Abi mi demeliyim?

AdAm_OLaCaK_KIZ

...Kararlı itaatsizlik...
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
26.658
55.303
Başlık tuhaf oldu biraz kabul, açıklamaya geçeyim hemen

Arkadaşlar eşimin çok yakın bir arkadaşı var, sevgili olduğumuz dönemden beri bu arkadaşını ben de tanıyıp seviyorum, yıllar sonra şarkta da yollarımız kesişti, biz 2 senelik evli iken o da evlendi eşi ile de tanıştık çok tatlı hoş sohbet tatlı bir kız, takıldığım konu onun eşime abi demesi, halbuki hepimiz aynı yaşta insanlarız, ben onun eşine ismiyle hitap ediyorum elini sıkıp öpüyorum da görüştüğümüzde, şimdi böyle olunca acaba ben de abi diyip mesafeli mi olmalıyım diyorum, aksi beni hafif meşrep mi gösterir

Tamamen kişiye bağlı bişey bence. Bide sizin eşinizle olan sevgililik döneminden de tanışmışlığınız varmış.
Mesela bende eşimle sevgiliyken tanıştırdığı arkadaşlarıyla daha samimiyimdir (sen , ben konuşma tarzı olarak).
Ama evlendikten sonra tanıştığım kişilerle istem dışı daha mesafeli oldum.
Oda mesafe olarak öyle söylüyo olabilir..

Benim esimede abi diyen cok insan var...bende anlam veremem hic...ben onun esine ismiyle hitap ediyorum.
Bigun sordum niye esime abi diyirsun ayni yaslardayiz dedim.ben iki yas kucugum ya dedi aliskanlik olmus dedi.
Ozetle caniniz nasil istiyorsa oyle diyin.su saatten sonra hitap degistirmeniz dikkat ceker

Bence ismiyle hitap etmeye devam etmelisin.
Sonuçta önceden de tanışmışlığınız var. Fakat eşinin yaklaşımı nasıl bu da önemli mesela. Ağız alışkanlığından mı senin eşine abi diyor yoksa sana uyarı mahiyetinde mi?

Bizim de ailecek görüştüğümüz arkadaşımız var samimiyizdir.Ben ne zaman eşine birşey anlatsam kadın bana nasış bakıyor sanki kocasını yiyeceğim gibi.En sonunda çareyi havaya yere bakarak konuşmakta buldum eşiyle :KK70:

Bana bu yönde hissettirdiği bişey yok aslında ama insan düşünüyo bak ben diyorum, ısrarla diyorum, sen de de manası olabilir mi diye

Eşimin arkadaslarıyla birbirimize ısımle hitap ederiz.
bir tanesinin bizden 1 yaş büyük abisi var cocugun , gelin ona abi diyor , bende hooppala zıppala gözükmemek için x abi diyorum ama bizde 28 yasındyız ne abısı ne ablası la kucuguz da bız dıyesım gelıyor

Arkadaşlar eşimin çok yakın bir arkadaşı var, sevgili olduğumuz dönemden beri bu arkadaşını ben de tanıyıp seviyorum, yıllar sonra şarkta da yollarımız kesişti, biz 2 senelik evli iken o da evlendi eşi ile de tanıştık çok tatlı hoş sohbet tatlı bir kız, takıldığım konu onun eşime abi demesi, halbuki hepimiz aynı yaşta insanlarız, ben onun eşine ismiyle hitap ediyorum elini sıkıp öpüyorum da görüştüğümüzde, şimdi böyle olunca acaba ben de abi diyip mesafeli mi olmalıyım diyorum, aksi beni hafif meşrep mi gösterir
Sen bugüne kadar nasıldıysan,bugünden sonra da öyle devam et.Başkasının tavır ve düşünceleri onu bağlar.Ya eşini büyük sanıyor,ya aile yapısından bi alışkanlık sebebiyle abi demeyi uygun görüyor.Ya da kendi eşinin kıskanç bir huyu var,bazen insanlar abi kelimesini kalkan sanıyor.

Eşimin arkadaslarıyla birbirimize ısımle hitap ederiz.
bir tanesinin bizden 1 yaş büyük abisi var cocugun , gelin ona abi diyor , bende hooppala zıppala gözükmemek için x abi diyorum ama bizde 28 yasındyız ne abısı ne ablası la kucuguz da bız dıyesım gelıyor

bizde 1 yaş bile yok, eşime dedim benim de tuhafıma gitti dedi, ben de x e abi mi desem dedim yok canım dedi geçti

hani burda okuyorum bazen ne rahat kadın vay kocası da yanında iken söyle yapıyo böyle davranıyo...acaba dedim bende rahat kadın izlenimi mi yaratıyorum, kardeşim bile bana ben evlendikten sonra abla demeye başladı kastığım konular değil bunlar

tatlım yani kusuruma bakma lütfen :) ama tek derdin bu olsun be gülüm saygısından diyodur abi

onun da eşime abi demesi abes değil mi ama, yeni tanıştı ama gene de tuhaf
Evet tuhaf , ben evli olsaydım, eşim 10 yaş büyük de olsa, eşimin arkadaşlarına adıyla hitap ederdim sanırım. Çünkü eşlerin statüsü aynıdır, iki insan evlendiyse, olgunluklarının aynı değerde olduğu göze alınmalıdır bence. Abi/abla diye hitap ettiğin birisiyle arkadaş olarak muhatap olunmaz zaten.
Aynı şekilde, sana abla demiyorsa, eşine abi demesi de yersiz.

ne alaka yaa sız ısmıyle hıtap etmeye devam edın bence, benım babam kendı yasındakı kadınların bıle elını oper mesela kendınce saygıdan :KK66:)))
kızınkı de oyle bır durum olabılır cok takılmayın :KK66:

Geleneksel olabilir aileden görmüştür. Benim annem benim yaşımdaki insanlara bile abi diyor. İsmiyle hitap etmekten daha saygılı geliyormuş ona.

X