7. haftaya kadar 3üzlerle devam ederken 8. haftada 4. bebeği görmek :S

sevdelinka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2012
191
3
116
Kütahya
Kütahyada aşılamayla 3üz bebeklere sahip oldum.. ilk öğrendiğimde herkes nasıl bakıcaksın derken ben çok umutla bekliyordum onları.. kütahyadaki doktorlar doğuramazsın 1ini sonlandıralım derken volkan bey 3ünüde doğurursun biraz zorlu bir süreç bizim için ama olmayacak diye bişey yok dedi.. ümitle ilerledim yolumda.. istanbula ailemin yanına geldim doktorumdan izin alıp 1 aylığına.. son 1 haftadır sürekli kol ve bacak ağrılarımdan dolayı bugün burada bir kadın doğum doktoruna gittik ve doktor 4. keseyi gördü.. diğerlerinden biraz küçük bebeğimin kesesi de boyutuda ama onunda kalbi atıyor.. hem ultrasyonda kalplerinin atışını gördüm hemde seslerini duydum 4ününde.. ama hem buradaki doktor hemde volkan beyi aradığımda 2side bebeklerden 1 veya 2 sinin sonlandırılması gerektiğini söylediler ve çapaya yönlendirdiler.. o kadar zor bi karar ki (( kalplerinin atışını görüpte sonlandırmayı seçmek.. napıcağımı bilemiyorum.. çevremdeki herkes önce senin sağlığın diyorlar.. hepsini kaybetmektende gözden çıkar diyorlar ama nasıl kıyarım ben. sürekli gözümün önünde onların kalplerinin atışı.. elimde ultrasyon kağıdı o küçük sonradan gelişen bebeğime bakıp bakıp üzülüyorum (

çok acı ve zor bir karar allah yardımcın olsun
ama diğerlerinide kaybetme ihtimalin varsa iyi düşün derim ben ,
aslında gerçekten zor bi durum ne denir bilemedim gerçekten

bizim sana burada söylediğmiz hep ruhsal olacak... birde bunun sağlık boyutu var. en doğrusunu doktorlarsöylerler...
ama bir anne gözüyle... çok çok çok güzel..

ben inan nasıl davranacağımı düşündüm çıkamadım. ama hepsini kaybetmektense ve gerçekten de başka çıkış yolu yok ise..

Riskli bir hamilelikle bebişlerinin hepsini tehlikeye atma bence. en ıyısını doktorlar bılır. çok zor bır karar. Allah yardımcınız olsun.
Herşey çok iyi olur umarım sizin için.

ayyy canım ya okuyunca şok oldum gerçekten bende ikiz olacak zannederken üçüz olduğunu duyunca çok kararsız kalmıştım
ama üçüz annelerini okudukça cesaretlendim eşime kalsa dördüz de olsa sonlandırmayacaktı
eşim allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez der
ama birtarafta senin sağlığın da önemli bebeklerin sağlığıda
unutma ne karar verirsen ver kaderini yaşarsın allah yardımcın olsun
hakkında ne hayırlı ise o olsun.....

ya cnm benım cok zor bı durum sonucta görmusun o kalp atışını can taşıyo am abıyerden de eger bu kararı dr önunden vermezsen 4 unu bı anda kaybetmen buyuk olasılık bı yakınımızda aynısını yaşadı ucuzlere kıyamadı ve 6.ayda hepsını kaybettı
ama tvdede göuyoruz 8 ız falan onlar nasıl devam ettırıp yaşıyolar
ay cnm bence ben buraya hıc yazmamaıydım sankı daha cok kafanı karıştırcam gıbı geldı

sağolun kızlar gerçekten zor bir karar. hepsini kaybetmekten de çok korkuyorum çünkü anne olmayı çok istiyodum.. başdan aşılamada da çok sıkıntılarım olmuştu.. karnım su toplamıştı.. 9 aylık hamile gibi karnım büyümüştü günlerce hastanede yattım hemen arkasından hamile olduğumu öğrendim sevindim derken şimdi de bu.. yarın ne olucak bakalım.. yarın doktorun dediğine göre bi yön çizicez.. dua edin lütfen.. Allah hepimizin bebişlerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..

