güzelim bence de kadın görsün veremediğini ama gittikten sonra sen birşeyler yapmak istersen hiç egzersizle aran yoksa bile yat mekik çek bugün 10 olur yarın 20 gitgide 100 ü bulursun 100 den sonrası iyidir. sonra ara öğünlerine kalsiyum yani yoğurt, light süt ekleyebilirsin. yada 1-2 ceviz, badem. ben bir ara 400-500 kalorilerdeydim. kafayı yiyecektim kilo veremiyorum diye diyetisyenim hata burda zaten dedi en az 1300 olacak hareketle azalsın dedi hakkaten çok daha fazla yiyip (yağsız tabi) daha çabuk gidiyor... bu kalorisepeti.com dan da kalorilerini takip edersin menülerinde değişim yaparken en az kalorili olan yiyeceklerle yer değiştirirsin... dayanamadım atladım konuya ama :) inşallah faydası olur...
İyi kalpli arkadasim benim :) Yerim seni ya :)
Bu nisan benim degil ama insallah benimki de olur ilerde...
Bu arada uyumustum aslinda ama korkunc kabuslar gordum hatta karabasan. Dua falan bile ise yaramadi bu sefer cok uzun surdu. Off artik uyu uyuyabilirsen, cok korkarim ben karabasandan
Simdi tv actim, sigara ictim, mutfaga su icmeye bile kedimle gittim sanki nolcaksa :/
Selam kızlar nasılsınız.. şimdi rahat rahat yazayım..Teşekkür ederim dilekleriniz için...
Cumartesi günü eşimin doğum günüydü :))) öğle yemeğini ısmarladı kendi pastasını kendi aldı birde akşam yemeklerini o yaptıçok süpriz oldu kendisi için
Akşam annem rahatsızlanmış sanırım gaz sıkıştırması yaşamış ama ..(birde dedemi kaybettiğimizden beride uyku sorunu oldu hepsi üst üste tansiyon vs )Ablam babam durumunun çok kötü olduğunu söyledir. Pazar günü eşimle buraya geldik hazır oda seyahete çıkmışken bende anneme geldim..En azından bişiler için vesile oluyorum diyebilirim geldiğimin akşamı kızıma mamasını hazırlamak için mutfağa indim geldim ( bu arada dışarıda da dehşet yağmur vardı) birden çok fena su sesi gelmeeye başladı aman yarrabi indim mutfağa musluğun altındaki boru patlamış evi su bastı ( annemlerde uykuya yeni dalmışlar dymamışlar bile) haydi bu sefer onu temizledik...annemin evini sildim süpürdüm derken yiğenimin okuluna gittim geldim .. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi gözüküyor...
Ceco cum geçmiş olsun canım..
umutcum pirinç ununu bende kendim çekiyorum bebeğime muhallebi yaparken hazırını alıp kullanmıyorum .. yalnız ben azıcıkta kavuruyorum bebekte ( yada benimkinde öyle oldu az gaz yaptı )..
şekeride aynı şekilde bizde pudra şekeri haline getiriyoruz..zaten kullandığımız az genelde onuda dışarıdan almanın anlamı yok sanırım...
Ama seni cidden tebrik ediyorum.. Kuzucukların çok şanslı....
Hepinize iyi geceler bu arada..
Biliyosunuz birkaç gündür moralim bozuk, ama ilk kez yemekten çıkarmıyorum acısını. İştah falan kalmadı. Hala daha ses yok kafayı yemek üzereyim...
Bugün canım çok tatlı istedi dukan pudingi gibi bişey yaptım çok az ondan yedim. Havalar soğudu ya deli gibi tatlı istiyorum.
Haftasonu şehirdışındayım, kuzenimin nişanı var. Giyecek bişeyler baktım ama tabi ki olmuyo elbiselerim falan. Toplam 10 kg gitti, bakınca belli oluyor zayıfladığım ama son 10 kilomu zaten yeni almıştım. Hala kıyafet sorunum var haliyle. Akşam ona da moralim bozuldu biraz. Cuma yola çıkacağım için vaktim azaldı, yarın çıkıp Mango'ya bakayım diyorum. Tamamen zayıflamadan alışveriş yapmak istemiyordum ama mecburen alcam bişeyler. Nette baktım bikaç parça beğendim inşallah üstümde de güzel olurlar...
Neyse böyle işte. Depresif ruh halimden çıkabilirsem gündüz sohbete de gelirim. 1-2 gecedir içimi döktüm kaçıyorum gibi oluyor, kusura bakmayın. Hadi öptüm sizi!
Banucuğum, sağol canım güzel sözlerin için de... Sultan'a yazdığım gibi, sanki taltif edilmek için yazmışım gibi ezildim büzüldümSanki bilmiyoruz senin yaptıklarını da
Bak tuzu da güzel aklıma getirdin, Çankırı mağara tuzunu alıp öğütmek de çok iyi fikir. Tuz her yemeğe az ya da çok konuşduğu için önemli bence. Karabiberi ben de bakır öğütücüde öğütüyorum, elektirikli olandan kokusu zor çıkıyor diye. Ama bakırı da kalaylamak gerekir belli süre sonra diye aklıma takıldı geçen gün. Ben 2 senedir filan kullanıyorum bakır olanı. Yakında yenisini alacağım sanırım.
