Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

hahaha :KK70: canım benim aynı ben :KK70: sana da bol bol şifa diliyorum. bir de Su perisi86 Su perisi86 var bizim gibi. en güzel tedavi kendini motive etmek aynen. ama ben de aralıklar arttı. önceden sürekliydi. sonra hafta da bire düştü sonra baya azaldı.
:KK70: Bende de dönem dönem hortluyo tabi, grip olunca gece burun tıkanıyoya işte ben sabaha kadar evin içinde dolanıyorum spreyim falan yoksa, hele tat koku gidiyoya işte ben bitiyorum kontrol altında tutamama korkusu sarıyo,beynim donuyo sanıyorum,halsiz bir hafta yatayım ama benden koku tat alma duyusu gitmesin burnum kulağım tıkanmasın :KK70::KK70:daha neler neler,asansör de kalma korkusuyla aniden durdurup on kat çıkmalar,kilitli kapılar arkasında kalamamalar ki hala eşim evde yokken kapı kilitleyemem bişey olsa içeri girebilmelerini garanti etmeden yapamıyorum :rolleyes:

zaten insan kendini en iyi bilendir cnm. ben denedim karatay dukan vırt zırt. ama bu rahatsızlığımdan önce. evet kilo verdiriyor bütün diyetler! gibi. ama kalıba sokuyor beni ve sürekli yasaklar çekiyordu aklımı.
zaten karatay ve dukan kesin diyet listeleri. hep hiç kuralları var. uzun soluklu olmadı ben de.
ben az az sık sık yiyince çok rahat ediyorum. hatta nefsim terbiye oluyor ve hayır demeyi öğreniyorum. her şeyin tadına bakarak ilerliyorum. bazen diyorum ki önce kendine uygun yemeyi ye doymazsan git öbürünü de ye elinden alan yok. o zaman canım istemiyor. kaloriyi sayıyorum çünkü her şeyden yediğim için abartma olmasın diye. onun dışında bende özgür takılıyorum :KK66:
:KK70: Kesinlikle aynen bende, sağlıklı olanı ye doymazsan bak orada herşey duruyo seni zorlayan kimse yok istersen herşeyi yersin diyorum bu şekilde saatlerce canım bişey istemeyebiliyor, bence bu halimiz bile panikataktan :KK70:,bende kalorilerine bakıyorum ama hiç saymıyorum

:KK70: Bende de dönem dönem hortluyo tabi, grip olunca gece burun tıkanıyoya işte ben sabaha kadar evin içinde dolanıyorum spreyim falan yoksa, hele tat koku gidiyoya işte ben bitiyorum kontrol altında tutamama korkusu sarıyo,beynim donuyo sanıyorum,halsiz bir hafta yatayım ama benden koku tat alma duyusu gitmesin burnum kulağım tıkanmasın :KK70::KK70:daha neler neler,asansör de kalma korkusuyla aniden durdurup on kat çıkmalar,kilitli kapılar arkasında kalamamalar ki hala eşim evde yokken kapı kilitleyemem bişey olsa içeri girebilmelerini garanti etmeden yapamıyorum :rolleyes:

bu biraz mükemmeliyetçilik ve çok planlı olmadan kaynaklanıyor. ben evde tuvalete gideceğim anı bile planlıyorum :D ama işte hep yorucu hayat bunlar bize. bir de karaciğer rahatsızlığımdan sonra bana da ilaç yasağı geldi. her gün doktora ağlaya ağlaya gittim napıcam beğnnnnnn diye :D
o da gel yatırım seni dedi. ama ben de hastanede yatma korkusu da vardı ağlaya ağlaya kaçtım hastaneden :D
3 gün, 5 gün, 10 gün, 1 ay,3 ay derken alıştım ilaçsızlığa :D bak o da psikolojik işte.
gülse birselin bir yazısında okumuştum beyin yarım kiloluk bir yağ. ona ne sinyal gönderirsen onu anlar hemen kana. onun esiri olmayın gönderin mutlu düşüncüleri ona uysun minvalinde bir yazıydı. bizde öyle yapalım cnm ;)

bu arada tebriğinizi almaya geldim. :D
dün aklımdan geçti. dedim ki hep basit yemekler yapıyorum. diyetteyim ya evdekilere de yanına pilav falan yapıyorum. neyse canım dolma sarma istedi. dedim ki ya şu diyet bitsin yapayım da kararında yerim biraz. çok özledim çünkü.
sonra eşim bir yere uğrayıp geleceğim dedi akşam. geldi elinde bir poşet. uğradığı akraba illa sofraya otur demiş eşim de hanım evde yemeğe bekliyor parçalar beni demiş :D
onlar da koca bir tabak dolma sarma ev ekmeği yufkadan sıcacık yollamışlar. kokladım bir parmağın ucu kadar attım ağzıma sadece ekşisinin tadını aldım o derece ve yemedim!
eşim bir güzel yedi sonra da benim yaptığımı yedi. kalanı hemen buzluğa koyup bugün bir sarma getirdim yanımda. valla tuttum kendimi. tartı da sabah 200 gr eksilerek aferin dedi bana ;)

