##aaa çocuğunuz olmuyor mu## sorusu....

dutyapragi

evimin neşesi seni bekliyoruz
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
1.270
446
Malesef çocuğum olmuyor.Olmuyor kelimesinden nefret ediyorum.
Ben henüz allah nasip etmedi diyorum.
derdim şu:
4 yıllık evliyiz. 1.sene hiç düşünmedik. 1 yıldan sonra 1yıl geçti sonra hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım. Sonrasında 2 senedir malesef çocuk sahibi olamadık. Ben tedavi yollarını deniyorum. Ama olmuyor. Ben bunun derdi ve üzüntüsüyle maddi ve manevi mücadele ederken zaten çok yıpranıyorum. Birde bunun üzerine insanların aaa çocuğunuz olmuyor mu. Aaa gezmeye doymadınız mı düşünün artık çocuk zaman geçiyor... gibi gereksiz konuşmalara maruz kalıyorum. Birde çok kalabalık bir yerde çalışıyorum.
bu sorulara çok etkili cevap vermek istiyorum. Beni artık kırmalarına izin vermek istemiyorum
fikir...fikir...

benim cocuk derdimde herkesi pek bi gerdi.. istersem hic cocuk yapmam acelem yok de
birdaha sormaya cesaret edemesinler

insanlar neden boyle
yoksa neden sevgilin yok, varsa nisan nezaman, nisanlan dugun nezaman, hadi cocuk yapin, cocuk olunca, ee ikinci nezaman......insani hasta ediyolar
aldirmamaya bak canim

Bu arada Rabbim tez zamanda nasip etsin insallah

zikkimin koku diyin mesela sorana..
Kuru dala bile can veren Rabbim size de verir insallah en yakin zamanda,uzulmeyin.
hamile kalip dusuk yaptiginiza gore olmuyor degil belki strese giriyorsunuzdur.Ovulasyon testi denediz mi buarada,gebelik kisminda topicleri var.

benim cocuk derdimde herkesi pek bi gerdi.. istersem hic cocuk yapmam acelem yok de
birdaha sormaya cesaret edemesinler

insanlar neden boyle
yoksa neden sevgilin yok, varsa nisan nezaman, nisanlan dugun nezaman, hadi cocuk yapin, cocuk olunca, ee ikinci nezaman......insani hasta ediyolar
aldirmamaya bak canim

Bu arada Rabbim tez zamanda nasip etsin insallah
Amin inşallah☺

zikkimin koku diyin mesela sorana..
Kuru dala bile can veren Rabbim size de verir insallah en yakin zamanda,uzulmeyin.
hamile kalip dusuk yaptiginiza gore olmuyor degil belki strese giriyorsunuzdur.Ovulasyon testi denediz mi buarada,gebelik kisminda topicleri var.
Güzel fikir
zaten o topiklerin aktif üyesiyim. Oradan çok fikir alıyorum

en etkili yöntem onları mahçup edip pişman etmek..
zaman geçiyor düşünün birtane dediklerinde ben olsam çocugum olmuyor bende çok istiyorum diyip g.t ederdim...
sonrada mahçup ve utanmış bir şekilde vicdanlarıyla başbaşa bırakırdım..
rabbim tez zamanda bir yavru nasip etsin size..

Rabbim tez zamanda hayirlisiyla evlat sahibi olmayi nasip etsin canim Rabbim doğru zamanki bekliyor sikma canini..

Ayrıca neden olmuyor diyene İstemiyorum de bozuntuya verme arsizliga vur rahatim boyle de sen onlarla dalga gec hayat bazen dalga istiyor yoksa gecmiyo bak nasil bozuluyorlar öyle

en etkili yöntem onları mahçup edip pişman etmek..
zaman geçiyor düşünün birtane dediklerinde ben olsam çocugum olmuyor bende çok istiyorum diyip g.t ederdim...
sonrada mahçup ve utanmış bir şekilde vicdanlarıyla başbaşa bırakırdım..
rabbim tez zamanda bir yavru nasip etsin size..
Amin inşallah☺☺

bırakın onu biz düşünelim deyin....bende sinir oluyorum bu tarz sorulara..herşey nasip 7 aydır bizimde olmuyor..Allah ın bir bildiği vardır..

Kırılmak istemiyorsan kıracaksın cnm. Hiç o üzülür mü bu üzülür mü diye düşünmeyin. Sizin özelinize burnunu sokma hakkını kendinde görüyorsa siz de kıracaksınız. Ben evlilik meselesinde böyle yapıyorum. Baya baya sindiler. :KK48:

Bence bir baska doktora daha gidin. 2 yil olmus bana tüp bebek icin erken degil gibi geldi. Umuyorum en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz.
Sorunuza gelince benim en etkili gordugum tutum sizinle ayni durum icinde olan bir tanıdığımin acikca 'olmuyor' demesiydi. Hatta sorulmadan soyluyordu. Kimse de arkasından konusamiyordu

evli degilim ama sürekli cocuk dogurun. Zamani geldi, yapin bi tane daha diyen insanlara tahammül edemiyorum. Ya size ne allahin askina. Insanlarin ne cektigini bilmiyolar. Belki olmuyo, belki oldu ve cocugu düstü. Insanlarin acilarini desmenin ne alemi var. Cok meraklilarsa kendileri yapsin birer tane:KK67:

Doktorum henüz tüp bebek için erken diyor.
canım doktorunu dinle bence yeğenimde 8 yıllık evli çocuğu olmadı doktorlarda sebep bulamadı olur acele etme dediler ama bunlar aşılama yaptırdı tutmadı tüpbebeğe başladılar adet olmayı bekliyordu ama olmadı meğerse hamile kalmış :-):-)çok mutlu olduk şimdi üç aylık hamile

derdim şu:
4 yıllık evliyiz. 1.sene hiç düşünmedik. 1 yıldan sonra 1yıl geçti sonra hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım. Sonrasında 2 senedir malesef çocuk sahibi olamadık. Ben tedavi yollarını deniyorum. Ama olmuyor. Ben bunun derdi ve üzüntüsüyle maddi ve manevi mücadele ederken zaten çok yıpranıyorum. Birde bunun üzerine insanların aaa çocuğunuz olmuyor mu. Aaa gezmeye doymadınız mı düşünün artık çocuk zaman geçiyor... gibi gereksiz konuşmalara maruz kalıyorum. Birde çok kalabalık bir yerde çalışıyorum.
bu sorulara çok etkili cevap vermek istiyorum. Beni artık kırmalarına izin vermek istemiyorum
fikir...fikir...

aynı sorun bendede var. ..
artık yıldım bu sorulardan allah vermiyor yok İşte demek geliyor içimden...
Yaşın geçiyor sen neden düşünmüyorsun senin yaşında insanların 3 çocuğu var... usandim artık... bazen diyorum...
hayırlısı olsun diyorum... yine aynı sorular kimseyle görüşmek bile istemiyorum. ..ssürekli aynı konu. ..
bide hala dk hapı kullanıyorsun diye soran bile var. .. birakmadim diyorum yalan söylüyorum resmen allah affetsin çok yıprandım bende. ..
Allah büyük ne zamanki nasip eder o zaman olacak. ..

derdim şu:
fikir...fikir...

insanlar her şeye burunlarına sokmasalar olmuyor. ben senin yerinde olsam hiç olmadığını falan söyleyip özel bir derdimi herkesle paylaşmazdım.

nick inden anladığım kadarıyla 87 lisin. 30 umdan önce çocuk düşünmüyorum. büyük sorumluluk de bence.

X