91 kilodan 50 kiloya maratonum

BenimZorHayatim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
1.573
734
Evet bayanlar 161 boyunda tami tamina 91 kilo yum
Ve diyete basliyorum
En dusuk kilom 58 di. Ama ben onun bile asagisini 50 kiloyu hedefliyorum
Tabi dile kolay 41 kg vermek
Uzun surecek belki 1 yil ama dirayetli olacam tartida 50 yi gorene kadar yilmicam. Hep ayni tarz kiyafet giymekten giydigimin yakismamasindan biktim artik ustume dogru durust birsey almak gelmiyo icimden cunku aynaya bakiyorum yakismiyo onde gobek yanda simitler kalin bacaklar boyda kisa. Boyundan 30 sayi yukardayim . Ben bu hale nasil geldim peki???
Dogumlar cocuk bakmak 7/24 hareketsiz bir hayat gurbete gelisimiz yalnizlik is bulamamak issizlik ve sonuc duygusal boslugu yemek yiyerek gidermeye calisan ben mutsuz bir evlilik de cabasi
Farkettimki yemek yiyerek hicbir sorun cozulmuyo aksine ustume kilo lar yapisiyo ve ben aynaya baktikca daha mutsuz oluyor caresiz hissediyorum. Haydi bana destek olun sizlerin destegi benim icn cok onemli

Canim ben de bugun basladim diyete birlikte devam ederiz ben de 75 kiloyum dogum sonrasi veremedim ama öncesinde de atmişardaydim benim de hedefim 50 kg olmak 25 kg da az degil ama Allah yardimcimiz olsun insan biseyi gercekten isterse basarir bence bu gune kadar cok takmiyodum ama baktim ciktikca cikiyorum dur dedim ve inaniyorum ki insan kendi icin biseyler yapinca daha mutlu oluyor, alisveris daha zevkli oluyor, kendini daha cok begeniyosun, bu da insanin kendine olan guveni artiyor, saygisi artiyor ki insan önce kendini saymali diye düsünüyorum cok mu önemsiyorum bilmiyorum bazi kisiler kilolu olmasina ragmen cok guzel ve ozguveni yuksek olabiliyor ama yinede bana fazladan yuk tasimak gibi geliyor, hadi hayirlisi :KK43:

Oncelikle cevap yazdigin icin cok tesekkurler evet canim kilo fazla yuk insanda soyle hesap et ortalama 9 yasinda bir cocuk 40 kilo civari oluyo ben iste bedenimde her an 9 yasinda bir cocuk kadar fazladan agirlik tasiyorum. Okadar kotuki inan disari cikasim gelmiyo kendime olan ozguvenim bitti. Is ariyorum bulamiyorum uzun suredir hos bulsam bu kiloyla hergun ne giycem nasil ise gitcem demi ama benim bu duruma gelme sebebim suna inan yurtdisinda yasamam issiz evde kalip surekli cocuklarla ilgilenmem. Hayatimdaki eksiklikleri son 1.5 senedir yiyerek tamamlamaya calisiyorum yanlis ama yaptigim buydu. Duygusal yeme bozuklugundan bu hale geldim yani. 1.5 sene once 73 kiloydum. Zaten ortala 66-75 arasiydim bu bile cok ama yine idare ediyodum.simdi 9 lu rakamlara ciktim acil bu gidise dur demezsem 100 leri gorebilirim allah korusun suandabile sismanim yaa. Vermesi cok zor korumasida cok zorkilo almaya musaitsek hep dikkat etmeliyiz aksi halde fazlasi geliyo. Ben biara 87 kiloydum kendimi nerdeyse ac birakarak 4 ayda 66 ya dusmustum 21 kilo vermek benim 3 beden dusmemi sagladi ama biraktim yine kilo aldim aldim 85 e ciktim sonra yine bir diyet hop 68 e dustum sonra yine biraktim simdi 91 daha oncesi de belki 3 kez daha kilo alip vermem oldu yeyip yeyip kilo almayanlara oyle gicigimki anlatamam