Canim hakkinda hayirlisi olsun Rabbim sana yar ve yardimci olsun zor bir karar ama sen en dogru karari vereceksin inaniyorum dualarimdasin.

O beni yaratan cani veren sen mısın? Rabbim yarattı o cocuğunda dünyaya gelmeye hakkı var. Diğer 3unun yiyecek ekmekleri varsa nasipleri varsa allahin izniyle doğacaklardir ama sen tuttup birinin canını alırsan Allah sama öyle birsey verir kii bakarsın uçude sakat cocuklar olur ömür boyu hem onlara bakarsın hemde vicdan azabı çekersin. Zaten az inancın varsa aklından bunu bile geçirmesin hersey Allah'tan..
Ben ikizlerimi 25 haftalikkem doguracaktim duvar arasında hastanede yataktan hiç kalkmadan 33. Haftada dünyaya geldiler. Doktorlar bile şaşırdılar inanamadılar 25 haftalık bekleyen bebekleri 33. Haftada doğdular.
Evet cok zorlu bı süreç kolay değil onları veren Allah rızıklarında verir sende bakarsın buyutursun.
Forumda gecen yıl 4uz annesi vardı 32 haftalık doğurmuştu

allah yardımcın olsun canım ya inan insan 10 tanede olsa kıyamıyor ne diyeceğimi şaşırdım zaten doğacakları varsa doğacak allah ne yazdıysa odur bunu değistiremeyiz karar senin canım konusupta seni etkilemek istemiyorum o meleklerin günahını boynuma alamam sana çok dua edecem yapabileceğim tek şey bu

Selam.bende 16+4 haftalık hamileyim ve çift yumurta ikizleri bekliyorum.allah herkeze sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin.ilk hamileliğim baya heyecanlıyım ve doğum fobim var :44:

ikiz çocukla 4üz çocuğu ne taşıması ne sağlıkla doğurması bir değil.. 3üz olduğunu öğrendiğimizde de bana kaç doktor alınacak bu bebeklerden 1 tanesi dedi. ama 1 doktor doğurtmaya çalışırım dediği için umut oldu aldırmadık asla.. benimde inancım tam Allahü tealaya.. 4üz kaç tane örnek var bu forumda Allah aşkına.. kusura bakmayın ama öyle hariçten gazel okumak kolay.. benim zaten canım burnumda bu çocukları ben senelerdir beklemişim.. benimde ilk gebeliğim.. ilk defa anne olucam.. ben istemez miyim 4ünüde doğurmayı.. dünden beri durup durup ağlıyorum dua ediyorum Allahü tealaya bana en doğru yolu göstermesini.. destek olan dua eden herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar..

OncElikle hayirli olsun canim. Zor bir durum karar vermek.

Seni korkutmak stemem ama Yakin zamana bir tanidigima tup bebekke ucuz hamile kaldi. Dr besleyemezsin, tam gelsmezler birini alalim dedi.

Aldirmadi israrla devam etti. Bayagi buyumslerdi ayini hatirlamiyorum. Aniden ucunu birden kaybetti. Bebekler gelisememis. Sonrasi vcdan azabi, pismanlik oldu. İyi dusun derim.