Tekrar geçmiş olsun diyeyim sana da. Yalnız evde oturup dinlenmez öööyle ayağının altına vicks sürüp çarşı pazar gezersen zor iyileşirsin bacıııım. (Nurhayat tadında olduAyağı yanmış kediler gibi diyorsun ya sen, siz de ayağı vicsli kediler olarak dolaşmışsınız :))))
Geçmiş olsun canım. Evde fazla hasar yoktur umarım. Gerçi zahmeti bile yetiyor. Senin bebişin de çok şanslı. :)
Tabii veririm. Hemen vereyim hatta:
Ev yapımı cips: Patatesleri soyup rendenin cips rendeleme tarafı ile rendeliyoruz. Hemen hemen tüm rendelerde uzun cips bıçağı bulunuyor, evdeki rendede yoksa bile çarşıda pazarda bulup böyle bir rende ediniyoruz. Elektirikli ya da elle çalışan dilimleyiciler de pratik oluyor. Patatesleri incecik rendeleyince (kağıt gibi ince de olmasın, kuruyor ve yanıyor o zaman) bir diş sarımsak rendesi+sızma zeytinyağı+bir tutam kuru fesleğen+bir tutam kekik+tuz+bir fiske karabiberi bir kasede karıştırıp patates dilimleri ile iyice harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye teker teker diziyoruz (patatesler üst üste binerse yumuşak oluyor). Isıtılmış fırına verip uçları kızarıp, rengi koyu sarı olana kadar 220 derecede kızartıyoruz.
Baharatlar damak tadına göre değişebilir tabii. Ölçüleri de yaklaşık; 4 adet yumruk ebadında patates için 1.5 çorba kaşığı sızma yağ olarak verebilirim
Bisküvi: Bu sıralar en sık yaptığım tarifi vereyim; bir ufak çay bardağı sıvı yağ (ben fındık yağı kullanıyorum)+ 100 gr yumuşamış tereyağı (ince pakelerin dörtte üçü)+ bir yumurta+100-110 gr pudra şekeri (yaklaşık 8-9 tepeleme çorba kaşığı)+ 1 tatlı kaşığı tarçın+ 2 çorba kaşığı dolusu ince çekilmiş fındık unu + vanilya+ aldığı kadar un. Tüm malzemeleri kolay şekil alan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde karıştırıyoruz. (Unu azar azar koyarak tabii) İnce açarak çay bardağı ya da kalıpla kesiyoruz, 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruzAfiyet olsun...
*Fındık, tarçın, portakal kabuğu gibi malzemeler isteğe göre eklenip çıkarılabilir.
Sağol Esracığım güzel sözlerin için. Bebiş yola çıkınca yapmaya başlarsın eminim
Çok geçmiş olsun bu arada. Geçen hafta benim ufaklıklar da hasta olmuştu biliyorsun. Doktorumuz bağırsakları tutan bir virüsün çok yaygın olduğunu söylemişti, kusma ve karın krampları yapıyormuş. Belki seninki de virütikti... Şimdi çok daha iyisindir umarım.
...
Özlem hayırlı olsun yeni işyeriniz. Kızmakta haklısın.. Geri dönüş, kapora iptali filan söz konusu değil anladığım kadarıyla? O halde haftada 3 gün gitmek ya da Şirinevler'e tek vasıta gidebiliyorsan oradan kuzenle buluşup onun arabasıyla gitmek uygun olabilir mi acaba?
İnşallah canım. Tam bitti derken... İyice stres oldum
Elbisem de bu:
Zayıflıyorum diye idareten bişey aldım zaten evde olacak nişan..
Eki Görüntüle 569756
İnşallah canım. Tam bitti derken... İyice stres oldum
Elbisem de bu:
Zayıflıyorum diye idareten bişey aldım zaten evde olacak nişan..
