- 13 Ağustos 2013
- 1.930
- 4.203
- 133
- 36
- Konu Sahibi Handandandan
- #55.061
merılıcım ne sınavı bu normalde devlette mı calışıyorsun yenı mezundun kpss mı nasıl saglık bakanlıgı anlayamadımm anlatsana okulbıttı dımı ozel sektordeyım ben devlet olmasını cok ısterdımm
canım okulum geçen sene bitti benim bir senedir kpssye çalışıyodum. kpss olayı bizim için biraz değişik, iki türlü oluyo. biri B kadro memuriyet ona sadece 2010 2012 gibi çift yıllarda giriyosun bi puan alıyosun başvuru yapıyosun ve puana göre normal memur olarak atanıyosun bide A kadro uzman yardımcılığı var ona her yıl girebiliyodun bu sene 2013 tek yıl olduğu için sadece A kadrolar için girildi sınava. bunun için alandan giriyosun (kimi iktisat çözüyo kimi işletme kimi istatistik kimi sadece genel kültür genel yetenek, her mesleğe göre ve kuruma göre farklı oluyo) p1 den p100 küsürlere kadar puan türü var. her kurum ihtiyacına göre ilan veriyo sende başburuyosun. mesela x bi bakanlık 10 tane endüstri mühendisi alcam diye ilan veriyo ve ön koşul koyuyo, mesela diyoki kpss p7 puan türünden 70 ve üzeri alanlar başvurabilir (bazıları kpds den de 70 veya 80 istiyo) 10 kişi alacaksa onun 20 katı kadar yani 200 kişiyi yazılı sınava çağırıyo (yazılıda da 4 sene boyunca okulda gördüğün bölüm derslerinden sınava giriyosun) gerisi eleniyo, sınava giren 200 kişiden de en yüksek puanlı 10 un 4 katı yani 40 kişiyi sözlü sınava çağırıyo (ve buraya kadar kesinlikle torpil oynayamıyo kendi hakkınla almalısın) 40 kişiden de sözlü sınavda en başarılı olan 10 kişiyi işe alıyo. kurum eğer yazılı sınav yapmayacaksa dire en yüksek kpss puanlu 40 kişiyi sözlü mülakata çağırıyo.. böyle bi çok aşamalı bi işlem işte.
sağlık bakanlığı da şimdi 18 end mühendisi alcak yazılı da yapmicak 72 kişiyi sözlüye çağırcak inşallah puanım yeterde listeye girerim diye dua ediyorum
1-İsmin nedir?
sevgi
2-Kaç yaşındasın? Burcun ne? doğum günün ne zaman?
31yaşındayım, 11 kasım doğum günüm akrep burcuyum :)
3-Dış görüntünü tarif eder misin?
bugday tenliyim ve kilolu
4-Boyun Kaç?
1.62
5-Kaç kardeşsin? Ailen hakkında biraz bilgi verir misin?
6 kardeşiz ben 4 numarayım 2 ablam 1 abim var bide benden küçk 1erkek 1 kız kardeşim
6-Nerelisin? Nerede yaşıyorsun?
hataylıyım şimdi s.a medinedeyim:)
7-Çalışıyor musun? Ne iş yapıyorsun?
ev hanımıyım:)
8-Evli misin? Evliysen Kaç yıllık evlisin?
evet evliyim 13 yıllık
9-Çocuk var mı? Kaç tane? Kaç yaşında? okul vs. durumları?
var 3 tane en büyügü 12 ortanca 10 en küçük 2.5 yaşında
10-doğum yaptıysan kaç kilo aldın? Nasıl Verdin?
her dogumdan 10 kg aldım toplam 30 kilo üzerime yapıştı
11-Kaç kiloydun? şimdi kaç kilosun? Hedefin nedir?
tam tamına 102 kgye kadar çıktım şimdi 81 kg yum hedefim 65.....
12-Kilo alma maceran nedir?
dogum.dogum..dogumm
13-Nasıl diyete başaladın? Seni tetikleyen neydi?
herşey kızımın beni resim çekmesiyle başladı onun ben olduguma hiç inanmak istemedim..çok üzülmüştüm işte sonra diyet listeleri aramaya başlayınca burasıyla tanıştımm
14-En sevdiğin film, müzik, sanatçı vs.
genelde dizi takip ederim bide oses türkiyeye bayılıyorumm ..sanatçı olarak yıldız tilbeyi dinlemekten zevk duyuyorumm:)
15-Hiç hayvan besledin mi? Açıklama
bir çok hayvan besledik çocuklar sayesinde balık,kuş,civciv vs...:)
16-Eşinle/ sevgilinle nasıl tanıştın?
akrabamızdı:)
17-kitap okur musun? Ne tür kitaplardan hoşlanırsın?
okurum genelde masal kitabı:)
18-En kızdığın ve en mutlu olduğun şeyler nelerdir?
dedikodu yapanlara çok kızarım iki yüzlü insanlardan nefret ederim...en mutlu oldugum an ise ailemle gezmekten hoşlanırım ..ha bide alış veriş yapmaktan:)
19-Zayıflayınca ilk ne yapacaksın?
önce kendime çok güzel kıyafetler alıp memlekete gidip herkesin bana hayran hayran bakmasını istiyorum:)olacak bunuda biliyorumm...
medine miiiiiii???????