Cnm o zaman vermen daha kolay olur bence gecen seneye kadar daha yetmislerdeymissin boyumuza gore yine cok ama olsun napalim gecmis olsun bende her sorunda kendimi buzdolabinim icinde buluyorum malesef ama sanki yanlis diyetlerle bir verip bes almissin gibi geldi bana anlattiklarina gore saglikli beslenmiyoruz diyet yerine saglikli beslenme aliskanligi kazanmaliyiz su tuketimi hareketli yasam aparatif seyler yerine saglikli yiyecekler yemeliyiz mesala ben cikolata canavariyim her turlu tatliyi cok seviyorum yatmadam hep cay icerdim kekler vs. ya da hazir seyler ekmek aralari gibi bi suru hata ama artik dikkat eficem yedigime ictigime :KK43:

Oncelikle cevap yazdigin icin cok tesekkurler evet canim kilo fazla yuk insanda soyle hesap et ortalama 9 yasinda bir cocuk 40 kilo civari oluyo ben iste bedenimde her an 9 yasinda bir cocuk kadar fazladan agirlik tasiyorum. Okadar kotuki inan disari cikasim gelmiyo kendime olan ozguvenim bitti. Is ariyorum bulamiyorum uzun suredir hos bulsam bu kiloyla hergun ne giycem nasil ise gitcem demi ama benim bu duruma gelme sebebim suna inan yurtdisinda yasamam issiz evde kalip surekli cocuklarla ilgilenmem. Hayatimdaki eksiklikleri son 1.5 senedir yiyerek tamamlamaya calisiyorum yanlis ama yaptigim buydu. Duygusal yeme bozuklugundan bu hale geldim yani. 1.5 sene once 73 kiloydum. Zaten ortala 66-75 arasiydim bu bile cok ama yine idare ediyodum.simdi 9 lu rakamlara ciktim acil bu gidise dur demezsem 100 leri gorebilirim allah korusun suandabile sismanim yaa. Vermesi cok zor korumasida cok zorkilo almaya musaitsek hep dikkat etmeliyiz aksi halde fazlasi geliyo. Ben biara 87 kiloydum kendimi nerdeyse ac birakarak 4 ayda 66 ya dusmustum 21 kilo vermek benim 3 beden dusmemi sagladi ama biraktim yine kilo aldim aldim 85 e ciktim sonra yine bir diyet hop 68 e dustum sonra yine biraktim simdi 91 daha oncesi de belki 3 kez daha kilo alip vermem oldu yeyip yeyip kilo almayanlara oyle gicigimki anlatamam
4 ayda 21 kiloyu nasil verdn cnm benimde 6 ayim var 78 kilodan 58 e düsmek istiyorm

Cnm o zaman vermen daha kolay olur bence gecen seneye kadar daha yetmislerdeymissin boyumuza gore yine cok ama olsun napalim gecmis olsun bende her sorunda kendimi buzdolabinim icinde buluyorum malesef ama sanki yanlis diyetlerle bir verip bes almissin gibi geldi bana anlattiklarina gore saglikli beslenmiyoruz diyet yerine saglikli beslenme aliskanligi kazanmaliyiz su tuketimi hareketli yasam aparatif seyler yerine saglikli yiyecekler yemeliyiz mesala ben cikolata canavariyim her turlu tatliyi cok seviyorum yatmadam hep cay icerdim kekler vs. ya da hazir seyler ekmek aralari gibi bi suru hata ama artik dikkat eficem yedigime ictigime :KK43:
Ahh sorma bende hamurisi pogaca borek gozleme sarma manti kek cikolata delisiyim tabi bunlari hergun yemiyom ama yiyodum tabi . Aynen oyle hizli kilo vermek icin asiri diyetler yapinca sonuc bu oluyo 20 verip 30 aliyorum ayni hizla . Ama sabirisiz bir insanim yani 40 kilo vermek icin saglikli bir sekilde belki 2 yil lazim ama ben 10 ayda max kurtulmak istiyom buda haliyle devam etmezsen butun emekler cope gidiyo fazlasi geri geliyo. Haklisin yeme aliskanliklarimizi kokten degistirmeliyiz cnm

4 ayda 21 kiloyu nasil verdn cnm benimde 6 ayim var 78 kilodan 58 e düsmek istiyorm
Durustce cevap veriyim stresli bir donemimdi okadar buyuk stres yasadimki ilk 2 hafta yemeden icmeden kesildim desem yeridir bi baktim ilk ay 6 kilo gitmis 81 ken de bilincli olarak ustune cok az yiyerek devam ettim tabi stres devam ediyodu istahim kapanmisti bi kere . Kalan 3 ayda da gunluk 1000 kaloriden az yedim resmen ac dolasarak verdim yani birde evde youtube videolarini acip aerobik yapardim 1 er saat haftada 4gun