Eki Görüntüle 569756
bu sabah soguk demeden tam 80 dakika yürüyüp geldim azıcık terledim yaz olsa sırılsıklam olurdum
Günaydın kuzucuklar :)
Dün akşam eşimin kardeşi ve onun eşiyle yoldaki bebeklerine bebek arabası almaya gittik. beğendikleri bir model vardı onu aldık. öyle sevindiler ki biz de çok sevindik. zaten ailelerden destek alarak ev kredisi öderlerken bebekleri süpriz yaptı. el birliğiyle herkes bir şeyleri yapmaya çalışıyor o yüzden. bebekler için bir şey yapmaya bayılıyorum ama bu hediye çok daha anlamlı oldu. inşallah sağlıcakla doğar da gezer arabasıyla minik. darısı bebek dileyen tüm hepimize arkadaşlar
dün akşam baya iyileşmiştim annemin çorbasını içince. gece uyuyamadım ama bugün turp gibiyim şükür. Dafi ablacım, Umutcum, Eminecim ve geçmiş olsun dileyen tüm arkadaşlar sağolun. iyi ki varsınız ya, anneme-eşime nazlanmadığım kadar size nazlanıyorum
Umutcum kimse senin onaylanmayı bekleyerek öyle şeyler yazdığını düşünmez. sen zaten her konuda elinden geldiğince hepimze yardım etmeye, fikir sunmaya çalışıyorsun. ben aylardır jinekolojik muayneyi endişemden ertelerken senin Ebruya yazdığın sözler cesaret vermişti. iyi ki de okumuşum o yazdıklarını da gittim doktora. artık aklıma takılıp durmuyor. varlığın hakikaten güven veriyor bu yüzden :)
bu arada diğerlerini zaten çok kullanmıyoruz ama tuz fikri benim de aklıma yattı. markası olan bir himalaya tuzu kullanıyorum ama yine de güvenemiyorum. bir de çok pahalıya geliyor o şekilde. öğütücü bulabilirsem kaya tuzu mu daha yararlıdır acaba, mağara tuzu mu? ben pek bilgili değilim tuzlar konusunda.
Cecoşum wicks ne güzel işe yaramış. annemin arada gıcık eden bir öksürüğü var. ne yaptıysak çözemedik, kaynağını da bulamıyorlar. wicks alıp sürmesini söylücem, valla işe yararsa çok mutlu olucam :) çok sağol bilgi ve deneyimlemen için :)
Meyracım o ne kadar sevimli bir kedi ya öyle. cimcime resmen, nasıl güzel gözleri var. maşallah :) ben kedileri biraz hırçın ve deli bulurdum, sayenizde yumuşadım onlara karşı :)
regl için de üzülme. hayırlısıyla gelir inşallah bebeğin. ama önce diyete yoğunlaş kuşum, birkaç kilo vermek bile yumurtlamanı kaliteli hale getirecektir.
site yine arızaya bağlandı galiba......
yine yavaşladı site
teşekkür ederiz esra teyzesi:)))
kedişimde teşekkür ediyor sana ve sana merhaba demek için pati sallıyoooo:)
rgl konusu içnde teşekkürler canım, hayırlısı....
inş yoldaki yiğeniniz hayırlısı ile biner arabasına:))
bugün bişeyinin kalmadığınada çok sevindim orticanım:))
ben gidip kendime bir çay demleyim, yoksa sızıp kalıcam....
bu kadar erken kalkmaya pek alışkın değldir benim bünyemde:)))
hadi gel esracım çaya, beraberce olsun:)olmazmı????
Fadimecim inşallah alırsın emeklerinin karşılığını bir an önce. suyu ihmal etmiyorsun değil mi?
hergün en az 2 lt 3 kupada bitki çayı örnek papatya ,yeşil çay ,siyah çay ,ayran günlük 3 b
herkeslere günaydıııın:))
daha hiç geçmişe göz atmadım...
bugün sabah 7de eşimi işe diye geçirirken bize küçük ve sürpriz bir misafir gelmiş kapının önüne:)))
ama nasıl sevindim varya:))))
1günde olsa benimde artık bir kedim vaaaar:))
heralde Allah dedi; kedi kedi diyodun al sana kedi:)) inş....
şimdi minderinde yatıyo mışıl mışıl.....(benim eski yün kazağımı minder yaptım ona)
eşimde giderken diyoki dikkat ette evi pisletmesin:)))
sanki çöptenekesini aldım içeri
eşim titizliğinden zaten evde kedi istemiyo..... neyse sağlık olsun yinede......
7den bu yana uyku falan kalmadı zaten, kediyi sevcem diye:)))
süt içtik, su içtik, az oynadık......
suyuda kaloriferin damlayan bi yeri vardı, kap koymuştum oraya damlasın diye, gitti ordan içti içme dedikçe:))
çok akıllı, ve uysal, ama belli sokakta büyümüş sokak kedisi, yavru henüz, aynı sibirya kurduna benziyo:))
iran-boz kedi olan tekir kırması bi kedi; çinçilla olmuş artık heralde:))
elleri falan aynı iran kedisi gibi küçücük:)))
sizin çin foto çektim)) onuda koyucam şimdi foruma....
belki bahçede besleriz, onu düşündüm ama henüz karar vermedim, çünkü sorumluluğunu aldımmı kolay kolay bırakamam unutamam ben bir hayvanı....
küçük bir bahçemiz var şuan.....
işteee misafirimizzzz:))))
sabah erken saatler olduğu için ve birde perde falan kapalı olduğu için az karanlık ama olsun:)))
Eki Görüntüle 569827 Eki Görüntüle 569828 Eki Görüntüle 569829 Eki Görüntüle 569830
NUHAN ABLAAA nasıl beğendinmi misafir kedişimi:))))
sibirya kurduna benziyo değilmi??
VEEE SİZ İYİKİ VARSINIZ CANLARIM.....
SİZİ SEVİYORUM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?