Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Afiyet olsun canım güzel menü bence akşam erken yemişsin

Harika bir örnek Zehra Kaptanım
Tam da bu yüzden korkmamalıyız canım ekürim @Breeze96
Canım, dün gece öylece koltukta uyuyakalmışım. Sabah kalktığımda regl olmuştum. Demek ki onun yorgunluğu beni fazlaca etkilemiş. İnşallah sen de en yakın zamanda olursun.
1 dilimle pizzadan yırtmışsın hafta sonu kesinlikle kaçamak yok artık

Hadi sağ salim gidin dönün inşallah canım

Alt sınır 75 galiba benim 64 çıkmış canım

Menü
10.30 gibi
3 yk yulaf ezmesi
3 4 ceviz
3 4 kayısı
1 tk hidstan cevizi
Bol sütlü lapa

15.40 gibi
1 kupa sütlü kahve
1 diyet bar

18.30 gibi
1 kupa rezene
1 portakal
10 12 badem

Akşam yemeği yemek istemedim, acıkmadım yani öle sandım snra acıkınca baya 1 tane baget haşlamadan bir iki parça yedim

Haklısın ekürim.Etkilendigim bir hikayeyi de ben paylaşayım.

Soğuk Hava Deposunda Mahsur Kalan Denizci
1950’li yıllarda İskoçya’ya yük taşımak için Reefer tipi bir gemi yanaşır. Demir attığı limanda yükünü aldıktan sonra, gemide çalışan denizcilerden biri acaba unuttuğumuz bir yük kaldı mı diye bakmak için soğuk hava deposuna girer. Onun içerde olduğunu fark etmeyen başka bir denizci ise, kapıyı dışardan kapatır.

Soğuk hava deposunda mahsur kalan denizci, var gücüyle bağırır, çelik duvarları yumruklar, ama kimseye duyuramaz sesini. Çakısıyla içerden açmaya çalışır kapıyı, lakin mümkün değildir. Gemi hareket eder ve denizciyi unuturlar.

Mahsur kalan denizci, depoda açlıktan ölmeyecek kadar yiyecek bulur. Ama deponun dondurucu soğuğuna fazla dayanamayacağını anlamıştır. Kapıyı açamayan çakısıyla, çelik duvarlara kendisini bekleyen ölüm sürecini yazmaya, daha doğrusu kazımaya başlar. Günbegün, adeta bilimsel bir titizlikle soğuğun vücudunu nasıl uyuşturduğunu sonra yavaş yavaş öldürücü etkilerini, el ve ayaklarının nasıl duyarsızlaştığını, donan burnunu ve buz gibi havanın verdiği acıyı anlatır.

Ufak Çaplı Bir Reefer Deposu (Soğuk Hava Deposu)
3 gün sonra soğuk hava kapısını açan başka bir denizci, zavallı adamın cesediyle karşılaşır. Duvarlara kazıdığı acılı sonunu okur ve.. kendisi de hayretten dona kalır.

Çünkü soğuk hava deposunun derecesi 19’dur. Çünkü soğutma sistemi zaten çalıştırılmamış olup, kendi haline bırakılan deponun sıcaklığı normal bir dereceye yükselmiştir. Yani biçare denizci donarak ölmemiş, donduğunu sandığı için ölmüştür.

Bir insan donacağına kendini inandırdığı için, normal bir sıcaklıkta soğuktan ölmüştür.

Bu üzüntülü hikaye aynı zaman bize insan zihninin neler yapabileceğini göstermiştir.

Bilinçaltını doğru kullanırsak ne kadar güçlü olduğunu, yanlış kullanırsak da bizi ölüme dahi götürebileceğini göstermiştir.

Henry Beecher tarafından 1955 yılında yayınlanan ‘Kuvvetli Plasebo’ adlı makaledeki çalışmanın sonuçlarına göre tedavi sürecinin ortalama %35.2’ si plasebo etkisine dayanıyor. Yani kişi %35 iyileşeceğine inandığı için iyileşiyor. Tabii bunun tam tersi de geçerli, kişi kendini düşünceleriyle hasta edebiliyor.

Afiyet olsun canım tamamen atıştırmalık bi menu olmus
Çok haklı bı hikayeymis cidden düşünce gücü neler yapıyor

Nasılsın canım toparlandın mı peki ?
Yok cnm daha iyi olamadim. Ağız içi aftlarim çok büyük çıkıyor. Halsizlik ve kırgınlık var.ptesi dahiliye ye randevu aldım.
Saglikocagina kan tahlili yaptık bişey yok.
Acil de yaptırdık orda da bişey çıkmadı.
Bakalim dahiliye ne dicek.

Bebek te cıktı mı babaya fln mı bıraktınız canım? Buarada koku duyun normal demi kovidden sonra?
Kızı babasına biraktim,aracımız olmadığı için toplu taşımaya binmek zorunda kaldık,kızı da çıkarmadım o nedenle.

Benim kovid olduğum dönemde de koku duyum çok gitmedi,su an da gayet iyi koku alıyorum.Ben de daha çok tat gitti.Dilimin ucu resmen uyuşmuş gibi iyi tat alamiyordum.Su an iyi gibi sorun kalmadı hamdolsun.

Senin kizce ne alemde buyumustur kuzucuk

Çok güzel bir paylaşım Ben de panikte streste hat safhada,onu nasıl yenecegim hiç bilmiyorum

Yeni okudum canım geçmiş olsun hastanelere randevu da vermiyorlardı ins gidebilirisn

Hastalığın neydi canım mazur gör unutkanim biraz.
Bir ara sizde virustenmi supheleniyordunuz
Hastalığı mi bende bilmiyorum cnm. İlk tansiyon düşüklüğü , sonra şiddetli baş ağrısı ardından ağız içi aft çıkmasi ve kırgınlık .
Bunlarin her biri birer ay kadar sürdü.

Büyüyo şükür ya, ek gıda işte, yenı sevdıgı tarıfler bulma cabasındayım, siz naptınızzz

98 de tedavi oldum geçmişti.pandemide hortladı yine
Ben de yeni bıraktım ilaçlarımı canım. Anksiyete bozukluğu vardı bende. Evden çıkamıyordum o kadar ileri düzeydeydi. Sürekli ölüm korkusu, kalp krizi geçirme korkusu ve bayılma korkusu vardı. 3 yıl tedavi gördüm.

Etli ekmeğin dilimler küçükse makul canım :)

Afiyet olsun ekürim
27 Mart Menü Bildirimi

11.00 1 yumurta, 1 dilim peynir, 5 zeytin, 1 domates, 2/3 dilim salatalık, 1 tk reçel

18.00 4 parça haşlama tavuk, 2 yk pirinç pilavı, 4 yk yoğurt

2 litre su

U UcanSupurge
Afiyet olsun gayet güzel menü
Canlar çok güzel ve yorucu bir gündü alıntılara yarın dönerim inşallah çok uykum var uyuyorum ben Allah’a emanet olun
Kaptanım tekrar iyi ki doğmuş prensesimiz
Özel hastaneye gidecem cnm.
Direndim şimdiye kadar hastaneye gitmemek için artık olmuyor gitmem gerekiyor
İnşallah önemli bir şeyin yoktur canım. Bağışıklığın düşmüş olabilir Ya da son zamanlarda çok mu stres yapıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…