- 29 Şubat 2012
- 61.512
- 62.458
- Konu Sahibi Huy Meselesi
Şeyda Temel genç bir kolaj sanatçısı. Radyo TV Sinema öğrencisi Şeyda’nın “Album of Turks” serisi dikkatimizi çekti. 80’li yılların Türkiye’sinde çekilen siyah-beyaz fotoğraflara kolajlarıyla renk getiren Şeyda Temel bu seriyi kendisi anlattı:
“Album of Turks, aslında biraz eleştiri biraz da 80’lerdeki o Türk insanının duruşunu, yaşayış tarzını yansıtmak amacıyla oluştu. ’91 doğumlu olmama rağmen 80’lerin giyim tarzını ve müziklerini çok seviyorum. Beni bu tarz bir seri hazırlamaya iten buydu aslında. O kabarık saçlar, kıyafetler ve dayatılan örf ve âdetler… O zamanki tüm siyasi ve sosyal yapının insanları ne kadar çok etkilediğini hala okuyoruz, duyuyoruz. İnsanların bedenlerine yaptığım her bir kolajın anlamı cinsiyetine ve yaşına göre içinde, kafasında yaşamış olduğu ruhsal etkinin bir yansıması aslında. Ben sadece bu projede 80’lerdeki Türk insanının içini saydamlaştırmış oldum.”
Aile albümünüze bakıyormuşsunuz gibi hissettiren ancak bu kez dönüp tekrar tekrar kendisine baktıran karelerle Şeyda Temel’in kolajları karşınızda…
Kaynak: nolm.us