Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan, yemin etti, göreve başladı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan, Başkanlık Divanı'nda milletvekillerinin isimlerini anons etti. Sırası geldiğinde de kürsüden milletvekili yeminini etti.

Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin töreni saat 15.00'da başladı ve gece 01.00 sularında kadar devam etti. Törende HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan da yemin etti.

Öcalan'ın yeğeni, HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, geçici katip üye sıfatıyla Meclis Başkanlık Divanı'nda görev aldı.

ANONSLAR ÖCALAN'DAN

Öcalan, bir süre Başkanlık Divanı'ndan yemin edecek milletvekillerinin isimlerini anons etti. HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, ismi okunduktan sonra milletvekili yeminini kürsüde okuyarak resmen görevine başlamış oldu.

MİLLETVEKİLLERİNİN YEMİN METNİ:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."
http://www.milliyet.com.tr/hdp-sanliurfa-milletvekili-dilek/siyaset/detay/2078334/default.htm

Bence iki şeyi ayırt edebilmeliyiz. Suçlu olan Abdullah Öcalan'dır, Dilek Öcalan değil. Akraba diye, aynı soyadı taşıyor diye kendisine potansiyel suçlu muamelesi yapmak yanlış. Bence de amcasının fikirlerini benimsemiştir ve destekliyordur ama düşünce suç değil sonuçta.

hadi bakalımm bir görelim şunlarıı ne yaptırımları varr..yoksa sadece laga lugamıdır sözleri..

Öcalan'ın dış görünüşüne yönelik eleştirileri yakışıksız buluyorum. Özellikle biz kadınların birbirine bu şekilde yaklaşması hiç hoş değil bence.

Katılıyorum sana görüntüsü ve amcası üzerinden bir insanı yargılamak yanlış. Kadının bu kadar üzerine gidilmesinin hiçbir anlamı yok.

yahu bu kızın ne vasfı var öcalan soyadından başka. Hdp sadece 'Sayın öcalan' densin mecliste diye listeye sokup seçtirtmiş işte. tıpkı akpnin başörtüsüyle meclise gelip otursun diye meclise soktuğu türbanlı milletvekilleri gibi.
Zaten kızın aman ne işim var benim burda gibi bir havası var.
Apo itinin yeğeni tamam da sonuçta pkk da aktif rol üstlenen biri değil bildiğim kadarı ile hatta belki üye bile hiç olmamıştır. Aponun kendi canı ciğeri ya da akrabalarını ateşe atacağını hiç zannetmiyorum binlerce maşası varken.Sabahat tuncel, emine ayna falan girdi o mecliste böğürdü. yani düşününce neler gördük. İyice sirke çevirdiler meclisi.

Erdoğanı nasıl sevmıyorsam , içinin yüzüne vurduğunu düşünüp yorumlar yapabılıyorsam , küçük öcalanıda sevmek begenmek zorunda değilim..
sadece soyadı yeterli benim için. dayısı o kadar olay cıkarırken karşıt bir duruşu çıkmış mı ? madem dayısı suçlu , o değil adaylıgını koymasaydı , hdp den aday olmasaydı vs vs vs..
ha hoş , şöyle bir yazı okudum , sizin yorumlardan sonra ;

İSMİNİ ÖCALAN ÖNERDİ

Abdullah Öcalan’ın İmralı ziyaretleri sırasında, Dilek Öcalan’ın adaylık için başvurması isteğini heyetle paylaştığı belirtiliyor. Hem genç hem kadın olması bakımından Öcalan’ın, yeğeninin üst sıralarda yer alması için de görüş bildirdiği dile getiriliyor.
http://serbestiyet.com/Politika/ocalan-ailesinden-ilk-milletvekili-adayi-134115

buda baska yorum ;
Yeğeninin milletvekili adayı olduğunu tarlada çalışırken öğrendiğini ve şoke olduğunu belirten Mehmet Öcalan, "Yeğenimin adaylığını bizden gizlediler. Dilek Öcalan’ın aday olmasına karşıyım. AK Parti ve diğer siyasi partilerde olduğu gibi Abdullah Öcalan yeğenine kontenjan ayrıldığı söylentileri ortaya çıktı. Ağabeyim böyle bir şey istemedi, istemez" dedi.
http://www.mynet.com/haber/politika/mehmet-ocalandan-yegeninin-adayligina-tepki-1789064-1

Erdoğanı nasıl sevmıyorsam , içinin yüzüne vurduğunu düşünüp yorumlar yapabılıyorsam , küçük öcalanıda sevmek begenmek zorunda değilim..
sadece soyadı yeterli benim için. dayısı o kadar olay cıkarırken karşıt bir duruşu çıkmış mı ? madem dayısı suçlu , o değil adaylıgını koymasaydı , hdp den aday olmasaydı vs vs vs..

