Ablalarim cok acill

journeyss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2014
150
31
27
Biliyorum benden bıktınız ama yine sorunum var fakat bu başka bişey yarın ortodonti uzmanına gidicez babamla görüşmeye. Ve ben bu konu hakkında bişey sormak istiyorum. Ben18 yaşındayım ve 20lik dislerim daha cikmadi onlar cikmadigi icin onlars operasyon yapilmadan tel takarlar mi yoksa onlari operasyonla çıkardıktan sonra mi tel takarlar bilgisi olan yazarsa cok seviniriiim:KK52:

31 yaşındayım 20likler yeni çıktı bence tel takarlar. Ama 20likler çıkmaya dişleri içmeye başlarsa tedavi uzayabilir. Ben 15 de takip 17 de çıkarmıştım.. 20likler çıkınca kontrole gel dediler 14 sene sonra kontrole gitmem artık. .

31 yaşındayım 20likler yeni çıktı bence tel takarlar. Ama 20likler çıkmaya dişleri içmeye başlarsa tedavi uzayabilir. Ben 15 de takip 17 de çıkarmıştım.. 20likler çıkınca kontrole gel dediler 14 sene sonra kontrole gitmem artık. .
Röntgenine göre karar verirler
Ya bikac ay once yirmilik dislerimle ilgili bir sorun olmustu baska bi disi etkiliyolsrdi onlarin röntgeni çekildi ama gömülü oldugu icin bisey yapmadilar diger disim cekildi simdi ciktiysa veya cikmadiysa operasyon olur diyr korkuyorum :KK43:

Ya bikac ay once yirmilik dislerimle ilgili bir sorun olmustu baska bi disi etkiliyolsrdi onlarin röntgeni çekildi ama gömülü oldugu icin bisey yapmadilar diger disim cekildi simdi ciktiysa veya cikmadiysa operasyon olur diyr korkuyorum :KK43:
Gömülüyu neden ameliyat etmediler?
Daha sonra sorun çıkarmaz miymis ?
Tel taktiricagini soylemedin mi ?

benim 20'likler gömülüydü alt yirmilikleri çektirmiştim, üstler dururken tel taktılar. Hal olur, ama yaşın küçük olduğu için dişlerinde illa değişim olacaktır. benim tedavi bittikten sonra verilen aparatı gece takmadığım için üst yirmilikler yüzünden hafif çarpıklık yine oluştu.

Benimde 20lik dislerim cikmamisti, tel taktirmak istedigim icin ki birde cene yapim dar cikacak yer olmadigindan yarip aldilar, sonra taktirdim. Sorun olmadi yani ama film cekip baksinlar ona gore karar verilir.

Biliyorum benden bıktınız ama yine sorunum var fakat bu başka bişey yarın ortodonti uzmanına gidicez babamla görüşmeye. Ve ben bu konu hakkında bişey sormak istiyorum. Ben18 yaşındayım ve 20lik dislerim daha cikmadi onlar cikmadigi icin onlars operasyon yapilmadan tel takarlar mi yoksa onlari operasyonla çıkardıktan sonra mi tel takarlar bilgisi olan yazarsa cok seviniriiim:KK52:

Eğer yirmilik dişler yerindeyse ve çıkacak gibi görünüyorsa alırlar. Çünkü daha sonra çıkıp diğer dişlerini sıkıştırabilir ve tekrar tel takmak zorunda kalabilirsin.

O dişler eninde sonunda operasyonla alınıyor zaten. Ne kadar erken olursa o kadar iyi.

benim 20'likler gömülüydü alt yirmilikleri çektirmiştim, üstler dururken tel taktılar. Hal olur, ama yaşın küçük olduğu için dişlerinde illa değişim olacaktır. benim tedavi bittikten sonra verilen aparatı gece takmadığım için üst yirmilikler yüzünden hafif çarpıklık yine oluştu.
Yani benim simdi gomulu olanlar oylr kalir mi

Rontgende durum neyse ona göre cnm.. Ayrıca hiç korkma ben çektirdim anlamadım bile ne ara çekti dr

Gömülü zararsiz olduğu için bişey yapmadılar. Tel taktirma konusunads yeni karar verdim zaten o zamanlar yoktu yani
Daha sonra ağrı yapar sıkıştırabilir diğer dişlerini
Zaten yeterince ağrı cekiceksin :)
Bi de sonradan aldırmaya kalkarsan tedavini yarı yarıya uzatirsin

Yani benim simdi gomulu olanlar oylr kalir mi

kalabilir eğer dişlerinde darlıktan dolayı çarpıklık varsa diş çekimi oluoyr benim 4 tane sağlam dişim gitti alt yirmiliklerden hariç. Haliyle ağzımda diş için yer açılınca üst yirmilikler sıkıntı olmaz dedi doktor ve tel tedavisi başladı.

Ben tel tedavisi bitince doktora sordum üst yirmilikleri çektireyim mi diye o da ağrı yoksa çektirme dedi. İçim rahat etmedi diş cerrah için gittim oradaki doktorda dedi gerek yok çektirmene dişlerini sıkıştırmıyor diye. Sonra vazgeçtim baya çektirmek için direndim ama çekmediler :)

(alt yirmiliklerim tedaviden önce çektirmiştim çünkü çeneme baskı yapıyordu yemek yemek işkenceye dönmüştü o yüzden çektirdim. )

gömülü yirmilikler diğer dişlerine baskı yapıyorsa sıkıntı olur. O da rötgende belli olur.
Diş tedavisi bittikten sonra yirmilikler için bir aparat veriliyor (şeffaf diş kalıbı) gece yatarken takmak gerekiyor ben çok aksatarak taktığım için dişlerimde hafif şekli bozuldu. pişmanım çoook :KK43:

kalabilir eğer dişlerinde darlıktan dolayı çarpıklık varsa diş çekimi oluoyr benim 4 tane sağlam dişim gitti alt yirmiliklerden hariç. Haliyle ağzımda diş için yer açılınca üst yirmilikler sıkıntı olmaz dedi doktor ve tel tedavisi başladı.

Ben tel tedavisi bitince doktora sordum üst yirmilikleri çektireyim mi diye o da ağrı yoksa çektirme dedi. İçim rahat etmedi diş cerrah için gittim oradaki doktorda dedi gerek yok çektirmene dişlerini sıkıştırmıyor diye. Sonra vazgeçtim baya çektirmek için direndim ama çekmediler :)

(alt yirmiliklerim tedaviden önce çektirmiştim çünkü çeneme baskı yapıyordu yemek yemek işkenceye dönmüştü o yüzden çektirdim. )
Benim alt veust yirmilikler yani 4ude carpik :KK43: rontgende öyleydi

Iste bende yarilmasindan cok korkuyorum :KK43:
Hic korkacak bir sey yok inanin. Ayni anda hem alt hem ust iki 20ligimi cektirdim (sag tarafti sanirim) bi seferde kurtuldum. Zaten onun cikmasi daha sikintili olacak en azindan uyusturup cekiyorlar.
Eli hafif bir doktora denk gelirsen super olur.

Benim cene yapim cok dardi hem 20liklerim cekildi, hem
de kopek dislerimin yanindaki birer dis cekildi. Korkulacak bir sey yok yani. Simdiden saglikli gulusler.

X