• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7 aylik olduk ek gidalara gecemedik.yardim.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

benkibele

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
4.925
45
116
44
Ankara
7 aylik bir bebegim var. 4.5 aydan itibaren once parmagimla sonra kasikla yemeklerin tadina alissin diye beslemeye basladim. anne sutu hep on plandaydi. ilk bir kac hafta cok guzel yerken ve herseyi yerken-karnibahar, turlu, yogurt, corba vs vs vs- simdi kasigi yaklastirdigim an agzini kilitliyor ve basini ceviriyor. meyve suyu, puresi de dahil hicbirseyi agzina sokmuyor. ben de bu durumun gecici oldugunu dusunup israr etmiyorum 10-15 gun oldu boyle olali. ancak gec kalirsak ek gidaya hic gececemekten korkuyorum. mama vs de yemiyor. bazen bir iki cay kasigi aliyor agzina ama gerisini getirmiyor. sadece anne sutu ile besleniyoruz. bebegimi nasil alistirabilirim? bu arada kizim 6.5 aylikken 68 cm ve 7900 gr idi. kilosu boyu gelisimi simdiye kadar iyi idi ama bundan sonrasi onemli zaten. birsey yemeyince gelisemez de.
yardim.

not: daha dislerimiz cikmadi, ama yakinda cikacak gibi duruyor.

benim bebeğimde neredeyse 8 aylık 5 günümüz var kilo sorunumuz olduğu için 4,5 aylıkken başlamak istedik ama mümkün olmadı ağzını kilitledi hala da en fazla 3 kaşık yer o kadar bişey yapamıyorum yemiyo yemiyo bende böyleymişim 1 kaşık yesem sevinirlermiş sanırım bana çekti yandım yani buna bi çözüm bulan varsa bize yardım etsin hakikaten :Saruboceq:

canim iyi bir sey degil ama ben dun aksam artik yogurdu ayran yaptim. biberona koydum. biberonu da tutmuyor ama iste zorla. biberonun agzini iyice deldim. hatta kocaman kestim. bol bol aksin diye. bu aksam biraz daha koyultacam ayrani.

iste cani isterse biberonla birseyler yiyor. bir de gece yatarken mama yapip gene biberone koyacagim. bakalim boyle deneyecegim bir de.

kasiga karsi gicikligi var.

cm benim oğlumda 6 aylık kaşığı reddediyor hastalığından dolay şurublardan tiksindi
bende biberonun ucunu deldim iyice
çorbasını ,sebze pürelerini, muhaalebisini öle veriyom ama yeni yeni alışıyo çok yemiyoo
inş düzelceklerr kaşığıda unutsun diyom ama kaşığı karşıdan gördüğü gibi kilitliyo ağzını
iştahsızlığı diş çıkarabilceği için olabilir bizim 2.ci dişimiz yolda :)
bu dönemler geçici inş
sende biberonla vermeye çalış cnm inş öle yer

canim buyume egriniz nasil? onun disinda nasil besliyorsun. anne sutu ile mi?

7. ay kontrolümüzde kilosu 8100 boyu 74 cm di aslında iyi ama bi ara kilo alamıyodu anne sütüyle besleniyo ne kaşık ne biberon hiç sevmiyo emziği de emmez elbet birgün düzelecek diye umut ediyorum

Sampuancim insallah biberonla alir. bakalim.

canim boyu iyi masallah. belli ki siizn aldiginiz kilo boya gidiyor.
mama aldim onu deneyecegim uyanmasini bekliyorum.

inşallah başarılı olursun ben kavanoz mamaları bile denedim ben mi sevdiremedim diye ama onlarıda sevmedi

ya anlamiyorum dun aksam neredeyse 1 armut yedi, bugun agzini acmadi.
sanirim disleri.

Bir de agzinda yara aft vs olabilir diyorlar o yuzden agzine birsey almiyor olabilir diyorlar. ya da bogazi agriyor olabilir vs. mantikli geldi.

benim oğlumda ne kafvaltılık mamaları , ne muhallebileri nede tahıllıları aslaaaaaaaaa
yem,yor ya...öğürüyor..
bende sulu yapıp akşam yatmadan biberonla veriyorum.....

