ablalarım bir akıl verin lütfen.

delikedii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2015
30
3
29
Benim 1 senelik bir ilişkim var. Ama öncesinde 6 senedir arkadaştık zaten. yani aslında 6 sene önce face üzerinden tanışmıştık. Şuan işler ciddiye bindi. ailelerle tanışıldı filan. Sevgilim istanbulda ben ankaradayım. mesafeler etkiliyor haliyle sürekli gel gitte yapamıyoruz.
Haliyle alışmam zaman alıyor. bi anda benimseyemiyorum. evlenmek için erken dediğim de ise sen sevmiyorsun başkası var kesin istemiyorsna getiriyor olayı. ben nasıl istersen öyle anla diye üstelemeyince de yalvar yakar özür dileyip affet filan diyor. nasıl anlatabilirim ona erken olduğunu. ben suan kendime bile zor bakarken nasıl bi eve sahip çıkayım haksız mıyıım?

Kaç yaşındasın ?
Gercı yasın kac olursa olsun hazır degılsen degılsındır..
Zaten tam anlamıyla sevmedıgınde ortada.
Birde neden aileler tanısmadan once net olmadın onu anlamadım. İşler ciddilestıkce umudu yukselıyor..
Kımse zorla evlenemez hazır degılsen ve o bunu anlamıyorsa son care yolları ayırmak. Yanlıs bır zamanda bır evlılık yapıpta pısman olmak cok daha kotu

Kaç yaşındasın ?
Gercı yasın kac olursa olsun hazır degılsen degılsındır..
Zaten tam anlamıyla sevmedıgınde ortada.
Birde neden aileler tanısmadan once net olmadın onu anlamadım. İşler ciddilestıkce umudu yukselıyor..
Kımse zorla evlenemez hazır degılsen ve o bunu anlamıyorsa son care yolları ayırmak. Yanlıs bır zamanda bır evlılık yapıpta pısman olmak cok daha kotu

20 yaşındayım ben.
Çok öyle deli divane bir aşk yok zaten ama 6 senenin verdiği alışkanlık var. onunla büyüdüm oda benimle öyle. terk etmek istemiyorum. ama erkenden anlamıyor.
ailemle de benden habersiz iş çevirip tanışmıştı zaten benden habersiz abime filan ulaşıp durumu anlatmış oda bana hiç sormadan davet etmiş geldi tanıştılar her şey emri vakiyle oldu yani :KK43:

Benim arkadasim daha 16 yasindaydi facebooktan tanismislar ve nisanlandi okurken.Ailesi,cevresi soz dinlettiremedik bi turlu.Suan evlilik arifesinde belki evlenmistir.Yani sakin soz,nisan olaylarina girme cunku benim arkadasimada cocuk nisanli kaliriz biraz maksat elinde yuzuk olsun dedi.Ama suan bak ne haldeler.
Kac yasindasin bilmiyorum ama sakin egitimini tamamlayip is bulmadan soz,nisan olayina girme.Eger sen istemedigini soylediginde beni sevmiyosun falan diyosa ayril bence yani sen fikrini soyleyince boyle demesi hic hos degil ben olsam katlanamazsim sahsen

Benim arkadasim daha 16 yasindaydi facebooktan tanismislar ve nisanlandi okurken.Ailesi,cevresi soz dinlettiremedik bi turlu.Suan evlilik arifesinde belki evlenmistir.Yani sakin soz,nisan olaylarina girme cunku benim arkadasimada cocuk nisanli kaliriz biraz maksat elinde yuzuk olsun dedi.Ama suan bak ne haldeler.
Kac yasindasin bilmiyorum ama sakin egitimini tamamlayip is bulmadan soz,nisan olayina girme.Eger sen istemedigini soylediginde beni sevmiyosun falan diyosa ayril bence yani sen fikrini soyleyince boyle demesi hic hos degil ben olsam katlanamazsim sahsen

Ya bitek öyle olsa iyi. geçen hafta yine evlilik konusu açıldı bende ben kendime bakamıyorum arkamı toplamıyorum daha bir evi idare edemem ki dedim. ben yardım ederim sana diyor. kaldı ki dediğiniz gibi okulum bitmeden olsun istemiyorum :KK43:

Ya bitek öyle olsa iyi. geçen hafta yine evlilik konusu açıldı bende ben kendime bakamıyorum arkamı toplamıyorum daha bir evi idare edemem ki dedim. ben yardım ederim sana diyor. kaldı ki dediğiniz gibi okulum bitmeden olsun istemiyorum :KK43:

Ayni senaryo arkadasimla ustelik cocugun daha kadrolu yani garanti bir isi bile yoktu kimseyi kucumsemek icin demiyorum pahali bir sehirde yasiyorlar kiraya cikacak parasi bile yoktu..
Bence sadece evlilik heyecani istiyor o sizden buyuk sanirim? Ya hic bulasmayin derim net konusun ona karsi "Bak X bu sefer dediklerimi dusunmeni istiyorum okumam lazim sana bagimli olamam devir degisti ben sana bakarim olmaz yarin oburgun cocugumuz olur rezil oluruz herkes tatile gider cocuklarina en iyi seyleri alir biz bakariz " tarzi konus madem o ileriyi konusuyor :/ Yani baya sert konus bence eger yine karsi cikarsa iliskimizi dusunmek istiyorum de

Emrivakilerle yürüyen ilişkilerde sözden nişandan kaçanlar oluyor. Aman diyeyim acele etme. Gerekirse küssün.

