaşın bilgi edinmek sizin en doğal hakkınız.
Geçmiş olsun

Her bir embriyo farklı eğer bunda kromozomal bir sorun çıkarsa ve bu sizin genlerinizdeki bir bozukluktan kaynaklı değil de tesadüf eseri oluşmuş bir bozukluk ise diğer embriyoların da bozuk olduğu söylenemez.
Kürtaj materyali incelensin bakalım ne çıkacak öncelikle.. eğer kromozamal bir bozukluk çıkarsa pgt yada cgh uygularsanız diğer embriyolara. Ve lütfen aklınızdaki soruları doktorunuzla paylaşın bilgi edinmek sizin en doğal hakkınız.
Geçmiş olsun
Mutlka paylasacagım sorularımı tek tek yazdım bıle. Kürtaj olma fıkrı benı cok yıpratıyor:(
Dilerım atlatırım.
Bahsettıgınız embrıyo uzerındekı testler embrıyolara zarar verırmı acaba? Kürtajda materyal cıkmayabılır embrıyo erımış 2mm klmış .. dıger testler fıkır verırmi bıze acaba??

Mutlka paylasacagım sorularımı tek tek yazdım bıle. Kürtaj olma fıkrı benı cok yıpratıyor:KK43:
Dilerım atlatırım.
Bahsettıgınız embrıyo uzerındekı testler embrıyolara zarar verırmı acaba? Kürtajda materyal cıkmayabılır embrıyo erımış 2mm klmış .. dıger testler fıkır verırmi bıze acaba??
Kürtajdan çıkmazsa materyal o iş baya zor... benim 3 düşük var bulunamadı sebebi hala. Malesef embriyo incelenmedi yapılan tek Kürtajda... sadece patolojiye göndermişler ondan da birşey çıkmadı.

Kürtajdan çıkmazsa materyal o iş baya zor... benim 3 düşük var bulunamadı sebebi hala. Malesef embriyo incelenmedi yapılan tek Kürtajda... sadece patolojiye göndermişler ondan da birşey çıkmadı.
Nasıl bı ıslem :( ne kadar suruyor agrılımı sonrası cabuk iyilesebılıyormusun.
Senı uzmeyecekse yanıtla lütfen

Trombofili varmis misal bende bebegin kalbi durmus 5+6 falanken aldi doktor. Genetige falanda yollamadik. Bakalim kismet cok takintili olmamak lazim sanirim. Allah hayirlisiyla bebeginize kavusmayi nasip etsin

Sevgili hubann çok üzüldüm kaybınıza, benim 6+2 de kalbi durmuştu kürtaj için uyutuyorlar ve hemen geri uyanıyorsun işlem bitince. Hepsi 6-7 dk sürdü. Sonrasında birkaç saat adet Ağrı'sından biraz fazla ağrı oluyor birkaç günde lekelenme oluyor hepsi bu. Umarım bir an önce bebeğini kucağına alırsın. Bizimde patolojiye gitti ama ayrıntılı testler istemek daha mantıklı. Patolojiden genel bilgiler dışında birşey çıkmayacak büyük ihtimalle.

Sevgili hubann çok üzüldüm kaybınıza, benim 6+2 de kalbi durmuştu kürtaj için uyutuyorlar ve hemen geri uyanıyorsun işlem bitince. Hepsi 6-7 dk sürdü. Sonrasında birkaç saat adet Ağrı'sından biraz fazla ağrı oluyor birkaç günde lekelenme oluyor hepsi bu. Umarım bir an önce bebeğini kucağına alırsın. Bizimde patolojiye gitti ama ayrıntılı testler istemek daha mantıklı. Patolojiden genel bilgiler dışında birşey çıkmayacak büyük ihtimalle.
Ne gıbı testler meselA?? Önerınıze ıhtıyacım var:(
Dr um ilk dusuk oldugundan asla arastırmaya yaklasmıyor gereksız buluyor ben aynı durumu yasamak istemıyorum. Ne kadar sure dınlendınız hastanede??

Ne gıbı testler meselA?? Önerınıze ıhtıyacım var:KK43:
Dr um ilk dusuk oldugundan asla arastırmaya yaklasmıyor gereksız buluyor ben aynı durumu yasamak istemıyorum. Ne kadar sure dınlendınız hastanede??
Ben test yaptırmadım ama genetik test yapılması gerek böylece düşük olmasının sebebi embriyodan mı değil mi anlaşılır. Eğer embriyodan değilse sizin testler yaptırmanız ve sonuçlarına göre hareket etmeniz gerekiyor. Uyandıktan sonra 15 dakika kadar dinlendiriyorlar kendini iyi hissedersen kalkıp gidiyorsun bu süre birazda size bağlı belki uyanmanız zor olursa 1 saat kalırsınız

Kürtaj için az daha bekleseniz ? Evet doktorlardan daha iyi bilemeyiz ama onların soyledikleri de yuzde yüz dogru cikmayabiliyor bazen.

Mutlka paylasacagım sorularımı tek tek yazdım bıle. Kürtaj olma fıkrı benı cok yıpratıyor:KK43:
Dilerım atlatırım.
Manevi açıdan yıpratır bende kürtaj oldum ama şöyle düşün gelecek olan sağlıklı bebeğin için rahminin temiz olması gerek ve zaten bayiltikarak ameliyat ortamında yapılıyor hic bir acısı olmuyor en fazla hafiften adet sancısı olur... fazla üzülmeyin tevekkül edin ...ben kürtaj olduktan 2 ay sonra hamile kaldım simdi 1 yaşında tombis dünyalar tatlısı bir kızım var rabbim sizede en hayırlısını nasip etsin sorununuz ne bilmiyorum ama inşallah bi bakmissiniz doğal yollardan olmuş benim öyle yakinimda var tüp bebek basarili olmadı 1 ay sonra kendisi hamile kaldı :)

Back
X