kibele benimde şu an 8.5 aylık bir kızım var. bende aynı sen gibi 4 aylıkken tarhana çorbasına kadar herşeyden vermeye başlamıştım ama 5. aydan itibaren anne sütü hariç hiç bir şey yemedik içmedik.kaşık görünce dudaklar kilit oluyordu. 7 ayda hep kullanmaya çalıştığım kırmızı renkli kaşığını değiştirdim. bu arada hergün heba ettiğim çorbaların kavanoz mamalarının meyvelerin haddi hesabı yok.hipp in erik püresini deneyecektim ve kabus bitti. kızım eriği çok sevdi yoğurdun içine tamamen karıştırmadan biraz ondan koydum.giderek azalttım ve yoğurt muhallebi olayını çözdüm.çorba olayını da kırmızı mercemek ve sarmısakla çözdüm. ben asla sarmısak yemem ama kızım seviyorzemuszemus

endişelenme canım ısrar etmeden gün içinde birşeyler yedirmeye çalış yemezse verme 1 saaat sonra yeniden dene.sakın ısrar etme.diş çıkardıgı için yapıyor.bir de eline birşeyler ver kemirsin.doğal pekmez vemeye çalış iştah açar canım..........

bu arada yaptıgınız çorbaları atmayın küçük poşetlere koyup dondurucuya atın daha sonra çıkarıp ısıtırsınız hiçbirşey olmuyor ben 1 yıldır yapıyorum......

bebekelacim hipp'i drum da onermisti. yarin alip deneyeyim.

secoselcim senin tavsiyeletini de deneyecegim. cok tskrlr.

bencede diş çıkartacağı içindir.

kızımında günlerdir iştahı yok. deniyorum olmazsa ısrar etmeden emziriyorum. sonunda geçici bir dönem kilo versede sonrasında alacak diye düşünüyorum.

Alya da çok zor alıştı ek gıdaya ama alıştı..
Ki o bile alıştı ise seninkide alışır.
Her gün bir çeşit ver ısrar etme,ben pütürlü konusunda yemeye çok ısrar ettiğim bir dönemde yemek yemektende soğumuştu çocuk.
Bizim zorlamalarımız ağır tahribatlar yaratıyor bebeklerde.
Sen hiç 2 yaşına gelip bir şey yemeyen çocuk gördün mü,anne sütüde en güzeli zaten.
Hiç üzme bebeğini günde bir çeşit yese yeter.

benimki 8 aylık ama erken doğdu... 6 aylık olması gerekiyodu... o da hiç birşey yemiyor...sebze çorbalarını verince fışkırarak kusuyo... ve çok fazla ağlıyo... meyve püresi veriyorum onu 3-4 kaşık yiyo... yoğurt yiyo azıcık... nasıl yapsak da alıştırsak ben de bilemedim...
bi de 18 aylık oğlum var o da aynı hiç bir şey yemez... aç aç nasıl yaşıyo anlamadım...

Alya da çok zor alıştı ek gıdaya ama alıştı..
Ki o bile alıştı ise seninkide alışır.
Her gün bir çeşit ver ısrar etme,ben pütürlü konusunda yemeye çok ısrar ettiğim bir dönemde yemek yemektende soğumuştu çocuk.
Bizim zorlamalarımız ağır tahribatlar yaratıyor bebeklerde.
Sen hiç 2 yaşına gelip bir şey yemeyen çocuk gördün mü,anne sütüde en güzeli zaten.
Hiç üzme bebeğini günde bir çeşit yese yeter.

canım benim oğlumda 6 aylık 5.ayından beri yavas yavas tattırdk meyve meyve püresi yoğurt yiyor sadece:(muhallebi ve corbayı vermek isteynce ağız kiltlenyr cok üzülüyrm yoğun olarak emiyor gece muhallebi yemiyor doğduğundan beri düzenliuykusu olan cocuk gece saat bası kalkıp meme alıyr ne yapacağımı sasırdım umut oldu yazdıkların bi cesit yese yeter dedin ya anneyiz işte napcn:(((((((((((

bebeğim 6.5 aylık şimdiye kadar anne sütüyle beslendi gelişimi gayet iyi gidiyor çok şükür artık ek gıdalara başlattı dr ama kızım hiç istemiyor iki kaşığı zor sokuyorum agzına ne meyve ne yogurt nede sebze püresi hiçbirini istemiyor ağlamaya başlıyor ve uzunca süre ağlaması durmuyor ne yapacagımı şaşırdım tek yediği şey akşam yatmadan önce kaşık maması yiyor diğerlerine neden hayır diyor acaba nasıl verecegim yemediğinemi onca ağladığınamı üzüleyim şaşırdım ne yapacagım bilmiyorummafoldumben

Back
X