İSMİNİ ÖCALAN ÖNERDİ

Abdullah Öcalan’ın İmralı ziyaretleri sırasında, Dilek Öcalan’ın adaylık için başvurması isteğini heyetle paylaştığı belirtiliyor. Hem genç hem kadın olması bakımından Öcalan’ın, yeğeninin üst sıralarda yer alması için de görüş bildirdiği dile getiriliyor.

buda baska yorum ;
Yeğeninin milletvekili adayı olduğunu tarlada çalışırken öğrendiğini ve şoke olduğunu belirten Mehmet Öcalan, "Yeğenimin adaylığını bizden gizlediler. Dilek Öcalan’ın aday olmasına karşıyım. AK Parti ve diğer siyasi partilerde olduğu gibi Abdullah Öcalan yeğenine kontenjan ayrıldığı söylentileri ortaya çıktı. Ağabeyim böyle bir şey istemedi, istemez" dedi.
http://www.mynet.com/haber/politika/mehmet-ocalandan-yegeninin-adayligina-tepki-1789064-1
Bana da amcasını hatırlatıyor ve ayrıca da göz var izan var herşey ortada zaten

yalan olan bir durum değil içlerindeki çirkinlikler yüzlerine vurmuş

teröristlere sevgi besleyip ay ne pıtırcıklar diyecek halimiz yok
_17-640x360.jpg
hakkaride_15_subat_alarmi_10022015152413.jpg

İSMİNİ ÖCALAN ÖNERDİ

buda baska yorum ;

Bana da amcasını hatırlatıyor ve ayrıca da göz var izan var herşey ortada zaten

yalan olan bir durum değil içlerindeki çirkinlikler yüzlerine vurmuş

teröristlere sevgi besleyip ay ne pıtırcıklar diyecek halimiz yok
_17-640x360.jpg
hakkaride_15_subat_alarmi_10022015152413.jpg

Hanımlar sizin ailenizden bir katil, hırsız, terörist ya da tecavüzcü çıkmayacağının garantisi var mı? Ya da kimin garantisi var hangimizin? Aynı soyadı taşıyoruz diye akrabalarımızın yaptıklarından mesul değiliz, her koyun kendi bacağından asılır. Sevmek ya da beğenmek zorunda değilsiniz tabii ama kadına dış görünüşü ve amcası üzerinden laf geçirmek ayıp yani.

Dilek Öcalan maşa olabilir, kendi iradesiyle mecliste değildir vs bu tarz eleştiriler ve yorumlar yapılabilir tabii ama dış görünüş gibi, kan bağı gibi elde olmayan sebepler yüzünden birini hunharca eleştirmek doğru değil bence.

Hanımlar sizin ailenizden bir katil, hırsız, terörist ya da tecavüzcü çıkmayacağının garantisi var mı? Ya da kimin garantisi var hangimizin? Aynı soyadı taşıyoruz diye akrabalarımızın yaptıklarından mesul değiliz, her koyun kendi bacağından asılır. Sevmek ya da beğenmek zorunda değilsiniz tabii ama kadına dış görünüşü ve amcası üzerinden laf geçirmek ayıp yani.

Dilek Öcalan maşa olabilir, kendi iradesiyle mecliste değildir vs bu tarz eleştiriler ve yorumlar yapılabilir tabii ama dış görünüş gibi, kan bağı gibi elde olmayan sebepler yüzünden birini hunharca eleştirmek doğru değil bence.
Benim ailemden çıksa ben bu kadın gibi desteklemem

bu kadında teröre terör örgütüne destek veriyor o yüzden mecliste zaten.

ve dış görünüşüyle ilgili olarak gerçekten hissettiklerimi belirttim

onun kopyası gibi meymenetsiz katil tipli

Ailemden böyle bir terörist çıkamaz bu düşünülemez bile ola ki çıktı diyelim omun görüşünü destekleyecek bir terörist partisinden aday olmak çok masum bir davranış mı? Büyük Türk milleti önünde neye yemin ediyor bunlar ben bunların vekilligini de yeminini de kabul etmiyorum.leyla zana türk milleti diyemedi bile hepsini oku oku ne tesadüf ki türk demeye gelince şaşırdı yuttu zaten orayı. Benim verdiğim vergi üzerinden maaş alıyorlar, benim verdiğim vergiyle son model arabaya biniyorlar aldıkları her kuruş şehit çocuklarının hakkıdır zehir zıkkım olsun burunlarından gelsin inşallah teröristin yeğeni meclis katibi oldu utanmadan.türkçe bilmeyen haftalardır yemin metnine çalışan insanın benim ülkemin meclisinde ne işi var

X