Ben de diyet demiyorum sağlıklı beslenme diyorum İşte sağlıklı beslenmeye başladım eşimde safra kesesi taşı var dışarda yemesin diye iş yerine yemek yapmaya da başladım tam imtihan hep yemek hazırla ama dikkatli ol sarmayı sabah saklama kabına koyarken tadını tam anlayamadım diye3sarma kahvaltıda yemiş oldum oh be yazdım kurtuldum

Artık bu beslenme tarzınıyaşantımın bi parçası gibi görmem gerektiğinin farkındayım o yüzden istikrarla ağır ağır sporla vericem 24 kg kızlar inanıyorum acele yok 10 yıl da alınan kilo 2 ayda nasıl gitsin hepinizi muhabbetle öpüyorum sizleri çok sevdim sağlıklı huzurlu günler diliyorum

Günaydın canım nasıl gidiyor?
İyi gidiyor tartilmadim ama dun gece uyanip peynir yediğimi hatırlıyorum ya ufff :((((

Günaydın gençler..

ay çok geçmiş olsun. lütfen yapmayın böyle şeyler.. bazı insanlar (doktor olsun, siyasetçi, olsun, bilim insanı olsun..) insanların ince noktalarını bilip oraya oyuyorlar. ee biz de zayıflamak istiyoruz bu tür şeyler bizim gibiler için çok çekici ve uyguluyoruz. insan sağlığını canını düşünen yok. aman diyim uzak dur. aşağıya yazacağım bir tecrübemi oku lütfen.

cnm naçizane fikrim şu. ekmeği azalt bence. çünkü seni o acıktırıyor. yerine kuruyemiş ye meyve ye. sana kilo yapmayan bir şey tercih et. bak gör hem acıkmazsın hem de eksiler gelir :KK66:

çok hafif harika cnm.

ay geçmiş olsun. bu halde bir de detoks yapsan baya hasta ederdi seni.

ben de yaptıklarımı tadıyorum :KK70: o kadar da abartmayalım di mi ama :KK66:

zaten hastanelik olmuşsun aman diyeti napıcan. bak şimdi geçen sene ben panik atağa yakalandım. eridim bittim. normalde hep tombikim. ama inan önemli olan sağlıkmış dedim. karşımda baya tombik bir kız nasıl iştahla yiyor ben bir kase çorbayı içemiyorum. dedim ki halime keşke şükretseymişim hep. keşke onun yerinde olsaydım. Allah yeter ki sağlık versin hepimize evlatlarımıza yakınlarımıza.

aslında hep sağlıklı gıdalar yemişsin çok da durmuyor afiyet olsun.

ya bu detoks falan zor iş. hani insaın düzenini ona ayarlaması çok zor. en güzeli teretemizinden hayatımız auygun beslenmek. sıkma canını :KK66:

gelgelelim @meryemozcan27 nın durumuna istinaden yazacağım birkaç şey var.
geçen sene 2017 eylül ayında yaşadığım bazı olumsuzluklardan dolayı panik atağı ve hastalık hastalığına yakalandım. normalde sürünmeden hastaneye gitmezdim. boğazımdan kan gelene kadar gitmezdim. ama geçen seneden beri vücudumu inceleyip soluğu doktorda alıyordum. bu çok yıpratıcı ama aşırı.
hemen psikiyatrinin yolunu tuttum. çünkü rahmetli kayınvalidem hastalığı tanısız olduğundan ki -panik atakmış - 20 yıl çekmiş. dr elime bir kağıt tutuşturdu sesli oku dedi. okudum bunlardan 3 tanesi var mı dedi ki bayası vardı bende evet dedim. tamam dedi depresyon +panik atak. ilcaları verdi. 3. hafta etki eder dedi. aslında ilaçlar etki etmedi ben psikolojik olarak ilaçlar etki ediyor sandım. ilaçlar benim duygu düşünce sistemimi birbirine kattı. sağlıklı düşünemiyordum. iştahım falan da açıldı zamanla. çünkü tek lokma yiyemez haldeydim. bir gün işteyken kusmaya başladım. ki ben asla kusamayan bir insanım. eve gittim hayatımın en kötü ishali. böyle bir şey yok. dizlerim tutmuyor artık. hastaneye gittim pankreatit olmuşum karaciğerim normal değerlerin üst sınırının 6 katı! hemen yatırdılar. hoca geldi ilk dediği zayıflama çayı.,değişik bir şeyler mi yedin içtin! bunlar karaciğeri iflas ettirir. kapalı papatya çayı bile! lütfen değişik şeyler yiyip içmeyin. yeşilçay bile kendiniz demleyin. arada karaciğer enzimlerinizi kontrol ettirin.
neyse beni baya incelediler. en son panik ilaçlarımı kestik ve değerlerim, hayatım düzeldi.
o günden sonra ilaç kullanımını bıraktım sayılır. ağrı kesiciyi kafama göre içmedim hiç. nerem ağrıyorsa oranın doktoruna gittim. her şeyin kafam da bittiğini anladım. ottur, çaydır, değişik gıdalardır bıraktım. inanın hayat kalitem arttı. hastalık hastalığımı da kısmen yendim. çok ağır bir şey olsa düşerim biri elbet götürür diye kendimi teskin ettim.
baya yazdım ama hayatım da büyük tecrübe oldu bana. aman dikkat edin sağlık anlık yani.
Evet canım birakamiyorum ekmeği diyetidıye listesinde gunluk 6dilim var azaltacagim baska yolu yok