Durustce cevap veriyim stresli bir donemimdi okadar buyuk stres yasadimki ilk 2 hafta yemeden icmeden kesildim desem yeridir bi baktim ilk ay 6 kilo gitmis 81 ken de bilincli olarak ustune cok az yiyerek devam ettim tabi stres devam ediyodu istahim kapanmisti bi kere . Kalan 3 ayda da gunluk 1000 kaloriden az yedim resmen ac dolasarak verdim yani birde evde youtube videolarini acip aerobik yapardim 1 er saat haftada 4gun
Himm stresli günlerin icin üzüldm cnm. Umarm bidaha kötü günler gecirmezken verirsin kilolarini. Isteyince veriyosun cünkü anlattiklarindan anlasiliyor

kilo vermek önce beyinde bitiyo asla diyet moduna girmeyin ben 6 ayda 13 kilo verdim ben
sadece yediğimim yarısını yedim çikolatada baklavada börekte mantıd herşey yedim ama sofradan aç kalktım tabağa belli miktar koyun ondan başkasını almayın birazda hereket edin inanınki kolayca gidiyo uzun sürede bile olsa gidiyo kendinize sabah kalınca söz verin sözünüzü tutun başkası değil kendiniz için sağlığınıza kavuşmak için yapın bunu aynaya baktığınızda bunu ben başardım demek için

kilo vermek önce beyinde bitiyo asla diyet moduna girmeyin ben 6 ayda 13 kilo verdim ben
sadece yediğimim yarısını yedim çikolatada baklavada börekte mantıd herşey yedim ama sofradan aç kalktım tabağa belli miktar koyun ondan başkasını almayın birazda hereket edin inanınki kolayca gidiyo uzun sürede bile olsa gidiyo kendinize sabah kalınca söz verin sözünüzü tutun başkası değil kendiniz için sağlığınıza kavuşmak için yapın bunu aynaya baktığınızda bunu ben başardım demek için
Baklava manti borek aman allahim onlari yiyerek zayiflayabilcemi hic dusunmuyorum belki kilolar gidince koruma doneminde uygulayabilirim ama sofradan ac kalkabilmek de irade is

Bugun yediklerim
Sabah 1 buyuk boy sutlu kahve
1 zeytinli pogaca oglen 5 kasik beyaz pilav 10 kasik tavuklu sebze yemegi yarim kase yogurt
Ara 250 kalori degerinde sicak cikolata
Aksam 1 bardak sekerli cay 4 eti biskuvi 3 cizi kraker
8 tane cilek
Butun gun yediklerim bu sizce nasil

Bugun yediklerim
1 zeytinli pogaca oglen 5 kasik beyaz pilav 10 kasik tavuklu sebze yemegi yarim kase yogurt
8 tane cilek

kendinize eziyet ettiğinizi düşünüyorum,
aç kalıyorsunuz ancak sağlıklsız ürünler seçmişsiniz, poğaça pilav,sıcak çikolata,bisküvi,şekerli çay
hepsi karbonhidrat
sabah domates salatalık yumurta peynir bolca yedikten sonra
öğlen çorba yoğurt
akşam salata,sebze veya et yemeği (saat 7 gibi)
porsiyonlarınızı küçük tutarak
kahve çay sütsüz ve şekersiz, yarım meyve molaları ile

bence size daha fazla tokluk hissi ile yardımcı olacaktır, niyetim canınızı sıkmak değil
sakın yanlış anlamayın ,bu şekilde beslenmeyi uzun süre sürdüremezsiniz, sıkılırsınız hızlı kilo verip
hızla tekrar alırsınız,
beslenme şeklinizi değiştirecekseniz uzun vadeye yayıp,kendinizi kasmayan listeler uygulamanız gerekir.
umarım yardımcı olmuşumdur.

