canım cok saol negüzel bılgıler onlar öle ınan hepımızın ıhtıyacı var
sağol almıracım, dün geldi bugün başöğretmen oldu diye algılanma riskini göze alarak yazıyorum bunları ama gerçekten bildiklerimi paylaşmak aynı dertten mustarip olanlara yardımcı olmak istiyorum...
mesela son günlerde benimsediğim yöntemi anlatayım, yemeyeceklerime değil, yiyeceklerime odaklanıyorum, sağlıklı bir insanın -ideal kiloda olsun olmasın- mutlaka yemesi gerekenler var, onları yemeye çalışırken zaten başka bir şey yiyemiyorsun
4 dilim ekmek-kepekli ekmekle normal ekmeğin kalorisi aynı ama kepekli, çavdarlı en güzeli tam buğday unlu ekmek daha geç sindiriliyor, daha çok tok tutuyor
5 porsiyon sebze-meyve: bir porsiyonu öğlen ya da akşam yemeğindeki sebze yemeği, diğerleri ara öğün meyveler, kahvaltıda domates biber ya da
2 porsiyon yoğurt-öğlen akşam yemeklerinin yanında birer kase, ya da ara öğünde, yağ yakmak için kalsiyum şart, özellikle karın bölgesinde, zaten kemiklerimiz için de gerek
et: öğlen ya da akşam yemeğinde 1 porsiyon, ben öğlen yiyorum genelde, kas kaybetmemek, yağ yakabilmek için, haftada 2 kırmızı et, diğer günler tavuk ya da balık
badem: öğlen yenen etin üzerine ara öğün olarak yendiğinde tok tutmada üstüne yok, faydaları dağlar kadar
bunun dışında acıkırsam-acıkabilirsem-kuru kayısı, müsli filan yemeye çalışıyorum, zaten başka bir şey yemeye hal kalmıyor. bol su, 2-3 bardak yeşil çay tabii
egzersiz başka hikaye fazla uzatmadan kesiyorum!