hahaha :KK70: canım benim aynı ben :KK70: sana da bol bol şifa diliyorum. bir de Su perisi86 Su perisi86 var bizim gibi. en güzel tedavi kendini motive etmek aynen. ama ben de aralıklar arttı. önceden sürekliydi. sonra hafta da bire düştü sonra baya azaldı.
Ayy sorma yoruldum bu halimden yarin nöroloji dr randevum var simdi antidepresan verirde kilo veremem korkusu sardı

bu biraz mükemmeliyetçilik ve çok planlı olmadan kaynaklanıyor. ben evde tuvalete gideceğim anı bile planlıyorum :KK70: ama işte hep yorucu hayat bunlar bize. bir de karaciğer rahatsızlığımdan sonra bana da ilaç yasağı geldi. her gün doktora ağlaya ağlaya gittim napıcam beğnnnnnn diye :KK70:
o da gel yatırım seni dedi. ama ben de hastanede yatma korkusu da vardı ağlaya ağlaya kaçtım hastaneden :KK70:
3 gün, 5 gün, 10 gün, 1 ay,3 ay derken alıştım ilaçsızlığa :KK70: bak o da psikolojik işte.
gülse birselin bir yazısında okumuştum beyin yarım kiloluk bir yağ. ona ne sinyal gönderirsen onu anlar hemen kana. onun esiri olmayın gönderin mutlu düşüncüleri ona uysun minvalinde bir yazıydı. bizde öyle yapalım cnm :KK66:
Plansız programsız hiç bir şey yapamam herşey vakitlice yapmayı çok seviyorum
Duzen ahhh duzen kizim doğduktan sonra cok zorlandim uykusuz olsam bile ev temizliği duzeni çok yoruyordu beni

Suan bütün oyuncakları oturma odasında yerlerde kendi odasında oynamıyor delirmemek elde değil

Günaydın herkese ben regl olamadim olamicam da çünkü hamileyim cok sükür 2 yıldır bekliyorduk.Ben devam edyim diyorum diyete ilk 3 ay yapilabiliyormus diye duymustum. Siz ne dersiniz? Tabi daha dikkatli cok yonlu bir listeyle ve yuruyusle devam edeyim
Aaaa ne güzel bir haber bu tebrikler canım sağlıcakla kucağına alırsın inşallah

Rabbim isteyen herkese nasip etsin banada

bu arada tebriğinizi almaya geldim. :KK70:
dün aklımdan geçti. dedim ki hep basit yemekler yapıyorum. diyetteyim ya evdekilere de yanına pilav falan yapıyorum. neyse canım dolma sarma istedi. dedim ki ya şu diyet bitsin yapayım da kararında yerim biraz. çok özledim çünkü.
sonra eşim bir yere uğrayıp geleceğim dedi akşam. geldi elinde bir poşet. uğradığı akraba illa sofraya otur demiş eşim de hanım evde yemeğe bekliyor parçalar beni demiş :KK70:
onlar da koca bir tabak dolma sarma ev ekmeği yufkadan sıcacık yollamışlar. kokladım bir parmağın ucu kadar attım ağzıma sadece ekşisinin tadını aldım o derece ve yemedim!
eşim bir güzel yedi sonra da benim yaptığımı yedi. kalanı hemen buzluğa koyup bugün bir sarma getirdim yanımda. valla tuttum kendimi. tartı da sabah 200 gr eksilerek aferin dedi bana :KK66:
Valla yürekten tebrikler,bir sarma her yiğidin harcı değil :KK9:

Artık bu beslenme tarzınıyaşantımın bi parçası gibi görmem gerektiğinin farkındayım o yüzden istikrarla ağır ağır sporla vericem 24 kg kızlar inanıyorum acele yok 10 yıl da alınan kilo 2 ayda nasıl gitsin hepinizi muhabbetle öpüyorum sizleri çok sevdim sağlıklı huzurlu günler diliyorum
Aynen abla,sadece görüntü için değil gerçekten sağlığımız için böyle yaşamalıyız, şimdiye kadar pisboğazlık etmişiz zaten,ben bi paket çikolata açıpta içinden 2 kare yiyip kapatmazdım bitirene kadar yerdim mesela,ne gerek var can çekmeyse zaten tadına bakıyosun paketi bitirmenin mantığı ne,inşallah bu kafam hiç değişmez :deli::KK36:

Günaydın herkese ben regl olamadim olamicam da çünkü hamileyim cok sükür 2 yıldır bekliyorduk.Ben devam edyim diyorum diyete ilk 3 ay yapilabiliyormus diye duymustum. Siz ne dersiniz? Tabi daha dikkatli cok yonlu bir listeyle ve yuruyusle devam edeyim
Tebrikler canım hayırlı olsun :KK200: bende aynı fikirdeyim ağır spor yapmadıktan sonra yada detoks falan bence bu şekilde beslenmeyle sonuna kadar bile gidilebilir, ben birincide çok hata yaptım milletin gazına gelerek Allah ikinciyi nasip ederse daha bilinçli gitmeyi düşünüyorum

Sonunda oldu ceza kesicek misin bana
Bence sıkıntı yok abla zaten 3 tane yemişsin hem de kahvaltıda,onu gün içinde eritirsin ama tabi kaptanım bilir yinede:KK66:

İyi gidiyor tartilmadim ama dun gece uyanip peynir yediğimi hatırlıyorum ya ufff :KK43:(((

Evet canım birakamiyorum ekmeği diyetidıye listesinde gunluk 6dilim var azaltacagim baska yolu yok

Ayy sorma yoruldum bu halimden yarin nöroloji dr randevum var simdi antidepresan verirde kilo veremem korkusu sardı

Duzen ahhh duzen kizim doğduktan sonra cok zorlandim uykusuz olsam bile ev temizliği duzeni çok yoruyordu beni

Suan bütün oyuncakları oturma odasında yerlerde kendi odasında oynamıyor delirmemek elde değil
Ayy sorma o oyuncaklar benim de kabusum ve aynen odasında oynamıyo,o yüzden asla mini mini parçaları olan oyuncak almıyorum zaten minik biblo aksesuar falanda hiç sevmem vazom falan hep kocamandır:confused:

Ben de diyet demiyorum sağlıklı beslenme diyorum İşte sağlıklı beslenmeye başladım eşimde safra kesesi taşı var dışarda yemesin diye iş yerine yemek yapmaya da başladım tam imtihan hep yemek hazırla ama dikkatli ol sarmayı sabah saklama kabına koyarken tadını tam anlayamadım diye3sarma kahvaltıda yemiş oldum oh be yazdım kurtuldum
haha ay çok tatlısın.. :KK200:

aaaaaaa çok güzellllll:anne::anne: ben de istiyorum Rabbim kısmet ederse. peşine takılırım belki ;) Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inş.

Sonunda oldu ceza kesicek misin bana

ehhh tabi kiii iyi hatırlattın. 2 mill leslie istiyorum senden çınım :D

Meryem ablaaaaa yine nerelerde ne araştırıp alıyosuuun korkuyorum sen sessiz kalınca @meryemozcan27 , bi sen bide kaptanımızın sessizliği hayra alamet olmuyo oynakbasi34 oynakbasi34 :rolleyes::KK70:

katılıyorum :D yaramaz velet gibiler sesleri çıkmayınca bir bomba patlatıyorlar :D

bu arada tebriğinizi almaya geldim. :KK70:
sonra eşim bir yere uğrayıp geleceğim dedi akşam. geldi elinde bir poşet. uğradığı akraba illa sofraya otur demiş eşim de hanım evde yemeğe bekliyor parçalar beni demiş :KK70:
eşim bir güzel yedi sonra da benim yaptığımı yedi. kalanı hemen buzluğa koyup bugün bir sarma getirdim yanımda. valla tuttum kendimi. tartı da sabah 200 gr eksilerek aferin dedi bana :KK66:
Harikasın gerçekten :KK9:

Bu nasıl da güzel bir haber böyle tebrikler :KK76::halay::KK68:

İyi gidiyor tartilmadim ama dun gece uyanip peynir yediğimi hatırlıyorum ya ufff :KK43:(((

Olabilir o kadar ben de kuru kayısı yedim üç tane ;)

Back
X