Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Sagolun arkadaslar boğazı şişmiş biraz öksürük falan yok şükür antibiyotik verdi. Calpol e devam et ateşi düşene kadar bikaç gün dedi
Çok geçmiş olsun canım ins çabucak iyileşir.
Geçmiş olsun canım, insallah biran önce toparlar

Size de cok geçmiş olsun canım , insallah tekrarlamaz

Gayet güzel menü canım
Sağol canim
Biyontech aşısı olan ya da tanıdığı olan var mı kızlar.Yan etkileri kol ağrısı mı sadece
Zaman aşımı oldu ama yazıyım genede.
Kv olmuştu kolda ağrı mide bulantısı ve halsizlik var demişti.
Pazar günü annemle babam büründü babamda kolda ağrı olmuş 1 gün annemde halsizlik varmış ama maksimum 2 gün sürüyor yan etkiler anladığım kadarıyla.

Senin nasıl oldu oldumu yan etki sanada

Emeğine sağlık canim
Ah canım,haftasonu pek iyi değildim,yazıp kimseyi de darlamak istemiyorum eşimle aramız pek iyi değil bu ara şimdi okuldayim,toplu menümü yazayım
Benimki 1 hafta durunca bile eşim değişiyor soğuk bir rüzgar esiyor aramızda.
Seninki daha uzun süre . Kalmadı ins temmuzun 2sine . Sık dişini görmezden gelmeye çalış canim
Gerçi temmuzun 18 ine kadar uzatilma lafı varmış ama anlamadım
Nazar da olmuştur canim cocuga insanız severken maşallahı eksik ediyoruz bazen.

Bence sorun olmaz düzelir. Ama aklıma da kaza geldi kazadan sonra mi başladı kekelemesi acaba korkudan falan olurmu telaslandirmak istemem seni de ama
Ben götürmüştüm canim evet 3 yaşına kadar normal her çocuk aynı olmaz demislerdi

Canım, bence azıcık daha sabret. Bu şekilde konuştuğunda tekrar söylemesini istemeyin, dikkatinizi farklı bir şeye verin. İnan geçici bir durumdur. Bir benzerini kızımda yaşamıştım. Aynı yaşlarda. Geçecek.
canım, çok geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin.

Sağol canım benim

G Goklerce canım eğer kelime hazinesinde çok fazla kelime var sa konuşurken hangi kelimeyi seçeceğini bilmiyor olabilir.

Üzerine gitmeyin gözlemle sadece bence.

Benim oğlum da konuşurken düşünür yavaş konuşur birinci sınıfta ogretmeni öyle söylemişti kafasında ki kelime hazinesinden secemiyor demişti . Kekeleme gibi değilde bizimki konuşurken düşünme şeklinde oluyor.Dusunerek konuşuyor.

Sen bol bol konuş.Cumle kurmasına izin ver.Tek kelime cümlelere izin verme .Kendi derdini konuşarak anlatsin.

Hikaye okuyabilirsin.Ona anlatttir ,canlandirsin.Fikrini sor vs.

Galiba ortanca da vardı ishal 2 gündür falan. Onunki iyi oldu eşimle bende başladı. Şükür uzun sürmedi surseydi doktora gidecektim.

Gribinde eşim getirdi yine eve evi dolanıyor
Kızımdan eşime bulaştı sanırsam eşimin burnu akmaya başladı bizde de covid mi diye düşünüyorum

Kızımdan eşime bulaştı sanırsam eşimin burnu akmaya başladı bizde de covid mi diye düşünüyorum
Değildir canim ins.
Ya normal gripte olabilir. Daha başka belirtiler olursa ihmal etmesin eşin test versin tabi de havalardan bence

Değildir canim ins.
Ya normal gripte olabilir. Daha başka belirtiler olursa ihmal etmesin eşin test versin tabi de havalardan bence
Burnu akıp, hapşırıyor sadece ağrı sızı filan yok ama ben de test vermesinden yanayım esnek çalışıyor şimdi evde ama yarın işe gidecek odası filan ayrı ama iş vs için elbet muhattap olacak birileriyle
Zehra maskeni tak lütfen
Kendine dikkat et.
Odanı ayır izole ol her ihtimale karşı .
Canım kaç gün oldu aynı ortamdayız bulaştıysa bulaşmıştır herhalde bilmiyorum ki

Bulasmayan bulaşmıyor Zehra bizim kovidli arkadaş ile başka arkadaş aynı evde buluşmuş bişey olmadı şansa.

Öpüşme vs olmadıysa evi sık havalandıriyorsan bulasmamis olabilir.