Buarada iyi bir perinatologa daimi gitmeni oneririm. Allah yardimcin osun

canım bende anneyim
kendimi senin yerine koydum bi an
çok zor bi durum hangisine kıyabilirki insan
hepsi can onların hepsi umut hangi anne ister böyle olmasıını
o küçücük kesede dünyaya gözlerini açmayı bekleyen umut var
benim bir tane bebeğim var 1 yaşında allah uzun ömürler versin
ben zor bi hamilelik geçirdim 5,5 aylık hamileyken apandisit oldum
dr hemen amaliyat dedi cık dedim olmam patlarsa ölürsün dediler
bebeğe bişey olurmu dedim olmaz dediler patlarsa olmayacak ama amaliyat olursam kaybedecektim bebeğimi
amaliyat olmadım dr bu bebek erken doğar dedi doğum kanalına girmiş herşeye hazırlıklı olun dedi ama kızım makat gelişliydi
ve ben zor yürüyodum altıma baskıdan allahım dedim eğer yiyecek ekmek verd,ysen bu yavrum yaşar bendende emecek sütü varsa bende yaşarım
ama kıyamam yavruma dedim ve ben kızımı 38+3 de sezeryanla 3,300 gram dünyaya getirdim dr şok oldular apantiste geçmişti
yüce rabbimin takdiri allah dr larımızı eksik etmesin ama onların karar vermesi çok kolay oluyo bırak yaşasınlar canım zaten yiyecek ekmekleri varsa inatla yaşarlar geçen gün arkadaşım 6 aylık doğum yaptı ölür dediler samsunda bebek yaşıyo bu bir sınav canım karar senin ama canını tehlikeye sokacak bişey yapma allah sana inşallah anne olmayı kucağını doldurmayı nasip etsin

canım benim tabiiki kıyamazsın hepsi senin evladın doğuranlar var ama aldrımazsan olmuyormu acaba. bizde yaşımız olunca aşilamayı es geçip direk tüp bebek yaptırdık 3.de tuttu şükür. 3.sünda dra 3 tane transfer etsek dediğimizde üçüde tutunursa birisini almamız gerekir o zamanda diğerlerinide tehlikeye öyle karar arız demişti. sen genede iyice bir araştır başka drlara git tahlillerini yaptır. bünyen doğurmaya müsaitse aldırmazsın senin için zor olur belki yatman gerekir ama. çok zor bir durum bu tamamen senin sağlığınla alakalı cnm iyi düşün öyle kararını ver.

Sevdelinka'cım Yaradan Rabbim sana yardım etsin çok zor bir durumdasın ama unutma bunlar senin isteğin dışında gelişiyor meleklerinin ikisine yaşama şansı vermek için ikisinin oluşmasını engelliyeceksin diye bak ama elbetteki buradan konuşmak benim için kolay olmasada senin için yaşananlar çok çok çokk zor bir tanıdığımında başına gelmişti 5 gebelikten 3 ü sonlandırıldı ve 2 sinde gayet sağlıkla dünyaya getirdi şu an 3 yaşlarında falanlar diye biliyorum...
Yaradan Rabbim sana sağlık meleklerine sağlık nasip etsin inşAllah...

çok teşekkür ederim arkadaşlar.. gerçekten zor.. bugün sabahtan akşama kadar hastanelerdeydik. bugün ki gittiğim doktor da aynı şeyi söyledi.. 4ünü birden kaybedersin 17. 18. haftalarda doğarlar ve yaşamazlar dedi.. hadi yaşadılar diyelim ki sağlıklı çocuklar olmazlar dedi. artı ilk hamileliğim olduğu içinde taşıyamazmışım.. rahim o kadar genişlemezmiş.. ve bir de MS hastasıyım.. sağlığım açısından da benim içinde tehlikeli olurmuş. ama işte ben yinede halen üzülüyorum acaba doğurabilir miyim ümidindeyim. kimse sıcak bakmıyor ama bugün yine gördüm ultrasyonda onları.. her geçen gün biraz daha bebek şeklini alıyorlar.. 3 tanesi 8 hafta 2 günlük olmuşlar. 1 tanesi de 7 hafta 3 günlük olmuş türkiyede bu konuda uzman 3 tane doktor varmış bunlardan 1 tanesi prof. doktor recep has'mış. yarın bir de ona gidicez. artık o ne şekilde yönlendirirse öyle yapıcam sanırım.. dualarınızı bekliyorum gerçekten çok ihtiyacım var tşk ederim