Bugun yediklerim
8 tane cilek
bence fazla karbonhidrat ve şeker var..sabah ögle akşam 2şer dilim ekmek yesen ve ögle veya akşam sebze yemegi veya et yemegi yesen..kısaca daha düzenli beslensen :KK66:

not:
5 kaşık pilav:2,5 dilim ekmek
tavuklu sebze yemegi 10 kaşık fazla geldi bana,8 kaşık en fazla
sıcak çikolata bol şeker
şekersiz çay içmeye alışsan :KK66:
bisküvi ara ögünde 3 olsa da çizi olmasa :KK66:
pogaça:2 dilim ekmek

bence fazla karbonhidrat ve şeker var..sabah ögle akşam 2şer dilim ekmek yesen ve ögle veya akşam sebze yemegi veya et yemegi yesen..kısaca daha düzenli beslensen :KK66:

not:
5 kaşık pilav:2,5 dilim ekmek
tavuklu sebze yemegi 10 kaşık fazla geldi bana,8 kaşık en fazla
sıcak çikolata bol şeker
şekersiz çay içmeye alışsan :KK66:
bisküvi ara ögünde 3 olsa da çizi olmasa :KK66:
pogaça:2 dilim ekmek
Bende tam senin resimli diyet gunlugunu inceliyordum iyiki benim konuma geldin simsims
Haklisin tekduze besinler sekeri cikolatayi tatliyi malesef cok seviyorum ekmek bugun yemedim pilav yedim yerine pogaca da cok canim cektigi icin oldu. Sanirim sebze yemekleri ve corbalara salatalara agirlik vermem gerekcek. Sen sanirim sabah ara ogle ara aksam seklinde menu yapiyosun secimlerin ve kendine hazirladigin yemekler cok saglikli ve renkli gorunuyo senden ogrenecek cok seyim var beni yalniz birakma simsims lutfeeennn

Bende tam senin resimli diyet gunlugunu inceliyordum iyiki benim konuma geldin simsims
Haklisin tekduze besinler sekeri cikolatayi tatliyi malesef cok seviyorum ekmek bugun yemedim pilav yedim yerine pogaca da cok canim cektigi icin oldu. Sanirim sebze yemekleri ve corbalara salatalara agirlik vermem gerekcek. Sen sanirim sabah ara ogle ara aksam seklinde menu yapiyosun secimlerin ve kendine hazirladigin yemekler cok saglikli ve renkli gorunuyo senden ogrenecek cok seyim var beni yalniz birakma simsims lutfeeennn
mevsimlerden roma diye bir blog takip ediyorum ve ordaki listeyle 12 kilo verdim.gerçi çok yavaş verdim ama o benle alakalı bir durum :) google a mevsimlerden roma yazıp blogu incelersen belki sen de faydalanırsın.. kek te var bisküvi de ama herşey dozunda :KK66: destege hazırım canım :KK19: soruların olursa özelden veya burdan konuşabiliriz..

kendinize eziyet ettiğinizi düşünüyorum,
aç kalıyorsunuz ancak sağlıklsız ürünler seçmişsiniz, poğaça pilav,sıcak çikolata,bisküvi,şekerli çay
hepsi karbonhidrat
sabah domates salatalık yumurta peynir bolca yedikten sonra
öğlen çorba yoğurt
akşam salata,sebze veya et yemeği (saat 7 gibi)
porsiyonlarınızı küçük tutarak
kahve çay sütsüz ve şekersiz, yarım meyve molaları ile

bence size daha fazla tokluk hissi ile yardımcı olacaktır, niyetim canınızı sıkmak değil
sakın yanlış anlamayın ,bu şekilde beslenmeyi uzun süre sürdüremezsiniz, sıkılırsınız hızlı kilo verip
hızla tekrar alırsınız,
beslenme şeklinizi değiştirecekseniz uzun vadeye yayıp,kendinizi kasmayan listeler uygulamanız gerekir.
umarım yardımcı olmuşumdur.
Cok haklisin sagliksiz sadece sok diyetler yapmaya aliskin oldugum icin olsa gerek daha once kilo verirken 4 ayda 21 kilo . Inan sadece 4 dilim sandvic meyvesuyu kahvelerle vernistim cok sagliksiz kendimi ac birakarak verdim ve tabi eski yeme sistemime donunce 1 yil sonra basladigim yerdeydim

mevsimlerden roma diye bir blog takip ediyorum ve ordaki listeyle 12 kilo verdim.gerçi çok yavaş verdim ama o benle alakalı bir durum :) google a mevsimlerden roma yazıp blogu incelersen belki sen de faydalanırsın.. kek te var bisküvi de ama herşey dozunda :KK66: destege hazırım canım :KK19: soruların olursa özelden veya burdan konuşabiliriz..
Ilk sorum hergun kendine ozel yemek yapiyormusun tarifleri yemek fikirlerini o blogdanmi aliyosun.
Ikincisi 12 kiloyu nekadar surede verdin duzenli sporda yaptinmi
Anlasilan sen diyet degil beslenme aliskanligini degistiriyorsun yada banami oyle geldi birde
Yemeklerin super ama hic et tavuk yok vejeteryanmisin