Ya bana da kafası karışıyor gibi geliyor ama böyle bazen kekeleme gibi o bizi düşündürüyor, dediğin gibi baska bir gelişim evresinde gerileme olabilir...aslında kelime haznesi çok geniş baya 3 lu cümleleri falan kullanıyordu, kitap okuyorum hergün sürekli konuşuyoruz zaten
Biraz kalabalık geldi canım, toplam kalori oranı da fazla gibi
Evet canım böyle biz bizeyk en bazen normal konuşurken hiç sorun yok, arada oluyor ben müdahale etmiyorum bekliyorum ama dedesi falan panik yapıyor çünkü öncesinde çok iyiydi konuşması şimdi düzeltmeye çalışıyorlar ben de üzülüyorum hani rahat bıraksalar daha iyi olacak gibi , ben rahat bırakınca da sanki ben üstüne düşüyorum ilgilenmiyorum gibi algiliyorlar ama araştırdığım kadarıyla çocuğu sakince dinlemek rahat bırakmak gerekiyormus
Çok geçmiş olsun canım, bol su için ayran falan için muhtemelen Viral birsey bulaştı sizlere
Çoğu kişi nazar diyor ama işte olabilir genelde 2 5 yaş arasında olurmuş, yok canım kazadan önce vardı inşallah düzelir, işin kötüsü kendisi farkında bunun ve bu onun daha da gerilemeşine ve strese sebep olmasından korkuyorum...İnan memleketteyken köye gittik orda aşırı konuştu herkes sevdi falan ertesi gün çocuk resmen konuşmadı iyi ce arttı takilmalari çok şükür iki gündür daha iyi bana da zamanla geçecek gibi geliyor ama ihmal etmek de istemiyorum
Ben dediğin gibi yapıyorum ama çocuğa kv kp bakıyor inşallah onlar da böyle yapar , dedesi düzeltmeye çalışıyor inşallah geçer canım kendisi stres oluyor çünkü farkında bunun
Canım bazen düzene şeklinde iiiii yapıyor bazen de her zaman kullandığı kelime mesela cikaramiyor yani kekeleme de oluyor arada...inşallah geçicidir az daha sabredeyim en iyisi...sürekli konuşuyoruz kitap okuyoruz...Zaten çok konuşan bir çocuk her şeyi anlatır..

Aynen hasta diye yanaşmıyor yanıma
Eşim geçen dişçiye gitti ne olur ne olmaz diye odaları sürekli havalandırdık birimiz salonda yattık vs.

Elimizden geldikce birbirimizi korumaya çalışıyoruz.

Ben okulda tedirgin olduysam oğlumu opmuyorum kaç gün .

Allah sonumuzu hayretsin.

Düzeltmeye çalışmayın canım görmezden gelin biz azeriyiz kızkardeşimin eşi evde Azerice konuşuyor kızkardeşim ise temelden Türkçeyi öğrensin ilerde çevreden aileden dolayı zaten Azerice öğrenecek diye şivesiz Türkçe konuşabilsin istiyor mesela kocası gelirem dediğinde yeğenimde o şekilde tekrarlıyor kızkardeşim düzeltmeye geliyorum dedirtmeye çalıştıkça yeğenim gelirem demeye devam ediyor

geçmiş olsun canım inşallah değilsinizdir
grip olabilir, ama normalde gripte yaşadığınız belirtiler harici bir sıkıntı olursa test yaptırın tabii

İns değildir canim aklına getirme.
İş yerinde de maskesiyle duruyordur zaten sıkıntı olmaz ins
Geçer bencede canim
Sen takibi bırakma tabi ama ustunede düşme kızların dediği gibi.
Benimki hala doğur duzgun 2 kelimelik cümle bile kurmuyor canim. Sabırla bekliyoruz. Şu aralar bu ne, anne nee gibi 2 kelimelik cümle kurmayı öğrendi zamanla konuşacak sanırım beklemedeyiz bizde

Çok dikkat et kendine canım, yediklerine güzel dikkat et bünyeni güçlü tut, cpvit değilsen bile grip hamilelikte çok zor oluyor ilaç falan da alamayınca o sebeple güzel beslen inşallah bulasmaz sana
Evet canım doğru soyluyorsun ben görmezden geliyorum ama her zaman ben olamıyorum yanında...Neyse onları da uyaracagim artik
Evet canım senin kızını biliyorum benim yeğenim de öyle konuştu şimdi maşallahı var, ama kekemelik kalır diye korkuyorum açıkçası....Benim arkadaşım 1 yaşında konuşmuş öyle de guzrl konuşuyormuş ki herkes gıpta ile bakarmiş , abisi de 3 yaşından sonra konuşmuş ailesi falan demiş bu kız çok zeki bu çocuk azcik saf olacak heralde diye ama şimdi arkadaşım hemşire abisi nörolog çift anadal yapıyor ve aşırı zeki bir insan arkadaşım diyor ki keşke 3 yaşından sonra konuşan ben olsaydım adamın girdiği bir sınav yok ki kazanmamis olsun diyor okuyunca anlıyor diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…