İnşallah hakkında hayırlısı olur.
Ben kendi doktoruma sormuştum daha önce üçüz hastanız oldu mu diye.
Üçüz de olmuş dördüz de. Üçüzlerden ikisi doğumdan sonra ölmüş ama dördüzler hala yaşıyorlarmış.
Çoğul gebelik tabii ki zor ve riskli ama birçok sıkıntı tekil gebeliklerde de yaşanıyor.
Allah hepimizin evlatlarına uzun ömürler versin.
Zor bir durum. Allah hayırlısını versin hakkınızda.

yazdıklarını okuduğumda 3 yıl kadar öncesine gittim... bende tüpbebek yöntemiyle hamile kalmıştım..ilk ultrsonda ücüz görmüştü doktorum..redüksiyon dedi hayır dedim hemen.cünkü kk da bir cok ücüz annesi vardı..belki 2 muayene sonraydı hatırlamıyorum hatırlamak istemiyorum... dördüncüyü gördü... sevinemedim bile.... redüksiyon şart dedi... ben bu yükü alamam dedi... doğumda anne de kan kaybı olabiliyor.. ben bu şekilde gebeliği bile takip edemem dedi... istanbuldaki hastaneyle görüştüm.. doğuma kadar hastanede yatayım razıyım dedim.olmaz dediler... 4 ünüde kaybetme riskin var... kk dan hic cıkmıyordum.. arkadaşım ücüz doğum da birini kaybetti... bir diğer arkadaşım 5 aylık ikizlerini kaybetti.. psikolojim bozuldu hep ağlıyordum... herkese soruyordum ne yapayım diye.. bazıları doğur dedi... ama demesi kolay dedim.. ya hepsi ölürse... bazı arkadaşlarımsa karar senin diyordu... şimdi düşününce haklılardı nasıl bişey söylesinler ki..ölürlerse bundan kendilerine pay cıkardı.. üzülürlerdi.... zaten kananmamda dinmedi... bir cok doktorlada görüştüm.. başka carem kalmadı... yattım redüksiyona ağlaya ağlaya... cok zordu.. hatta hayatımın en zor en kötü günüydü... 2 kızım gitti.....hemde benim isteğimle...neyse uzatıp seni üzmek istemiyorum... pişmanmıyım evet cok pişmanım.. vicdan azabım yetiyor bana... ama nolurduyu kimse bilemez.... şimdi olsa yaparmıydım.. yapmazdım da diyemem ... kafan karıştı değilmi... inan cok zor.. ve bunu tek başına yaşayacaksın...rabbim diğer yavrularıma uzun ömür versin..ikizlerimi dünyaya getirdim 2 yaşı gectiler.Allahıma cok şükür iyiler...onlara baktıkca öbürküler nasıl olurdu diyorum..onlar tek yumurtaydı.. bunlar ayrı yumurta ikizi...
vesselam kimseye akıl sorma bence... yapma deseler demesi kolay..yap deseler büyük sorumluluk.... buna sen karar vereceksin... iki karada cok zor...Rabbim yardımcın olsun....

Kayracım yazdıklarını okudum.. paylaştığın için teşekkür ederim.. aynıymış durumumuz.. bugün çapa tıp fakultesine gittik artık son kez. orası da aynı şeyi söylerse sonlandırma işlemini istemeye istemeyede olsa kabul edicektim ve nitekimde ettim.. yaşamaz diyor bütün doktorlar.. tabi Allahü teala bilir ama bir çok örnekte göz önünde.. 2 tanesini sonlandıracaklar sanırım.. daha tabi 8. haftamda olduğu için doktor şimdi sonlandıramayız, şimdi sonlandırırsak rastgele olur dedi.. ağustosun 8inde kurula çıkıcam onlarda sonlandırılmasını söylerlerse 2 tanesi gidecek malesef sonrasında bu işlemin diğer kalan bebekler için düşük riski oluşturduğunu söyledi doktor.. birde ona çok üzüldüm bugün ama sende maşallah öyle bişey olmamış.. umut oldu belki bende 2 tanesini sağlıkla kucağıma alırım inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…