Ilk sorum hergun kendine ozel yemek yapiyormusun tarifleri yemek fikirlerini o blogdanmi aliyosun.
Ikincisi 12 kiloyu nekadar surede verdin duzenli sporda yaptinmi
Anlasilan sen diyet degil beslenme aliskanligini degistiriyorsun yada banami oyle geldi birde
Yemeklerin super ama hic et tavuk yok vejeteryanmisin
ilk önce yeni profil resmine bayıldım..ben de bi ara bu resmi sayfamda paylaşmıştım..gayet motive edici :KK19:
birincisi yemek fikirleri bana ait, haftalık program yapmıyorum veya biryerden bakıp yapmıyorum..yarına ne yemek istiyorsam onu yiyorum :kk77:

ikincisi hayır maalesef düzenli spor yapmadım.. ama eskiye göre arttırdım diyelim.ilk 6 kiloyu 6 haftada vermiştim ben..sonra tatildi vs başka özel şeylerle hep bi kaçamak moduna girdim..verdigim kilodan zaman zaman 2-3 kilo aldıgım oldu.yaklaşık 1 yıldır aynı kilolardayım..şimdi ben de yeniden başladım :KK5:

üçüncüsü evet kesinlikle bu hayat boyu yapılacak bir beslenme :KK66:
dördüncüsü evet iyi tahmin, vejeteryanım :cool:

ilk önce yeni profil resmine bayıldım..ben de bi ara bu resmi sayfamda paylaşmıştım..gayet motive edici :KK19:
birincisi yemek fikirleri bana ait, haftalık program yapmıyorum veya biryerden bakıp yapmıyorum..yarına ne yemek istiyorsam onu yiyorum :kk77:

ikincisi hayır maalesef düzenli spor yapmadım.. ama eskiye göre arttırdım diyelim.ilk 6 kiloyu 6 haftada vermiştim ben..sonra tatildi vs başka özel şeylerle hep bi kaçamak moduna girdim..verdigim kilodan zaman zaman 2-3 kilo aldıgım oldu.yaklaşık 1 yıldır aynı kilolardayım..şimdi ben de yeniden başladım :KK5:

üçüncüsü evet kesinlikle bu hayat boyu yapılacak bir beslenme :KK66:
dördüncüsü evet iyi tahmin, vejeteryanım :cool:
Ya nedense bende bu kilolar cabucak gitmeli dusuncesi oluyo basarimi o hafta ne kadar kilo verdigimle baglantili goruyorum psikolojik bisey bu. senin sistemin gayet saglikli insani kasmadan sikmadan yavas ama kalici kilo verdirir ama benim dusuncem hep ilk ay 6 kilo gitmeli 2. Ay 5 3. Ay 4 4. Ay 4 seklinde aslinda sagliklisi belki 4 ayda 8 kilo vermek ama gel gelelim ben bu dusunceyle tatmin olamiyorum sabirsiz kisiligimin etkileri burdada belli oluyo. Aslinda hizli giden daha hizli donuyo ben bunu defalarca yasadim da bu kez nasil bir denge oturtacam bilmiyorum.
Birde bikkinlik hayata karsi bosvermislik hedefsizlik sorunlu evlilik beni bu hale getirdi en cok. Hislerimde hayatimda buyuk bosluklar var ve ben ne yazikki onlari yiyerek her istedigimi istedigim anda tuketerek doldurmaya calistim. Yanlis oldunu bile bile umursamamak ve her gecen gun yedikce anlik mutluluk hissettim ve daha cok yemege dustum. Kisiligim sinir engeller monotonluk kaldirmiyo sanki bir bas kaldiris gibi ciss hamurisi pasta tatli yok ve ben dusunuyordumki hayir canim bunu istiyo bunu yicem kendimi niye engelleyimki

X