20 yaşındayken, henüz okul sıralarındayken evlilik falan olmaz. İstemiyorum diye kestirip atacaksın. Çok mu ısrar ediyor madem ailen biliyormuş topu onlara atacaksın. Annen ya da baban konuşacak çekecek ipini.

Nasıl yani senden habersiz mi ailene ulaştı abine anlattı durumu?
Bu nasıl dengesizliktir, ne cürretle bunu yaptı.
Hadi bunu geçtim, ailenle konuşsaydın henüz evlenmeyi düşünmüyoruz diye.

20 yaşındayım ben.
Çok öyle deli divane bir aşk yok zaten ama 6 senenin verdiği alışkanlık var. onunla büyüdüm oda benimle öyle. terk etmek istemiyorum. ama erkenden anlamıyor.
ailemle de benden habersiz iş çevirip tanışmıştı zaten benden habersiz abime filan ulaşıp durumu anlatmış oda bana hiç sormadan davet etmiş geldi tanıştılar her şey emri vakiyle oldu yani :KK43:

Bu nedir ya, senden habersiz ailene ulaşıp evlenmek istedigini söylüyor, sende kuzu gibi iyi bari madem öyle evlenim bari mi diyeceksin.
Abinin sizi evlendirmek isteyeceğini nerden biliyomuş, ya gırtlagına çökseydi seni hırpalasaydı.
Kurtul böyle bi adamdan okuluna yogunlaş.

Evlilik için yaşın çok genç hem de psikolojik olarak evliliğe hazır değilken Sakın evlilik olayına kalkışma.henüz daha kişiliğin oturmadı,aynı şekilde sevgilinin de,50-60 yılı evlilikte bu kişiyle geçirebileceğine inanıyor musun?gençsin her genç gibi senin de hedeflerin vardır,bunları gerçekleştirmeye bak.kendini Tanı,duygusal/ekonomik bağlamda bağımsız ayakta kalabilecek becerileri kazan, hayat tecrübeleri edin.artık insan Ömrü çok uzun, dolayısıyla evliliğin Ömrü de.daha sonra veya geç de evlensen bişey kaçırmazsın.sevgiline bunu anlat,seni seviyorsa kararlarına da SAYGI duyar ve seni bekler.ama duymuyorsa da her ikiniz de kendi Seçtiğiniz yoldan ilerlersiniz.

Nasıl yani senden habersiz mi ailene ulaştı abine anlattı durumu?
Bu nasıl dengesizliktir, ne cürretle bunu yaptı.
Hadi bunu geçtim, ailenle konuşsaydın henüz evlenmeyi düşünmüyoruz diye.

Evet benden habersiz konuşmuşlar buraya tanışmaya geleceği gece söyledi.Tabi kavga edince de yok işte istemezsen gelmeme bağladı bende bir şey demedim nasıl biliyorsan öyle yap dedim. Babam yok zaten,anneme anlattım durumu. sen hazır hissedene kadar uzatılır dert etme dedi çıktı olaydan.

Evlilik için yaşın çok genç hem de psikolojik olarak evliliğe hazır değilken Sakın evlilik olayına kalkışma.henüz daha kişiliğin oturmadı,aynı şekilde sevgilinin de,50-60 yılı evlilikte bu kişiyle geçirebileceğine inanıyor musun?gençsin her genç gibi senin de hedeflerin vardır,bunları gerçekleştirmeye bak.kendini Tanı,duygusal/ekonomik bağlamda bağımsız ayakta kalabilecek becerileri kazan, hayat tecrübeleri edin.artık insan Ömrü çok uzun, dolayısıyla evliliğin Ömrü de.daha sonra veya geç de evlensen bişey kaçırmazsın.sevgiline bunu anlat,seni seviyorsa kararlarına da SAYGI duyar ve seni bekler.ama duymuyorsa da her ikiniz de kendi Seçtiğiniz yoldan ilerlersiniz.

Beni sevdiğini biliyorum ama saygı duyduğunu sanmıyorum zira ben saygı duyduğum insanlara bu şekilde emri vakiler yapmam yapamam. Ama işte 6 yılın arkadaşlığı alışkanlığı son 1 senenin emeği de çöpe gitsin istemiyorum. Kaldı ki çok kez anlattım hazır hissetmediğimi. Anlamamakta neden bu kadar ısrarcı neden imza delisi ben anlamadıım :KK43:

Senin düşüncelerini önemsemeyen biri sanırım, ailene bile senden habersiz ulaşıp emrivakiyle tanıştığına göre. Sakın ola ki evlilik için acele etme. Şimdi bunları yapan evlendikten sonra neler yapar düşünemiyorum bile. Eğer evlilik konusunu tekrar açarsa, okul bitmeden kesinlikle evlilik ya da nişan düşünmediğini söyle. Hem ne bu acele? Üzgünüm ama ben bu telaşın altında başka şeyler arıyorum bence sen de aramalısın.

X